DAX
Részvény / Deviza / Áru Jól megrángatták ma a forintot, dupla erő löki feljebb az olajat 
Eidenpenz József | 2023. február 7. 12:07
A részvénypiacok kivárnak a Fed elnökének beszéde előtt, miközben sok gyorsjelentés érkezik. Az olajat a kínai fellendülés reménye mellett most az is hajtja, hogy a földrengés miatt lezártak egy terminált. Követelésük 80 százalékához is hozzájuthatnak egy csődös kriptócég befektetői.
Részvény / Deviza / Áru Ez már a bikapiac? Megmozdult az OTP 
Eidenpenz József | 2022. november 11. 13:09
A tegnapi hurráoptimista amerikai zárásból mára is maradt egy kis jó hangulat, a BUX-ot pedig az OTP húzza. A forint annak ellenére gyengül, hogy a zuhanó dollár és az olcsóbbá váló földgáz is segít neki. A kriptovaluta-piac a legújabb botrány ellenére is felfelé tart. A DAX már bikapiacon van.
Részvény / Deviza / Áru A BUX-index szerint is nagy a gáz, nem csak a forint szerint? 
Eidenpenz József | 2022. július 18. 05:44
Nem egy európai indexnél volt rosszabb a magyar tőzsde teljesítménye az utóbbi egy évben – hanem majdnem mindegyiknél, kivéve az orosz és az ukrán papírokat. A forintgyengülést is beleszámolva euróban több mint 30 százalékos az esés, még Európa beteg embereinél is jobban teljesítettek a részvényindexek. De valahogy lehet olyan időtávot is találni, amelyen a lengyelek a gyengébbek.
Részvény / Deviza / Áru Bízik magában az OTP, meg kell szoknunk a 400 feletti eurót? 
Eidenpenz József | 2022. június 14. 12:25
A tegnapi vérfürdő után stabilizálódtak a részvényárak, a BUX pedig felülteljesítő. A Mol és a Richter húz, az OTP lemaradt, pedig sajátrészvény-vásárlásokat indított. Az euró ma is volt 400 felett, de azt várják, hogy az MNB lép valamit. Durván leesett hajnalban a bitcoin, ám mára magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Estek a tőzseindexek határon innen és túl 
Privátbankár.hu | 2022. február 4. 18:14
A BUX 0,91 százalékos mínuszban zárt, de ezzel még a jobban teljesítő indexek között volt Európában.
Részvény / Deviza / Áru Mikor fordulnak végre a piacok? Meddig gyengül még a forint? 
Eidenpenz József | 2022. január 25. 12:12
Bár csodával határos módon tegnap este pluszba fordultak az amerikai indexek, a mai határidős árak azt mutatják, hogy megint negatív kezdés jön. Európa mindenesetre optimista, kivéve a BUX-ot, de visszatért 360 forint alá az euró a kamatdöntés előtt. Meddig tart a vihar?
Részvény / Deviza / Áru Kínai vihar söpört végig a tőzsdéken 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 20. 18:07
Európa-szerte komoly eséseket láthattunk a tőkepiacokon, a BUX 1000 pont feletti zuhanással zárt. A forintnak is rossz napja volt, folytatta a gyengülést.
Részvény / Deviza / Áru 351 felett az euró, az oltottak küldik magasabbra a légitársaságokat 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 17. 12:11
Az ellentmondásos amerikai makroadatok alaposan megrángatták a dollárt, vele a forintot és az aranyat is, de a részvényindexek meglepően stabilak. A BUX ma kissé emelkedik, az OTP esését a Richter ellensúlyozza. Emelkednek a légitársaságok, mert a britek utazási könnyítéseket terveznek az oltottaknak. Nagy csőd jöhet Kínában.
Részvény / Deviza / Áru Magával húzhat-e minket a német ipar? Fogadkozik a kommunista párt 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 6. 11:53
Jól kezdik a hetet az európai tőzsdék és a BUX index is emelkedik, a nagy nyertes azonban ma is a 4ig. A kínai vezetők ígéretei nyomán lódultak meg az ázsiai indexek, de az USA-ból is érkezett pozitív impulzus. Ellentmondásos hírek érkeztek a német iparból, bővül a DAX index. Szárnyal az alumínium és a kriptodeviza-piac.
Részvény / Deviza / Áru London, Frankfurt, Párizs és a forint is jól zárta a hetet 
MTI | 2021. augusztus 20. 18:50
Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a forint is erősödni tudott.
Részvény / Deviza / Áru Egymást rántják le a megújulóenergia-részvények, meglepetés a Daimlertől 
Eidenpenz József | 2021. július 15. 12:08
Míg Amerikában kitartott az optimizmus a Fed-elnök beszéde után, Európában csúnyán esik a német DAX index, főleg néhány rossz céges hír húzza vissza. De még a jól szereplő Daimler sem tudott sokáig a pozitív tartományban maradni. Itthon a BUX emelkedik, a forint gyengül, és kilőtt a Nyomda egy megrendelés hírére.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz zökkenőmentes a Tesla trónra emelése 
Király Béla | 2020. december 6. 05:45
A héten derült ki, hogy a Tesla bekerül az S&P 500-as indexbe. Ez abból a szempontból pozitív, hogy csökkenti a mostani vezető papírok túlsúlyát, amire egyébként máshol is törekednek. Az viszont, hogy egy mára óriási tőkeértékűvé növekedett cég kerül be az indexbe eddig nem látott kihívásokat támaszt a piac szereplői elé.
Részvény / Deviza / Áru Némi megnyugvás jött a tegnapi vérfürdő után 
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 12:04
Csütörtökön évtizedek óta nem látott esések voltak a világ tőzsdéin. A koronavírussal kapcsolatos hírekben ugyan nem állt be fordulat, a befektetők, úgy tűnik, mégis kicsit megnyugodtak, és a piacok korrigálták a nagy esést.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyiket nevezték a világ legutáltabb részvénypiacának 
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 19:05
Mi köze a Spice Girls-nek a Deutsche Bankhoz? Miért nevezik a legutáltabb részvénypiacnak az európait? Miért van még mindig válságszinteken az európai bankok árfolyama? A nap tőzsdei sztorija.
Vállalat A családi vállalatok simán lenyomják a tőzsdén jegyzett óriáscégeket 
Privátbankár.hu | 2019. április 29. 09:25
Nagyon jól teljesítenek a német családi tulajdonban lévő vállalatok.
Befektetési alapok Tíz éve volt a gödör alja – melyik befektetési alapunk jött ki legjobban belőle? 
Eidenpenz József | 2019. március 12. 17:23
A Lehman-válság 2009 márciusi mélypontja körül részvényt vásárolni nagyon jó ötlet volt, a főbb részvényindexek azóta két számjegyű éves növekedést értek el. A hazai részvénybefektetési alapok közül ugyan sokan meghaladták vagy megközelítették az évi tíz százalékos hozamot, a részvényindexek teljesítményét azonban csak nagyon keveseknek sikerült utolérniük.
Részvény / Deviza / Áru Milliárd eurós OTP-eredmény, zuhanó aranyár 
Fellegi Tamás | 2019. március 1. 11:07
Óriási összeg lett az OTP tavalyi profitja, de a tőkearányos jövedelmezőség is igen magas európai összehasonlításban. Az árfolyam enyhén csökken, a bank értékeltsége reálisnak tekinthető. Összeomlott az aranyár, kitartóan erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárhonnan kapott mentőövet a Vajna-cég 
Fellegi Tamás | 2019. február 20. 11:00
Íme, Andy Vajna posztumusz nagy dobása, melyet nem is sejthetett: nemzetközi indexbe vették fel az Est Media részvényeit, miután elég likvid lett a papír, így az árfolyam tegnap elszállt, ma is emelkedik. A hasonló okból tegnap emelkedő Konzum ma már csökken. Kitartóan erősödik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Erőre kapott a forint, helyreállt az osztrák kötvényhozam 
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 11:25
A januári inflációs adat hírére erősödni kezdett a forint, az európai legerősebb gazdaságú országok 10 éves állampapírhozamai pedig felugrottak a pénteki zuhanás után. A BÉT-en drágul a Richter, az OTP és az Opus, miközben ellepték a vevők a német tőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Jól indult a disznó éve, bespájzoltak a magyarok alkoholból 
Eidenpenz József | 2019. február 5. 18:48
Európában erős optimizmus volt hétfőn a tőzsdéken, miközben Kína zárva tartott, az USA-ban pedig szerényebb a lelkesedés. Itthon a BUX viszont esett, két papír is erősen lehúzta. Ismét stabil a forint, a héten jön a Richter gyorsjelentése. Jelentett a Zwack.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén 
Fellegi Tamás | 2019. január 25. 11:20
Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.
Befektetési alapok Vajon ebben a formában is érdemes nyugdíjra előtakarékoskodni? 
Eidenpenz József | 2019. január 15. 06:06
Érdemes-e vásárolni a BÉT-re nemrég bevezetett nemzetközi részvényalapokból, valóban olyanok-e, mint a hírük, azaz olcsóbbak-e az aktívan kezelt alapoknál? A passzívan kezelt ETF-eket a vedd meg és tartsd stratégiához ajánlják elsősorban, így nyugdíjszámlákon is érdemes lehet őket elhelyezni. Megnéztük a költségeket.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a Plotinus levegője, hanyatlanak a németek és a franciák 
Fellegi Tamás | 2019. január 10. 10:35
Úgy tűnik, a sokadik nap már nem tart ki a 20 százalékos emelkedés a hazai sztárpapírban. Közben új részvénnyel is indul a kereskedés az Xtend piacon. A német és a francia börzék lejtmenetbe váltottak.
Részvény / Deviza / Áru Különös részvény árfolyama növekszik többszörösére a pesti tőzsdén 
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 11:22
Ismét extrém áremelkedést láthatunk egy kis, ráadásul tevékenységet nem végző cég részvényének árfolyamában a BÉT-en, a körülmények azonban minden eddiginél érdekesebbek. A többi papír alig mozdul, Európa indexei közben emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül az angol font, esnek a németek és a franciák 
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 10:52
Tegnap magukhoz tértek a kezdeti mélységekből az amerikai tőzsdék, de Európában ma újra az eladóké a terep. Éves mélyponton a 10 éves amerikai hozam.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany 
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 11:18
A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek. A kötvények mellett az aranyat tekintik biztos menedéknek.
Részvény / Deviza / Áru Féléves mélyponton a magyar kötvényhozam, nem lett jövő évi minimálbér 
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 18:26
Jó idők járnak a régiós államkötvényekre, a 10 éves papírok hozamai esnek (árfolyamuk emelkedik). Erősödtek az európai részvénypiacok, de így is gyenge évet zárnak, Amerika alig mozdul. A pesti börzén az OTP és a Telekom erősödött, a Richter gyengült. Elképesztő, de még mindig nincs 2019-es minimálbér.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a németek, drágul az arany 
Fellegi Tamás | 2018. december 27. 18:40
A tegnapi hatalmas amerikai felpattanás egyelőre egynapos csoda volt, ma esnek az indexek, bár még messze a kereskedés vége (este 10 a mi időnk szerint). Európa tőzsdéi jókorát estek, és ez a hazai részvényekkel sem volt másképp. Az olaj is újra esik, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás rali helyett karácsonyi rémálom 
Fellegi Tamás | 2018. december 18. 11:05
Ritka jelenség, hogy decemberben szabadesésben legyenek az amerikai részvények, de idén úgy tűnik, ennek jött el az ideje. Zuhan az olajár is.
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az év végi fellendülés 
Fellegit Tamás | 2018. december 14. 10:21
Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, esik az arany, nagyot emelkedett az OTP 
Fellegi Tamás | 2018. november 13. 19:09
A mai nap is kiadósat esett az olajár, így egy hónap alatt már több mint 20 százalék a csökkenés. Jókorát emelkedett az OTP, esett viszont a Mol és a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, zuhan az Amazon 
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 18:40
A részvénypiacokat egy nap kihagyás után ismét az eladók uralják világszerte. Amerikában főleg az Amazon húzza le a piacot, de a Google is csalódást okozott negyedéves jelentésével. Nálunk az OTP kapta a legnagyobbat, a Richter és a Mol is esett, viszont a Telekom pluszban zárt.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi fordulat az Opusnál, kitartóan veszik a kárpótlási jegyet 
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 11:10
Magukhoz tértek az amerikai tőzsdék a szerdai szakadás után, de az Amazon óvatos pesszimista előrejelzése mára újabb esést vetít előre, zuhannak is az európai piacok. A hazai börze is gyengélkedik, viszont fontos szintről nagyot pattant az Opus, és hasít a kárpótlási jegy is.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, két éves mélyponton a németek 
Fellegi Tamás | 2018. október 24. 10:39
Mozgalmasak voltak a piacok, míg mi ünnepeltünk: tegnap nagyot esett az olajár, a tőzsdéken pedig folytatódott a hónap elején kezdődött zuhanás. A BUX ma pótolja az esést, gyengélkedik a fuzionáló Konzum és Opus.
Részvény / Deviza / Áru Fenyegetéssel felérő megnyugtatás, miből marad ki ma az OTP? 
Eidenpenz József | 2018. október 22. 11:01
Az ázsiai után az európai tőzsdei hangulat is pozitív, az emelkedés egyik motorja a bankszektor. Kína kedvező intézkedéseket helyezett kilátásba, és Olaszország kapcsán is jött egy-két jó hír, ami az emelkedés irányába hatott, főleg a bankoknál. A szaúdiak viszont ijesztő kijelentést tettek.
Részvény / Deviza / Áru Gyülekeznek a felhők, még a Mészáros-cégek sem tudtak erősödni a fúzió hírére 
Privátbankár.hu | 2018. október 20. 13:59
Immár második hete zajlana rég nem látott folyamatok a részvénypiacokon, az eddigi emelkedő trend megtörésének veszélye mutatkozik. Nálunk a hét eseménye a Konzum és az Opus fúziójának bejelentése volt, a cégek értéke azonban csak rövid időre ugrott meg egyelőre.
Részvény / Deviza / Áru Megint összeomlóban a forint 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 5. 11:15
Sajnos vészesen közeledik a forint árfolyama a két hónappal ezelőtti mélyponthoz, pedig nem illene neki. Esett az aranyár is, a dollár erősödött. Az ázsiai tőzsdék nagy mínuszban, Európa is esik. A hazai börzén a Richter gyengül nagyobb mértékben, az OTP viszont jól tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru A Mol húzza a BUX-ot, ismét erőre kapott a forint 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 11:14
Jó a hangulat az európai részvénypiacokon, némi tétovázás után a BUX index is felfelé indult el. Pedig az erősödő euró nem jó az európai exportőröknek. A forint is visszanyerni látszik, amit hétfőn elveszített, drágul az arany és a többi fém.
Részvény / Deviza / Áru Teljesen összeomlott a forint árfolyama 
Fellegi Tamás | 2018. június 27. 11:20
Valaha látott leggyengébb értékén a hazai valuta, csak jobb lenne az eurózónában lennünk. Nagyot estek a kínai indexek, ott a kereskedelmi háború teszi meg hatását. 10 napja ereszkedik a német index, 1000 ponttal került lejjebb.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge maradt a forint, zuhan az olajár 
Fellegi Tamás | 2018. június 18. 10:45
A múlt heti zuhanás után nem tápászkodott még fel a forint, erős viszont a dollár és esett az olajár, nem is kicsit. Jókorát gyengültek az ázsiai tőzsdék, Európában is csökkennek az indexek. A BUX alig mozdul, miközben az OTP esik, a Telekom emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Aggódnak Trump miatt, egyre gyengébb a forint 
Eidenpenz József | 2018. május 2. 18:47
A vártnál jobb lett az Apple gyorsjelentése, a nagy súlyú részvénynek segít abban, hogy az amerikai tőzsdék csak kicsit esnek. A befektetők ugyanis aggódnak a Fed és Trump ügyei miatt. Európában a német részvényekért majd megőrültek ma, a többit nemigen keresték, a magyar és a török eszközöket kifejezetten nem kedvelték.
Részvény / Deviza / Áru Két hónapos csúcson a DAX, vége a bitcoin-kiárusításnak? 
Eidenpenz József | 2018. április 17. 19:17
Kirobbanó formában vannak ma az európai tőzsdék, paradox módon egy rossz hír miatt. De az amerikai társaik is szépen emelkednek, jött pár gyorsjelentés, és a kínaiak is szolgáltak jó hírekkel. Itthon a BUX kissé esett, de legalább lengyel, cseh barátaink is lemaradóak voltak. Fordulat a bitcoinnál?
Részvény / Deviza / Áru Ugrik az olajár, esik az orosz tőzsde, pörög az Opus 
Fellegi Tamás | 2018. április 10. 10:40
Az orosz piac tegnapi mélyrepülése ma folytatódik, az OTP-t azonban ma már nem érinti az esés. A Mészáros-papírok nagy forgalom mellett választások utáni egyensúlyi árfolyamukat keresik. Fellélegzett Ázsia, miután csökkent a kínai-amerikai kereskedelmi háború veszélye, Európában a DAX megy sokat.
Részvény / Deviza / Áru Európa zöldben - mi lenne ma velünk, ha nem lenne ünnep? 
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 11:51
Miután tegnap este az amerikai tőzsdeindexek jelentős esést szenvedtek el, a Dow Jones ipari átlag egy százalékkal is esett, ma szerény emelkedés van az európai tőzsdéken. A bitcoin nagyot zuhan, a forint stabil, az olaj stagnál.
Részvény / Deviza / Áru Megint idegesek a befektetők, csúnya esés Frankfurtban, Pesten 
Eidenpenz József | 2018. március 1. 18:44
Csúnya volt az esés Európában, a DAX két százalékkal zuhant. A BUX kevesebbel is megúszta, főleg a gyorsjelentés előtt álló OTP esett. Erősebb a forint, olcsóbb az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank 
Fellegi Tamás | 2018. február 22. 10:53
Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalt a DAX, drágul az arany 
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 18:49
Negyedik napja emelkednek az amerikai tőzsdék, a Nasdaq egyenesen kilőtt. Európa is hasított, különösen Milánó és Frankfurt. A hazai börze érdekes módon alig mozdult, a BUX árnyalatnyival került feljebb. A nagy esés után korrigált az olaj, emelkedik az arany ára.
Részvény / Deviza / Áru Magukhoz tértek a németek, nem úgy a forint 
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 10:46
A három napos nagy esés után próbál magához térni a Richter, az OTP ma is jól tartja magát. Amerika összehozott egy harmadik emelkedő napot, így Európában is megjelentek a vevők, szépen emelkedik a német index. A forint gyenge, az olajár szépen ereszkedik, ennek azonban meg is van az oka.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG