<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Vásárlás
Agrár Nemcsak Magyarországon alkalmazzák előszeretettel a rejtett áremelést
Molnár Csaba | 2023. június 7. 13:57
A brit vásárlók a "zsugorodási infláció" áldozatává válnak, azaz egyre kisebb kiszerelésekért kell ugyanannyit fizetniük. Ez nagyon nem tetszik nekik.
Ingatlan Leleplezték a Corvint
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 18:43
Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló lekerült az épületről.
Vállalat Felkopik az álla a menő márkáknak Európában?
Molnár Csaba | 2023. május 21. 14:16
A sajátmárkás termékek már a teljes európai FMCG-értékesítés 38 százalékát teszik ki, mivel a vásárlók továbbra is a legjobb – leggazdaságosabb – vásárlási lehetőségeket keresik, és azok bizony nem a menő márkák termékei.
Vállalat Nem lehet feltartóztatni az Aldit
Molnár Csaba | 2023. április 28. 15:27
A brit háztartások több mint kétharmada (66,4 százalék) már vásárol az Aldinál, a német gyökerű diszkontlánc az idei első negyedévben 1,1 millióval tudta növelni a napi cikkeket náluk beszerző fogyasztók számát. Magyarázhatja a tarolást, hogy ismét az Aldi kosara lett a legolcsóbb.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Ingatlan Új tulajdonosa van az Ingatlannet.hu-nak
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:59
Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemelteti. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.
Makro / Külgazdaság Iparcikk, ruha és felkészülés a 4. hullámra - annyit vásároltak a magyarok, hogy a GDP-t is csúcsra pörgetik
Privátbankár.hu | 2021. október 6. 10:01
Biztató adat érkezett a magyar kiskereskedelemről, egyre nagyobb az esélye az elemzők szerint, hogy összejön a 7,7 százalékos GDP-növekedés az idei évre - a Covid előtti kisker-bővülési tempótól azért persze még messze vagyunk.
Vásárló A nap képe, az áruhiány és egy kezdő paranoiás tapasztalatai
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 07:01
A tömeg kerülése és a kézmosás tűnik a legfontosabb védekezési módszernek a koronavírus ellen, de üresek a fertőtlenítő kézmosók polcai.
Vásárló Vásárlási őrület lett úrrá a magyarokon karácsony előtt
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 10:20
Minden eddigi rekordot megdöntött az év végi forgalom az üzletekben.
Vásárló Több pénzt költöttél a boltban, mint akartál? Lehet, hogy egy pszichológiai trükk áldozata lettél
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 13:44
Vásároltál már valamiből nagyobbat azért, mert alig került többe, mint az eggyel kisebb opció? Ha igen, van egy rossz hírünk – te is áldozatául estél a „csali-effektnek”. A marketingesek által előszeretettel használt kognitív trükk sok pénzt hoz a konyhára a cégeknek, de az élet más területein is feltűnik.
Vásárló A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?
Privátbankár.hu | 2019. július 21. 17:30
41 különböző márkájú, összesen 115 - az új és a használt áruk piacán is kapható - babakocsit tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a babakocsik mennyire biztonságosak, milyen könnyen irányíthatók, használhatók, szállíthatók vagy tisztíthatók. A vizsgált termékek ára 20 ezer forinttól több mint félmillióig terjed.
Vásárló Bajban a magyar boltok: tömegek hiányoznak a kassza mögül
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 15:31
Még mindig rengeteg eladó hiányzik a boltokból, a Blokkk.com becslése szerint legalább tízezer. Százszámra keresik a boltos dolgozókat a legnagyobb áruházláncok. A 6 legnagyobb több mint ezeregyszáz álláslehetőséget kínál - és ez csak a jéghegy csúcsa. Ott vannak még az iparcikkes áruházak is, vagy éppen a kisboltok "rögtön jövök" táblái. A boltban minden fillér és perc is számít.
Pénzügyi szektor Már albán bankja is van az OTP-nek
Csabai Károly | 2019. április 1. 09:32
A kelet-közép-európai régióból kivonuló francia Societe Generale-csoporttól vette meg a Banka Societe Generale Albania SH.A.-t.
Személyes pénzügyek Rengeteg pénzt költünk év végén, pedig spórolhatnánk is
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 12:30
Különböző felmérések szerint a magyarok idén karácsonyra átlagosan 30-50 ezer forintért terveznek különböző ajándékokat vásárolni szeretteiknek. Az ünnepek előtt és alatt összesen ajándéktárgyakra és élelmiszerekre körülbelül 200 milliárd forintot fog elkölteni a lakosság. De vajon valóban hasznosulni fog mindaz, amit megveszünk? A Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása szerint bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. Az előrelátás annál kevésbé.
Személyes pénzügyek Többet költünk az idei karácsonyra, de mi kerül a fa alá?
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 12:37
Egy friss felmérés szerint átlag 41 ezer forintot szánunk ajándékokra. De pontosan mire is?
Vásárló Gyújtják az akcióbombákat – négy nap múlva jön az igazi robbanás
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 11:37
Megugrott ugyan a webáruházak forgalma, mégis az ajándékok nagyját decemberben vesszük meg, amiben a hagyományos boltok nagyon tarolnak. A turkáló sem marad ki a Black Friday-ből.
Vásárló Jön a pénzszórás nagy ünnepe - nem akármilyen történet rejtőzik mögötte
Kollár Dóri | 2018. november 20. 06:05
Az elmúlt években egyre inkább Magyarországon is megjelent a Black Friday, azaz a fekete péntek. Az amerikai hálaadás utáni első péntek lényegében a vásárlási őrület ünnepévé vált, ahol a kereskedők óriási forgalomra és bevételre készülhetnek fel. De honnan ered ez az elnevezés? Utánajártunk.
Vásárló Nyakunkon a Black Friday: nem árt résen lennie mindenkinek!
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 15:04
Hazánkban is egyre népszerűbbé válik az Amerikában a kereskedők ünnepeként is aposztrofált, a karácsonyi szezont indító kiskereskedelmi akciósorozat, a fekete péntek, vagy eredeti nevén Black Friday. Ebben a kiemelt akciózási időszakban azonban nemcsak a fogyasztóknak, de a kereskedőknek is érdemes résen lenni, mert a GVH sem nézi tétlenül az ígérgetési versenyt.
Vásárló Elfogynak a magyar kisboltok? 8 év alatt 18 ezer zárt be
Privátbankár.hu | 2018. október 10. 07:51
Egyre kevesebb van belőlük az országban, viszont közben az átlagos alapterületük megnőtt.
Vásárló Hiába gyenge a forint - súlyos pénzeket pazarolnak el a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 20:20
Úgy tűnik, a magyarok bevásárlóturizmusában a legerősebb mozgatórugó a kalandvágy, a boltvadászat élménye. Hiába gyengült a forint 2018 második negyedévében, mégis nőtt a bevásárlóturizmus – írja a blokk.com.
Vásárló Boltba készülsz a napokban? Ezekre nagyon figyelj!
Privátbankár.hu | 2018. július 29. 14:54
A mostani hőség mindenkit kiüt, mindenki menekül valamiféle vízpart közelébe - de bevásárolni ilyenkor is muszáj, és nagyon nem mindegy, hogyan. A blokkk.com összeállítása.
Makro / Külgazdaság Nagy változás készül a boltokban - ebben nyomjuk le Európát?
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 08:28
Idén is elkészült a GfK európai kereskedési tanulmánya, a cég várakozásai szerint idén a kiskereskedelmi forgalom értékben 2,1 százalékkal fog növekedni az Európai Unió 28 tagállamában. Az egyes országokban látható trendek azonban nagyban eltérnek. Míg reálértékben növekedés várható például Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon, addig az alacsony növekedési rátát felmutató országokban a helyzet kevésbé kedvező.
Makro / Külgazdaság Egyre bátrabban szórják a pénzt a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. június 22. 09:57
Tovább hízik a hazai kiskereskedelmi forgalom, egy kicsit még javítottak is az első becslésen.
Vásárló Olyan történt 2 Tescóban, ami már nagyon kellett
Privátbankár.hu | 2018. június 8. 11:18
Teljesen megújult két áruházuk.
Személyes pénzügyek Hamarosan a hangoddal is fizethetsz a boltban
Privátbankár.hu | 2018. június 4. 14:56
A Mastercard bemutatta a párbeszéd-alapú kereskedelem kihívásairól szóló kutatását.
Makro / Külgazdaság Nézz bele a pénztárcádba – te is érzed a drágulást?
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 09:39
Áprilisban 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.
Vásárló Véget ért a razzia: itt van, mit talált a hatóság
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 09:43
Szinte minden területen javuló eredményeket tapasztaltak a szakemberek a 2018-as tavaszi szezonális ellenőrzésen.
Makro / Külgazdaság Brutális forgalomra készülnek a boltok – te már bevásároltál?
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 09:34
Természetesen a sonka, a tojás, a kalács és a csokinyuszi a legnagyobb sztár a következő napokban.
Személyes pénzügyek Te melyik robotra lőnél és melyikkel feküdnél le?
Privátbankár.hu | 2018. március 10. 17:06
Egyre ijesztőbb jóslatok jönnek a robotok várható terjedésével kapcsolatban, nem csak az emberek, a robotok számára is. “Robot elleni erőszak”, “robotrasszizmus”, "robo-szexualitás"? Nem árt ismerkedni a fogalmakkal, mert lassan a mindennapok részeivé válhatnak. Most döntsük el, milyen szex-robotot szeretnénk?
Vásárló Nem erre számítottunk: meghökkentő dolgokat vesznek a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. január 27. 19:15
A klasszikus okostelefonok mellett mosogatógép-tablettákat, varrógépeket, társasjátékot rendelünk interneten. Míg a régióban nálunk főleg nők vásárolnak, a legtöbb 65 év feletti a cseheknél vág bele a webshopozásba. A Mall.hu anyacége, a Mall Group összegyűjtött néhány érdekes vásárlási statisztikát.
Vásárló Reszkess, Kasszás Erzsi, közeleg a vég! Forradalom kezdődött a boltokban
Privátbankár.hu | 2018. január 22. 10:46
Mindig tudtuk, hogy eljön ez a nap, de azért mégis okoz némi borzongást: Seattle-ben megnyílt a világ első olyan boltja, ahol nincs bevásárlókocsi, kosár, nincsenek pénztárak és így pénztárosok sem - bemegyünk, összeszedjük, ami kell, aztán hazasétálunk. Persze nem a bolti tolvajok paradicsomát hozták létre, egyszerűen csak beköszöntött a 21. század - vagy legalábbis egy érdekes kísérlet egy olyan hétköznapi rutin megújítására, mint a bevásárlás.
Vásárló Meghökkentő jövő vár ránk – leáldozott az érintőképernyők kora?
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 20:20
A technológiai forradalom korában pár év alatt akkorát fordulhat a világ, amely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna. Tényleg meszeltek az érintőképernyőknek? Milyen nagy újítások jöhetnek a belátható jövőben? Legújabb videónkból ez is kiderül.
Vásárló Megbukott a Lidl nagy terve?
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 13:20
Mégsem tör világuralomra a boltlánc Amerikában.
Vásárló Kell valami a boltból? Ne halaszd sokáig!
Privátbankár.hu | 2017. december 31. 13:53
Az év utolsó napján legkésőbb délután négy és hat óra között bezárnak az üzletek, és csak január 2-án nyitnak ki újra.
Részvény / Deviza / Áru Ezt feltétlenül olvasd el, mielőtt a bitcoinhoz nyúlnál
Privátbankár.hu | 2017. december 20. 17:15
Olyan, mint a családi ezüst: megenni nem lehet, eladni nem érdemes. Megvetted a bitcoint, nyertél rajta, és el akarnád adni? Ne tedd, mert lehet, hogy a nyereségednél is több adót kell majd kifizetned utána. Elvásárolni is felettébb nehéz, az átutalása pedig drága lett és lassú.
Vásárló Tömeges támadás a magyar boltok ellen: hamarosan mindent kifosztunk?
Privátbankár.hu | 2017. december 9. 09:04
Rengeteg pénzt készülünk otthagyni a boltokban a karácsonyi készülődés során. A hipermarketek forgalma az év végén akár a duplájára is nőhet a többi hónaphoz képest. Édességek helyett a hal, pulyka és alkohol lesz a favorit.
Vásárló Eladják a CBA-kat, és ez még csak a kezdet
Privátbankár.hu | 2017. december 7. 07:51
Aggódnak a kiskereskedelmi folyamatok miatt.
Személyes pénzügyek Tudjuk, miért fog felkopni az állunk januárban
Privátbankár.hu | 2017. december 4. 16:30
A karácsony a szeretet ünnepe, az ünnepi készülődés az egyik legszebb időszak az évben - de anyagi szempontból az egyik legnehezebb is. A magyar családok jelentős része túl is költekezik ilyenkor - de legalább nem hitelből. Mivel decemberben nem tudjuk visszafogni magunkat, januárban felkopik az állunk.
Vásárló A fekete pénteknél és a karácsony előttinél is durvább leárazás jöhet
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 10:53
A vásárlás és pénzköltés új ünnepe honosodott meg Magyarországon a fekete péntekkel, de nehogy azt higgyük, ettől majd kevesebb pénzt költünk decemberben - a legnagyobb akciók pedig egyenesen karácsony után és januárban jönnek majd.
Vásárló Két vadiúj Spar nyílt Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 16:08
Modernizáltak két régi Spart.
Vállalat A legrosszabbkor jött a botrány: mekkorát bukott a Mall.hu?
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 14:10
A Mall.hu-nál elindult hatósági eljárások híre bejárta a médiát, az időzítés pedig a lehető legrosszabb volt, hiszen a vásárlók a nyugtalanító híreket éppen a karácsonyi szezon elején, a Black Friday előtt néhány nappal olvashatták a webáruházról. A társaság most azt állítja: bár a kockázat nagy volt, végül mégsem fordultak el tőlük a vevők - a negatív hírek és a néhány napos működési korlátozás nem járt hatalmas veszteséggel. Igaz, számokat az előzetes várakozásokról és a végül bekövetkezett tényleges forgalomról nem közöltek.
Vásárló Ilyet még senki sem látott: két kézzel szórjuk a pénzt, minden rekord megdől
Privátbankár.hu | 2017. november 26. 15:12
Rekordösszeget költöttek a vevők az Egyesült Államokban a fekete pénteken - a karácsonyi vásárlási szezon elkezdődött, a szokásos komoly leárazásokkal. Főleg tévét, laptopot, játékot lehetett komoly akcióban beszerezni; a vásárlásoknál elképesztő mértékben megugrott a mobilról indított megrendelések aránya. Magyarországon is borulhatnak a várakozások az előzetes adatok szerint.
Vásárló Kitört az online vásárlási láz – meghökkentő dolgokat vesznek a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. november 11. 12:15
Kerti ház, traktor, infraszauna, robotporszívó és elektromos kandalló – többek között ezek az idei ősz slágertermékei a hazai online piacon, a Mall.hu online pláza friss felmérése szerint. A vásárlók ma már olyan, nagyobb eszközöket is webáruházban vesznek, melyekért korábban városszéli lerakatokba kellett elzarándokolni, és feltűnően megnőtt az „okos” eszközök iránti kereslet.
Vásárló Itt van a Spar újabb nagy dobása
Privátbankár.hu | 2017. november 6. 10:53
Idén négy, jövőre pedig összesen 24 áruházban vehetik igénybe a vevők az önkiszolgáló pénztárakat.
KKV A nagy kérdés: mi éri meg jobban, venni vagy bérelni?
Fellegi Tamás | 2017. október 19. 13:06
Béreljünk vagy vegyünk? A dilemma leggyakrabban az ingatlanpiacon merül fel, de egyre inkább kérdés lehet az autózásban, sőt akár egyéb közlekedési formáknál is, mint a biciklizés, de háztartási vagy kisebb ipari gépeknél és felmerülhet a dilemma. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntés során?
Vállalat Mit nekik a sztrájk? Hatalmasat ment a Tesco
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 10:16
A gazdálkodási átalakítási folyamatban elért erőteljes előrelépésről számolt be féléves eredményjelentésében a Tesco.
Makro / Külgazdaság Megkaptuk a számlát a havi bevásárlásról: ennyit költöttünk a boltban
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 09:29
Nem lőtt ki rakétaként, de azért stabilan nő a kiskereskedelmi forgalom. A vizes vébé nem dobta meg a volument, talán a szolgáltatásoknál látszik majd emelkedés.
Karrier Gondban a Tesco: ki sem tudnak majd nyitni a magyar üzletek?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 12. 11:02
A hazai Tesco-üzletek, áruházak 80 százalékában, a logisztikai központokban is teljes munkabeszüntetés jöhet heteken belül, ha nem sikerül megegyezni. Több bért és több munkatársat akarnak a dolgozók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG