Vásárló
Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit 
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak 
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából 
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet 
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok 
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
Vásárló Mindent vitt a Lidl és a barátja a szomszédban 
Buksza blog | 2024. június 5. 10:55
Akárcsak Magyarországon, Romániában is a Lidl az egyik legnépszerűbb áruházlánc. Évek óta első helyen áll, most megvédte a címét. 
Vásárló Olyan vásárlók jelentek meg a diszkontokban, akikre senki sem számított 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 5. 10:11
Váratlan eredményt hoztak az Egyesült Államokban készült piackutatások. A viszonylag jól élő fogyasztóknak ugyan lenne pénzük hagyományos áruházakban vásárolni, ám sokszor a diszkontokat választják.
Vásárló Megjelenik a tévéshop utóda Európában is a kínai siker után 
Buksza blog | 2024. június 5. 09:11
Az elmúlt évtizedek tévéshopjait támasztja fel új formában Európában is a Zara divatáruházlánc azt követően, hogy a kínai vásárlókat már sikerült a pénztárhoz terelnie a régi-új módszerrel.
Vásárló Ha nem vigyázunk, óriási bukás lehet a foci Eb-ből 
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 15:56
A csoportmérkőzésekkel hamarosan kezdetét veszi a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokság, amely miatt jellemzően megnő az online sportfogadások száma, ezzel együtt annak kockázata is, hogy a kiberbűnözők különféle csalási módszerekkel kísérletet tesznek - elsődlegesen - pénzszerzés céljából, minél több személyes adat begyűjtésére, a sportfogadni vágyók esetleges naivitását, vagy figyelmetlenségét kihasználva. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), a Szerencsejáték Zrt. (SZRT), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kibertérből érkező támadások elleni hatékony védekezés és a játékosok védelme érdekében egy közös figyelemfelhívó, információbiztonsági tudatosságnövelő kampányt indít.
Vásárló Útmutató: Így válasszon partnert a költöztetéshez 2024-ben 
Márkázott tartalom | 2024. június 4. 12:59
A nagyobb méretű bútorok és egyéb értéktárgyak költöztetése sok előkészületet igényel, és számos, előre nehezen látható kihívással járhat. A folyamatot nagyban megkönnyítheti, ha egy megbízható, felkészült és tapasztalt partnert választ a költöztetés lebonyolítására.
Vásárló A vevőszerzés minden vállalkozás számára létkérdés! 
Márkázott tartalom | 2024. június 4. 11:33
Talán nem is szükséges alátámasztani azt, hogy mennyire lényeges, hogy minél több bevétele legyen egy vállalkozásnak, amit természetesen úgy tudnak elérni, hogy minél több terméket és/vagy szolgáltatást adnak el. 
Vásárló Valóban öt szíve van a lovaknak? 
Márkázott tartalom | 2024. június 4. 10:10
Az iskolában úgy tanítják, hogy az emlősöknek, így a lovaknak is egy négyüregű szíve van két pitvarral, valamint két kamrával. Mégis, hogyan vetődhet fel az a kérdés, hogy öt szíve van-e a lovaknak?
Vásárló Hogyan automatizálható a webshopok termékeinek kezelése? 
Márkázott tartalom | 2024. június 3. 11:26
A webshopok számára nem egyszerű feladat a termékek napi szintű, pontos ismerete, hiszen a megrendelések teljesítése során egyes termékek elfogyhatnak, újak is érkezhetnek, illetve a kiszedés során a kiszedők munkáját is segíteni szükséges. 
Vásárló Laborvizsgálatok felnőtteknek 
Márkázott tartalom | 2024. június 3. 09:08
A rendszeres laborvizsgálatok felnőtteknek kiemelkedően fontosak az egészségmegőrzés és a korai diagnosztika szempontjából. Ezek a tesztek lehetővé teszik az orvosok számára, hogy nyomon kövessék a betegek általános egészségi állapotát, észleljék a lehetséges eltéréseket, és időben felismerjék az esetleges egészségügyi problémákat, mint például a különböző belső szervek működési zavarait, fertőzéseket vagy krónikus betegségeket. A laborvizsgálatok felnőtteknek segítenek az életmódbeli változtatások szükségességének meghatározásában, valamint a már fennálló betegségek kezelésének finomításában. Továbbá, ezek az eredmények alapvető információkat szolgáltatnak a kezelési stratégiák kialakításához, és segítenek a betegek hosszú távú egészségének fenntartásában. Az időszakos laborvizsgálatok elvégzése tehát nemcsak a betegségek megelőzésében játszik kulcsszerepet, hanem a már diagnosztizált állapotok hatékony kezelésében is.
Vásárló Így búcsúzik a címkéktől a Tesco  
Buksza blog | 2024. június 2. 16:01
Meglepően nagy mennyiségű műanyagól készült árucímkét tud megspórolni a Tesco azzal, hogy a termény nagyobb részénél egyszerűen „beletetoválja” a növény héjába az azzal kapcsolatos adatokat.
Vásárló Rendkívüli helyzetre rendkívüli válasz: furcsa változás várható a narancslénél 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 2. 13:36
Katasztrofális helyzetben vannak a narancstermesztők, miután a rossz időjárás okozta növénybetegség és egy rovarkártevő megtizedeli a termést. 
Vásárló Légtér fertőtlenítése germicid lámpákkal 
Márkázott tartalom | 2024. június 2. 11:15
Bevásárlóközpont, irodaház, mozi vagy bármely más létesítmény üzemeltetésével foglalkozik? Akkor a légtér és felületek fertőtlenítése egy központi kérdéskör. Vannak olyan légkezelő berendezések, amelyek a helyiségek visszavezetett levegőjét is felhasználják. Ilyenkor a baktériumok, vírusok, gombák bejuthatnak újra az adott térbe, ezért lényeges a csírátlanítás. Más egységeknél a légcsartona rendszerben megtelepedett kórokozók miatt van szükség a sterilizálásra.
Vásárló A Lidl és riválisa szembemegy a többiekkel, letörik az árakat 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 2. 10:11
Hollandiában felemás a kép az organikus élelmiszereknél. 
Vásárló Munkavégzés a magasban, stabil állványokon 
Márkázott tartalom | 2024. június 1. 13:06
Termelési tevékenység, építőipari munkák, otthoni teendők - bármely területről is van szó, mindig kell, hogy kéznél legyen legalább egy stabil létra. Persze van olyan munkafolyamat, amelyhez ez nem elég és profibb, masszívabb eszközre van szükség. 
Vásárló A kedvezőbb árú és az értékesebb implantátumos fogpótlás különbségei 
Márkázott tartalom | 2024. június 1. 11:10
A legtöbbünket foglalkoztat a kérdés, hogy vajon milyen eltérések tapasztalhatók egy olcsóbb és egy magasabb árú fogpótlás között? Mit tudnak az egyes típusok? Hogyan érdemes választani? Ebben a cikkben egy kicsit közelebbről is megvizsgáljuk ezt a témát.
Vásárló Az arc egyes részeinek kezelésével lassítható az öregedés folyamata 
Márkázott tartalom | 2024. május 31. 13:20
Az arc harmonikus megjelenése számos tényező összhangjától függ, amelyek együttesen hozzájárulnak a vonzó külső kialakításához. Az arc esztétikai szempontból akkor tekinthető harmonikusnak, ha az arányok, a szimmetria és az egyes részek egységben vannak egymással. 
Vásárló Mi a különbség egy 4 csillagos és egy 5 csillagos hotel között? 
Márkázott tartalom | 2024. május 31. 11:43
Valószínüleg önt is foglalkoztatta már a kérdés, vajon mitől függ, hogy egy hotel hány csillagos? Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy minél több a csillag, annál több és színvonalasabb szolgáltatást vehetünk igénybe. Most megvizsgáljuk, mik ezek a szolgáltatások.  
Vásárló Fellélegezhetnek az autósok a benzinkutakon 
Privátbankár.hu | 2024. május 31. 10:12
Nem hozott változást a kutakon a hónap utolsó napja. 
Vásárló Budapest különleges panorámája helikopterből szemlélve 
Márkázott tartalom | 2024. május 30. 11:50
Az évforduló vagy a születésnap közeledtével nem könnyű megtalálni az ideális ajándékot. A kerek évfordulókon, nagyobb ünnepek során érdemes megadni a módját a meglepetésnek és nem csupán egy apróságot venni, hanem egy igazán emlékezetes élménnyel készülni.
Vásárló A fényvédelem jelentősége 
Márkázott tartalom | 2024. május 29. 12:21
Bár a napsugárzásnak számos pozitív hatása van a szervezetre, köztük az, hogy növeli a D-vitamin szintet, amely elengedhetetlen az immunrendszer és az izmok megfelelő működéséhez, de egy bizonyos határt átlépve inkább káros, főleg a bőrre nézve.
Vásárló Ideje elhagyni a műanyag palackokat és minőségi kulacsra váltani! 
Márkázott tartalom | 2024. május 28. 12:30
A napi folyadékbevitel, a hidratálás mindenki számára fontos. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, az hatással van a hangulatunkra, a szervezetünkre, a teljesítőképességünkre. Sokan még mindig műanyag, petpalackból isszák a szükséges folyadékot, pedig ma már több szempontból is előnyösebb egy kulacs.
Vásárló Kénytelenek bevetni a "házi rendőrséget" az amerikai boltosok  
Buksza blog | 2024. május 28. 10:07
Szervezett tolvajbandák fosztogatják az USA-ban az áruházakat, akik ellen egyre inkább profi rendőri módszerekkel igyekeznek védekezni az cégek. Ennek azonban borsos ára van.
Vásárló Drágulhatnak a termékek a Temun, véget érhet a trükközés 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 28. 08:03
A német kormány is támogatja, hogy az Európai Unió szigorítson a vámszabályokon a kínai elektronikus piacterek inváziójának megfékezése érdekében. Nőhetnek a Temu és a Shein árai.
Vásárló Lidl-tulajdonos kontra Magyarország: már csak kevés hiányzik 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 27. 15:39
Jókora árbevétel-növekedést könyvelt el a Lidl és a Kaufland áruházláncok tulajdonosa a február végén zárult üzleti évében, amit nem csupán az inflációval magyaráz a vállalat.
Vásárló Újabb 180 fokos fordulat a magyar diszkontokban  
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. május 27. 05:45
Miközben márciusról áprilisra feljebb ment a Privátbankár Diszkont Árkosarának átlagértéke, májusban irányváltás történt. A szóban forgó termékek ugyanis olcsóbbak lettek. 
Vásárló Lépett a Lidl: ennyi kedvezményt kaphatnak a hűséges brit vevők 
Buksza blog | 2024. május 26. 15:41
Követve számos versenytársát, például a Tescót, hűségprogramot indított a Lidl is az Egyesült Királyságban, ám aki nem szereti, hogy adatok gyűjtenek róla, az nem fog lehidalni a lehetőségtől.
Vásárló A Penny boltjaiba tartó nyugdíjasok örülhetnek a szomszédban 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 26. 14:59
A Penny sikeres Romániában, ám ennek ellenére jelentős változásokat tervez, mert nem akarja elveszíteni a növekedési tempót. Megcélozza a nyugdíjasokat és a gyermekes vásárolókat.
Vásárló Ez így nagyon kevés - kiakadtak az éttermesek a McDonald’s lépésén 
Buksza blog | 2024. május 25. 08:22
Lyukat üthet a McDonald’s franchise-partnereinek gazdálkodásán a gyorsétteremlánc filléres menüje, amelynek ára mélyen a költsége alatt van. Szerintük nem velük kellene megfizetni a marketingesek ötletét.
Vásárló Az élelmiszerboltok nélkülözhetetlen berendezési tárgya, a csemegepult 
Márkázott tartalom | 2024. május 24. 14:57
Az elmúlt években sok változást tapasztalhattunk a világban, többek között például azt, hogy nagymértékben kiszélesedett a boltokban elérhető termékek köre, és lényegében már nincs olyan árucikk, amit ne tudnánk beszerezni.
Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál  
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló A táska, ami öltöztet 
Márkázott tartalom | 2024. május 21. 14:17
Táskavásárlásnál felmerül a kérdés, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe. Az áruházak széles választékot kínálnak, ezért nem mindig könnyű a választás.  Szem előtt kell tartani, hogy milyen alkalmakkor, milyen környezetben lesz szükség a táskára. Akár egy munkahelyi megbeszélésről legyen szó vagy egy romantikus vacsoráról, netán a mindennapi jövés-menés van a fókuszban, nem egyszerű dönteni.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp 
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken 
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig! 
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett? 
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista 
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben 
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok? 
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak" 
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó 
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata 
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG