Hirdetés
Hirdetés

Tarifaemelést akarnak a budapesti taxisok

2018. február 07., 08:54

400 forinttal drágulna egy fuvar.

Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok Budapesten, az Erzsébet hídon 2016. május 17-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok 2016-ban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A budapesti taxisok arra számítanak, hogy már áprilistól emelhetik a tarifákat - mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A taxisok benyújtották javaslatukat a fővárosnak, és eszerint 10-15 százalékos korrekciót tartanának indokoltnak, egy mérsékelt alap-, kilométer- és várakozásidíj-kiigazítást. Ennek következtében egy átlagos fuvarért 300-400 forinttal kellene többet fizetnie az utasnak.

Több lett a kiadásuk

A díjemelésről és szerkezetéről a főváros dönt majd, a taxisok egyelőre nem kaptak visszajelzést. A legutolsó megbeszélésen abban maradtak, hogy ha a főváros újabb egyeztetést tartana szükségesnek, rövidesen találkoznak.

A jelenlegi tarifákat öt éve állapította meg a főváros, és a taxisok szerint azóta jelentősen nőttek kiadásaik, a biztosítási díjak például az idén 30-40 százalékkal emelkedtek, ezen belül a kötelező biztosítás 50-100 százalékkal nőtt. Az elmúlt években egyre több korszerű új autó került a taxisflottákba, amelyeket szakszervizekbe kell vinni - írja a napilap.

Hirdetés

Lejárt a türelmi idő, él a szigorítás

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38670.72+0.01%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)