BUX
35 243.89
+0.55%
+193.00
OTP
9 725.00
+0.05%
+5.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 855.00
+1.41%
+95.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Vásárló
Vásárló Diesel gépjármű gondok a Hondánál
Privátbankár.hu | 2020. február 9. 10:40
Minden gépjárműben van egy úgynevezett elektromos szivattyú, ami a diesel üzemanyagot a nagynyomású szivattyúig juttatja el a tankból. Sajnos ez is, mint minden, elromolhat. Tehát a gépjármű rendszerének ez a szíve, mivel a befecskendezéshez szükséges akár 1000 bar nyomást állítja elő.
Vásárló Így neveld pénzügyi tudatosságra a gyereked
Privátbankár.hu | 2020. február 5. 17:53
Mindannyian a fogyasztói társadalom részei vagyunk, szokásaink mégis generációról generációra változnak: a mai tizenévesek már jóval hamarabb belépnek a pénz labirintusszerű világába. Ez a korai kezdés komoly gondokat generálhat, akár a családi kasszában is. De ki tehet erről?
Vásárló Tippek a helyes arctisztításhoz
Márkázott tartalom | 2020. február 5. 09:38
A rendszeres tisztálkodás a legtöbb ember számára alapvető, ám vajon hányan vannak azok, akik az arctisztításra is külön figyelmet fordítanak? Az arc bőre nagyon érzékeny, emellett egész nap ki van téve a káros környezeti hatásoknak, így az ápolása nem merül ki annyiban, hogy egy kis tusfürdős vagy szappanos vízzel megmossuk zuhanyzás közben.
Vásárló A különböző SSD-k és jellemzőik
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 10:31
Az angolul Solid State Drive kifejezésből alkotott betűszó az SSD, magyarul csak szilárdtest meghajtónak nevezzük.
Vásárló Födém szigetelés alulról? Lehetséges?
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 11:45
A szigetelt födém rengeteg kellemetlenségtől megkímél. Ha a tető nem zár jól, rengeteg hő távozhat a lakásból hiába, nyáron pedig a kellemes hűvös helyett a plafonból is a hőség sugárzik. De mit lehet tenni, ha felülről nem tudjuk szigetelni a tetőt, vagy úgy érezzük, ennél többre van szükség? Födém szigetelés alulról. Lehetséges?
Vásárló Megvan, mikortól utazhatunk emeletes vonatokkal
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 14:04
11 szerelvény áll hamarosan forgalomba.
Vásárló Számolj le a lakberendezési hibákkal!
Privátbankár.hu | 2020. január 28. 10:58
Megtaláltuk álmaink lakását, és lassan befejeződik a felújítás is, ezen a ponton sokan azt gondolják, hogy az oroszlán részén már túl vannak, a berendezés már megy magától… Valójában a lakberendezéskor elkövethetünk olyan hibákat, amelyek akár az egyes terek funkcióit is ronthatják. Lássuk, mire érdemes figyelni az egyes helyiségek tekintetében!
Vásárló A feeder kosarak és a feeder horgászat
Privátbankár.hu | 2020. január 20. 10:53
A feeder kosarak széles kínálatával lehet találkozni, ezért nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet. A klasszikus feeder kosár jellemzően előkés, az előkehossz pedig változó, akár 30 cm és 90 cm is lehet. A feeder kosarak bedobása megfelelő körültekintést igényel, mivel a csali hajlamos feltekeredni a főzsinórra.
Vásárló Veszélyben a világ több kedvenc üdülőhelye a meleg miatt
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 19:51
A tél a karácsony és a hideg mellett a síszezon kezdetét is jelenti, amely egyben több ország életében nagyon komoly turisztikai időszakot is jelent. A globális felmelegedés és az egyre közeledő klímakatasztrófa azonban sok más terület mellett itt is egyre inkább feltűnik – bajban vannak ugyanis az alacsonyabb síterepek, hiszen egyszerűen kezd túl meleg lenni ahhoz, hogy elég hó essen.
Vásárló Megakadályoznák a lerészegedést Európa egyik legnagyobb bulinegyedében
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 14:18
Szigorú korlátozásokkal akar véget vetni az alkoholturizmusnak a Baleár-szigetek kormánya, amely pénteken fogadta el erről szóló rendeletét.
Vásárló Annyi mindent összehazudtak egy hősugárzóról, hogy 125 milliós bírság lett a vége
Privátbankár.hu | 2020. január 17. 12:02
A Gazdasági Versenyhivatal nem maradt tétlen a Starlyf Fast Heater teleshopos reklámjai láttán.
Vásárló Milyen matracot válasszunk franciaágyba?
Privátbankár.hu | 2020. január 17. 11:25
Ha franciaágyat vásárolunk, akkor mindig sarkalatos kérdés, hogy milyen matrac is az ideális. Hiszen mindenkinek más a kényelmes, így ennek függvényében kell dönteni az éjszakai kényelmünkről.
Vásárló Flotta nyilvántartási tanácsok autókereskedőknek
Privátbankár.hu | 2020. január 16. 10:28
A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.
Vásárló Elmentek a falig a pékek - muszáj egy nagyot emelni a kenyér árán
Gáspár András | 2020. január 15. 12:27
A Pékszövetség szerint nincs több lehetőség a kenyér áremelésének halogatására - a költségek nőnek, a jövedelmezőség a padlón van, így pedig fejleszteni sem tudnak. A hipermarketekben már most is csúcson van a kenyér ára, heteken belül további kétszámjegyű emelkedés jön.
Vásárló Facebook: ingyenes, de rengeteg pénzbe kerül
Privátbankár.hu | 2020. január 14. 09:25
Van egy mondás, miszerint ha valami ingyenes, ott Te magad vagy az áru.
Vásárló Az év első Árkosár-felmérése: most tényleg teljesen mindegy, hol vásárolunk be
Gáspár András | 2020. január 13. 15:23
Sosem volt még ennyire mindegy, melyik hipermarketben intézzük a havi nagybevásárlást - ez is lehetne a tanulsága 2020 első Privátbankár Árkosár-felmérésének. Miközben ugyanis havi szinten valamelyest csökkentek, éves szinten pedig 3,5 százalékot emelkedtek az élelmiszerárak, a legolcsóbb és a legdrágább áruház közötti különbség nem éri el a bevásárlókocsiba tuszkolt 100 forintos érme értékét sem. Felmértük, hol tart a sertéspestis okozta áremelkedés és megnéztük, mi maradt a tavaly januári tejáfa-csökkentésből.
Vásárló Veres Alex által elért kick-box sikerek az olaszországi Európa kupán
Privátbankár.hu | 2020. január 11. 13:50
Manapság a küzdősportok és harcművészeti ágak megerősödésével és népszerűségének emelkedésével egyre többen döntenek a sportág művelése mellett. Mindemellett a médiában is hatalmas érdeklődést mutatnak és magas nézőszámot produkálnak a küzdősportok közvetítéséről szóló műsorok. De minek köszönheti hatalmas népszerűségét a japán harcművészeti alapokon nyugvó kick-box?
Vásárló Hogyan érdemes magokat ültetni a kertben?
Privátbankár.hu | 2020. január 7. 10:50
A magok ültetése nem feltétlenül bonyolult feladat, ha betartasz néhány alapvető szabályt. Természetesen minden palánta más-más igényekkel rendelkezik, azonban célszerű megismerni az alapokat. Készülj fel az ültetésre, és gondozd a palántákat szakszerűen!
Vásárló Az örökzöld slágerek sosem mennek ki a divatból!
Privátbankár.hu | 2020. január 6. 11:34
A zene csaknem egyidős az emberiséggel. Ez a láthatatlan, megfoghatatlan dolog, amely képes körülölelni bennünket, mindeközben óriási hatással van ránk. Fel tud vidítani, vagy éppen melankóliába taszít, motivál vagy éppen megnyugtat… a zene mindenre gyógyír.
Vásárló Megvannak a legbiztonságosabb légitársaságok
Privátbankár.hu | 2020. január 4. 17:32
A repülésbiztonsággal foglalkozó AirlineRatings.com több mint 400 társaságot vizsgált világszerte, és az élen nem történt változás, ugyanis folytatódott a Qantas 2014 óta tartó egyeduralma. Az ausztrál nemzeti légitársaság dominanciája egyedül 2018-ban ingott meg, ugyanis ekkor a portál nem hirdetett egyértelmű győztest, hanem csak megnevezte a 20 legbiztonságosabb légitársaságot.
Vásárló Ötletes farsangi készülődés a gyerekekkel?
Privátbankár.hu | 2020. január 3. 12:32
Minden évben eljön a farsangi időszak és ezzel együtt a versengés is. Kinek lesz a legkirályabb jelmeze, ki tartja a legkirályabb bulit? A tucat jelmezek ideje azonban lejárt, 2020 legötletesebb jelmezei a legegyedibb darabok lesznek, ezt garantáljuk!
Vásárló Óvakodj a füstmentes petárdától – pont a környezetbarátnak látszó termék fog megölni?
Privátbankár.hu | 2019. december 31. 13:10
A tűzijáték, a petárda erősen környezetszennyező termék, nehézfémeket és finom port szabadít ránk és a környezetünkre. Egy német egyetemen már kísérleteznek ugyan a környezetbarát megoldásokkal, ám egyelőre a laboratóriumi fázisnál tartanak. A füstmentesnek eladott pirotechnikai termékek pedig egyáltalán nem biztos, hogy egészségesebbek, sőt, épp ellenkezőleg.
Vásárló Bizniszutak elérhető áron
Privátbankár.hu | 2019. december 29. 17:00
Az üzleti utak mindig is aranybányát jelentettek a légitársaságoknak. Bár az üzletemberek igényeit nem egyszerű és még inkább nem olcsó kielégíteni, a befektetés sokszorosan megtérül.
Vásárló Kész a javaslat - sokat javulhat a fapados légitársaságok utasainak helyzete
Privátbankár.hu | 2019. december 29. 09:59
Hosszú egyeztetési folyamat végén elkészült a fapados légitársaságokra vonatkozó fogyasztóvédelmi akcióterv-javaslat a légi utasok jogainak védelmére - olvasható az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által kiadott sajtóközleményben.
Vásárló Az olajválság hatása az autóipar fejlődésére
Privátbankár.hu | 2019. december 28. 13:38
Karl Benz ekkor fejlesztette ki az első gázmotor meghajtású modellt, melyet Benz Patent Motorwagen néven kezdtek el gyártani.
Vásárló Visszarohantak a magyarok a plázákba
Privátbankár.hu | 2019. december 28. 09:19
Ismét tömve vannak a bevásárlóközpontok.
Vásárló Vásárlási őrület lett úrrá a magyarokon karácsony előtt
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 10:20
Minden eddigi rekordot megdöntött az év végi forgalom az üzletekben.
Vásárló Olcsó vízadagolók készítése házilag
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 10:11
Azt szokták mondani, hogy állatot tartani talán kicsit egyszerűbb, mint szobanövényeket, hiszen a kutya vagy a macska egyértelműen jelzi, ha éhes vagy szomjas, míg a növény egyszer csak elszárad. Persze vannak ennek is előjelei, hiszen először csak kókadozik általában a virág, de aki nem veszi észre ezeket a jeleket, az már elszáradt állapotban fog rádöbbenni arra, hogy több odafigyelésre lett volna szükség.
Vásárló Elfogyott a kenyér, be kellene vásárolni - de mi lehet ma nyitva?
Privátbankár.hu | 2019. december 25. 15:25
Ünnepnapokon, munkaszüneti napokon a főszabály szerint a boltok zárva vannak - de vannak kivételek is. Ilyenek például megszokott módon a benzinkutak, vagy a Manna ABC-k, vagy a Spar Express boltok az OMV benzinkutakon. A blokkk.com összeállítása szerint főszabály alóli kivételeket több jogszabályból lehet összegereblyézni, ide tartozik a kereskedelemről szóló törvény és a munka törvénykönyve, valamint a trafiktörvény is.
Vásárló Közeleg az idő, amikor az okostelefon már nem is lesz olyan lényeges
Privátbankár.hu | 2019. december 25. 06:30
Az 5G csodája még csak most kezd majd a hétköznapjaink részévé válni, mégis vannak, akik már most azt tervezgetik, milyen lesz a hatodik generációs mobilinternet-szolgáltatás. Tényleg elképzelhető, hogy a jövőben az okostelefonok jelentősége csökken?
Vásárló Budai éttermek, gatyát felkötni! - Jardinette
Chef | 2019. december 23. 18:45
Egy cikksorozat keretében megnézzük, hol tart most a budai gasztroforradalom - belekóstolunk a Kés-Villa-Buda mozgalomba. Az első részben a Jardinette étterembe látogattunk el.
Vásárló Kellemes meleg elektromos fűtőszőnyeg által
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 13:08
Kiválóan alkalmazható akár otthon a lakásban, akár egy irodahelyiségben professzionális körülmények között.
Vásárló A pánikzáras biztonsági ajtók
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 09:50
A lépcsőházakban nagyon sokan megfordulnak, így az itt élők gyakran hallhatnak idegesítő zajokat és tarthatnak az idegenektől. Nem meglepő, hogy mindenki kényelmes és biztonságos otthonra vágyik. Ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthonuk valóban kényelmes és egyben biztonságos is legyen. Emiatt egyre elterjedtebbek a pánikzáras biztonsági ajtók. A következőkben összefoglaltuk, hogy mit is tudnak valójában, illetve mikor érdemes ezt választani.
Vásárló Keresztnevükkel hivatkozunk az ügyfeleinkre - A RackForest sztori
Privátbankár.hu | 2019. december 17. 19:15
Tegyük fel, hogy ott állunk a választás előtt, akármilyen piacról is legyen szó, előttünk két ajánlat: melyik alvállalkozóval dolgozzak? Tegyük fel, hogy mindkettő egyforma minőségben szolgáltat, és egyforma árakon. Mi alapján döntünk?
Vásárló Prémium kerítés alumíniumból
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 10:06
A kerítés a legkülönbözőbb anyagokból készülhet, fából, kőből, betonból, drótból vagy fémből is. Hogy milyen anyagot és kivitelt választunk, meghatározza az is, hogy hová szeretnénk kerítést emelni. Egy családi házhoz más típusú és stílusú kerítés kerül, mint egy ipari terület vagy játszótér köré. A praktikum és a funkcionalitás mellett, a választásnál lényegi szempont az esztétikum és a tartósság is.
Vásárló Stílusos és biztonságos munkavégzés fa állólétra használatával
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 12:57
Egy napjainkban gyártott és forgalomba kerülő állólétra kapcsán korántsem a régi, elavult változatokra kell gondolnunk. Sokkal inkább egy olyan praktikus kellékre, amely a szemre nagyon is tetszetős mivolta mellett biztonságosabbá és hatékonyabbá teheti a magasban történő munkavégzést.
Vásárló Vigyázz, új vasúti menetrend lépett életbe
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 11:42
Az új vasúti menetrend számos kedvező változást hoz az utasok számára, bővül a választható vonatok száma, minősége, javul a szolgáltatási színvonal – jelentették be.
Vásárló Az étel, ami történetet mesél, és kapcsolatot teremt
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 11:01
Hamarosan a standokon a megújult Piac és Profit következő, év végi lapszáma.
Vásárló Budai éttermek, gatyát felkötni!
Chef | 2019. december 13. 16:01
A budai éttermek nagy részében késik az az elengedhetetlen szemléletváltás, ami Pesten már sikeresen végbement - 12 étterem azonban egyesületbe tömörülve változtatna a helyzeten. Egy cikksorozat keretében megnézzük, hol tart most a budai gasztroforradalom - belekóstolunk a Kés-Villa-Buda mozgalomba.
Vásárló Karácsonyi nagybevásárlás: utolérte a magyar vevőket a sertéspestis
Valkai Nikoletta | 2019. december 9. 18:02
Az év utolsó Privátbankár Árkosár-felméréséből kiderült, mennyivel drágábban tudhatjuk le idén a karácsonyi nagybevásárlást. Bár hónapok óta nem látott mértékben ugrottak meg az árak, a történelmi csúcsot egyelőre megúsztuk; az alapélelmiszerek és a gyümölcsök továbbra is az áremelkedés élmezőnyében vannak, a sertéshús jelentős drágulását pedig már a feldolgozott termékeknél is tetten érhetjük.
Vásárló A jogosítvány megszerzésének teljes folyamata lépésről lépésre
Privátbankár.hu | 2019. december 6. 13:41
A jogsi szerzésére akár egy borzasztóan bonyolult és nehezen teljesítő feladatként is gondolhatsz, ha nem látod át egész pontosan az egyes lépéseit. Pedig részleteire lebontva nem is tűnik annyira vészesnek ez a projekt. Ebben a bejegyzésben tehát egyesével mutatjuk meg a jogosítványod begyűjtéséhez vezető szakaszokat annak érdekében, hogy ezáltal Téged is hozzá tudjunk segíteni az oly’ régóta vágyott vezetői engedélyhez.
Vásárló Itt az 5G: nem a jövő technológiai csodája, hanem a hétköznapjaink része lesz
Privátbankár.hu | 2019. december 5. 14:10
Az 5G az élet számos területén hozz forradalmi változásokat: az újgenerációs mobilinternet rengeteg lehetőséget hordoz magában az egészségügytől a mezőgazdaságig. Az 5G azonban nem csak valami megfoghatatlan jövőbeli technológiai csoda: egy szimpla telefonálásban vagy élő közvetítésben is olyat tud már ma is, ami korábban elképzelhetetlen volt.
Vásárló Mit kell tudni a vadászgörény tartásáról?
Privátbankár.hu | 2019. december 4. 13:26
Esetleg már meg is van a kiszemelt, de még lennének kérdéseid? Lássuk, hogy mit kell tudni a vadászgörények tartásáról és táplálásáról!
Vásárló Mitől lett hirtelen méregdrága a téliszalámi?
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 10:32
Bekövetkezett az, amitől eddig is tartottak: a sertéspestis miatt elszálltak az alapanyagárak.
Vásárló Röviden a kick-bokszról és a hozzá illő ruházatról
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 14:08
Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a küzdősportok. Míg a harcművészet különböző sportágai leginkább keletről szivárogtak be Európába, a kick-boksz Amerikában alakult ki az 1970-es években, így elég friss sportágnak számít. A kick-boksz több, különféle tradicionális harcművészeti ágazat elemeit ötvözve nyeri meg a küzdeni vágyókat. Összességében a keletről származó karate, taekwondo, kungfu és muay thai mozgásanyagát tartalmazza a boksz elemeivel ötvözve. Azonban az imént felsorolt sportágakkal szemben nem a harc művészi jellegét ragadja meg és a mögöttes szellemiséget képviseli, hanem a küzdelem és a másik fél legyőzése kerül középpontba
Vásárló Az adattárolókban rejlő lehetőségek
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 14:00
Napjainkban szinte minden háztartásban van már számítógép, amely merevlemezzel vagy SSD-vel felszerelt. Erre az adattároló eszközre menthetjük személyes dokumentumainkat, legyenek azok iratok, fényképek, videó felvételek akár a múlt emlékeivel, vagy a jelenkor történéseivel. A számítógép optimális működéséhez néha elkerülhetetlen az archiválás. Ennek során válik szükségessé más adattároló eszköz beszerzése. A különböző adattárolók minőségben, élettartamban, tárhely méretben, működésben, sőt vételárukban is eltérést mutatnak.
Vásárló Pénztárcát karácsonyra? Miért ne?
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 13:50
Már csak egy rövid idő választ el az év legmeghittebb ünnepétől. Ilyenkor a nagy rohanásban nem mindig sikerül maximális figyelemmel lenni arra, hogy mire is van szüksége annak, akinek ajándékot keresünk. Mai tippünkkel segítünk a karácsonyi készülődést stresszmentessé tenni!
Vásárló Édes élet, egészségesen
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 13:36
Ha te is édesszájú vagy, és nehezen mondasz nemet a finomságokra, ne aggódj, nem kell lemondanod róluk! Manapság már a tudatos étkezés a desszertekre is kiterjed, így neked sem kötelező teljesen kiiktatnod az étrendedből az édességeket, csupán az összetevők kapcsán szükséges változtatni. Számos vendéglátóhelyen kaphatóak egészséges összeállítású sütemények. A következő cikkben most bemutatnék erre néhány példát, illetve ezek esszenciális összetevőit.
hírlevél