3p
A közlekedési társaság szerint a Demokratikus Koalíció szórólapjai csak a félelmet keltik az utasokban.
Kép forrása: MTI, Jászai Csaba

Pénteken kampányt indított a Demokratikus Koalíció (DK) a 3-as metró utasainak. A párt szerint a kampány célja, hogy szórólapok segítségével (lásd a lenti képet) felkészítse az utasokat egy esetleges vészhelyzetre.

Csak a félelmet keltik ezzel

A kampányra reagálva a BKV Sajatóosztálya szombaton közleménybe reagált. A közlekedési társaság azt írtja: a DK akcióját, amelyet az utasok "védelmében" és felkészítésére tervez, a BKV feleslegesnek és inkább félelemkeltőnek, mint hasznosnak véli.

Kép forrása: Demokratikus Koalíció
Facebook oldala.

A BKV szerint a párt által a szórólapon megfogalmazott alapvető tanácsok bármilyen zárt térben előforduló  tűzesetre helytállóak lehetnének, azok nem segítik a metró utasait, azonban félelmet és pánikot keltenek. Olyan színvonalú tájékoztató mondatok, hogy "Ha látod, hogy forró az edény, ne fogd meg, mert megégeti a kezed.", csak pánikkeltésre alkalmasak, komoly hozzáadott értéket nem hordoznak, ezért teljességgel feleslegesek - írják.

Majd így folytatódik a közlemény: a 3-as metró üzemeltetésében, műszaki rendszereiben az elmúlt néhány évben olyan jelentős átalakítások, fejlesztések történtek - például tűzjelző és oltó rendszer kiépítése, műszaki elemek rendelkezésre állásának és megbízhatóságának növelése - amellyel a különböző veszélyhelyzetek kialakulásának esélye a korábban is minimálisról tovább csökkent. A budapesti metrórendszer megbízhatósága semmilyen szempontból nem rosszabb az európai városok hasonló rendszereitől, bármilyen összehasonlítás próbáját kiállják rendszereink, munkatársaink és üzemeltetésünk! A metrót üzemeltető munkatársak felkészültsége kimagasló, váratlan esemény kezelésében is az elvárható legmagasabb szintű segítséget, megoldást tudják nyújtani.

A BKV úgy látja, minden metrókocsiban rendelkezésre állnak műszaki berendezések, amelyekkel az utasaink a jármű vezetőjével kommunikálni tudnak, erről utasainkat tájékoztatjuk is.

Biztonságban vannak az utasok

Arra is emlékeztetnek, hogy a régi metrókocsik felújítása már megkezdődött, jövőre forgalomba állnak a korszerűbb járművek. "Addig is, a BKV ismételten kijelenti, hogy csak olyan szerelvényt enged utasforgalomba, amelyet szakemberei műszakilag átvizsgáltak és biztonságosnak találtak, vagyis  nem veszélyezteti senki egészségét. A BKV vezetése pontosan tisztában van saját döntéseinek felelősségével, és birtokában van az 3-as metróvonal biztonságos üzemeltetéséhez szükséges minden információnak és tapasztalatnak. A BKV vezetése minden esetben felelős döntéseket hoz, így az utasok biztonsága garantált. " - teszik hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG