2p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Új rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma, 67 396 fővel. Ezúttal sem a románok, sem a lengyelek, sem a keletnémetek nem értek utol bennünket, a magyarok létszáma nőtt messze a legjobban. Pedig a januártól könnyebben áttelepülő románok is igyekeztek.

Úgy tűnik, évek óta újabb és újabb rekordot dönt az Ausztriában dolgozó magyarok száma minden téli és nyári turistaszezonban. Most júniusban 67 396 magyar állampolgárságú dolgozót tartottak nyilván az osztrák társadalombiztosítottak egyesületénél, ami 4119 fővel magasabb az egy hónappal és 7821 fővel az egy évvel korábbi állapotnál. (Az előző, februári rekord 64 429 fő volt.)

 

Az összes betöltött munkahely száma egyébként 40 700 darabbal nőtt országszerte, ennek csaknem felét, 18 400-at külföldiek szereztek meg. Ebből 2600 fő közelében volt a régi EU-tagok polgárainak létszámnövekedése, amiből majdnem 2000 német (valószínűleg jórészt keletnémet) volt, a másodikak az olaszok háromszáz fővel.

 

Az új EU-tag államokból érkezettek 11 300 fővel növelték a munkavállalók létszámát, ebből messze a legtöbb, a már említett 4119 fő magyar volt. A románok 2000, a lengyelek mintegy 1700, a szlovákok 1260 fővel több munkavállalót adtak. A munkavállalás január 1-től könnyebbé vált a románok és a bolgárok számára, ezt a román állampolgárok szépen ki is használják, Bulgáriából azonban jóval kevesebben érkeznek, ezúttal például csak 200 fő.

 

Sokan jönnek még a jugoszláv utódállamokból és ismét nőtt néhány százzal az alkalmazott törökök létszáma is. Még csak kevesen, 3500-an vannak, ám lassan, de biztosan az ukránok létszáma is nő, havonta pár százzal.

 

Európán kívülről csak kevesen érkeznek Ausztriába, a legtöbben még Ázsiából jöttek (26 300 fő eddig). Ám Ázsiából, Afrikából és Amerikából összesen nem dolgoznak annyian Ausztriában, mint Magyarországról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG