• Tényleg meghülyültek a britek? És mi a titka Boris Johnsonnak? A hét sztorija

  2019. december 13., 20:00
  Tényleg meghülyültek a britek? És mi a titka Boris Johnsonnak? A hét sztorija

  Elsöprő fölénnyel nyerte a Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokat az Egyesült Királyságban, ezért az ország szinte biztosan kilép majd az EU-ból. De most csúnya populisták győztek vagy bátor szabadságharcosok? Tényleg hülyék a britek vagy csak mások nem bírják elfogadni a külön utas politikát? És miért lett ekkora sztár Boris Johnsonból? Videókommentár.

További cikkek
További cikkek
További cikkek
További cikkek
 • Megint lángol Katalónia – mi áll a háttérben? A hét videója

  2019. október 25., 19:30
  Megint lángol Katalónia – mi áll a háttérben? A hét videója

  Október közepén függetlenségpárti tömegtüntetések törtek ki Barcelonában és Katalónia más városaiban. Egy hét alatt 600-an sérültek meg, tüntetők és rendőrök egyaránt, mintegy 200 embert őrizetbe vettek. Mi áll a történések hátterében? Jogos-e a katalánok dühe, mire mennek vele, és miért hallgat az EU? És mi köze az FC Barcelona globalizálódásának a katalán ügyhöz? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.

További cikkek
 • Politikai földrengés rázta meg Budapestet – A hét videója

  2019. október 18., 20:00
  Politikai földrengés rázta meg Budapestet – A hét videója

  Az ellenzéki összefogás nem - vagy csak kevesek által - várt sikert ért el a múlt heti önkormányzati választáson. Karácsony Gergely lett a főpolgármester, a közgyűlésben is az ellenzéki erők vannak többségben, és több nagyvárosban is fordult a politikai széljárás. A történések hazai hátteréről és a várható fejleményekről Baka F. Zoltán felelős szerkesztő, a külföldi reakciókról pedig Wéber Balázs külpolitikai újságíró beszélt.

További cikkek

Korábbi videók

Utánajártunk

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?