Szociális háló
Makro / Külgazdaság 60 éve nem látott reform: Joe Biden elnöksége legnagyobb kihívására készülhet 
Kollár Dóra | 2021. augusztus 11. 09:52
Történelmi hét ez a mostani az Egyesült Államokban, hiszen az infrastrukturális fejlesztési csomag elfogadása után megkezdődhet a 3,5 billió dolláros nagyobb lélegzetű beruházási terv előkészítése, amely az 1960-as évek óta nem látott mértékben költene az egészségügyre, a gyermek- és idősellátásra, valamint a klímaváltozás elleni küzdelemre.
Makro / Külgazdaság Emberkísérletek az alapjövedelemmel: ha szabadon választhatnál, dolgoznál? 
Privátbankár.hu | 2016. május 31. 20:19
Folyton azt halljuk, hogy a robotok, a mesterséges intelligencia tömegeket fognak munkanélkülivé tenni. Ráadásul egyre kevesebb dolgozónak kéne egyre több nyugdíjast eltartania. Vannak, akik szerint a megoldás egy államilag garantált alapjövedelem lenne, amit mindenki megkap feltétel nélkül. Állítólag ez még az egészségnek is jót tenne.
Makro / Külgazdaság Ez lesz abból, ha megindulnak a románok 
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 06:05
Miközben a britek attól félnek, hogy a bolgár és román munkavállalók kibírhatatlan terhet jelentenek a szociális és jóléti rendszer szempontjából, a svéd tapasztalatok arról tanúskodnak, hogy inkább a bevándorlók finanszírozzák a helyieknek nyújtott állami segélyeket és szolgáltatásokat.
Személyes pénzügyek Hatalmas tömegeket fenyeget a szegénység - minden harmadik magyar érintett 
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 06:00
Az Eurostat felmérése szerint az 500 milliós Unió lakosságának 24 százalékát fenyegette szegénység, vagy társadalmi kirekesztettség 2011-ben. Magyarországon átlag feletti a veszélyeztetett társadalmi csoportok aránya: minden harmadik állampolgár érintett.
Ingatlan Ócsán szeretne állami lakást? Egy bő hónapja van pályázni 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 15:05
A vonatkozó kormányrendelet szerint a jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg a kijelölt bizottság.
Makro / Külgazdaság Az előző generáció hibáit nyögik a mai fiatalok 
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 08:37
Az előző nemzedékek hibái miatt a mai fiatalokat sújtó és egyre nagyobb méreteket öltő munkanélküliség a legnagyobb probléma az Európai Unióban, a közösségnek azonban minden adottsága megvan ennek kezeléséhez - mondta Angela Merkel Berlinben. A kancellár még életében nem gondolkodott ennyit Görögországról.
Személyes pénzügyek Végtelen válság, egyre több adó: rohamosan nő az öngyilkosságok száma 
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 12:44
Egy friss kutatás szerint megdöbbentő ütemben növekszik Európa-szerte az öngyilkosok száma a pénzügyi válság kirobbanása óta. A cambridge-i egyetem szociológia professzora szerint a gazdaság hanyatlásával párhuzamosan az emberek nem csak elveszítették kapaszkodóikat, hanem még a támogatásokat megvonó állam is egyre többet követel tőlük.
Személyes pénzügyek Mit érdemel az, aki nem tudja fizetni a devizahitelét? 
Gáspár András | 2012. március 20. 14:19
Újabb állomáshoz érkezett a devizahitelesek helyzetét rendezni hivatott program: rögzített árfolyamon törlesztheti hitelét a devizahitelesek nagyjából 90 százaléka - ha bírja. Ha viszont nem, forintosíthatják a devizahitelt, elengedhetik tartozás negyedét; szükség esetén az állam megveszi a lakást, amit az adós terhétől megszabadulva visszabérelhet, de akár egy új házat is felhúznak a rászorulóknak Ócsán. Irigykedni azért mégsincs oka senkinek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG