3p
Nem kérünk az ünnepi tolongásból: a plázák mellett a webáruházakat rohamozzuk a karácsonyi ajándékokért. Közeledik az év végi hajrá, sokan rendelnek okostelefont, tabletet vagy lapostévét is interneten, és egyre többször online részletre vásárolják ezeket - derül ki a Cetelem adataiból.

Nyakunkon az „online karácsony”: a zsúfolt boltok helyett inkább a webáruházakban, részletre vesszük meg a kiszemelt ajándékokat. Egyre több pénzt költünk a neten: idén akár 200 milliárd forintot is hagyhatunk majd az online kasszákban a legfrissebb előrejelzések szerint. Már nemcsak a vásárlást, a hitelt is intézhetjük fotelből, így egyre többen a kényelmes ügyintézést választják.

Tanácsok az áruhitelekhez

1. A drágább ajándékokat is érdemes a neten megvenni: az online vásárlással nemcsak időt és pénzt spórolhatunk, de már az áruhitelt is intézhetjük a weben.

 

2. Szánjunk időt a lehető legjobb ajánlat kiválasztására, a webáruházak kínálatát néhány kattintással összehasonlíthatjuk.

 

3. Válasszunk körültekintően: vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk a termékről és az áruhitellel járó lényeges feltételekről is.

 

4. Döntsünk felelősen pénzügyeinkről: olyan törlesztőrészletet válasszunk, ami biztosan nem terheli túl a családi kasszát.

 

5. Ellenőrizzük a THM-et, ha szükséges, kérjünk további információkat.

A trend egyértelmű: a Cetelemnél idén több mint másfélszeresére nőtt az online áruhitelek aránya a múlt évhez viszonyítva. Online részletre főként értékesebb eszközöket veszünk: átlagosan 120 ezer forintot költünk egy-egy kiszemelt termékre. Míg évközben a 0%-os akciók pörgették fel a netes áruhitelt, az igazi boom-ot az egyre később kezdődő karácsonyi szezon hozza majd. 

Nincs új a fa alatt

Az év végi vásárlási láz a boltok mellett már a webáruházakban is „tombol”. Éves netes költésünk negyedét ajándékra fordítjuk, a drágább meglepetéseket egyre többször online kölcsönre vesszük. Ahogy januártól októberig, az áruhiteles toplistát az év utolsó hónapjaiban is a lapostévé, a mobiltelefon és a tabletgép vezeti majd – derül ki a Cetelem előrejelzéséből. 

A statisztikák alapján idén is várható, hogy sokan az év során eltervezett műszaki „nagybevásárlásaikat” is kifejezetten a karácsonyi időszakra időzítik. Az egyre tudatosabb vásárlók már a webáruházakban, online áruhitel segítségével szeretik kényelmesen megoldani az év végi beszerzéseket. A netes ügyintézés gyors, de arra fordítsunk időt, hogy olyan havi törlesztőrészletet válasszunk, ami kényelmesen belefér a családi költségvetésbe – mondta Lukácsi Zoltán, a Cetelem Bank marketing igazgatója.

A régi kedvencek mellett nem kizárt, hogy egyre több fitneszgép, szobakerékpár is az online részletre vett ünnepi meglepetések közé kerül majd. Fontos átrendeződés látható a neten vásárlók körében, ami nemcsak a karácsonyi költésekre, de várhatóan az online áruhitel-kihelyezésre is hatással lesz. Míg korábban a webáruházakba főként fiatalok „jártak”, évről-évre nagyobb az idősebbek (55 év felettiek) aránya.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG