Megszorítások nélkül is tudtunk áldozatokat hozni

Zsiványbankár, 2013. július 10., 14:48

Több száz milliós helyesírási hiba és a teljes levertség: megszorítás nem volt, csak áldozat.

A kormány több száz milliós kampányokkal próbálja meg felhívni rá a figyelmet, hogy Magyarország jobban teljesít. És mindezt ugye úgy, hogy itt nincsenek megszorítások, mint például a medencéseket is megadóztató görögöknél. Kikerültünk például a túlzottdeficit-eljárás alól is, pedig Európa egy zöldpárti portugál EP-képviselő képében ránk támadt a rezsicsökkentés miatt. De mi még ezt is visszavertük, megszorítások nélkül. 38 éve nem volt ilyen alacsony az infláció - bár ez a boltokban annyira nem érződik - azért ezt mégiscsak sikerült elérnünk, egy deka megszorítás nélkül. Bezzeg Európa. Méltán irigykednek ránk.

A Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó IMG kampánya a Fonyó Károly érdekeltségébe került Metropol ingyenes napilapban. Fonyó Simicska egyik legfontosabb üzlettársa, amúgy.
A Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó IMG kampánya a Fonyó Károly érdekeltségébe került Metropol ingyenes napilapban. Fonyó Simicska egyik legfontosabb üzlettársa, amúgy.És közben érezzük, hogy Magyarország jobban teljesít, de a biztonság kedvéért az egyik legolvasottabb napilap hasábjain is megjelenik ez nagy betűkkel, meg az is hogy sikerült. A túlzottdeficit. Volt, nincs. A biztonság kedvéért azért nem árt, ha értesítünk róla mindenkit: vége a kettős mércének, már nem ücsörgünk ott a szégyenpadon. Bezzeg az elmúltnyolcév. Meg a megszorítások. Ami most nincs, azért lehetünk sikeresek.

Szóval olvasom tovább a Metropolban közölt egyoldalas hirdetést, és elönt a nemzeti öntudat, mint újdonsült trafikost a kiskereskedelmi árrés, de egy ponton megtorpanok. Azt írja a kormány, hogy köszöni, hogy "közösen hoztunk meg áldozatokat". De miről beszélnek ezek? Nem volt itt áldozat, egy fikarcnyi se, épp ezért irigykedik ránk Európa. A tranzakciós illetéket se hárítják át, mert itt kapitalizmus van, meg verseny. Milyen áldozat? Hol? Ne már.

Annyira elkeseredem hirtelen, hogy észre sem veszem, hogy a több száz millió forintért megrendelt kampányt összerakó stábban nem akadt egy ember, aki szólt volna, hogy azt nem is úgy írják, hogy "túlzott deficit eljárás". De mindegy.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Friss kommentek

 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „Kedves Szerző! Az alapblog.hu-n Zentai Péter interjú alanya a nyugdíjkorhatár és az egészségügyi kiadások összefüggéseit kereste, és arra jutott, hogy a magasabb nyugdíjkorhatár nagyobb egészségügy...”

  2015. október 01., 07:50 lzoli41
 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „Az állami nyugdíjat fokozatosan meg kellene szüntetni, 15-20 éves kifutással. Közben erősen támogatni, propagálni az öngondoskodást. (és fokozatosan megszüntetni a nyugdíjjárulékot/adót) A szolidaritá...”

  2015. augusztus 12., 16:45 Hugo
 • Milyen egy jó nyugdíjrendszer?

  „A tegnapi nap során az alapblog.hu-n megjelent egy grafikon azzal a címmel:napjaink egyik legérdekesebb kérdése, hogy a technológiai fejlődés miért nem növelte a termelékenységet. Az egyik hozzászólás...”

  2015. július 29., 07:44 lzoli41

Friss blogbejegyzések

 • Mi az az átváltható kötvény?

  Mi az az átváltható kötvény?

  2015-07-24 17:17:00

  Az átváltható kötvények érdekes alternatívát nyújtanak mind a befektetők, mind a kibocsátók számára a részvényekkel és kötvényekkel szemben.

 • Rejtély a tőzsdén: a láthatatlan piacokról jön a forgalom?

  Rejtély a tőzsdén: a láthatatlan piacokról jön a forgalom?

  2015-05-11 20:04:00

  Vajon a tőzsdéken az alacsonyabb forgalom azért van, mert a kereskedők csere utáni étvágya csökkent volna?

 • A világ legnagyobb brókerbotrányának története

  A világ legnagyobb brókerbotrányának története

  2015-05-10 13:39:00

  Az egész egy hatalmas piramisjáték volt, amit egy halkszavú, de karizmatikus nagybefektető irányított évtizedeken át.

 • Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac

  Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac

  2015-05-04 08:58:00

  A 2008-as válság óta megháromszorozódott amerikai részvényindexek emelkedése a válság előtti kereskedési mennyiség fele/egyharmada mellett történt.

 • Szemben az egész világgal: mi történik a magyar felsőoktatásban?

  Szemben az egész világgal: mi történik a magyar felsőoktatásban?

  2015-04-26 12:02:00

  A magyar kormány felsőoktatási politikája nemcsak a diákok, az oktatók és a munkáltatók érdekeivel megy szembe, de emellett még a közgazdaságtan legfontosabb állításaival, az EU-s közös politikákkal és úgy általában az egész világgal is.