1p
A vonatkozó kormányrendelet szerint a jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg a kijelölt bizottság.

A Máltai Szeretetszolgálathoz kell fordulni

A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak címezve egy elektronikus és egy papíralapú példányban kell benyújtani. A pályázat elektronikus úton kitöltött példányához – szkennelt formában – csatolni kell a kényszerértékesítésre kijelölt lakóingatlanról kiállított, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát is. A jelentkezéshez adnak segítséget is: a pályázat elektronikus példányának kitöltéséhez, az igazolások elektronikus változatának elõállításához és a pályázatkezelõ részére történõ megküldéséhez a családsegítést nyújtó szolgáltató – a pályázatot benyújtó adós kérésére – segítséget nyújt.

A jogosultság feltételei közül kiemelendő az, hogy az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki.

Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

Listát készítenek, aztán látogatnak

A pályázó háztartásában kell lennie legalább egy olyannak, aki nem idősebb 25 évesnél, és családi pótlékra jogosít vagy még tanuló. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el.

A pályázatkezelő a rangsornak megfelelő sorrendben az adósoknál személyes megkeresés alapján környezettanulmányt készít.

Az ócsai szociális lakótelep első 80 házának kivitelezési munkálatait a meghívásos pályázaton nyertes cég, a VeszprémBer Zrt. október közepén kezdte meg. A kivitelezővel megkötött szerződés értelmében az első ütem (az első 80 ház) átadását jövő év márciusára tervezik.

A környezettanulmány keretében megvizsgálják a háztartás tagjainak támogató kapcsolatait, hátterét, erőforrásait és jövedelmi-vagyoni viszonyait, munkaerő-piaci helyzetét, képzettségét, munkatapasztalatát, élethelyzetéből fakadó személyes kötelékeit (gyermekek iskolája, jelenleg meglévő munkalehetőségek), törekvéseit, céljait, elképzeléseit, valamint – álláskereső családtag, háztartástag esetén – a közfoglalkoztatásban való részvételre való hajlandóságot.

Hányan mehetnek?

A bíráló bizottság tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter március 14-éig jelöli ki. A bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek. A döntés ellen nincs jogorvoslat.  A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendben: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Fehérvár kertvárosa egyre csak drágul
Mester Nándor | 2024. július 3. 19:01
Nem dúskál az új lakásberuházásokban a királyi város, nagyon elmarad Debrecentől, Győrtől vagy Szegedtől. Az árak magasan stabilizálódtak, de egyes kertvárosi övezetekben kifoghatunk igényesen megépített családi házat vagy társasházi lakást - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Sikeres ipari-logisztikai tőkebevonást hajtott végre a Faedra Group
Privátbankár.hu | 2024. július 3. 11:38
Jelentős befektetői érdeklődés és forgalomba hozatali maximum összeg mellett, 17 millió euró értékben eredményes tőkegyűjtést hajtott végre a Faedra Group. 
Ingatlan Csak úgy repkednek a 60 milliók a balatoni ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 12:01
A fővárosi átlagot is meghaladta a balatoni ingatlanok vásárlására fordított összeg idén a Duna House adatai szerint.
Ingatlan Nagyvárosban venne új lakást? Ilyen árakra számítson!
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 12:39
A korábbi években megszokott áremelkedésnél kisebb ütemben ugyan, de tovább drágultak az új építésű lakások, a debreceni átlagár pedig ismét megelőzte a sopronit.
Ingatlan Hotelcunami indulhat be Ferihegyen
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 09:12
Több új, közepes méretű 3 és 4 csillagos szálloda is kellhet, ha tényleg felfut a tranzitutasok forgalma a következő öt évben.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Még mindig megéri termőföldet venni
Mester Nándor | 2024. június 26. 18:45
Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld ára 2023-ra átlagosan 3,6-szorosára nőtt – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből. Lassult ugyan a drágulás, de még mindig tart és aki biztos, hosszú távú befektetést keres, annak továbbra is áll a zászló – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan A Tisza-tó környéke még mindig megfizethető
Privátbankár.hu | 2024. június 23. 13:01
A Balatonhoz képest feltétlenül.
Ingatlan Példátlan lépésre szánta el magát Barcelona
Privátbankár.hu | 2024. június 22. 16:19
Évekre betiltják a rövid távú lakáskiadást.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Szántód ráindult Siófokra az árversenyben
Mester Nándor | 2024. június 19. 19:03
A Balaton déli partján az új lakások átlagára az elmúlt jó pár évben kicsit mindig elmaradt az északi part Budapesthez közelebbi részén tapasztaltaktól. Siófok azonban erősen felzárkózott, akárcsak Szántód. A használt lakóingatlanok kínálata még mindig bővülőben van, részben azért, mert a közepes vagy rosszabb adottságú nyaralók száma növekedett a palettán - derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A kínai autógyár előszele is felvitte az árakat Pécsett
Mester Nándor | 2024. június 12. 19:01
Nem, nem jön kínai autógyár a Mecsekhez. Egyelőre. De pusztán a lehetőség híre is megmozgatta a lakás-és telekpiacot, ami amúgy is élénkülőben van. Nem meglepő módon a vevői kereslet a vármegyén belül Pécsre összpontosul az összes ingatlanközvetítő hálózat szerint, de a város agglomerációja felértékelődőben van, a kisebb településeken a felújítandó házakra vadásznak egyesek - derül ki sorozatunk mostani részéből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG