Hirdetés
Hirdetés

Két kézzel szórjuk a pénzt - ennyire bízunk a szerencsében?

2017. november 13., 08:09

Elképesztő bevételt produkál a lottózás.

Úgy tűnik, még mindig jelentős része bízik a szerencsében a magyaroknak, a lottózásból származó bevételek ugyanis évről-évre növekednek. A Világgazdaság a Szerencsejáték Zrt. adataira hivatkozva írja: a cég arra számít, hogy idén várhatóan öt százalékkal haladja meg az árbevétele a tavalyit, így megközelítheti a 145 milliárd forintot.

Tavaly a vállalat teljes forgalmának mintegy 36 százalékát adták a számsorsjátékok, 138 milliárd forinttal. Ezen belül a legnagyobb arányt - 31 százalékot - az ötös lottó képviselte, második helyen a puttó (18 százalék) állt, meglepetésre megelőzve a hatos lottót (15 százalék). A fellendülés hátterében az állhatott a vállalat szerint, hogy tavaly nem voltak igazán nagy főnyeremény-felhalmozódások, míg idén már több rekord is született – egyebek mellett volt egy 2 és egy 3 milliárdos telitalálat.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)