Hirdetés
Hirdetés

Visszaesővé vált a UPC: százmilliós büntetést kaptak

2018. január 10., 12:55

Nem bírták kivárni a határidőt, lecsapott a Médiahatóság.

December 28-án ismét elmeszelte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a UPC-t, miután Jászberényt követően Cegléden is jogosulatlanul, idő előtt elindították a szolgáltatást. 2015-ben Cegléden a kivitelezés 27. napján – tehát a rendszer befejezése előtt! – kezdték meg a szolgáltatást, és folytatták ezt két évig anélkül, hogy bejelentették volna a NMHH-hoz. A szolgáltató bejelentési kötelezettségének csak a hatóság felszólítására tett eleget, majd a bejelentés hiányosságait olyan késedelmesen pótolta, hogy azt az NMHH csak 2017. szeptember 28-án vehette nyilvántartásba, tudta meg a Privátbankár.hu.

Korábban Jászberényben hasonló ügyletet folytattak, azért áprilisban kaptak 30 millió forintos büntetést. A fokozatosság és arányosság elvét is figyelembe véve ezúttal 121 millió forintos bírságot szabott ki a hatóság, meglátásuk szerint ugyanis ez a jogsértéssel elért vagyoni előnyt jóval meghaladja. Így a szankció hatékonyan jelzi a piaci szereplőknek, hogy nem éri meg tudatosan eltérni a hírközlési előírásoktól. Fontos ugyanakkor, hogy a bírság mértéke ne lehetetlenítse el a megbírságolt cég üzleti tevékenységét, de a hatóságnak egy esetleges újabb jogsértéskor legyen lehetősége az összeg emelésére a felügyeleti tevékenységében alkalmazott fokozatosság és arányosság elve alapján.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?

Az ujotthon.hu legfrissebb felmérése szerint Budapesten, a legtöbb új lakás, továbbra is a XI. és a XIII. kerületben épül Budapesten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb beruházás szintén e két kerületben található, a XIII-ban 95, míg a XI-ben 55 új társasház épül. Az ezekben még eladásra váró lakások száma 10 ezer, ami a teljes új építésű állomány 60,9 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)