1p
A magyar zöldség- és gyümölcságazat stratégiai célkitűzése, hogy az unió következő, 2014-2020 közötti költségvetési ciklusának végére elérhető legyen az ágazatban a 3,5 millió tonnás termésmennyiség - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke hétfőn Budapesten.

Az elnök a FruitVeB évértékelő ülésén elmondta: a termelés ekkora felfuttatása mintegy 100 ezer új munkahely létrehozását is jelentené vidéken.

Az idei eredmények jobbak a vártnál, a fagy és az aszály ellenére 2012-ben közepes termést, mintegy 2,4 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt takarítottak be - mondta. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azonban mintegy 20 százalékkal nőttek a termelői árak, mert sok területen, például a csonthéjas gyümölcsöknél jelentős volt a terméskiesés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló A Lidl kihasználja a nyár legpunnyadósabb hónapját is a kedvenc piacán
Buksza blog | 2024. július 2. 10:11
Nem áll meg az élet a Lidlnél a nyár közepén, a szabadságok csúcsidőszakában, júliusban sem. A kiskereskedő brit leányvállalata az áruházhálózat bővítésének feltételeit igyekszik javítani.
Vásárló Fordulatra készül a mamut, jönnek az olcsóbb termékek
Buksza blog | 2024. július 2. 07:55
A Nike kénytelen volt belátni, hogy termékeinek agyonmárkázása kevés ahhoz, hogy megtartsa a vevőit, akik a korábbinál sokkal jobban megválogatják, hogy mire költik a pénzüket.
Vásárló Felhördülnek az autósok a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 13:52
Megint drágább lesz a tankolás.
Vásárló Újabb változás a magyar diszkontokban - íme a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés eredménye
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. július 1. 05:47
Havi szinten 1 százalékkal emelkedett a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérésben szereplő termékek átlagára.   
Vásárló Saját érdekükben verik át a bevásárlóközpontok a vevőiket
Buksza blog | 2024. június 30. 14:33
Miért nincsenek ablakok a bevásárlóközpontokon? – tették fel a kérdést egy kiskereskedelemmel foglalkozó szakértőnek és válaszából kiderült, hogy ezzel jár mindenki a lehető legjobban.
Vásárló Így bukhatják el a boltok az áremeléseket
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 29. 10:16
Optimistán látja a Moody’s hitelminősítő az európai kiskereskedelem következő egy évét, nem csupán a vállalatok szempontjából, amelyek nyereségük érzékelhető növekedésére számíthatnak.
Vásárló A nap képe: megtaláltuk a Balaton egyik legolcsóbb lángosát
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 17:01
A sima lángosért még egy ezrest sem kell adni.   
Vásárló Meglepő "házasság" hozhat változást minden fürdőszobában
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 27. 12:22
Olyan felvásárlásról érkezett hír a hűtőszekrények és a mosógépek világából, ami alaposan átszabná ezt az ágazatot. Kérdés, hogy a vásárlóknak mi hasznuk lehet ebből.
Vásárló Ott vetik be a fapados szuperdiszkontot, ahol kevesen számítanak rá
Buksza blog | 2024. június 24. 11:11
A Carrefour, Franciaország legnagyobb áruházlánca bevállalta, hogy saját boltjainak is versenytársat teremt azzal, hogy bevezeti hazai piacára a világ szegény részén sikeres áruháztípusát.
Vásárló Szereti a csokit? A radikális változás is benne van a pakliban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 19. 15:01
A kakaó ára annak rendje és módja szerint elszállt az utóbbi időszakban, amit előbb-utóbb a csokoládéké is követni fog, hacsak ki nem találnak valamilyen trükköt a csokigyártók ennek elkerülésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG