Hirdetés
Hirdetés

Pár nappal a CIG Pannónia után máris megvan a következő csodarészvény

Fellegi Tamás, 2017. december 18., 12:38
Cimkék
OTP
, DAX
, Pannergy

Megbokrosodtak a főbb európai tőzsdék, a hazai börze viszont nem tart velük, ellenben új papírért lelkesednek a befektetők, a Pannergyért. Nem véletlenül: a tőzsde elemzést és árjegyzést kért 10 papírra, most az OTP elemezte a Pannergyt, és úgy találta, a jelenlegi ár dupláját éri a cég.

Az európai tőzsdék közül néhányat ma valósággal széttépnek a befektetők, köztük a DAX-ot, amely másfél százalékkal van magasabban 13 300 ponton, valamint a francia CAC-40 indexet, amely 1,15 százalékot emelkedik, így 5410 pontot ért el.

Jól megy még a görög és a lengyel piac, itthon azonban ma senki nem kíváncsi a nagyobb papírokra. A Mol 1,2 százalékot esik 2974 forintig, a Telekom 0,4 százalékot 461 forintig, igaz, a Richter fél százalékos pluszban van 6470 forinton. Az OTP nem mozdul, az idei év eddigi slágerei, az Opus, a Konzum és a CIG Pannónia sem okoznak ma nagy izgalmat, ellenben megjelent egy új csodapapír.

Hirdetés

Az eddigiektől eltérően azonban a Pannergyt nem felvásárlási, vagy elhíresült tulajdonostárs belépéséről szóló hírek hajtják, hanem egy gigantikus elemzői célár. Ezeket ugyan nem szokták mindig komolyan venni, de most az a helyzet, hogy a tőzsde maga rendelt meg elemzéseket, és ennek eredményeként az OTP vette górcső alá a céget, kiválónak találta, és 1000 forint fölötti célárat adott a papírra, amely pénteken még 562 forinton zárt.

Pannergy, 3 nap
Pannergy, 3 nap

A tisztelt befektetők mindenesetre megrohanták a papírt, hevesen venni kezdték, az el is érte a 15 százalékos kereskedési limitet 646 forintnál, ahol vennének még 75 ezer darabot, eladó azonban csak magasabban lenne. Az eddigi forgalom mindössze 142 millió forint volt, a nagy forgalom feltehetően csak egy magasabb árszinten fog megjelenni, de erre a kereskedési limit miatt várni kell 1-2 napot.

A Pannergy után lesznek újabb elemzések, célkövetések, hisz összesen 10 részvényre szól a tőzsdei megrendelés, így nem kizárt, hogy a közeljövőben újabb papírokban lesz komoly árelmozdulás, ha az elemző cég a jelenlegi árfolyamon mélyen alul-, vagy felülértékeltnek tart egy papírt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)