1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az idei Budavári Borfesztiválon a fiatal borászoké a főszerep. Felnőtt egy újabb generáció, mindent tudnak a szőlőről, a borról, az apró családi titkokról - nem egy közülük már a nagy pincekulcsot is megkapta. . Most rajtuk a világ szeme, eljött az idő, hogy megmutassák, ők milyen bort tudnak készíteni. (x)

Boraik naprakészek, ám a tradíció ízei épp úgy dominálnak bennük, mint elődeik boraiban. Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a fiatalok. Éppen ezért a 21. alkalommal megrendezésre kerülő Budavári Borfesztivál "vendége" a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete lesz.

Az ország 10 borvidékének 28 ismert, a magas minőségű borkészítés iránt elkötelezett fiatal termelője szórakoztatja a közönséget az Oroszlános udvarban, a Magyar Rádió színpada mellett. Felváltva és együtt töltögetve a jó nedűket a poharakba.


Ismeretlen kincsek a határon túlról - bemutatkozik a díszvendég

Nyerjen tőlünk páros belépőt a fesztiválra!
21. alkalommal rendezik meg szeptember közepén a Budavári Borfesztivált, ahol a tradíciók mellett sok lesz az újdonság is. Nyerjen páros belépőt a fesztiválra a Privátbankár.hu-tól! Tovább >>>

„Olyan még nem volt, hogy egy zagorjei (ember) bort adott volna el, inkább megitták a barátai” - tartja a mondás déli szomszédainknál. Hogy miért is fontos ez? Az idei Borfesztivál "díszvendége" Horvátország lesz! Köztudott, hogy az ország borászainak közel fele nem értékesíti borait, csupán saját igényeik kielégítésére termel - a fent idézett mondás is erre utal. Éppen ezért a számos kereskedelmi forgalomba kerülő bor még mindig viszonylag ismeretlen Horvátország határain túl. Ezekkel a rejtett kincsekkel ismerkedhetnek meg most fel a magyar borkedvelők. A borok mellett az ország gasztronómiája, kultúrája is bemutatkozik.

Természetesen ismét lesz Boregyetem. A fesztivált megelőző hétfőn, szeptember 10-én a fiatal borászok tartanak baráti hangulatú, izgalmas előadásokat, többek között Gál Tibor, Sebestyén Csaba, Gere Andrea, Hernyák Tomi, Árvay Angelika és Demeter Endre. Másnap (11-én) pedig Horvátország mutatkozik be a Borfesztivál közönségének.

A borfogyasztás kultúra

Mind az öt nap a kultúráról (is) szól - nem volt ez másképp az elmúlt években sem. Az idei évben a Borfesztivál világzenei koncertje (Hangoló) lesz a nyitóprogram. Szeptember 7-én, a MOM Kulturális Központban az egyedülálló Hungarian HeartBeats program azt a zenei és kulturális sokszínűséget mutatja be, amely hazánkban a táncház-mozgalom hagyományaiból indulva virágzik. Ez a kivételes produkció 2011-ben, Koppenhágában, a WOMEX Világzenei Kiállításon hatalmas nemzetközi sikert aratott.



Világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Olyan neves előadók lépnek fel - többek között - mint a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Besh O droM, és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert is szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken pedig izgalmas világzenei napnak nézhetünk elébe: az Etnofon Zenei Társulás, a Fabula Rasa, Kerekes Band és Orosz Zoltán dallamai nyújtanak kellemes aláfestést. A szombat már hagyományosan is a Népzene és Néptánc Gála napja - de a szombati nap fénypontja vitathatatlanul a Szüreti felvonulás lesz.

A Borfesztivál gazdag kulturális kínálatában igazi újdonság, hogy a zárónapon a Magyar Jazz Szövetséggel közösen kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja. Színpadra lépnek MoNaMo és Vendégei, a Budapest Bossanova Quintet, a Basszusgitár Ünnep keretében pedig Jaco Pastoriusra emlékezünk. Az idei Budavári Borfesztivál záróműsorát a Ricardo Salsa Club zárja.



Internet, applikáció, játszóház és mesterségek bemutatója...

Ezen felül pedig bemutatkoznak a borkészítéssel kapcsolatos mesterségek, lesz ingyenes gyermekmegőrző is, így a kisgyermekes családoknak is kiváló program a fesztivál. Az idei évben is lesz ingyenes internet, ami már csak azért is hasznos, mert az okostelefon-tulajdonosok letölthetik a Borfesztiválhoz készített applikációt, így a rendezvény térképe mellett minden információ a kezükben lesz a kiállító pincészetekről is - gyorsan és egyszerűen. Idén is lesz parafadugó-gyűjtő kampány, a tavaly összegyűjtött termésből rengeteg játék készült - 16 óvoda gyermekei örülhettek neki. Aki az összegyűjtött termést idén is elhozza ajándékot kap és egy sorsoláson is részt vesz.
A jól megszokott programokon felül egy másik idei újdonság, hogy bemutatkoznak a Fesztivál Éttermek. Szeptember 7-17. között Budapest legjobbjai közül 17 étterem készít 5 fogásból álló menüsort. Minden fogás az azt megálmodó főszakács stílusát tükrözi, és minden fogást tökéletesen kiegészít egy gondosan kiválasztott bor.

 

Jegyezze fel naptárába!
„Budavári Borfesztivál a barátokkal szeptember 12-16. között!”

Nyitva tartás:
szept. 12–13. szerda-csütörtök: 14.00–23.00;
szept. 14. péntek: 12.00–23.00;
szept. 15–16. szombat-vasárnap: 10.00–23.00
Napijegy: 2700 Ft
Bérlet 5 napra: 7500 Ft
www.aborfesztival.hu




Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
Vásárló Újabb pofont kapnak a termékzsugorítók
Buksza blog | 2024. május 7. 11:11
Méretes bírságra számíthat az a gyártó Dél-Koreában, amelyik titokban próbálja csökkenteni termékei megszokott mennyiségét ugyanazért az árért.
Vásárló Az Aldi közelebb menne a vevőkhöz, miközben a Lidl ünnepel
Buksza blog | 2024. május 7. 07:48
Az Aldi egyik legjobb terjeszkedési döntése az volt, amikor a cég vezetősége úgy határozott, hogy partra szállnak Nagy-Britanniában. A „hódítást” a helyi lakosok bevonásával akarják kiterjeszteni.
Vásárló Örömhírt kaptak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 13:24
Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken.
Vásárló Készítsd fel a bőröd speciális krémekkel a szoláriumozásra!
Márkázott tartalom | 2024. május 3. 08:43
Itt a jó idő, előkerülnek a szekrényekből a rövidebb ruhák, pólók és lassan már a fürdőruhákra is szükség lesz. Ha egészséges, szép, barna bőrszínnel szeretnél ezekben a ruhadarabokban megjelenni, látogass el alkalmanként a szoláriumba! Azonban úgy, mint a napozásnál, itt is oda kell figyelni néhány alapszabályra! 
Vásárló Hogyan hat a fizikai teljesítményre az alvás hiánya?
Márkázott tartalom | 2024. május 2. 14:23
A fizikai és mentális egészség fenntartásához nélkülözhetetlen a kellő mennyiségű és minőségű alvás. Kutatások bizonyítják, hogy frissen tartja a memóriát, szabályozza az érzelmeket, javítja az anyagcsere-folyamatokat, erősíti az immunrendszert.
Vásárló Megérkeztek az esős hónapok, milyen gumiabroncsot válasszunk?
Márkázott tartalom | 2024. május 2. 14:15
Már látótávolságban a nyár, betört a tavasz, ami magával is hozta a szeszélyes időjárást. Egyik nap még tűző napsütés van, másnap pedig hosszú órákon keresztül esik az eső. A nyár eleje pedig mindig a viharokról szól, ami azt jelenti, hogy az autósoknak gyakran kell nedves körülmények között vezetni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG