Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs

Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs cikkei

Nemzetközi Be nem jelentett háború zajlik a Nyugat és Oroszország között – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. május 24. 18:39
Bár az elmúlt hetek ukrán szempontból rettenetesek voltak a fronton, az újabb nyugati fegyverszállítmányok és az amerikai rakéták Oroszország területén történő bevetésének küszöbön álló engedélyezése megtámaszthatják Kijevet. Ukrajnában már egy be nem jelentett háború zajlik a Nyugat, valamint Oroszország és ázsiai szövetségesei között. Magyarország pedig egyre inkább az utóbbi tengely irányába sodródik – holott a kormány ezzel szembemegy a választóktól kapott felhatalmazással. Erről, a közelgő EP-választásokról és a magyar kormánypárt visszaszorulásáról is beszélt A hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. január 26. 19:46
Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Egyre fogy a levegő Zelenszkij körül – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. november 24. 19:45
Az ukrán ellentámadás továbbra is holtponton van, a civil áldozatok száma a héten már átlépte a tízezret, a Nyugat figyelmét és energiáját pedig leköti a közel-keleti válság. Zelenszkij katonai céljait nem képes elérni, mégsem hajlandó lemondani róluk, ez pedig a székébe kerülhet. Erről is beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs. 
Makro / Külgazdaság Lőporoshordónál gyújtott tüzet Izrael, nehéz tél vár Ukrajnára – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. október 27. 21:22
Az ukrán ellentámadás továbbra sem halad előre érdemben, miközben a Nyugat figyelmét és politikai energiáját leköti a Közel-Keleten belobbant válság. A Hamász brutális terrortámadására az izraeli vezetés blokáddal és tömeges légicsapásokkal  válaszolt, amelyekben nők és gyerekek ezrei halnak meg – jogvédők szerint mindkét fél háborús bűnöket követ el. Izraelnek nincs exit stratégiája, és figyelmen kívül hagyja, hogy a Hamász be van ágyazva a gázai társadalomba. A legfrissebb hírek szerint péntek éjjel mindenesetre megindul a szárazföldi offenzíva kiterjesztése. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi az ukrajnai és a közel-keleti háború aktuális fejleményeit.
Makro / Külgazdaság Fogy Washington türelme, Varsó távolodik Kijevtől – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. szeptember 29. 19:18
A Nyugat a színfalak mögött egyre türelmetlenebb az ukrán vezetéssel szemben az elszabaduló háborús költségek és az átütő ukrán siker hiánya miatt. És bomlásnak indult az eddig sziklaszilárdnak hitt ukrán-lengyel szövetség is. Mi a Nyugat víziója a háború lezárásáról? Hogyan lesz vége a vérontásnak? Miért tart Varsó az ukrán EU-csatlakozástól? És miként lehetséges, hogy az EU-ban betiltott vegyszerekkel szennyezett ukrán gabona kerül az uniós piacra? Erről is beszél a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Miért áll bukásra az ukrán ellentámadás? A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. június 23. 18:46
Jelen állás szerint nem éri el célját a június elején indult ukrán ellenoffenzíva: az ukrán haderő csak kisebb területeket foglalt el, és a front egyetlen részén sem sikerült áttörnie. Mi áll a háttérben? Kijev hibázott vagy Moszkva ismerte ki az ukrán terveket? Mit jelent mindez a jövőre, Ukrajna területi integritására nézve? És mire számíthat Kijev a júliusi NATO-csúcson? Álom vagy realitás a tagság? Erre kereste a választ a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Hadüzenet Moszkvának? F-16-osokat kap Ukrajna – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2023. május 26. 19:01
Joe Biden amerikai elnök a múlt heti G7-csúcson megerősítette, hogy engedélyezi szövetségeseinek F-16-osok szállítását Ukrajnának. Ez nagyon kemény üzenet Moszkva számára, és eszkalációt vetít előre. Bahmutot óriási áldozatok árán elfoglalták az oroszok, de a város szinte megsemmisült, az orosz katonai vezetésen belül pedig komoly belharc dúl. A háborúval egy új világrend van kialakulóban, amelyben az egyes országok tragédiáira és a globális válságokra az eddiginél jóval kevesebb figyelem juthat. A hét videójában ezúttal Káncz Csaba és Wéber Balázs elemzi a háború legfrissebb fejleményeit.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG