Videó
Nemzetközi A lengyelek lobbizhatták ki Trump drámai fordulatát Ukrajna ügyében - A hét videója 
Izsó Márton-Káncz Csaba-Mester Nándor | 2024. április 19. 18:58
Értesülésünk szerint Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.  8,9 millió amerikai vallja magát lengyel származásúnak és bizony ők nagyon érzékenyek az ’orosz kérdésre’. Mind Izrael, mind Irán most próbálja eljelentékteleníteni az Iszfahán melletti éjjeli incidenst. Káncz Csaba és Mester Nándor felelős szerkesztő tárgyalja meg ezeket A hét videójában.
Szubjektív Egyáltalán nincsenek rendben a dolgok Budapesten – ezt gondolják a fővárosiak 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. április 13. 10:21
Rendben mennek a dolgok a fővárosban, vagy van, amin változtatni kell? Mi szorul leginkább módosításra? Mi a vélemény Rákosrendező területfejlesztéséről? Az utca emberes sorozatunkban Budapest útjait járva érdeklődtünk a járókelőknél. Videó.
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója 
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Szubjektív Maradjon is népszerű, mert Orbánt meg kell buktatni - Magyar Péterről mindenkinek van véleménye 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. április 6. 10:19
Ilyen könnyen még soha nem lehetett elkészíteni az Utca emberét, mert Magyar Péterről mindenki hallott. Hogy mi a vélemény róla, az kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Vajon Vitézy Dávid nekimegy Orbán Viktornak, ha főpolgármesterré választják? – A hét videója 
Dobos Zoltán – Izsó Márton – Mester Nándor | 2024. április 5. 18:51
Milyen esélyei vannak Karácsony Gergelynek és Vitézy Dávidnak? Kell-e program, ha igen, honnan lesz pénz a megvalósítására? Mi lesz, ha marad a jelenlegi városvezetés, és milyen forgatókönyv lehetséges egy váltás esetén? A hét videójában erről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán újságíró és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Szubjektív Magyar Péter olyat tett, amire nagyon rég volt példa – Ez Viszont Privát podcast 
Bózsó Péter – Gáspár András – Izsó Márton – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. április 5. 15:01
Elgondolkodtak Önök már azon, hogy hány évig kellene dolgozniuk 83 millió, illetve 925 millió forintért? Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, illetve Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke ennyi kenőpénzt kapott a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint. Ráadásul Magyar Péter hangfelvétele szerint Varga Judit akkori igazságügyi miniszter tudhatott arról, hogy Rogán Antalék kihúzathatták magukat az ügy nyomozati anyagából. A NER-lázadó, úgy tűnik, felrázta a tetszhalott magyar társadalmat, tömegeket képes kivinni az utcára.
Szubjektív Nagyon drága minden - kiüríti a pénztárcát a húsvéti bevásárlás 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. március 30. 10:01
Az infláció papíron már alacsonyabb, de azért ez a húsvét sem lesz valami olcsó. A vásárlók véleménye kiderül a videóból.
Közérdekű Varga Judit lett korunk Tocsik Mártája – A hét videója 
Dobos Zoltán – Izsó Márton – Vég Márton | 2024. március 29. 18:35
A hét legnagyobb vihart kavart közéleti eseményei egyértelműen Magyar Péter hangfelvétele és Varga Judit kettejük magánéletét érintő állításai voltak. Kinek higgyünk? Mi az, ami biztosan igaz? Hogyan tud indulni Magyar Péter az európai parlamenti választáson? Ezekről a kérdésekről beszélgettek az eseményekhez illően viharos szélben kollégáink, Dobos Zoltán és Vég Márton.
Szubjektív Je suis Magyar Péter vagy Je suis Dezső András? Ez Viszont Privát podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton Artúr - Juhász Gábor - Litván Dániel - Vég Márton | 2024. március 24. 18:34
Csak a munkáját végezte a HVG újságírója, vagy óvatosabban kellett volna kezelnie a gyanús módon kikerült jelentést? Mi lesz Varga Judittal, és mi, vagy éppen ki mozgatja Magyar Pétert? A Fidesz be fog állni Vitézy Dávid mögé? Lehet valódi ellenzéki, akinek normális hangosítás van a tüntetésén? Csak néhány kérdés azok közül, amelyek szóba kerülnek kollégáink, Csabai Károly, Litván Dániel és Vég Márton kötetlen beszélgetésében, az Ez Viszont Privát legújabb adásában.
Szubjektív Jól jár a főváros és az állam is, de főleg az emberek – az új tarifarendszer tapasztalatairól kérdeztük az utasokat 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 23. 10:31
Miután megegyezett az állam és a főváros, március 1-jével elindult az új közlekedési tarifarendszer. Többféle kedvezmény megszűnt, más kedvezményeket pedig kibővítettek, és ami szintén nagyon fontos: a Pest vármegyebérletet elfogadják a BKK járatain is. Az utca emberét az első két hét tapasztalatairól kérdeztük. Videó.
Nemzetközi Beszáll az ukrajnai háborúba Franciaország? A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. március 22. 19:11
Emmanuel Macron a közelmúltban felvetette azt a lehetőséget, hogy a Nyugat és ezen belül Franciaország akár csapatokat is küldhet Ukrajnába. Az orosz hadsereg ugyanis előrenyomult a keleti fronton, miközben az ukránok ember- és lőszerhiánnyal küzdenek. De komolyan gondolja-e a francia elnök, amit mondott? Mi áll mindennek a hátterében? És fennáll-e a veszély, hogy Putyin valóban nem áll meg Ukrajnánál? Erről is beszélt a hét videójában Káncz Csaba külpolitikai elemző és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.                         
Makro / Külgazdaság Zsiday Viktor: a kormány azt szeretné, hogy minden évben pár százalékot gyengüljön a forint 
Csabai Károly | 2024. március 16. 10:54
A Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjével a Klasszis Klub március 13-ai adásában beszélgettünk.
Nemzetközi Putyin-fejtés a budapesti orosz nagykövetségnél – A hét videója  
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2024. március 15. 17:39
A rendőrök ugyan elküldtek minket, mégis sikerült felvennünk A hét videóját az orosz nagykövetség közelében – ahol egymás után sorakoztak a BMW-s diplomataautók. Miközben hátunk mögött orosz zászló lengett, mellettünk friss virágok és mécsesek sokasága emlékeztetett Alekszej Navalnijra. Vlagyimir Putyin legfőbb kritikusa már nem tud részt venni a most zajló elnökválasztáson, amelynek eredménye előre borítékolható. De meddig tarthat Putyin hatalma? Mennyire fájnak az orosz gazdaságnak a szankciók? És elpattanhat-e a húr az oroszoknál, vagy jó nekik, ha marad a "cár"? Erről is beszélt a helyszínen felelős szerkesztőnk, Mester Nándor és külpolitikai szakírónk. Wéber Balázs.
Szubjektív Jobb volna, ha hazamennének. Van itt elég koreai - gödiek az akkugyárakról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. március 15. 10:03
A hírek szerint ijesztő mértékű szennyezések történtek a gödi akkumulátor-gyárban és annak környezetében. A Samsung egy harmadik gyárat is épít Gödön. Mit szólnak ehhez a helyiek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Miből főznek a közgazdászok? Kinyomoztuk a jegybank elemzési szakértőjével – Klasszis podcast 
Rácz Gergő | 2024. március 14. 18:57
Hogyan készülnek azok az elemzések amelyekből a jegybank és a gazdasági élet szereplői dolgoznak? Mitől lesz egy elemzés „robusztus”? Ezekről, és sok minden másról is kérdeztük Balatoni Andrást, a Magyar Nemzeti Bank igazgatóját, elemzési szakemberét a Klasszis podcastjában. Megtudtuk, mire támaszkodik a Monetáris Tanács egy kamatdöntés előtt, ahogy azt is, hogy neki személy szerint voltak-e olyan melléfogásai, amelyek most is álmatlan éjszakákat okoznak.
Szubjektív „Ostobaság! Miért lenne bármivel is szabadabb az ember készpénzzel, mint kártyával?” – az utca emberét kérdeztük, hogyan szeret fizetni 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 9. 10:39
Az utóbbi időben ismét a közbeszéd része lett a készpénzforgalom kérdése. Egyesek úgy érvelnek, a bankkártyás fizetés segít a feketegazdaság visszaszorításában, és jóval egyszerűbb is. Mások viszont úgy vélik, a készpénz jobban beosztható, sőt egyes vélemények szerint ez szabadságunk záloga. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük. Videó.
Makro / Külgazdaság Könnyen lehet, hogy az emberek hosszú távon nem érzékelik a mostani áresést – A hét videója az inflációról 
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Izsó Márton Artúr | 2024. március 8. 19:04
Péntek reggel a Központi Statisztikai Hivatal közzétette a februári inflációs adatokat. A tájékoztatóban szereplő számokat összehasonlítottuk a Privátbankár Árkosár-felmérés és az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérés eredményeivel. Emellett megpróbáltuk előrejelezni, a március eleji díjemelések hogyan fognak hatni a következő havi adatokra. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Dobos Zoltán újságíró beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Csakis Orbán Viktor utasíthatta Novák Katalint a kegyelem megadására - véli Lengyel László 
Csabai Károly | 2024. március 2. 17:58
Bár a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját a róla készült internetes szócikk közgazdászként jellemzi, a Klasszis Klub február 28-ai adásában vele folytatott beszélgetésben a legkevesebb szó a gazdaságról esett. Elvitte ugyanis a fókuszt a rendszerváltás utáni legnagyobb botrány, mely Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezetett. Ha nem látta, vagy szeretné újra megnézni, itt és most megteheti.
Szubjektív „Ő is egy aláíróember lesz” – Sulyok Tamásról kérdeztük a járókelőket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. március 2. 10:47
Az Országgyűlés kormánypárti többsége némi meglepetésre Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság eddigi elnökét jelölte és választotta új államfőnek. Az utca emberénél arról érdeklődtünk, mennyire ismerik a pedofilbotrányba belebukott Novák Katalin utódját, és mit várnak tevékenységétől. Videó.
Makro / Külgazdaság Háttéralkuk ágyazhattak meg a magyar-svéd kiegyezésnek – A hét videója 
Bózsó Péter – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. március 1. 19:01
A héten a magyar parlament a tagországi parlamentek közül utolsóként, csaknem két éves csuklóztatás után járult hozzá Svédország NATO-csatlakozásához. A magyar kormányra nagy nemzetközi nyomás nehezült, miután januárban Törökország is beadta a derekát. Törökország egyúttal F-16-osokat vásárol az USA-tól, Magyarország pedig további négy Gripen vadászgépet vesz a svédektől.
Szubjektív Nagyon durva, lehet, hogy átverték a Katalint - egész Bicske a kegyelmi botrányt találgatja 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. február 24. 10:04
A pedofil bicskei igazgatót fedező igazgatóhelyettes kegyelmi ügyéből hatalmas botrány lett. Mit szólnak ehhez a bicskeiek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Vezércsere jöhet az ukrán sakkjátszmában – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. február 23. 19:35
Ukrajna Avgyijivkánál fájdalmas vereséget szenvedett, Zelenszkij elnök „mindent vissza” álma egyre távolodik. A Nyugat titokban már tárgyalt a Zelenszkij által menesztett főparancsnokkal, Zaluzsnijjal, aki elnökként térhet vissza. Vezércsere és kiegyezés készül? Erről is beszélt az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.
Szubjektív „Valaki odatolta, és valamiért aláírta” – a járókelők véleménye Novák Katalin ügyéről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 17. 10:26
A pedofil intézetigazgatót fedező helyettesnek adott államfői kegyelem akkora vihart kavart, hogy az Novák Katalinnak a pozíciójába került. Az utca emberét arról kérdeztük, mit szól a köztársasági elnök távozásához, és kit látna szívesen a Sándor-palota új lakójaként. Videó.
Makro / Külgazdaság Nem maradhatnak a szakmájukban a pályát elhagyó pedagógusok? Kérdezzen Ön is Nagy Erzsébettől - szerdán, a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. február 12. 10:21
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni a február 14-én, 15:30-kor kezdődő online rendezvényünkre.
Szubjektív Én büszke lennék a milliárdjaimra - tanácsolták az emberek a politikusoknak 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. február 10. 18:25
Nyilvánosak a képviselők vagyonnyilatkozatai, Orbán Viktor kormányfő például szegényebb lett. Hisznek a politikusoknak az emberek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Ezt is megértük: végre a nyugdíjasok járnak jobban a boltokban - A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. február 9. 18:52
A héten meglepő eredményre jutott a Privátbankár Árkosár-felmérése és az ugyancsak a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, az Mfor Nyugdíjas Árkosár-felmérése. Míg előbbi immár zsinórban negyedik hónapja tartó áremelkedést mutat, utóbbi értéke fél éve stabilan egy szűk sávban mozog. Az okokról és a várható inflációs folyamatokról beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Szubjektív Majd ha bocsánatot kérnek a svédek, csatlakozhatnak a NATO-hoz! – az utca embere az északi ország belépéséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. február 3. 17:49
Bár a kormányzat azt ígérte, nem Magyarország fogja utolsóként jóváhagyni Svédország NATO-csatlakozását, mégis az történt, hogy már csak hazánk nem ratifikálta a skandináv állam belépését a katonai szövetségbe. Az utca emberét arról kérdeztük, helyeslik-e az ellenállást, és szerintük jár-e valami haszonnal Magyarországnak a késleltetés. Videó.
Ingatlan Elérte az alját a lakáspiac, nem érdemes tovább várni a vásárlással - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. február 2. 19:03
Friss pénz jelenik meg a vevők zsebében és ezt tudják az eladók is, akik ennek megfelelően már nem fognak engedni az árból. Az infláció is megtámasztja az árakat, így akik most hétvégén nem nyerik meg az ötöslottó főnyereményét és saját lakásra vágynak, nem sokáig halogathatják a döntést. Hol és mekkora méretű ingatlant célozhatnak meg ezek a vevőjelöltek? Erről is beszélt Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Makro / Külgazdaság Ha felvételnél elsőbbséget élvez a hazai munkaerő, akkor elbocsátásnál miért nem lehet megvédeni őt a vendégmunkással szemben? 
Privátbankár.hu | 2024. január 31. 14:44
Megfordult a kommunikáció, és most már jó a messziről érkező idegen? Kellenek a magyar munkaerőpiacra a vendégmunkások, vagy van más megoldás a munkaerőhiányra? Mi lesz a munkabiztonsági, munka-egészségügyi szabályozással? Helyes-e, ha adókedvezménnyel csábítjuk Magyarországra a többségében vendégmunkásokat alkalmazó digitális cégeket? Az ATV Csatt című vitaműsorában kollégánk, Dobos Zoltán beszélgetett erről Deák Dániellel, a XXI. század vezető elemzőjével, Schiffer András ügyvéddel, korábbi országgyűlési képviselővel és Sebestyén Géza közgazdásszal, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetőjével.
Makro / Külgazdaság A drónok dönthetik el az ukrajnai háborút? Szerdán Klasszis Klub Live! 
Privátbankár.hu | 2024. január 29. 10:11
Háborúk, geopolitika és a drónok szerepe – szerdán ismét jön a Klasszis Média Lapcsoport élő vitaestje, a Klasszis Klub Live! Rendezvényünk első felében az ukrajnai háborúban kulcsfontosságúvá vált drónokról, a második felében pedig magáról a háborúról és annak kilátásairól lesz szó.
Szubjektív Aki egymilliót keres, annak nem emelnék semmit - bérkövetelésektől hangos az utca 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. január 27. 10:32
Sok hírt lehet hallani arról, hogy melyik ágazatban mennyivel emelkednek idén a bérek. De tényleg így van? Mindenki örülhet? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. január 26. 19:46
Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Vállalat A nyitás lehet a cégek megfejtése, nem az áremelés - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 22. 16:01
Tanulékonyak a hazai vállalatok, és a digitalizáció már eléri a kisebb cégeket is, miután felismerték, hogy ez lehet a hatékony válasz az őket érő kihívásokra. De melyek ezek a kihívások? Ez is szóba került Illés Zoltánnal, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával folytatott beszélgetés során.
Makro / Külgazdaság László Csaba: a magas nyomású gazdasággal a kormány komoly kockázatot okoz 
Csabai Károly | 2024. január 21. 14:21
A volt pénzügyminiszterrel, közgazdásszal, adószakértővel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával a Klasszis Klub idei első, január 17-ei online adásában beszélgettünk a hazai gazdaságról, a költségvetésről, a GDP-ről, inflációról, a monetáris politikáról, az európai uniós forrásokról, valamint az euró potenciális magyarországi bevezetéséről.
Szubjektív Valami win-win szituációt kellene kialakítani, amivel mindkét fél meg tud elégedni – fővárosiak véleménye a Budapest-bérlet körüli huzavonáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2024. január 20. 10:37
Mivel december 31-ével lejárt a főváros és a MÁV–Volán-csoport közti szerződés, jelen pillanatban úgy tűnik, a BKK-bérletek hamarosan nem lesznek érvényesek a vonatok, Volánbusz-járatok és HÉV-ek Budapesten belüli szakaszaira sem. Ennek oka, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat még mindig nem egyezett meg a folytatás mikéntjéről. Az utca embere sorozatunkban az utazóközönséget arról kérdeztük, szerintük ki a felelős a kialakult helyzetért, és milyen megoldást látnának szívesen. Videó.
Pénzügyi szektor A támogatott hitelek mellett egyre jobban labdába rúghatnak a piaci kamatozású konstrukciók - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 16. 13:36
Milyen lehetőségeik vannak és lesznek a forrást kereső vállalatoknak 2024-ben? Mi várható a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram január 15-étől érvényes meghosszabbításától? Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram kiknek lehet megoldás? Miért volt szükség a Széchenyi Hitelkártya és a Széchenyi Agrár Program feltételeinek módosítására, mit lehet várni ettől? Egyebek mellett ezen kérdések megválaszolására kértük Kollega-Tarsoly Dánielt, az MBH Bank egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatóját.
Makro / Külgazdaság Ön is kérdezhet László Csabától - szerdán, a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. január 15. 10:01
Január 17-én 15:30 órakor a volt pénzügyminiszter, közgazdász, adószakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára lesz a Klasszis Média Lapcsoport online rendezvényének a vendége. Csak egy ingyenes regisztrációra van szükség és máris kérdezhet László Csabától.
Makro / Külgazdaság „Mondanám, hogy nem szívesen lennék a magyar fogyasztók helyében, de ott vagyok” – A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. január 12. 18:41
A 2022-es év 14,5 százalékos inflációja után 2023-ban 17,6 százalékra nőtt a pénzromlás mértéke. A nyugdíjasokat érintő fogyasztóiár-index pedig 15,2 százalékról emelkedett 18,3 százalékra. Mit jelentenek ezek a számok, mi a jelentősége a maginflációnak, illetve mi várható 2024-re? Ezekről a kérdésekről beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha Csehország bevezeti az eurót, mi pedig nem? Ezt is kérdezzük László Csabától a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. január 8. 12:38
Negyedik évfolyamát kezdi a Klasszis Média Lapcsoport rendezvénye. A Klasszis Klub idei első, január 17-én, szerdán megrendezendő online adásában a volt pénzügyminiszterrel, közgazdásszal, adószakértővel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával körbejárjuk a magyar gazdaság helyzetét. Így szó lesz a várható inflációról, a potenciális gazdasági növekedésről, a költségvetés helyzetéről és természetesen az utóbbi hónapok slágertémájáról, a Magyarországot megillető uniós forrásokról. Valamint arról, hogy a csehek szándéknyilatkozata az euróbevezetésről az eddigi elutasító álláspontja megváltoztatására készteti-e a magyar kormányt.
Szubjektív Csak munka legyen dögivel és keressünk pénzt - ezt kívánja a magyar nemzet 2024-ben 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. január 6. 10:53
Véget ér a háború? Jön az uniós pénz? Megjavul az oktatás és az egészségügy? Itt van 2024, mit várnak az emberek az új évtől? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Ha bejön Varga Mihály jóslata, az novemberben kettőezer forint nyugdíjprémiumot jelent – A hét videója 
Dobos Zoltán - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. január 5. 18:46
Mire elég az év eleji, hatszázalékos nyugdíjemelés? Mekkora volt a 2023-as nyugdíjas-infláció? A jegybank és a pénzügyminiszter is csökkentette az idei évre várt növekedési előrejelzést, ez hogyan hat a nyugdíjprémium összegére? Idős honfitársaink pénztárcáját érintő kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán újságíró és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton „egy fordított Cassandra”: bármit jósol, az nem jön be 
Privátbankár.hu | 2024. január 4. 13:57
GDP-növekedésről, költségvetési hiányról, inflációról volt szó az ATV Szigorlat című műsorában, melyben kollégánk, Rácz Gergő kérdezte a DK gazdaságpolitikusát, Dávid Ferencet. Videó.
Makro / Külgazdaság Nincs haszontalanabb a szőnyeg alatt tartott pénznél - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 4. 13:22
Sok opció van, de valamelyikre rá kell indulni Horváth Zsófia, az MBH öngondoskodási szakértője szerint. A Klasszis beszélgetésében a nyugdíj és az egészségirányú megtakarításokról is beszélgettünk a pénzintézet szakértőjével, ahogy piaci kitörés lehetőségeiről is. Egészségügyi bajok kezeléséről, gyerekvállalási megfontolási célokról is faggattuk podcastukban.
Szubjektív Ilyen volt 2023 - de milyen lesz 2024? A hét videója 
Privátbankár.hu | 2023. december 29. 17:02
Több mint negyedszázada nem látott mértékű infláció, most már nem egy, hanem két háború, teljesen még mindig nem eltűnő koronavírus-járvány. Alapvetően ezek jellemezték a 2023-as évet, amelyek mellett persze számos más is történt - elég csak az EU-s források körüli hercehurcára utalni. Mi mindenről beszámoltunk - ahogy szokták mondani: ott voltunk minden kilométerkőnél. S ígérjük, ezt tesszük majd 2024-ben is. Az óév utolsó hét videójában szerkesztőségünk tagjai mondják el a véleményüket.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor, Zelenszkij és a vörös vonalak – Az év legnépszerűbb videói 
Wéber Balázs | 2023. december 26. 10:58
Ki foglalkozik Putyin vörös vonalaival? Miért fogy a levegő Zelenszkij körül? Meddig tűri a Nyugat, hogy hazánk Putyin szabotőre lett? Hogyan vezette recesszióba az országot az Orbán-kormány? Miért ilyen méregdrága az albérlet? És forintban vagy inkább euróban érdemes-e félretenni? Ez is kiderül idei legnézettebb videóinkból.
Szubjektív Mészáros Lőrinc luxusjachtjáról mindenkinek volt véleménye 
Vég Márton | 2023. december 25. 17:52
Idén minden héten készítettünk "Utca embere" videót, most a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze Önöknek. Íme a lista.
Makro / Külgazdaság Szintet lépett idén a Klasszis Klub – mutatjuk, melyek voltak a legnézettebb adásaink 
Csabai Károly | 2023. december 25. 10:31
Idén is folytatódott a Klasszis Klub, a Klasszis Média Lapcsoport 2021 februárjában elindult rendezvénysorozata, sőt szintet lépett. Egyrészt immár havonta nem egy, hanem két adásra került sor. Másrészt a Covid miatti kényszerű módi, az online mellett már személyes részvételű panelbeszélgetéseket is rendeztünk, több jeles hazai személyiség közreműködésével.
Makro / Külgazdaság Az ukrán háborútól az uniós bajnok infláción át a minimálbér-emelésig – idén felpörgött a Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. december 24. 10:29
A 2023-as év is bőven adott olyan témákat, amelyeket ki tudtunk vesézni meghívott szakértőinkkel lapcsoportunk Klasszis podcast adásaiban – az év során megújult formában és immár megújult környezetben. Virovácz Péterrel, az ING Bank makrogazdasági elemzőjével havi rendszerességgel beszéltük át a magyar gazdaság ügyes-bajos dolgait, miközben külpolitikai szekciónk az orosz-ukrán háborún legfrissebb fejleményeit járták körül, de a befektetések iránt érdeklődők is hasznos információkkal gazdagodhattak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG