1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A modern brit gazdaságtörténetben példátlan reálbércsökkenés kísérte a brit gazdaság legutóbbi recesszióját, állapítja meg elemzésében a londoni Költségvetési Tanulmányok Intézete.

A brit kormánytól függetlenül működő nonprofit kutatóintézet (IFS) átfogó tanulmánya szerint Nagy-Britannia a II. világháború óta nem élt át olyan mély recessziót, mint az elmúlt években. A cég kimutatta, hogy a pénzügyi válság elhatalmasodása utáni években a brit hazai össztermék (GDP) reálértéken összesen 6 százalékot zuhant.

A foglalkoztatottság és a nemzetgazdasági szinten teljesített munkaórák száma azonban számottevően kisebb mértékben - 2, illetve 4 százalékkal - csökkent, mint a korábbi recessziók idején.

Az elemzés szerint ennek az volt az ára, hogy csak 2010 és 2011 között az alkalmazásban állók egyharmadának nominális javadalmazása stagnált, illetve csökkent, az alkalmazottak 70 százalékának esett a reálbére.

Ahogy arról a Privátbankár is beszámolt, a szigetország gazdasága stagnált a tavalyi utolsó és az idei első negyedévente, vagyis elkerülte, hogy harmadszor is recesszió kezdődjön.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Netanjahu döntött: feloszlik a háborús kabinet
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:35
Megbízható információk szerint Benjámin Netanjáhu, Izrael miniszterelnöke feloszlatta azt a hattagú háborús kabinetet, amely a Hamász október eleji terrortámadás óta vezette országát.
Makro / Külgazdaság Elkezdtek bevásárolni a kínaiak
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 10:39
Kínában vegyes májusi makrogazdasági adatok láttak napvilágot hétfőn: a kiskereskedelmi forgalom növekedése gyorsult, az ipari termelésé lassult, miközben stagnált a munkanélküliség.
Makro / Külgazdaság "Szörnyű" a helyzet Franciaországban, megszólalt a sztárfocista
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 08:26
Fittyet hányva a francia labdarúgó-szövetség kérésére, hogy a játékosok ne politizáljanak, a legismertebb válogatott játékos határozott politikai nyilatkozatot tett.
Makro / Külgazdaság Nagy lépést tesznek afelé, hogy Oroszország Kína játékszerévé váljon
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 07:51
Az orosz jegybank két hónap múlva a rubel/jüan átváltást fogja a benchmark valutaárfolyamnak tekinteni, búcsút véve a dollártól.
Makro / Külgazdaság Vége a választásoknak, jönnek a megszorítások? Kérdezzen Ön is Botos Katalintól a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 07:01
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia a június 19-én, szerdán délután fél 4-kor kezdődő beszélgetésre.
Makro / Külgazdaság Támadási felülethez jutott Magyar Péter Orbán Viktorral szemben
Csabai Károly | 2024. június 17. 05:41
Azzal, hogy megfordult a hazai infláció lassuló trendje, immár második hónapja magasabb az éves fogyasztóiár-index az előző havinál. A 4 százalékos májusi rátánál ugyanis csak nyolc országé volt alacsonyabb az adataikat cikkünk megjelenéséig közzétett 41 európai államból. S mivel ennek ellenére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább faragott az alapkamatán, a visszatekintő reálkamatok alapján felállított rangsorban is hátracsúsztunk – derül ki a legfrissebb Privátbankár Európai Inflációs Körképből.
Makro / Külgazdaság Munkahelyi balesettől elhibázott CSR akcióig - elkészült a Krízistérkép 2023
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 19:36
397 krízishelyzetet gyűjtött össze és elemzett a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) kríziskommunikációs tagozata a Krízistérkép 2023 című kiadványban, mely online letölthető az MPRSZ weboldaláról. A 13 public relations szakember által összeállított kötet a gyakorló szakemberek mellett a kríziskommunikáció iránt érdeklődő egyetemisták számára is iránytűként szolgálhat. 
Makro / Külgazdaság Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 07:04
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentett döntése alapján érvényben maradt a magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata.
Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG