1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vonatkozó kormányrendelet szerint a jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg a kijelölt bizottság.

A Máltai Szeretetszolgálathoz kell fordulni

A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak címezve egy elektronikus és egy papíralapú példányban kell benyújtani. A pályázat elektronikus úton kitöltött példányához – szkennelt formában – csatolni kell a kényszerértékesítésre kijelölt lakóingatlanról kiállított, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát is. A jelentkezéshez adnak segítséget is: a pályázat elektronikus példányának kitöltéséhez, az igazolások elektronikus változatának elõállításához és a pályázatkezelõ részére történõ megküldéséhez a családsegítést nyújtó szolgáltató – a pályázatot benyújtó adós kérésére – segítséget nyújt.

A jogosultság feltételei közül kiemelendő az, hogy az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki.

Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

Listát készítenek, aztán látogatnak

A pályázó háztartásában kell lennie legalább egy olyannak, aki nem idősebb 25 évesnél, és családi pótlékra jogosít vagy még tanuló. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el.

A pályázatkezelő a rangsornak megfelelő sorrendben az adósoknál személyes megkeresés alapján környezettanulmányt készít.

Az ócsai szociális lakótelep első 80 házának kivitelezési munkálatait a meghívásos pályázaton nyertes cég, a VeszprémBer Zrt. október közepén kezdte meg. A kivitelezővel megkötött szerződés értelmében az első ütem (az első 80 ház) átadását jövő év márciusára tervezik.

A környezettanulmány keretében megvizsgálják a háztartás tagjainak támogató kapcsolatait, hátterét, erőforrásait és jövedelmi-vagyoni viszonyait, munkaerő-piaci helyzetét, képzettségét, munkatapasztalatát, élethelyzetéből fakadó személyes kötelékeit (gyermekek iskolája, jelenleg meglévő munkalehetőségek), törekvéseit, céljait, elképzeléseit, valamint – álláskereső családtag, háztartástag esetén – a közfoglalkoztatásban való részvételre való hajlandóságot.

Hányan mehetnek?

A bíráló bizottság tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter március 14-éig jelöli ki. A bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek. A döntés ellen nincs jogorvoslat.  A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendben: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Közel felére esett vissza a lakásépítési kedv a szomszédunkban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:18
Az első két hónapban, a nyers adatok alapján, 41,2 százalékkal csökkent Romániában a lakásépítés volumene éves összevetésben - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mi az a hatalmas, ami a Duna Plaza mögött épül?
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 07:49
A Futureal Csoport kezd egy óriásberuházást. 
Ingatlan Nagy biznisz a magánkollégium és a közösségi társasház, de nem nálunk
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 13:55
Más régiós országokban érdemesebb kiadásra lakóingatlant építeni, mint Magyarországon. Leginkább az adózás miatt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Nagy dobás a budapesti irodapiacon
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 14:01
Szinte egy teljes épületet kibérelt a Wizz Air a pesti Dunaparton.
Ingatlan Digitális? Nem, figitális - új fogalom született
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 18:11
Mutatjuk, mit is jelent.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben 
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Ingatlan Úgy fest, a kormány ráerőlteti a budapestiekre a betonprojektet
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:59
A parlament elé kerül a budapesti „mini vagy más néven maxi Dubaj” építése, amely a város egyik rozsdaövezetének helyén egy betonkomplexumot képzel el. A főváros vezetősége próbál ellenállni.
Ingatlan Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a belga WLP
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 17:05
Bérlő még nincs, saját kockázatra indították el a beruházást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG