Vállalat
Vállalat A szakszervezetek szerint elfogadható a fővárosi újraindítási adó
Privátbankár.hu | 2020. október 15. 18:01
Munkahelyek tízezreit mentheti meg a megemelt iparűzési adó.
Vállalat A faktoring a koronavírus alatt is üzemel
Csabai Károly | 2020. október 15. 17:44
A vevőkövetelések fedezetére nyújtott finanszírozás 2020 első felében közel 3 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában, miután ez likviditáshoz segítette a cégeket, ami a mostani válsághelyzetben kulcsfontosságúvá vált.
Vállalat Oda a bevétel fele - válságban a magyarországi fürdők
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 15. 17:18
A járvány miatt a vendégek elmaradása eddig legalább 50 százalékos bevételkiesést okozott az idén. 
Vállalat Túró Rudi és Medve sajt a kosárban: nem mindegyik magyar kedvenc külföldi gyártója lehet boldog
Vég Márton | 2020. október 15. 16:29
A Túró Rudi holland vagy a Boci és a Sport szelet svájci tulajdonosa elégedett lehetett a 2019-es teljesítménnyel, de a Medve sajt francia gyártója veszteséges lett.
Vállalat Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres, a felét az állam állja
Privátbankár.hu | 2020. október 15. 11:10
A kormány eddig több mint 500 milliárd forinttal támogatta a hazai vállalkozásokat a beruházási programokon keresztül - jelentette ki Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártóegységének alapkőletételén.
Vállalat Kalandos múltú cég olvadt fel a Bászna-portfolióban
Baka F. Zoltán | 2020. október 15. 06:07
Nincs már Méker Kft., tovább tisztul a Kósa családhoz közeli cégbirodalom.
Vállalat 30 ezer darab tojás kellett a felcsúti focialapítványnak három hónap alatt
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 13:39
Újabb közérdekű adathoz jutottak hozzá a Demokratikus Koalíció képviselői, akik évek óta harcolnak azért, hogy a felcsúti focialapítvány kiadja a TAO-költéseinek dokumentumait.
Vállalat Egyre jobban rákapnak a K&H ügyfelei az online bankolásra
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 12:27
Csak a nagyobb döntést igénylő helyzetekben választják a személyes ügyintézést. Az e-csatornákat már több mint félmillióan használják, 15 százalékkal többen, mint egy éve. Már másfélszer többen bankolnak mobilon, mint interneten.
Vállalat Aláírták az adásvételi megállapodást: a 4iG bekebelezi az Innobyte-ot
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 11:31
Végleges részvény adásvételi szerződést kötött 4iG Nyrt. az INNObyte Zrt. többségi részesedésének megszerzésére – tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
Vállalat A javaslat, ami felforgatná az angol focit - mentőcsomag vagy "atomháború"?
Pásztor András | 2020. október 14. 06:05
A Liverpool és a Manchester United ősi vetélytársnak számítanak az angol labdarúgásban, most mégis közösen állnak egy olyan javaslat mögé, sőt kezdeményezik, amely alapjaiban forgatná fel a szigetország futballéletét. A Daily Telegraphban vasárnap megjelent csomagot a Premier League és a brit kormány már hevesen ellenzi, és elítéli a Project Big Picture névre hallgató kezdeményezést. De mi is ez a javaslat, miért született meg egyáltalán, és kinek jó ez 18 oldalon bemutatott gyökeres változtatás? Mélyelemzés.
Vállalat Jönnek a vállalkozói adókedvezmények - benyújtották a törvényt
Privátbankár.hu | 2020. október 13. 19:07
Kedden délután Varga Mihály benyújtotta Országgyűlésnek az adókönnyítéseket tartalmazó jogszabály tervezetet. Ebben többek között olyan intézkedések vannak, mint a kisvállalati adó értékhatárának emelése, vagy a NAV által készített áfabevallás.
Vállalat Megint alapított egy céget Mészáros Lőrinc
Csabai Károly | 2020. október 13. 15:37
A KPE Asset and Property Kft. fő tevékenységeként a vagyonkezelést jelölték meg. A társaságot a cégbírósági bejegyzések tanúsága szerint a Konzum PE Magántőkealap hozta létre, amely hivatalosan a válófélben lévő milliárdos nagyvállalkozó és felesége közös tulajdonában van.
Vállalat Le kellett állítani a Johnson and Johnson koronavírus-vakcina tesztelését
MTI | 2020. október 13. 06:33
Az egyik alanynál megmagyarázatlan egészségügyi probléma jelentkezett.
Vállalat Jól hozott a konyhára a paksi távhő-üzemeltetés Mészáros Lőrincéknek
Székely Sarolta | 2020. október 12. 16:49
Bő másfél évvel ezelőtt lett a paksi távhő üzemeltetéséért felelős Mészáros Lőrinc, köszönhetően annak, hogy megvett egy újabb céget. Az első tört évet jobban nem is zárhatta volna.
Vállalat Agrisol Kft.: Bőven vannak még pályázatok az idei évben!
Márkázott tartalom | 2020. október 12. 11:51
Az év végi hideggel és faggyal sok mezőgazdasági munka és feladat eltűnik az agráriumban dolgozók naptárjából – de ez arra is lehetőséget biztosít, hogy az ilyen „lassabb időszakban” olyan tevékenységekkel is többet foglalkozzunk, amikre év közben kevésbé volt időnk – így például a vállalkozásaink jövőjének tervezésével és a pályázatírással! Ennek kapcsán az Agrisol Kft. munkatársai összegyűjtötték a legfontosabb dátumokat!
Vállalat Szennyvíztisztítás utóülepítéssel
Márkázott tartalom | 2020. október 12. 10:44
Az ENSZ és az Európai Unió a fenntartható fejlődési célok megvalósítása érdekében kiemelt figyelmet fordít a vizek védelmére, a szennyvíz elvezetésére és a felelős ivóvízkészlet-gazdálkodásra. A modern szennyvíztisztításban számos új technológia létezik, ezek közül most az utóülepítéses technológiát mutatjuk be részletesen.
Vállalat Erős háttérrel csapna le a ferihegyi prédára az Indotek Group
Mester Nándor | 2020. október 12. 06:04
Egyelőre nem tudni, sikeresen köröznek-e a zuhanó bevételek miatt nehéz helyzetbe került Budapest Airport körül a befektetőjelöltek. Az egyik, az Indotek Group tisztán pénzügyi okokkal indokolja, hogy jó lesz ez a befektetés, ha megtörténik, de többet egyelőre nem mond. A csoport teljes portfólióját és annak dinamikus mozgatását nézve nyugodtan állítható, hogy nagyon is csábító a legnagyobb hazai repülőtér és ott a kiskereskedelemből és az ingatlanokból elérhető haszon, jól kiegészítené a portfoliót. Lehet, hogy a hosszú távra tervező mostani tulajdonosok épp ezért ragaszkodnak hozzá.
Vállalat Motiváció távmunkában - mihez kezdhet egy főnök?
Valkai Nikoletta | 2020. október 11. 06:18
A hónapokkal ezelőtt megváltozott munkakörnyezet, a koronavírus-járvány miatt bevezetett távmunka számtalan munkavállaló életét borította fel egyik napról a másikra. Mit tehet ilyenkor egy főnök? Túri Laura, a HRSchool.hu alapítója árult el a Piac & Profitnak olyan praktikákat és stratégiákat, amelyek bármelyik cégvezetőnek hasznosak lehetnek.
Vállalat Kukakáosz után százmilliós profitok és veszteségek is maradtak a rendszerben
Vég Márton | 2020. október 10. 19:20
Viszonylag egyszerű szervezési feladatnak tűnik, hogy ki és hova vigye el a szemetet egy adott településről, de még mindig rengteg ellentmondással küzd a hulladékgazdalkodás: ami Kaposváron veszteséges, az egy megyével arrébb már szép hasznot hoz.
Vállalat A taxis nem, de az irodista csal a katával – állítja az államtikár
MTI | 2020. október 10. 15:10
Jövőre a szabályokat kijátszó nagy cégek már nem élhetnek vissza a kisadózó vállalkozások tételes adójával, az ezt biztosító 2021. január 1-jén hatályba lépő változások a mintegy 340 ezer katást, a lakosságnak értékesítő mikrovállalkozásokat, például a fodrászokat, taxisokat egyáltalán nem érintik, csak az irodistákat és az őket foglalkoztató cégeket - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára. 
Vállalat Új központot épít a Porsche Hungaria
MTI | 2020. október 10. 08:17
Új használtautó-kereskedést épít zöldmezős beruházásként Das WeltAuto Centrum néven a Porsche Hungaria Kft. Budaörsön, a Parts Center alkatrészraktár mellett. A telephely 2021 első negyedévében készül el, és vele 31-re nő a Das WeltAuto értékesítési pontok száma az országban.
Vállalat Koronavírus: a munkaerő megszerzése a legnagyobb gond a nagyvállalatoknál
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 06:03
A koronavírus-járvány hatására gyökeresen átalakult a világ nagyobb vállalatvezetőinek legfontosabb kockázati rangsora, és első helyre ugrott a munkaerő megtartásával, megszerzésével kapcsolatos kockázat - mondta Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója a cég globális felmérését ismertető sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
Vállalat Tényleg új kézbe kerülhet a Ferihegyi reptér üzemeltetője
Privátbankár.hu | 2020. október 9. 18:18
Igazak az értesülések, miszerint egy magyar-amerikai konzorcium tárgyal a vásárlásról.
Vállalat A válság ellenére gyarapodott az MNB Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2020. október 9. 16:02
Biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárta 2020. harmadik negyedévét az MNB Alapítvány. Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 1.591 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a harmadik negyedév végén összesen 278,4 milliárd forintot tett ki. A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány 10,4 milliárd forint értékben 1540 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.
Vállalat Megérkezett a Lebankolható számlacsomag
PR | 2020. október 9. 11:46
A telekommunikációs ajánlatokból már jól ismert konstrukció, hogy a havi díj bizonyos mértékig lebeszélhető. A bankszektor legnagyobb hazai fiókhálózatával rendelkező Takarékbank most egy új, teljesen „lebankolható” számlacsomagot állított össze kisvállalkozóknak. Az új konstrukcióban mindenki maga választhat négy tranzakciós csomag közül, amelyekhez előre meghatározott darabszámú, vagy volumenű terhelési tranzakciók tartoznak.
Vállalat Sarka Kata férje közel 900 milliót vett ki a cégéből
Csabai Károly | 2020. október 9. 06:07
Bessenyei István az általa tulajdonolt Netrise Hungary Kft. 2019-es nyereségéből mindössze egy jelképesnek tekinthető, 20 milliós összeget hagyott bent. A Femcafe női tematikájú portált kiadó cég rakétaszerűen lőtt ki Bessenyei beszállását követően, köszönhetően a NER-es pénzeknek.
Vállalat Ez a szakma nyerte a legnagyobbat a világjárványon
Natív tartalom | 2020. október 8. 16:29
Tarolnak a kiberbiztonsági cégek a pandémia miatt kialakult áldatlan állapotok közepette. A kényszerű távmunkára és távoktatásra ugyanis azonnal lecsaptak a hackerek, de az otthoni gépek mellett a kórházak, vakcinakutató laborok tárhelyei sincsenek már biztonságban, így nagyon hamar nőtt óriásira a kereslet a védelmi megoldások iránt. Ilyen körülmények között indította el kiberbiztonsági inkubációs programja második évadát az OXO, mely a szakma startupjainak nyújt segítséget. Oszkó Péter cége nem csak a tehetséggondozással foglalkozik: nemrég beszálltak az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, már bizonyított kibervédelmi vállalkozásába, a Bitninjába is.
Vállalat Puch László balatoni panziója 315 millió forintot kapott az Orbán-kormánytól
Vég Márton | 2020. október 8. 16:06
Az MSZP volt pénztárnokának és gazdasági háttéremberének cége is 315 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy balatoni panzióra a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.
Vállalat Windows 10 csak 2700 forintért limitált ideig – Csapj le rá most!
Fizetett tartalom | 2020. október 8. 09:33
Frissíts a legbiztonságosabb és leggyorsabb Windowsra és hagyd szárnyalni a PC-det. Legyél hatékonyabb Windows 10-zel, az eddigi legjobb Windowszal. A GoDeal24.com Őszi vására alatt óriási kedvezményeket kapsz Windows 10 licenc kulcsokra. Szóval mire vársz? Frissíts Windows 10-re hihetetlenül alacsony áron, mielőtt az akció véget ér.
Vállalat Mi lesz az Apple, Amazon, Facebook, Google négyessel? Kész a feldarabolásukat sürgető jelentés
Privátbankár.hu | 2020. október 7. 17:01
Az amerikai képviselőház törvényhozói elítélik a Big Tech cégek „monopóliumhatalmát” és elengedhetetlennek tartják azok szétdarabolását. A régóta várt és most kiadott jelentésük az Apple, az Amazon, a Google és a Facebook mihamarabbi ellenőrzését és átszervezését, valamint a monopóliumellenes törvények reformját javasolja.
Vállalat Hasítanak a Duna House hálózatai
Privátbankár.hu | 2020. október 7. 14:10
Rekord negyedéves adatokról számolt be a Duna House Group (DH). A harmadik háromhavi időszakban az egész csoportban kiugróan magas bevételt ért el, miután a tavaszi visszaesést követően sikerült feltornászni a tranzakciószámot. Az év utolsó negyede azonban kiszámíthatatlan, a bizonytalanság azért alakulhat ki, mert a válság nyomán sokan elhalaszthatják az adásvételi tranzakciót.
Vállalat "Felújított" metrókocsik: az állam milliárdokat fizethet az oroszok helyett
Privátbankár.hu | 2020. október 7. 07:43
Az Orbán-kormány fizetné ki a BKV-nak a hármas metró kocsijait leszállító orosz cégtől követelt csaknem 7 milliárdos kötbért – értesült több forrásból a Népszava.
Vállalat A Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László is szívesen felújítaná a Lánchídat
Privátbankár.hu | 2020. október 6. 12:48
Mind a négy részvételi szakaszra jelentkező társaság megfelelt az elvárásoknak, így négyen tehetnek ajánlatot a Lánchíd felújítására - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
Vállalat Cége csaknem teljes nyereségét kivette osztalékként az Origo volt tulajdonosa
Csabai Károly | 2020. október 6. 06:07
A DyrCom Informatikai Tanácsadó Kft. 2019-es adózott nyeresége másfélszer lett nagyobb a 2018-asnál, ezt a 217 millió 758 ezer forintot a cég egyedüli gazdája, Száraz István csaknem az utolsó fillérig ki is vette osztalékként.
Vállalat Koronavírus: itt a fordulat, megint van verseny az alvállalkozók között az építőiparban
Mester Nándor | 2020. október 5. 05:54
Fordult a kocka, megint a megrendelők diktálnak az építőiparban – summázta a jelentős változást a magasépítési piacot messze vezető Market Építő Zrt. vezetője egy szerdai sajtóbeszélgetésen. Az 5 százalékos áfát csak az egyik segítségnek tartja a lakáspiacon, szerinte sokkal többet használna, ha kiszámíthatóbb lenne a szabályozási és gazdaságösztönző környezet és a cégek a hatékonyságnövelésre összpontosítanának.
Vállalat Lassan elolvad az utazási irodák vagyona
Vég Márton | 2020. október 4. 17:18
Tavaly parádés évük volt az utazási irodák többségének, idén viszont átlagosan a 10 százalékát tudják majd teljesíteni a 2019-es eredményüknek. Ennek ellenére kevés a csőd.
Vállalat A Libri milliárdos profitja is érdekelheti a Fidesz-közeli lehetséges új tulajdonost
Vég Márton | 2020. október 4. 06:07
Spéder Zoltán helyett hamarosan egy Fidesz-közeli alapítvány lehet a Libri-Bookline stratégiai kisebbségi tulajdonosa. A cég milliárdos profitja is vonzó lehet.
Vállalat Így szívta vissza a milliárdokat Garancsi István a Fehérvár FC-ből
Székely Sarolta | 2020. október 2. 15:00
A nemzetközi porondon való próbálkozásnak is köszönhetően a kimagasló költségvetés lehetővé tette, hogy két év alatt több mint 5 milliárd forint korábbi tulajdonosi pénzt csatornázzon vissza a focicsapat végső tulajdonosa, Garancsi István.
Vállalat Jól keres Orbán Ráhel barátnője a nonprofit állami divatcég élén
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 08:12
Tevékenységével még nem robbant be a világ élvonalába, de a fizetések már világszínvonalúak a magyar divatnak irányt mutató és kereteket adó Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél.
Vállalat Magyar cégek mondták el, mennyire félnek az eladósodástól
Privátbankár.hu | 2020. október 1. 18:13
Nemzetközi összehasonlításban kevésbé érzékelik a recessziót. 
Vállalat Őrült ötlettel állt elő a Google: a jövőben fizetnének a hírekért
Privátbankár.hu | 2020. október 1. 15:20
Alapból ez lenne a normális. A techmammut most semennyit se fizet az újságírók cikkeiért, ellenben a lapok hirdetési bevételeinek javát elveszi.
Vállalat Reumatológia szerrel terjeszkedik a Richter
Privátbankár.hu | 2020. október 1. 08:19
A magyar gyógyszergyártó vállalatnak a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló készítményét a Mochida Pharmceutical fogja Japánban gyártani és forgalmazni.
Vállalat Bíróság elé került az Audi igazgatóságának korábbi vezetője
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 1. 07:00
Elkezdődött szerdán Münchenben a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyártó társaság igazgatótanácsa volt elnökének büntetőpere, amelyet a csoport dízelbotrányával összefüggésben csalás vádjával indult.
Vállalat Komoly beruházás érkezik Magyarországra - felépül egy gyár
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 29. 17:32
Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.
Vállalat Öt százalékos áfát országosan és legalább 10-15 évre - sürgeti a legnagyobb hazai lakásfejlesztő cég
Mester Nándor | 2020. szeptember 29. 06:01
Idő és területi korlát nélküli 5 százalékos áfát sürget az új lakásokra a legnagyobb hazai lakásfejlesztő cég, a Cordia International Zrt. vezetője. Üdvözli az MNB-elnök lakásprogramját és arra számít, hogy az építőipari cégek belemennek saját profitjuk csökkenésébe annak érdekében, hogy felpörögjön a fejlesztési piac.  A bérházépítés felfuttatásához azonban támogatást vár a bankoktól. Exluzív interjú Földi Tiborral, a Cordia International Zrt. igazgatóságának elnökével, aki a cég tőzsdei jelenlétére hivatkozva jó pár kérdésünkre sajnos nem válaszolt.
Vállalat Kormányzati pénzzel épít gyárat a Mol Tatárföldön
MTI | 2020. szeptember 28. 17:31
Tizenhárommillió dolláros beruházással gumibitumen gyártására alkalmas üzemet épít a Mol az oroszországi Tatár Köztársaságban az ottani olajvállalattal együttműködésben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. A kormány anyagilag is támogatja a projektet.
Vállalat Az Adrián épít luxus hotelt Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 07:32
Beszállt a felsőkategóriás turizmusba Mészáros Lőrinc, luxus hotelt épít az Adrián.
Vállalat Apple-bírság: nekimegy az Európai Bizottság a bírósági döntésnek
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 25. 18:46
Fellebbezést nyújtottak az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple-nek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt kiszabott 13 milliárd eurós bírságot.
Friss
hírlevél