Hirdetés
Hirdetés

Van még feljebb? Megteltek a magyar fürdők

2017. november 21., 12:19

Több mint 15 százalékkal nőtt a vendégforgalom a budapesti fürdőkben.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleménye szerint több mint 15 százalékkal nőtt a budapesti fürdők vendégforgalma idén az első tíz hónapban az előző év azonos időszakához képest, január és október között több mint 3,5 millióan fürödtek a vállalat által fenntartott fürdőkben.  Ez azt jelenti, hogy mintegy közel ötszázezerrel több napijegyes látogatója volt a strandoknak és állandó fürdőknek október végéig 2016-hoz képest. Ráadásul a fürdőzők harmada 30 év alatti, így ez már nem csak az idősek kikapcsolódása.

Czinege Szilvia, a cég szóvivője elmondta: októberben összesen 50 ezer vendég megkérdezésével végeztek felmérést a négy legnagyobb forgalmú fürdőben - a Széchenyi, Gellért, Rudas és Lukács fürdőkben. Ezek alapján a látogatók 61 százaléka külföldi, a tíz legnagyobb küldőország között nemcsak európai, hanem ázsiai országok, Kína és Dél-Korea is szerepel. A kutatás adatai szerint a fővárosi fürdőkbe több mint 100 országból érkeztek vendégek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?