Vállalat
Vállalat Két német üzemben rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler
MTI | 2021. június 15. 16:06
A globális chiphiány miatt ismét rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler autógyártó két németországi üzemében a héten.
Vállalat Globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben
Privátbankár.hu | 2021. június 15. 08:56
Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése.
Vállalat Új tulajdonosával egyesül a Rác fürdőt üzemeltető cég
Csabai Károly | 2021. június 14. 18:46
A REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. július 31-ével beolvad a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-be (BGYH) – derül ki a legfrissebb cégközlönyből. Mindkét társaság tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, így észszerűnek tűnik azok egybetolása, amely annak a tranzakciónak a leképeződése lehet, melyben a BGYH ötmilliárd forintért megveszi a Rác fürdőt.
Vállalat Gyorsan növekszik a 4iG elemzők szerint
Privátbankár.hu | 2021. június 14. 17:57
A londoni elemzők masszív növekedést várnak az idei évben a cégcsoporttól, amit a DIGI tranzakció lezárása és a társaság régiós terjeszkedése tovább fokozhat.
Vállalat Ennél több kell: mire elég a Facebook és a Google által felajánlott pénz a médiában?
Kollár Dóra | 2021. június 13. 17:15
Az egyre növekvő nyomás hatására a Facebook és a Google közel 600 millió dollárt különített el a hírszolgáltatók támogatására világszinten, így több ezer médium kapott pénzügyi és más jellegű, például oktatási támogatást.
Vállalat Milliárdokat von ki Magyarországról a jónevű multi
Csabai Károly | 2021. június 10. 15:24
A 190 hazai üzemanyagtöltő-állomást üzemeltető Shellről van szó, amely csaknem 6 milliárd forinttal szállítja le itteni leányvállalata jegyzett tőkéjét. Mivel utóbbi nyereséggel zárta a 2020-as évét, a csökkentésre nem a veszteség rendezése miatt van szükség, az ominózus tőkét a holland-angol multinacionális társaság kivonja magyarországi cégéből.
Vállalat Aki eddig nem igényelt, elfelejtheti az NHP Hajrát
Privátbankár.hu | 2021. június 9. 15:22
Annyira túlcsordult az igénylés alatt álló NHP Hajrá igénylések összege, hogy aki eddig nem adta le az igénylését, az már szinte biztosan nem fog részesülni a hiteltípusból.
Vállalat 2600 milliárd forinthoz juthatnak a kkv-k 
MTI | 2021. június 9. 14:52
Indul a vállalkozás-fejlesztési program, az első 100 milliárd forint értékű pályázatot pénteken hirdetik meg.
Vállalat 15 milliárdos támogatást kap a ruha- és kreatív ipar
MTI | 2021. június 9. 11:48
Ebből 300 céget tudnak támogatni. 
Vállalat Nem ideális, hogy a Richter egyötöde alapítványoknál van, de ez jobban segít a függetlenség megőrzésében
Privátbankár.hu | 2021. június 9. 10:10
Egyebek mellett ezt is kijelentette Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban. 
Vállalat Euróban számolva csökkent a DIGI tavalyi árbevétele 
MTI | 2021. június 8. 17:17
A gyenge forint miatt euróban számolva mintegy 8 százalékkal csökkent a Mészáros Lőrinc volt bizalmasa által vezetett 4iG-hez kerülő DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavalyi bevétele - közölte a cég kedden.
Vállalat 300 millió eurós üzlet: bevásárol a Mol Szlovéniában
MTI | 2021. június 8. 11:16
A Mol-csoport megvásárolja az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában, a vételár 301 millió euró, a tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött - közölte az olajtársaság kedden.
Vállalat Jelentős bírságot kapott a Google Franciaországban
MTI | 2021. június 8. 08:33
A francia versenyhivatal 220 millió eurós (több mint 76 milliárd forintos) bírságot szabott ki a Google amerikai vállalatra az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt, és reformokra szólította fel az óriáscéget.
Vállalat 120 ezer önfoglalkoztató kaphat állami segítséget
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 08:05
Hiába végeztek sokan olyan tevékenységet, amelynek problémáit a korány is elismerte és bértámogatással segítette. Ha valakinek nem volt alkalmazottja, és önfoglalkoztatóként tevékenykedett, nem kaphatott támogatást. Most azonban 219 ezer forintot igényelhetnek ők is.
Vállalat Egy évig még hiánycikk lehet a chip
MTI | 2021. június 8. 07:17
Legalább a jövő év közepéig tart a globális chiphiány, amely hátráltatja az autógyártást és veszélyezteti a fogyasztási célú technológiai termékek szállítását is - erre figyelmeztetett a világ egyik legjelentősebb elektronikai bérgyártója, a szingapúri székhelyű Flex.
Vállalat Szégyenpadra került Mészáros Lőrincék egyik biztosítója
Csabai Károly | 2021. június 8. 05:45
A milliárdos felcsúti nagyvállalkozó és üzlettársa által legnagyobb arányban tulajdonolt CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. a 22 hazai biztosító közül egyedül lett veszteséges 2020-ban, ráadásul a bruttó díjbevételei is közel 70 százalékkal zuhantak. Egyéb érdekességek is kiderülnek a lapcsoportunk által elkészített legfrissebb biztosítói rangsorokból.
Vállalat Technológiai holdinggá alakul a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. június 7. 17:48
Szétválasztják a társaság menedzsmentjében a stratégiai és az operatív vállalatirányítási feladatköröket.
Vállalat Bővíti itteni k+f központjait a Continental Automotive
MTI | 2021. június 7. 14:39
Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft.; a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.
Vállalat Felpörögtek a céges IT-kiadások
Privátbankár.hu | 2021. június 7. 13:20
A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.
Vállalat Csőd felé rohannak itthon az edzőtermek
MTI | 2021. június 7. 10:43
A fitnesztermekbe a májusi újranyitást követően a járványhelyzet előtti - 2019-es, 2020. januári - adatokhoz képest a vendégeknek csupán 30-60 százaléka tért vissza. A szakszövetség azonnali kormányzati segítséget kért, másképp szerinte tömeges csőd jön még idén.
Vállalat Rálépett a gázra a Daimler Kínában
MTI | 2021. június 7. 10:21
Közel a felével növeli gyártási kapacitását a Daimler kínai közös vállalata a honlapján publikált dokumentum alapján.
Vállalat Tokió torkán lenyomják az olimpiát, ha tetszik, ha nem
Marosi Gergely | 2021. június 7. 05:17
Hiába a lakosság és a helyi orvosi közösség ellenérzései, a tokiói nyári olimpiai játékokat már aligha törlik, törölhetik: július végén megkezdődik a világ legnagyobb sportrendezvénye. A rendezés létfontosságú a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a helyi szervezőknek, a japán kormánynak, illetve a sportban dolgozóknak, ugyanakkor a legnagyobb kockázat lehet, amelyet a NOB valaha vállalt.
Vállalat Megsérült a kazán, leállt Mészáros Lőrinc egykori érdekeltsége, a Mátrai Erőmű 
MTI | 2021. június 5. 10:04
Még tart a Mátrai Erőmű Zrt. 5. blokkjának tervezett éves nagyjavítása, amely mellett a 3. és 4. blokk leállásával is meg kellett birkózni az elmúlt napokban az erőmű személyzetének - tájékoztatta a Mátrai Erőmű Zrt. az MTI-t szombaton.
Vállalat 18 milliárd forintot kapott a Gazdaságvédelmi Alapból a kormány műemlékvédő vagyonkezelő alapítványa
Privátbankár.hu | 2021. június 4. 08:24
A Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány pár hónapja már kapott egy közel 16 milliárd forint értékű pakkot.
Vállalat 10 milliárd forint osztalékot vesznek ki a hazai Auchanból
MTI | 2021. június 4. 06:43
A cég adózott eredménye 2,8 milliárd forintról 6,6 milliárdra nőtt tavaly.
Vállalat Komoly veszteséggel zárt a WizzAir
MTI | 2021. június 3. 15:57
Az előző évinek a töredékére csökkent forgalom mellett veszteséges pénzügyi évet zárt a WizzAir, de erős mérlegpozícióval és beruházásokkal készül a járvány utáni helyzetben kínálkozó növekedési lehetőségek kihasználására.
Vállalat Miért jó ötlet online vállalkozást indítanod?
Márkázott tartalom | 2021. június 3. 12:18
A koronavírus-járvány jelentősen felgyorsította a digitális átállást a cégeknél. Sokan a gyakorlatban is megtapasztalhatták, milyen home office-ban, online dolgozni. Valószínűleg a legtöbben élvezték, hogy nem kell bejárni a munkahelyre és utazással tölteni 2-3 órát. Néhány embernek talán az is megfordult a fejében, hogy hosszú távon is szívesen dolgozna online, indítana el valamilyen online vállalkozást. Ehhez szeretnénk némi bátorítást vagy kezdőlöketet adni ezzel a cikkel.
Vállalat Állami tulajdonba kerül Csányi Sándor bizalmasának fegyver- és ruházati kereskedőcége
Csabai Károly | 2021. június 2. 05:32
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem talált kivetnivalót abban, hogy az Ecsedi Ferenc többségi tulajdonában lévő Milipol Zrt.-t a Honvédelmi Minisztérium egyik érdekeltsége, a Techimpex Kft. vegye meg. Az ügylet részleteiről, egyebek mellett arról, hogy miért váltak meg az eladók az utóbbi éveket rendre masszív árbevétellel és nyereséggel zárt Milipoltól, lapunk érdeklődésére a cég üzleti titokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, a honvédelmi tárca által birtokolt vevő társaság pedig válaszra sem méltatott minket.
Vállalat Immár tény: megszerezte a Hungaro DigiTel többségét a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. június 1. 19:14
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lezárult az a többlépcsős folyamat, melynek eredményeként a 4iG Nyrt. közvetett módon 75 százalékos többségi tulajdont szerzett a Hungaro DigiTel (HDT) Kft.-ben, a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában. A tranzakciósorozat korábbi bejelentéseinek megfelelően az Antenna Hungária Zrt. tulajdonrésze 25 százalékra csökkent a céltársaságban, az Alpac Capital kezelésébe tartozó a Bartolomeu Investments Kft. pedig apportálja portfoliócége, a Portuguese Telecommunication Investments Kft. 100 százalékos üzletrészét a 4iG Nyrt.-be. Az apport ellenértékét a vállalat zártkörű ázsiós alaptőkeemelés keretében, új részvények kibocsátásával egyenlíti ki, melynek részleteit is nyilvánosságra hozta a 4iG Nyrt. a mai bejelentést követően.
Vállalat Még be sem indult igazán a gigantikus vasútprojekt, de Mészáros Lőrinc cégei már osztalékhoz jutottak
Baka F. Zoltán | 2021. június 1. 18:49
Tavaly nyáron indult el az érdemi munka, az RM International Zrt. 30 milliárd forintos előleget kapott a feladatok elvégzésére.
Vállalat Állami támogatásból épül a balatonboglári borbirodalom
Privátbankár.hu | 2021. június 1. 07:38
Egyebek mellett élményösvény, látogatóközpont, borteraszok is épülnek azokból a támogatásokból, amelyeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Balatonboglár önkormányzatának adott. A csavar a történetben, hogy az önkormányzati konzorciumban szereplő vállalkozások egy család kezében vannak, írta a 24.hu.
Vállalat Mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a kormánynak, ha tényleg meg akarják venni a repteret
Varga G. Gábor | 2021. június 1. 05:33
Idén sem számíthat fényes évre a Budapest Airport, de mindez önmagában nem jelenti azt, hogy a koronavírus okozta gazdasági körülmények miatt a budapesti repülőtér, mint vagyonelem, kevesebbet érne. A friss éves jelentése szerint a reptér pénzügyileg stabil, a jövőbelátáshoz még mindig kristálygömb kell. Az állami visszavásárlásról szóló hírek felerősödése kapcsán megnéztük, mire számíthat idén a Budapest Airport Zrt. milyen gazdasági törvényszerűségeket érdemes figyelni a politikai nyilatkozatok mögött.
Vállalat Milyen válság? Ötödével több, 19 milliárdos osztalékot fizetett a Mészáros-holding
Székely Sarolta | 2021. május 31. 16:58
Minden szempontból rekord éve volt Mészáros Lőrinc zászlóshajó cégeinek, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, illetve az R-Kord Kft.-nek. A bővülés töretlenül folytatódott a koronavírus-járvánnyal beárnyékolt évben is. 
Vállalat Rekordprofitot termelt Mészáros Lőrinc érdekeltsége, milliárdos osztalékra is jutott
Privátbankár.hu | 2021. május 31. 15:32
A felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt. határidőre leadott éves beszámolója felemás számokról árulkodik. A tulajdonosoknak azonban nem lehet oka panaszra. 
Vállalat Jól ment a bánya-biznisz: 756 millió osztalékot hozott Orbán Győzőnek
Székely Sarolta | 2021. május 31. 15:15
A bányák jól jövedelmező biznisznek bizonyulnak a koronavírus-járvány és gazdasági válság idején is. Noha nincs ezen mit csodálkozni, a nagy állami projektek és építőipari beruházások nem igazán álltak le úgy, mint a gazdaság más ágazatai. 
Vállalat Nem került új kézbe a Rác fürdő
Szakonyi Péter | 2021. május 31. 13:34
Egyetlen licitálóként a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) indult a Rác fürdő és a mellette levő hotel árverésén. Ötmilliárd forintos áron meg is szerezte a páratlan értéket képviselő épületegyüttest. 
Vállalat A SPAR a hazai kiskereskedelem egyik motorja
PR | 2021. május 31. 12:01
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a SPAR Magyarország, amely 30 éve a hazai gazdaság meghatározó szereplője. A vállalat Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, mintegy 13 ezer embernek biztosít munkát és üzleti partnerként a magyar családi vállalkozások, termelők és gazdák mellé áll. Áruházait folyamatosan modernizálja, hogy megfeleljen a változó vásárlói igényeknek és csökkentse környezeti lábnyomát.
Vállalat A pandémia nyomot hagyott a paksi atomerőmű bővítésének számain is
Baka F. Zoltán | 2021. május 31. 11:33
Döcögősen halad a 4000 milliárdos beruházás megvalósítása.
Vállalat Nagyon jól ment a Szerencsejáték Zrt.-nek a járvány alatt
MTI | 2021. május 31. 10:23
A járványügyi helyzet ellenére is újabb rekordévet zárt Szerencsejáték Zrt. 2020-ban: 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
Vállalat A partnercégeit is felvásárolja Mészáros Lőrinc birodalma
Székely Sarolta | 2021. május 30. 18:16
A felcsúti milliárdos cégbirodalma rendkívül terebélyes, köztük több építőiparban tevékenykedő társasággal, amelyek egy részének az út- és vasútépítés a profiljába vág. A jól prosperáló társaságok azonban kevésnek bizonyultak, hiszen az elmúlt hetekben két cégben is meghatározó részesedést szerzett Mészáros Lőrinc érdekeltsége. Az egyik társaság gyakorlatilag üzletfélnek is nevezhető.
Vállalat Megszűnik a bértámogatás, de a kamatmentes hitel megmarad
MTI | 2021. május 30. 10:54
Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, de június 1-től még számos intézkedés, így például a kedvezményes áfa az elviteles ételre és a kamatmentes gyorskölcsön is tovább segíti a családokat, a lakosságot és a vállalkozásokat - tájékoztatott Tállai András.
Vállalat A budapesti éttermeket megütötte, a vidékieknek meg se kottyant a Covid
Vég Márton | 2021. május 29. 16:35
Nagyon vegyes a kép arról, hogy mennyire viselte meg az egyes éttermeket tavaly a koronavírus-járvány miatti leállás. A balatonszemesi Kistücsök például szép nyereséggel zárt és állami támogatást is kapott, míg például a budapesti Kárpátia közel 150 év után bezárt, és nem kapott kormányzati segítséget.
Vállalat Visszavonták a fővárost délről elkerülő vaspályára kiírt közbeszerzést
Privátbankár.hu | 2021. május 29. 15:21
A NIF helyett nagy valószínüséggel az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezényli le a következő pályázatot.
Vállalat Új tulajdonosa van a Budapesti Metropolitan Egyetemnek
Privátbankár.hu | 2021. május 28. 18:05
 A vevő a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., melynek befektetője az Optima Befektetési Zrt.
Vállalat Nem eladó Ferihegy - üzente a kormánynak a Budapest Airport
Privátbankár.hu | 2021. május 28. 16:01
Közleményháború alakult ki pénteken az ITM és a ferihegyi repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport között. Utóbbi azt írta, hogy hosszú távon elkötelezett a repülőtér iránt, vagyis nem adja el. Előzőleg az ITM közölte, hogy Palkovics László kormánybiztosként fog tárgyalni erről.
Vállalat Minden mutatójában javított tavaly az MVM Csoport
MTI | 2021. május 28. 14:15
Az MVM Csoport nettó árbevétele tavaly 1835 milliárd forintot tett ki, ami 25 milliárddal magasabb a 2019-es eredménynél, 2016-hoz viszonyítva pedig 91 százalékos növekedést mutat - közölte Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese online sajtótájékoztatón pénteken.A csoport EBITDA (kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója 164 milliárd forintra nőtt 2020-ban az egy évvel korábbi 131 milliárd forinthoz képest.
Vállalat Visszavenné az állam a ferihegyi repteret
MTI | 2021. május 28. 06:32
A kormány megvenné a repülőtér üzemeltetési jogait, írja a Népszava pénteki számában a Magyar Nemzet értesülései alapján.
Vállalat Itt az újabb focis agyrém - futószalagon jönnének a világbajnokságok
Marosi Gergely | 2021. május 28. 05:30
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a szaúdi tagszövetség javaslatára megvizsgálja, hogy megvalósítható-e a világbajnokságok sűrítése: négyévente rendezett vb helyett kétévesre csökkentett ciklus a terv. Hogy ez FIFA-agyrém-e? Lehetőség a labdarúgásból származó bevételek tisztességesebb elosztására? Jól használható fegyver a különböző futballcentrumok tusakodásában a 2024-től érvényes versenynaptár véglegesítése előtt? A válasz alighanem is-is.
Friss
hírlevél
depositphotos