A hét videója

Mi történt a héten? Beszámolunk róla: tárgyilagosan és érthetően.

Makro / Külgazdaság Egyre fogy a levegő Zelenszkij körül – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. november 24. 19:45
Az ukrán ellentámadás továbbra is holtponton van, a civil áldozatok száma a héten már átlépte a tízezret, a Nyugat figyelmét és energiáját pedig leköti a közel-keleti válság. Zelenszkij katonai céljait nem képes elérni, mégsem hajlandó lemondani róluk, ez pedig a székébe kerülhet. Erről is beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs. 
Makro / Külgazdaság A gazdaságnak is segíthet, hogy a magyar válogatott kijutott az Eb-re? - A hét videója 
Rácz Gergő - Izsó Márton - Vég Márton | 2023. november 17. 18:27
A szófiai döntetlennel egyenes ágon kijutott a magyar válogatott a 2024-es labdarúgó Eb-re. A siker közvetve és közvetlenül is pozitív hatással lesz a gazdaságra? Ha jobb az emberek hangulata, akkor többet is költenek? A hét videójában munkatársaink, Vég Márton és Rácz Gergő ezeket a témákat is érintették.
Makro / Külgazdaság Elér-e Magyarországra a lengyel forgószél? A hét videója 
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2023. november 10. 18:42
Lengyelországban nyolc év után nagy valószínűséggel kiesik a hatalomból a magyar kormány szövetségese, az EU-szkeptikus Jog és Igazságosság, és heteken belül EU-barát, centrista pártok veszik át a kormánybotot. Mivel tudott nyerni az ellenzék, és mi a tanulság Magyarország számára? Hogyan áll most Lengyelország politikailag és gazdaságilag? És mit tanulhatunk abból, ami a lengyel–ukrán viszonyban történik?  Erről is beszélt a hét videójában Mester Nándor és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Jó bolt még az állampapír? - A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2023. november 3. 18:49
A magas infláció alaposan átszabta a hazai befektetési szokásokat. Átszokhat valaha a magyar kisbefektető a kockázatosabb eszközökre, vagy érdemesebb külföldön körülnéznie? Örökké kockázatkerülő marad ahelyett, hogy ráugrana egy tőzsdei árfolyamesésre? Ezekről is beszélgetett a hét videójában két kollégánk, Eidenpenz József és Rácz Gergő.
Makro / Külgazdaság Lőporoshordónál gyújtott tüzet Izrael, nehéz tél vár Ukrajnára – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. október 27. 21:22
Az ukrán ellentámadás továbbra sem halad előre érdemben, miközben a Nyugat figyelmét és politikai energiáját leköti a Közel-Keleten belobbant válság. A Hamász brutális terrortámadására az izraeli vezetés blokáddal és tömeges légicsapásokkal  válaszolt, amelyekben nők és gyerekek ezrei halnak meg – jogvédők szerint mindkét fél háborús bűnöket követ el. Izraelnek nincs exit stratégiája, és figyelmen kívül hagyja, hogy a Hamász be van ágyazva a gázai társadalomba. A legfrissebb hírek szerint péntek éjjel mindenesetre megindul a szárazföldi offenzíva kiterjesztése. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi az ukrajnai és a közel-keleti háború aktuális fejleményeit.
Ingatlan Mit vesznek most a sok pénzre vágyók? Nem lottószelvényt, mert az lutri - A hét videója  
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. október 20. 18:44
Esnek az állampapírhozamok, ha van megtakarítás, érdemes kicsit átcsoportosítani. Kézenfekvő az ingatlan, de nem mindegy, melyik területe. Bérbeadásra most már lehet lakást venni itthon és akár Csehországban vagy Nyugat.-Európában is. De miért viszi külföldre egyre több magyar nagyvállalkozó a pénzét és főleg mit vesznek ott, ami sok pénzt hozhat? Erről beszélt A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője. 
Makro / Külgazdaság Mégse árspekulánsok a külföldi kézben lévő hipermarketek? A hét videója 
Csabai Károly-Gáspár András-Juhász Gábor | 2023. október 13. 19:11
A héten ismét bebizonyosodott, hogy a tények makacsok. Bár Orbán Viktor rendre a multikat teszi felelőssé azért, hogy az infláció nem tud olyan mértékben lassulni, ahogy azt ő szeretné, a KSH és a Privátbankár Árkosár adatai azt mutatják, hogy például az Auchan-Tesco-Interspar hármas szeptemberben az átlaghoz képest csak feleannyira drágította a nála kapható élelmiszereket. Erről is esett szó heti videónkban Gáspár András, a Klasszis Média Lapcsoport lapigazgatója és főszerkesztőnk, Csabai Károly tálalásában. 
Turizmus Itt az igazság az idei turisztikai főszezonról - A hét videója 
Juhász Gábor - Mester Nándor - Vég Márton | 2023. október 6. 18:52
Nagyon sokat csúsztatott a kormány az idei idegenforgalmi adatokat kommentálva, mintha nem ugyanazt látná. De mi most elmondjuk az igazat és azt is, hogy milyen új hotelekkel bővül a budapesti kínálat. A hét videójában munkatársaink, Vég Márton és Mester Nándor elemezték, hogy miért nem a Balatont, hanem az Adriát választotta sok honfitársunk, már akinek egyáltalán volt pénze nyaralni. 
Makro / Külgazdaság Fogy Washington türelme, Varsó távolodik Kijevtől – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. szeptember 29. 19:18
A Nyugat a színfalak mögött egyre türelmetlenebb az ukrán vezetéssel szemben az elszabaduló háborús költségek és az átütő ukrán siker hiánya miatt. És bomlásnak indult az eddig sziklaszilárdnak hitt ukrán-lengyel szövetség is. Mi a Nyugat víziója a háború lezárásáról? Hogyan lesz vége a vérontásnak? Miért tart Varsó az ukrán EU-csatlakozástól? És miként lehetséges, hogy az EU-ban betiltott vegyszerekkel szennyezett ukrán gabona kerül az uniós piacra? Erről is beszél a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Teljesen nonszensz az ötforintos áramár – A hét videója 
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Király Béla | 2023. szeptember 22. 19:28
Mi is az a sokat emlegetett szaldóelszámolás? Hogy jön ki az ötforintos áramdíj? Ki jár jól a villanyszámla befizetésével? A napelempályázatok nyertesei beszállhatnak még az éves elszámolásba? Megtérül-e ez a zöldberuházás? Lesz-e a megtermelt napenergiát eltároló akkumulátorra állami támogatás? Ezekről a kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Ismét kiadta az ukázt az Orbán-kormány? - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. szeptember 15. 18:55
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezen a héten ismét bedobott a köztudatba egy amúgy igen fontos számot: 10 százalék. Szerinte ez egy reális opció a jövő évi minimálbér-emelés mértékét tekintve. Arról, hogy ez mit jelenthet, hogy helyes-e egy kormánytagnak ilyen kijelentéseket tennie, főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta beszélget A hét videójában. 
Makro / Külgazdaság Nincs irigylésre méltó helyzetben az Orbán-kormány - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. szeptember 8. 18:53
Különösen fontos hónap a szeptember a nyugdíjasok számára, hiszen ekkor derül ki, novemberben kaphatnak-e plusz emelést, korrekciót és milyen mértékűt. Az idei évben azonban a csökkenő inflációs pálya miatt különösen nehéz helyzet alakult ki. Nagy kérdés, hogy ezt hogyan fogja kezelni az Orbán-kormány. A hét videójában az Mfor Nyugdíjas Árkosárról, nyugdíjemelésről és inflációról beszélget főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta.
Ingatlan Most akkor mennyivel lesznek olcsóbbak a lakások? A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. szeptember 1. 18:59
Az év végéig tovább csökkennek a lakásárak. Főleg a korszerűtlen és túl nagy méretű családi házaknál lehet akár 30 százalékot is alkudni. Pár ezren így meggondolhatják magukat és mégis vásárolni fognak, akár panelt is, mert az még mindig kifizethető. De jön-e ehhez olcsóbb banki hitel? És mi lesz azokkal, akiknek csak a méregdrága albérlet jut? Ezeket boncolgatja Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, a Privátbankár ingatlanpiaci szakértője.
Makro / Külgazdaság A cár lecsapott, de a Putyin-rezsim sérülékeny - A hét videója 
Juhász Gábor - Káncz Csaba - Litván Dániel | 2023. augusztus 25. 19:19
Erőt mutatott Putyin Prigozsin eltakarításával, vagy pont a rendszer gyengeségét mutatta meg? Mi lesz a Wagnerrel, és lesz-e hatása a történteknek a fronton? Amerikában mindenesetre örülnek a helyzetnek, mégis elkezdhetnek kihátrálni Zelenszkijék mögül, ha nem jön valami drámai változás a harctéren. E témákról is beszélgetett Káncz Csaba és Litván Dániel az orosz invázió megindulása után pontosan másfél évvel.
Szubjektív Mély recesszióba vezette az országot az Orbán-kormány - A hét videója 
Juhász Gábor - Székely Sarolta - Vég Márton | 2023. augusztus 18. 18:40
Bár az Orbán-kormány nem szeret beszélni róla, attól még nagy a baj: amióta mérik az adatokat, soha nem volt még olyan, hogy egymás után négy negyedéven keresztül csökkenjen a gazdasági teljesítmény. A gyenge GDP-adatról Székely Sarolta felelős szerkesztő és Vég Márton újságíró beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Több dolog is veszélyezteti Orbán Viktor célját - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Székely Sarolta | 2023. augusztus 11. 18:18
Megérkeztek a héten a friss infláció adatok, és bár vannak pozitív irányú elmozdulások, kockázatos hónapok állnak előttünk. Hogy milyen folyamatok veszélyeztetik Orbán Viktor céljának elérését, arról A hét videójában Csabai Károly, főszerkesztő és Székely Sarolta, felelős szerkesztő beszélget.
Makro / Külgazdaság Felcsillant a reménysugár, jöhetnek az uniós pénzek? A hét videója 
Csabai Károly – Izsó Márton – Wéber Balázs | 2023. augusztus 4. 18:31
Első körben pozitívan fogadta Brüsszel azt az igazságügyi reformcsomagot, amit a magyar kormány nyújtott be a közelmúltban annak érdekében, hogy megkapja az ország a visszatartott uniós pénzeket. A tét óriási: a kohéziós forrásokból 22 milliárd, a Helyreállítási Alapból összesen több mint 15 milliárd euróra lennénk jogosultak.
Makro / Külgazdaság Nagy biznisz lehet Ukrajna a nyugati cégeknek – A hét videója 
Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2023. július 28. 18:01
Az ukrán gazdaság tavaly csaknem 30 százalékkal zuhant a háború miatt, idén azonban már az újjáéledés jeleit mutatja. Ez jelentős részben a nemzetközi összefogásnak köszönhető: az EU eddig 77 milliárd euróval segítette az országot, és további 50 milliárdos támogatást ígért. Az IMF pedig több mint 15 milliárd dollár hitelt adna, előbb azonban Kijevnek kezdenie kell valamit a korrupcióval. A nyugati cégek szintén aktivizálják magukat, hiszen az újjáépítés egyben üzleti lehetőség is. Erről és más érdekességekről beszélt a hét videójában Mester Nándor és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság A magyar föld nem eladó? Külföldi holdingoknak oszt rendkívüli kiváltságokat az Orbán-kormány - A hét videója 
Juhász Gábor - Székely Sarolta - Vég Márton | 2023. július 21. 18:34
Gyökeresen megváltozott az Orbán-kormány földpolitikája 10-12 év alatt: a magyar föld nem eladó szlogentől odáig jutott, hogy külföldi cégcsoportot nyilvánít példamutató mintagazdaságnak, ami rendkívüli kiváltságokkal jár. A nagy földesurak még nagyobbak lesznek? Milyen kiváltságról van szó és hogyan lehet bekerülni ebbe az elitklubba? Ezeket beszélte meg a héten Székely Sarolta felelős szerkesztő és Vég Márton újságíró.
Ingatlan Most szólunk: nagyon fog fájni az albérlet - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. július 14. 18:39
Brutális árakkal kell szembesülnie a diákoknak és a dolgozó felnőtteknek is. Budapesten érdemes a metróvonalak külső állomásainál próbálkozni. Van-e egyáltalán remény, hogy csökkennek majd a bérleti díjak? Hogyan gondolkodnak a befektetők és mennyire vannak most nyeregben? Ezeket beszélte meg a héten Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője.
Makro / Külgazdaság 20 százalékos infláció, zuhanó vásárlóerő - rosszabbul élünk, mint egy éve? A hét videója 
Király Béla | 2023. július 7. 18:47
A vevők eltűntek a boltokból, zuhan a kiskereskedelmi forgalom. Ennek ellenére az infláció továbbra is vágtat. Mire számíthatunk a következő hónapokban, valóban csökkennek majd az árak, vagy statisztikai trükk miatt lesz szerényebb az infáció? Ezekre kérdésekre is kereste a választ a hét videójában Gáspár András és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Hasonló szállásdíjak a Balatonon és az Adrián – A hét videója 
Dobos Zoltán-Juhász Gábor-Mester Nándor | 2023. június 30. 18:44
Hol éri meg a nyaralás? A Balatonon vagy az Adrián? Egy hétvégére vagy nyolc napra hova menjünk? Mennyibe kerül az utazási költség, az üzemanyag, a szállás, az étkezés és az egyéb szolgáltatások a magyar tengernél és a horvát tengerparton? Ezekről a kérdésekről beszélgetett a hét videójában Mester Nándor és Dobos Zoltán.
Makro / Külgazdaság Miért áll bukásra az ukrán ellentámadás? A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. június 23. 18:46
Jelen állás szerint nem éri el célját a június elején indult ukrán ellenoffenzíva: az ukrán haderő csak kisebb területeket foglalt el, és a front egyetlen részén sem sikerült áttörnie. Mi áll a háttérben? Kijev hibázott vagy Moszkva ismerte ki az ukrán terveket? Mit jelent mindez a jövőre, Ukrajna területi integritására nézve? És mire számíthat Kijev a júliusi NATO-csúcson? Álom vagy realitás a tagság? Erre kereste a választ a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság A Sándor-palotától az állami kitüntetésekig mindent érint a 2024-es megszorítás - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Vég Márton | 2023. június 16. 19:06
A 2024-es költségvetéshez benyújtott részletes indoklásban 186 esetben fordul elő a takarékossági intézkedés szófordulat. Mintegy 200 milliárd forintos csomagról van szó, ami gyakorlatilag a költségvetés minden fejezetét érinti a kultúrától az ügyészségig. Az Orbán-kormány számtalanszor közölte, hogy Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás, a 2024-es költségvetésről szóló törvényjavaslatból mégis úgy tűnik, hogy jelentős megszorításra készül a kormány jövőre. Erről beszélgetett Csabai Károly főszerkesztő és Vég Márton újságíró A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Ebben nem sok szerepe van az Orbán-kormány vakcináinak 
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. június 9. 19:14
A várakozásokat meghaladó mértékben lassult idehaza az infláció. Bár a gazdaságfejlesztési miniszter szerint működnek a kormányzat lépései az infláció ellen, valójában a mostani fejleményekhez vajmi kevés köze van ezeknek. A friss adat ugyanakkor növelte annak esélyét, hogy Orbán Viktor egy újabb célját pipálhassa ki. Az árakról, inflációról és a kötelező akciókról beszélget Gáspár András lapigazgató és Székely Sarolta felelős szerkesztő A hét videójában.
Makro / Külgazdaság A költségvetést valószínűleg újra kell tervezni az ősszel vagy legkésőbb télen – A hét videója 
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Juhász Gábor | 2023. június 2. 19:13
Orbán Viktorék ragaszkodnak a költségvetés tavaszi parlamenti ülésszak alatt történő elfogadásához, ám ez kockázatokat hordoz. A megtakarítások révén elért jövedelmek zömére a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kivetnek, és ez az adóemelés már megjelenik a büdzsé bevételi oldalán is. A különadók továbbra is maradnak, a fokozatos kivezetésnek is csak kisebb jelei mutatkoznak. Ha a sarokszámok közül bármelyik nem teljesül akkor dominószerűen fog összeomlani a 2024-es költségvetés. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztőnk Dobos Zoltán újságíróval elemzi a jövő évi büdzsét.
Makro / Külgazdaság Hadüzenet Moszkvának? F-16-osokat kap Ukrajna – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. május 26. 19:01
Joe Biden amerikai elnök a múlt heti G7-csúcson megerősítette, hogy engedélyezi szövetségeseinek F-16-osok szállítását Ukrajnának. Ez nagyon kemény üzenet Moszkva számára, és eszkalációt vetít előre. Bahmutot óriási áldozatok árán elfoglalták az oroszok, de a város szinte megsemmisült, az orosz katonai vezetésen belül pedig komoly belharc dúl. A háborúval egy új világrend van kialakulóban, amelyben az egyes országok tragédiáira és a globális válságokra az eddiginél jóval kevesebb figyelem juthat. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi a háború legfrissebb fejleményeit.  
Makro / Külgazdaság Megőrzi-e a pénz az értékét állampapírban? A hét videója 
Csabai Károly-Eidenpenz József-Juhász Gábor | 2023. május 19. 19:42
Utoléri-e a forintkamat az inflációt a következő egy-két évben? Mely állampapírnak van erre a legnagyobb esélye? Érdemes-e eurót tartani? Olcsó-e a forint? Ezekről a témákról beszélgetett Csabai Károly főszerkesztő és Eidenpenz József főmunkatárs A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Sokkal kevesebbet vásárolunk, de az infláció alig csökken - A hét videója 
Gáspár András - Izsó Márton - Vég Márton | 2023. május 12. 19:15
Hibahatáron belül mérséklődik csak az infláció: miközben az élelmiszerár-emelkedés tempója fékeződni látszik, felbukkant a drágulásért felelős új főbűnös. Miről van szó? Elképesztő mértékben sújtja az áremelkedés a nyugdíjasokat, a kiskereskedelmi fogyasztás pedig meglepő régióban esett vissza a legjobban. Ezekről a témákról beszélgetett Gáspár András lapigazgató és Vég Márton újságíró A hét videójában.
Ingatlan Mi lesz az MNB-székházzal és a Tőzsdepalotával? - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. május 5. 19:07
Ki és mennyiért újítja fel a Magyar Nemzeti Bank székházát? Kihez jutott az Adria palota és mit kezd vele? Miért omladozik tovább a volt Tőzsdepalota, az MTV egykori központja? Miért nem lehet teljes az örömünk, amikor a budapesti Szabadság tér ikonikus épületeit vesszük sorra? Erre ad választ A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor ingatlanpiaci szakértő.
Makro / Külgazdaság „Okos pénzügyi doktorok, tanárok és diplomaták leszünk” – A hét videója a Diákverseny döntőjéről 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 19:29
Befejeződött a Privátbankár.hu által immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Junior Pénzügyi Klasszis ezúttal gimnáziumoknak megrendezett országos versenye. A döntőről készült videónkban megszólalnak a győztes csapat tagjai, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium járó diákjai, valamint a verseny támogatói. 
Makro / Külgazdaság Szivárognak a NATO-katonák Ukrajnába – A hét videója 
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. április 21. 20:16
Az amerikai védelmi minisztériumból a közelmúltban kiszivárgott iratok szerint amerikai és NATO-katonák már Ukrajnán belül is végeznek kiképzéseket. Sajtóhírek szerint jelen vannak amerikai különleges műveleti erők is, és harcol ukrán oldalon egy több tízezer fős, rejtélyes nemzetközi légió is. Az amerikai hírszerzés behatolt a Kremlbe, a nyugati fegyverszállítások folyamatosak.
Makro / Külgazdaság Baljós jel tűnt fel az inflációs adatban - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton Artúr - Székely Sarolta | 2023. április 14. 19:22
Talán némiképp csalódást keltő inflációs adat látott napvilágot a héten, hiszen egyelőre alig kimutatható mértékben csökken a pénzromlás üteme idehaza, miközben feltűnt egy baljós jel. A friss adatokat értékeli A hét videójában főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta.
Állampapír / Kötvény Megéri ilyen árfolyamnál eurós állampapírt venni? A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2023. április 7. 18:15
A forint most viszonylag erős, azaz olcsó az euró. Vajon érdemes-e euróban takarékoskodni? Számításaink szerint ennek nagyon kicsi a valószínűsége.
Ingatlan Ne siessen lakást venni! Mutatjuk az okokat - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. március 31. 19:19
Csak az energiafaló használt házak és egyes körzetek téglalakásainál lehet nagyot alkudni. Ha újra vágyik valaki, akkor ne számítson alacsonyabb árra! Lapunk főszerkesztője, Csabai Károly a lakáspiac két jó és két rossz híréről, vásárlási tanácsokról, az új hitelről és a friss albérletárakról kérdezte ingatlanpiaci szakértőnket, Mester Nándort.
Közérdekű Irak és Ukrajna – a birodalmak nem tanulnak a történelemből - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. március 24. 19:35
Húsz évvel ezelőtt, amikor az USA az Irak elleni háborúra készült, Joe Biden akkori demokrata szenátor George W. Bush republikánus elnök vakmerő kalandja mellett szavazott. A világ másik felén, Moszkvában, Putyin elnök ellenezte ezt, tévedésnek és a nemzetközi rendszert destabilizáló jelentős eszkalációnak minősítve. Az ukrajnai és iraki inváziók - hajánál fogva előrángatott indoklásaival - azt bizonyítják, hogy a világhatalmak nem vonták le a tanulságot a birodalmi elvakultság és önteltség történelmi leckéiből. Az ukrajnai háborúnak egyre erősebb kihatása van Ázsia biztonsági helyzetére. Káncz Csaba videóinterjúja.
Állampapír / Kötvény Forintkötvényt vagy eurókötvényt vegyek? – A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2023. március 17. 19:04
Új eurós magyar államkötvényeket hoztak forgalomba. Ám kérdéses, hogy ezek jobbak lesznek-e a régieknél, jobbak lesznek-e a német vagy osztrák állampapíroknál és hogy érdemes-e egyáltalán euróban megtakarítani forint helyett. Ezeket a témákat járja körbe e heti videónkban munkatársunk, Eidenpenz József.
Makro / Külgazdaság Túl az inflációs csúcson - de mi jöhet ezután? A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly - Gáspár András | 2023. március 10. 19:11
Ha hajszálnyinak tekinthető mértékben is, de az éves infláció februárban már alacsonyabb lett az egy hónappal korábbinál. Vélhetően azonban mindenkit inkább az foglalkoztat, mit hozhat a jövő, egyszámjegyűre lassulhat-e a pénzromlás? Marad-e az élelmiszerár-sapka, sőt, esetleg még kibővül-e annak hatóköre, ahogy azt - némileg meglepő módon - az egyik ellenzéki párt bedobta? Ezeket a kérdéseket járták körül e heti videónkban kollégáink, Gáspár András, a Privátbankár lapcsoport lapigazgatója és Csabai Károly, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu főszerkesztője.
Ingatlan Van egy aranybánya, ami kapcsolódik az akkugyárakhoz - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. március 3. 19:09
Valakik nagyot kaszálnak azzal is, amire nem is gondolnánk az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Nem csupán a jelen, de a jövő biznisze is ez és persze köze van az ingatlanokhoz. Trükkös tárgyalások is gyakran szóba kerülnek. Erről számolnak be a hét videójában kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor újságíró. 
Makro / Külgazdaság Meddig tűri a Nyugat, hogy hazánk Putyin szabotőre lett? - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. február 24. 19:14
Pontosan egy éve indult el az orosz agresszió Ukrajna ellen. Az EU és az USA vezetői szót emelnek azokról az országokról, amelyek nem támogatják a nyugati szankciókat, mint például India és Kína – miközben figyelmen kívül hagyják, hogy saját szövetségeseik körében Magyarország gyakorlatilag Putyin szabotőrévé vált.  Kína, India és Törökország teljesen új geogazdasági játszmát indított az agresszió nyomán. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Tényleg az USA robbantotta fel az Északi Áramlatot? A hét videója 
Izsó Márton – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2023. február 17. 19:31
Titokzatos események borzolták tovább az amúgy sem épp nyugodt kedélyeket a nemzetközi politikában az elmúlt hónapokban. Tavaly szeptemberben szabotázs következtében felrobbant az Északi Áramlat gázvezetékpár, de a tettesek kilétéről máig nem tudunk semmit. Az elmúlt hetekben pedig hirtelen fura tárgyak jelentek meg az Egyesült Államok egén – és az újságok címlapján. Félő, hogy a közvélemény mindkét esetben csak a jéghegy csúcsát látja. De mi vagy ki áll a háttérben? A hét videójában erről beszéltek tabuk nélkül, gondolatébresztő szándékkal munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Mégis lehet valaki, aki örülhet a brutális inflációnak? – A hét videója 
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. február 10. 19:25
Mi más lehetett volna e heti videós anyagunk témája, mint a legfrissebb inflációs adatsor, valamint a Privátbankár Árkosár-felmérése. Rendkívüli módon azonban Gáspár András lapigazgatónk és Székely Sarolta felelős szerkesztőnk megpróbálta pozitív oldalról megközelíteni a témát, hogy mennyire sikerült és milyen pozitív fejlemények lehetnek a rekordinflácó mögött, az a legfrissebb videónkból kiderül. 
Makro / Külgazdaság Trónfosztott Gyurcsány Ferenc, kriptovalutázó képviselő - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:10
Február elseje a vagyonnyilatkozatok napja. Bár erősen kérdőjeles, mennyire fedik a nyilatkozatokban szereplő adatok a teljes valóságot, hagyományosan több szempont mentén is feldolgoztuk a dokumentumokat. Ingatlanvagyonról, értékpapír-állományról, készpénz-halmozásról és jövedelmekről beszélgetnek kollégáink, Csabai Károly, Dobos Zoltán, Mester Nándor és Székely Sarolta.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Ingatlan Lakás helyett állampapírt vegyek? Mennyit lehet most alkudni? – A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. január 20. 19:16
Nagyon befékezett a hazai lakáspiac. Az eladók gyors felpattanásban, a vevők áresésben reménykednek. Mindkét várakozást több tényező is elhalványítja. És persze megmaradtak a klasszikus kockázatok. Érdemes-e most kivárni vagy inkább engedménnyel, de eladni és a pénzt, mondjuk az új inflációkövető állampapírba tenni? Ezekről szól "A hét videója", amiben Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor szakújságíró igyekszik eligazítani a nézőt.
Makro / Külgazdaság El lehet felejteni az 500 forintos kenyeret – A hét videója 
Izsó Márton - Gáspár András - Király Béla | 2023. január 13. 19:31
Rekordszintre ugrott decemberben az infláció, a brutális, 24,5 százalékos növekedéshez a legnagyobb mértékben ismét az élelmiszerek drágulása járult hozzá. A KSH adatai egybecsengenek a Privátbankár Árkosár felmérésével, továbbra is 40 százalék feletti drágulással szembesülhettünk a napi bevásárlások során az év végén. A hét videójában az aktuális inflációs folyamatokat Gáspár András, a lapcsoport lapigazgatója és Király Béla kollégánk elemzi.
Makro / Külgazdaság Merre mehet tovább az euró árfolyama? A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2023. január 6. 19:01
Alighanem most mindenkit az foglalkoztat, hogy mi lesz az inflációval, amelynek éves szintje már novemberben is 22,5 százalékot ért el, de minden bizonnyal még ennél is magasabb lehet a decemberi érték, amit jövő pénteken fogunk megismerni. De az is sokakat érdeklő kérdés, vajon a forint képes lesz-e megtartani az e héten elért erős szintjét, vagy esetleg még ennél is magasabb lehet az árfolyama. Kollégáink, Csabai Károly és Izsó Márton Artúr is alapvetően ezt a témát járták körül a 2023-as év első videójában.
Makro / Külgazdaság Idézze fel velünk az év történéseit a háborútól az ársapkákig - A hét videója 
Izsó Márton | 2022. december 30. 19:14
Elképesztően eseménydús év van mögöttünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy hétről hétre mennyire változatos témákat dolgoztunk fel és mennyi mindenről beszéltek kollégáink A hét videója rovatunkban. Idézze fel velünk a kulcsfontosságú történéseket a legújabb videónk segítségével.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG