DAX
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz zökkenőmentes a Tesla trónra emelése
Király Béla | 2020. december 6. 05:45
A héten derült ki, hogy a Tesla bekerül az S&P 500-as indexbe. Ez abból a szempontból pozitív, hogy csökkenti a mostani vezető papírok túlsúlyát, amire egyébként máshol is törekednek. Az viszont, hogy egy mára óriási tőkeértékűvé növekedett cég kerül be az indexbe eddig nem látott kihívásokat támaszt a piac szereplői elé.
Részvény / Deviza / Áru Némi megnyugvás jött a tegnapi vérfürdő után
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 12:04
Csütörtökön évtizedek óta nem látott esések voltak a világ tőzsdéin. A koronavírussal kapcsolatos hírekben ugyan nem állt be fordulat, a befektetők, úgy tűnik, mégis kicsit megnyugodtak, és a piacok korrigálták a nagy esést.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyiket nevezték a világ legutáltabb részvénypiacának
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 19:05
Mi köze a Spice Girls-nek a Deutsche Bankhoz? Miért nevezik a legutáltabb részvénypiacnak az európait? Miért van még mindig válságszinteken az európai bankok árfolyama? A nap tőzsdei sztorija.
Vállalat A családi vállalatok simán lenyomják a tőzsdén jegyzett óriáscégeket
Privátbankár.hu | 2019. április 29. 09:25
Nagyon jól teljesítenek a német családi tulajdonban lévő vállalatok.
Befalap Tíz éve volt a gödör alja – melyik befektetési alapunk jött ki legjobban belőle?
Eidenpenz József | 2019. március 12. 17:23
A Lehman-válság 2009 márciusi mélypontja körül részvényt vásárolni nagyon jó ötlet volt, a főbb részvényindexek azóta két számjegyű éves növekedést értek el. A hazai részvénybefektetési alapok közül ugyan sokan meghaladták vagy megközelítették az évi tíz százalékos hozamot, a részvényindexek teljesítményét azonban csak nagyon keveseknek sikerült utolérniük.
Részvény / Deviza / Áru Milliárd eurós OTP-eredmény, zuhanó aranyár
Fellegi Tamás | 2019. március 1. 11:07
Óriási összeg lett az OTP tavalyi profitja, de a tőkearányos jövedelmezőség is igen magas európai összehasonlításban. Az árfolyam enyhén csökken, a bank értékeltsége reálisnak tekinthető. Összeomlott az aranyár, kitartóan erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárhonnan kapott mentőövet a Vajna-cég
Fellegi Tamás | 2019. február 20. 11:00
Íme, Andy Vajna posztumusz nagy dobása, melyet nem is sejthetett: nemzetközi indexbe vették fel az Est Media részvényeit, miután elég likvid lett a papír, így az árfolyam tegnap elszállt, ma is emelkedik. A hasonló okból tegnap emelkedő Konzum ma már csökken. Kitartóan erősödik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Erőre kapott a forint, helyreállt az osztrák kötvényhozam
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 11:25
A januári inflációs adat hírére erősödni kezdett a forint, az európai legerősebb gazdaságú országok 10 éves állampapírhozamai pedig felugrottak a pénteki zuhanás után. A BÉT-en drágul a Richter, az OTP és az Opus, miközben ellepték a vevők a német tőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Jól indult a disznó éve, bespájzoltak a magyarok alkoholból
Eidenpenz József | 2019. február 5. 18:48
Európában erős optimizmus volt hétfőn a tőzsdéken, miközben Kína zárva tartott, az USA-ban pedig szerényebb a lelkesedés. Itthon a BUX viszont esett, két papír is erősen lehúzta. Ismét stabil a forint, a héten jön a Richter gyorsjelentése. Jelentett a Zwack.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 25. 11:20
Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.
Befalap Vajon ebben a formában is érdemes nyugdíjra előtakarékoskodni?
Eidenpenz József | 2019. január 15. 06:06
Érdemes-e vásárolni a BÉT-re nemrég bevezetett nemzetközi részvényalapokból, valóban olyanok-e, mint a hírük, azaz olcsóbbak-e az aktívan kezelt alapoknál? A passzívan kezelt ETF-eket a vedd meg és tartsd stratégiához ajánlják elsősorban, így nyugdíjszámlákon is érdemes lehet őket elhelyezni. Megnéztük a költségeket.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a Plotinus levegője, hanyatlanak a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 10. 10:35
Úgy tűnik, a sokadik nap már nem tart ki a 20 százalékos emelkedés a hazai sztárpapírban. Közben új részvénnyel is indul a kereskedés az Xtend piacon. A német és a francia börzék lejtmenetbe váltottak.
Részvény / Deviza / Áru Különös részvény árfolyama növekszik többszörösére a pesti tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 11:22
Ismét extrém áremelkedést láthatunk egy kis, ráadásul tevékenységet nem végző cég részvényének árfolyamában a BÉT-en, a körülmények azonban minden eddiginél érdekesebbek. A többi papír alig mozdul, Európa indexei közben emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül az angol font, esnek a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 10:52
Tegnap magukhoz tértek a kezdeti mélységekből az amerikai tőzsdék, de Európában ma újra az eladóké a terep. Éves mélyponton a 10 éves amerikai hozam.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 11:18
A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek. A kötvények mellett az aranyat tekintik biztos menedéknek.
Részvény / Deviza / Áru Féléves mélyponton a magyar kötvényhozam, nem lett jövő évi minimálbér
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 18:26
Jó idők járnak a régiós államkötvényekre, a 10 éves papírok hozamai esnek (árfolyamuk emelkedik). Erősödtek az európai részvénypiacok, de így is gyenge évet zárnak, Amerika alig mozdul. A pesti börzén az OTP és a Telekom erősödött, a Richter gyengült. Elképesztő, de még mindig nincs 2019-es minimálbér.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a németek, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. december 27. 18:40
A tegnapi hatalmas amerikai felpattanás egyelőre egynapos csoda volt, ma esnek az indexek, bár még messze a kereskedés vége (este 10 a mi időnk szerint). Európa tőzsdéi jókorát estek, és ez a hazai részvényekkel sem volt másképp. Az olaj is újra esik, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás rali helyett karácsonyi rémálom
Fellegi Tamás | 2018. december 18. 11:05
Ritka jelenség, hogy decemberben szabadesésben legyenek az amerikai részvények, de idén úgy tűnik, ennek jött el az ideje. Zuhan az olajár is.
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az év végi fellendülés
Fellegit Tamás | 2018. december 14. 10:21
Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, esik az arany, nagyot emelkedett az OTP
Fellegi Tamás | 2018. november 13. 19:09
A mai nap is kiadósat esett az olajár, így egy hónap alatt már több mint 20 százalék a csökkenés. Jókorát emelkedett az OTP, esett viszont a Mol és a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, zuhan az Amazon
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 18:40
A részvénypiacokat egy nap kihagyás után ismét az eladók uralják világszerte. Amerikában főleg az Amazon húzza le a piacot, de a Google is csalódást okozott negyedéves jelentésével. Nálunk az OTP kapta a legnagyobbat, a Richter és a Mol is esett, viszont a Telekom pluszban zárt.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi fordulat az Opusnál, kitartóan veszik a kárpótlási jegyet
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 11:10
Magukhoz tértek az amerikai tőzsdék a szerdai szakadás után, de az Amazon óvatos pesszimista előrejelzése mára újabb esést vetít előre, zuhannak is az európai piacok. A hazai börze is gyengélkedik, viszont fontos szintről nagyot pattant az Opus, és hasít a kárpótlási jegy is.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, két éves mélyponton a németek
Fellegi Tamás | 2018. október 24. 10:39
Mozgalmasak voltak a piacok, míg mi ünnepeltünk: tegnap nagyot esett az olajár, a tőzsdéken pedig folytatódott a hónap elején kezdődött zuhanás. A BUX ma pótolja az esést, gyengélkedik a fuzionáló Konzum és Opus.
Részvény / Deviza / Áru Fenyegetéssel felérő megnyugtatás, miből marad ki ma az OTP?
Eidenpenz József | 2018. október 22. 11:01
Az ázsiai után az európai tőzsdei hangulat is pozitív, az emelkedés egyik motorja a bankszektor. Kína kedvező intézkedéseket helyezett kilátásba, és Olaszország kapcsán is jött egy-két jó hír, ami az emelkedés irányába hatott, főleg a bankoknál. A szaúdiak viszont ijesztő kijelentést tettek.
Részvény / Deviza / Áru Gyülekeznek a felhők, még a Mészáros-cégek sem tudtak erősödni a fúzió hírére
Privátbankár.hu | 2018. október 20. 13:59
Immár második hete zajlana rég nem látott folyamatok a részvénypiacokon, az eddigi emelkedő trend megtörésének veszélye mutatkozik. Nálunk a hét eseménye a Konzum és az Opus fúziójának bejelentése volt, a cégek értéke azonban csak rövid időre ugrott meg egyelőre.
Részvény / Deviza / Áru Megint összeomlóban a forint
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 5. 11:15
Sajnos vészesen közeledik a forint árfolyama a két hónappal ezelőtti mélyponthoz, pedig nem illene neki. Esett az aranyár is, a dollár erősödött. Az ázsiai tőzsdék nagy mínuszban, Európa is esik. A hazai börzén a Richter gyengül nagyobb mértékben, az OTP viszont jól tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru A Mol húzza a BUX-ot, ismét erőre kapott a forint
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 11:14
Jó a hangulat az európai részvénypiacokon, némi tétovázás után a BUX index is felfelé indult el. Pedig az erősödő euró nem jó az európai exportőröknek. A forint is visszanyerni látszik, amit hétfőn elveszített, drágul az arany és a többi fém.
Részvény / Deviza / Áru Teljesen összeomlott a forint árfolyama
Fellegi Tamás | 2018. június 27. 11:20
Valaha látott leggyengébb értékén a hazai valuta, csak jobb lenne az eurózónában lennünk. Nagyot estek a kínai indexek, ott a kereskedelmi háború teszi meg hatását. 10 napja ereszkedik a német index, 1000 ponttal került lejjebb.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge maradt a forint, zuhan az olajár
Fellegi Tamás | 2018. június 18. 10:45
A múlt heti zuhanás után nem tápászkodott még fel a forint, erős viszont a dollár és esett az olajár, nem is kicsit. Jókorát gyengültek az ázsiai tőzsdék, Európában is csökkennek az indexek. A BUX alig mozdul, miközben az OTP esik, a Telekom emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Aggódnak Trump miatt, egyre gyengébb a forint
Eidenpenz József | 2018. május 2. 18:47
A vártnál jobb lett az Apple gyorsjelentése, a nagy súlyú részvénynek segít abban, hogy az amerikai tőzsdék csak kicsit esnek. A befektetők ugyanis aggódnak a Fed és Trump ügyei miatt. Európában a német részvényekért majd megőrültek ma, a többit nemigen keresték, a magyar és a török eszközöket kifejezetten nem kedvelték.
Részvény / Deviza / Áru Két hónapos csúcson a DAX, vége a bitcoin-kiárusításnak?
Eidenpenz József | 2018. április 17. 19:17
Kirobbanó formában vannak ma az európai tőzsdék, paradox módon egy rossz hír miatt. De az amerikai társaik is szépen emelkednek, jött pár gyorsjelentés, és a kínaiak is szolgáltak jó hírekkel. Itthon a BUX kissé esett, de legalább lengyel, cseh barátaink is lemaradóak voltak. Fordulat a bitcoinnál?
Részvény / Deviza / Áru Ugrik az olajár, esik az orosz tőzsde, pörög az Opus
Fellegi Tamás | 2018. április 10. 10:40
Az orosz piac tegnapi mélyrepülése ma folytatódik, az OTP-t azonban ma már nem érinti az esés. A Mészáros-papírok nagy forgalom mellett választások utáni egyensúlyi árfolyamukat keresik. Fellélegzett Ázsia, miután csökkent a kínai-amerikai kereskedelmi háború veszélye, Európában a DAX megy sokat.
Részvény / Deviza / Áru Európa zöldben - mi lenne ma velünk, ha nem lenne ünnep?
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 11:51
Miután tegnap este az amerikai tőzsdeindexek jelentős esést szenvedtek el, a Dow Jones ipari átlag egy százalékkal is esett, ma szerény emelkedés van az európai tőzsdéken. A bitcoin nagyot zuhan, a forint stabil, az olaj stagnál.
Részvény / Deviza / Áru Megint idegesek a befektetők, csúnya esés Frankfurtban, Pesten
Eidenpenz József | 2018. március 1. 18:44
Csúnya volt az esés Európában, a DAX két százalékkal zuhant. A BUX kevesebbel is megúszta, főleg a gyorsjelentés előtt álló OTP esett. Erősebb a forint, olcsóbb az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank
Fellegi Tamás | 2018. február 22. 10:53
Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalt a DAX, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 18:49
Negyedik napja emelkednek az amerikai tőzsdék, a Nasdaq egyenesen kilőtt. Európa is hasított, különösen Milánó és Frankfurt. A hazai börze érdekes módon alig mozdult, a BUX árnyalatnyival került feljebb. A nagy esés után korrigált az olaj, emelkedik az arany ára.
Részvény / Deviza / Áru Magukhoz tértek a németek, nem úgy a forint
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 10:46
A három napos nagy esés után próbál magához térni a Richter, az OTP ma is jól tartja magát. Amerika összehozott egy harmadik emelkedő napot, így Európában is megjelentek a vevők, szépen emelkedik a német index. A forint gyenge, az olajár szépen ereszkedik, ennek azonban meg is van az oka.
Részvény / Deviza / Áru Elkalapálták a Richtert, de megtépték az OTP-t
Fellegi Tamás | 2018. február 13. 18:54
Nagyon ellenkező irányba ment a két papír, közben a Mol is esett, de nem olyan sokat. Estek a németek, a franciák és különösen az olaszok, Amerika kis mínuszban van. Újra gyenge a forint, a cseh korona és gyengül, igaz, közel egy év alatt nagyon sokat erősödött. Esik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalás a németeknél a tankönyvi fordulat után
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 11:17
Pénteken kritikus pontról pattant fel a legfőbb amerikai tőzsdeindex, így ma a vevők ellepték az európai piacokat. Gyógyul a Mol, a Richter azonban gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Lemészárolják a kriptodevizákat, zuhannak a tőzsdék - mi van itt?
Gáspár András | 2018. február 2. 10:39
A bitcoin egy hónappal ezelőtti értékének felét elveszítette, ma is tovább zuhan - most üt vissza igazán, hogy semmilyen szabályozás vagy hatósági felügyelet nincs a kriptodevizák környékén. Közben a tőzsdeindexek is meredeken esnek tovább, a frankfurti DAX már 1 százalékos mínuszban van - Budapest viszont egyelőre jól teljesít. Délután jöhet még egy csavar a sztoriban.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a bitcoin, pánik a németeknél
Fellegi Tamás | 2018. február 1. 18:55
Eseménydúsan indult a február a tőkepiacokon: nagyot zuhant a bitcoin és a legtöbb kriptodeviza, napközben ugyancsak összeomlott a német DAX tőzsdeindex, de csak egymagában, más tőzsdék nem viselődtek meg. Egy délutáni pánik azért volt a BUX esetében is, de zárásra nyoma sem maradt. Amerika emelkedik, új csúcson a Facebook.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az OTP, csökken a Nordtelekom, jöhet a medveforduló
Fellegi Tamás | 2018. január 26. 10:40
A hét elején nagy erővel kitörő, majd az elmúlt két napban korrigáló OTP ma újra emelkedik, és a Mol is vele tart. Az elmúlt hetek egyik kedvence, a Nordtelekom esik. Európa ma emelkedésnek indult, és továbbra is erős az euró. Amerika szenzációs januárt tud maga mögött, vajon mi történik, ha február másodikán kikukkant a medve a barlangjából?
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magasban az olajár
Privátbankár.hu | 2018. január 24. 17:35
Több napos vágta után ma korrigált az OTP. Gyengül a dollár, drágul az olaj, erősödik a cseh korona és a lengyel zloty.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot emelkedett a hosszú távú magyar kamatszint
Fellegi Tamás | 2018. január 23. 10:51
A tavaly szakadatlanul zuhanó 10 éves magyar államkötvény hozam az elmúlt napokban megfordult és meredeken emelkedett. A tőzsdék közben tovább emelkednek, Amerikában teljes az őrület, Európa szelídebb, nálunk OTP van immár soha nem látott magasságokban, és néhány kisebb papír is igencsak kitesz magáért.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros a rendőrséggel üzletel, óriásit ugrott a BUX index
Eidenpenz József | 2018. január 22. 18:29
A részvénypiaci száguldás folytatódik, ma a dél-európai tőzsdék mentek nagyon, de az igazi nyertes a BUX index volt. Az OTP végre áttörte a falat és új rekordokat állított fel. Mészáros a rendőrséggel kötött milliárdos üzlettet, megint nagyot rúgtak a bitcoinba. A szaúdiak csak alig tudták felbeszélni az olaj árát.
Részvény / Deviza / Áru A török átok hatott? Rondán viselkedett ma a BUX index
Eidenpenz József | 2018. január 15. 19:02
Az európai részvényeket az erős euró nyomasztotta, miközben Amerikában ünnepnapot tartottak. Ellenálláshoz értek a hazai részvények? Ma mindenesetre eléggé csúnyán öntötték a hazai vezető papírokat. Igazán nagyon a török eszközökkel bántak el, miután a törökök megtámadni készülnek az amerikaiak szövetségeseit.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, szaporodnak a virtuális devizák
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:12
Az új hetet erősödéssel kezdték a nyugat-európai tőzsdék, a devizapiacok csendesek, a befektetők az egyre szaporodó kriptodevizákkal foglalkoznak.
Részvény / Deviza / Áru Lehanyatlott a német piac, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2017. december 20. 18:51
Néhány európai tőzsdén esés bontakozott ki napközben, de a német index jóval nagyobbat esett, mint a többiek. A hazai börzén a reggeli pluszok eltűntek, csak a Richternek sikerült megőriznie egy kis nyereséget. A forint kissé erőre kapott, a dollár gyengült. A magasban, 2 és fél éves csúcs közelében tartózkodik az olajár.
hírlevél
depositphotos