Cetelem
Személyes pénzügyek A vírus hatására nem szórjuk annyira a pénzt 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 17:53
Kevesebb hús és rövidebb utazások, több helyi termék a bevásárlókosárban, a legújabb termékcsodák helyett a régiek megőrzése és megjavíttatása. A tömegfogyasztást egy egészség- és környezettudatosságot előtérbe állító posztmodern forma váltja fel, amelynek kulcsszereplője az aktivista fogyasztó – ez az egyik legfontosabb megállapítása a Cetelem Körkép 2020 nemzetközi felmérésnek, melyet a Cetelem Bank saját ügyfélkörében végzett júniusi felmérése is megerősített.
Pénzügyi szektor Nem lesz ott többé az Auchan hitelkártyák mögött a Cetelem 
Privátbankár.hu | 2020. június 15. 11:33
40 százalékos tulajdonrésze volt a Cetelemnek az Auchan-kártyák mögött álló társaságban, de az eddigi többségi tulajdonos most kivásárolja őket.
Pénzügyi szektor Megbüntették a Cetelem Bankot 
Privátbankár.hu | 2019. február 19. 10:25
Az MNB több szabálytalanságot talált a pénzintézetnél és leányvállalatánál.
Vásárló Valami történt: nagyon megváltoztak a magyar fiatalok 
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 16:40
Ég és föld az idősebb generációk és fiatalok vélekedése az Y-generációról, ugyanakkor a magyar helyzet biztatóbb, mint korábban várták. A Cetelem Körkép szerint ráadásul a fogyasztási és megtakarítási hajlandóság egyaránt nő az európai fogyasztók körében: az összes megkérdezett 47 százaléka úgy látja, hogy több pénzt fog költeni az előttünk álló egy évben.
Karrier Vezércsere az egyik magyar banknál 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 09:53
Távozik a Cetelem francia vezére, helyét magyar kollégája veszi át.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő 
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Vásárló Lehet itt bármennyire dübörgő gazdaság, a magyarnak minden rossz 
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 16:21
Kulturális kód, vagy csak a rossz tapasztalatok? Hiába teljesít a számok alapján jól a gazdaság, a magyar vásárlók ebből szinte semmit nem érzékelnek.
Pénzügyi szektor Mit érdemel az a bűnös, aki nem mondja meg, mennyibe fáj a hitel? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 10:40
Az MNB szerint 4,5 millió forintot. A Cetelem Bank nem, vagy csak apró betűvel, elrejtve tüntette fel a THM mértékét.
Vásárló Mennyit költenek a magyarok lakásfelújításra? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 20. 18:02
Ha lakásfelújításról van szó, a magyarok szakemberre bízzák a kivitelezést és a pénzügyeket – ez derült ki a Cetelem felméréséből. A magyarok nagy része banki segítséget vesz igénybe a felújításhoz, döntő többségük 2-3 vagy ennél is több bank ajánlata közül választ.
Személyes pénzügyek Zseniális ötlet: gebinbe kínál vonzó személyi hitelt az egyik bank 
Nagy László Nándor | 2015. július 14. 16:30
Visszavonta saját személyi hitel konstrukcióit, s helyettük a Cetelem célzott konstrukcióit kínálja az UniCredit, amely így különösebb erőfeszítés nélkül tud érdemi szereplő maradni a felfutó személyihitel-szegmensben.
Vásárló Végre a lakásra is költ a magyar - megrohamozzuk a bútorboltokat  
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 11:43
Idén többen terveznek lakásfelújítást, háztartási gép- és bútorvásárlást.
Személyes pénzügyek Három pénzintézet már készülhet: pénz jár vissza az ügyfeleknek 
Privátbankár.hu | 2015. június 5. 09:58
Egyelőre nem jogerős ítéletek születtek a közéerdekű keresetekben, minden esetben az MNB nyert.
Pénzügyi szektor Itt az első ítélet: tisztességtelenek a Cetelem feltételei 
Privátbankár.hu | 2015. május 28. 16:54
Helyt adott a Fővárosi Törvényszék a Magyar Nemzeti Bank közérdekű keresetének, így a Magyar Cetelem Bank Zrt. 2010. november 26-át követően közzétett általános szerződési feltételei vagy a korábban közzétett ászf-ek ezt követő módosításai tisztességtelenek, ezért érvénytelenek.
Pénzügyi szektor Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya is hitel 
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 06:35
Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya nem kamatmentes költésre, nem visszatérítésre lehetőséget nyújtó termék, hanem igenis hitel, így is kell eladni - vélekedett a Magyar Cetelem marketingigazgatója a közelmúlt bankkártyás konferenciáján.
Pénzügyi szektor Second hand ország lehet Magyarország 
Nagy László Nándor | 2015. március 31. 12:55
Alapvetően változik a magyarok vásárlási attitűdje: sokkal jobban nézzük az árakat, összehasonlítjuk a termékeket. Ez igaz a hitelekre is: a Magyar Cetelem új ügyfelei közül minden 5. már internetes összehasonlító oldalról érkezett. A Cetelemnél remélik: kereskedelmi partnereik választ találnak a vasárnapi zárva tartásra.
Pénzügyi szektor A bank azt hitte, legyőzheti az államot - tévedett 
Privátbankár.hu | 2014. október 21. 12:13
A Cetelem volt az első, aki a bíróság szerin legalább bizonyos időszakokban tisztességes ászf-fel kínálta a devizahiteleit - másodfokon őket is elkaszálták.
Pénzügyi szektor Bátrabban vesz fel hitelt a magyar 
Privátbankár.hu | 2014. október 19. 08:10
A csökkenő kamatok miatt ötéves csúcsra futott a személyi hitel-folyósítás. A kamatok csökkentésével nem a törlesztőrészletet csökkentik az ügyfelek, hanem a kölcsön futamidejét.
Pénzügyi szektor Megcsinálták a lehetetlent? A Cetelem részben pert nyert az állam ellen 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 12:33
A Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint bizonyos időszakokban tisztességesek voltak a bank általános szerződési feltételei.
Pénzügyi szektor Ma két újabb devizahiteles szélmalomharc indul a bíróságon 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 08:04
A Fővárosi Törvényszék két újabb pénzügyi intézmény devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja ma. A Magyar Cetelem Bank Magyarország és a Széchenyi István Hitelszövetkezet Magyarország keresetéről tárgyal a bíróság szerdán.
Pénzügyi szektor Öt éves csúcs a magyar bankoknál - felbátorodtak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. július 28. 10:56
Öt éve nem látott csúcsot értek el a hitelfelvételek: egyre többen, egyre több kölcsönért folyamodnak a pénzintézetekhez.
Vásárló Mit csinálunk, ha beüt a kánikula? Rohanunk hűtőt venni  
Privátbankár.hu | 2014. július 17. 09:15
A nyári hónapokban, különösen júniusban és júliusban közel háromszor annyian vásárolnak hitelből hűtőszekrényt, mint az év más hónapjaiban.
Vásárló Te is áruhiteles tévén nézed a meccset? És az iskolakezdésre gondoltál már? 
Nagy László Nándor | 2014. július 9. 17:08
Az első statisztikák szerint tarolt a foci vb az áruhitelezésben, a személyi kölcsönt nyújt bankok ugyanakkor nyugodtak: az ő igazi piacukat az iskolakezdés hozza majd meg.
Vásárló Itt a fordulópont - mire költenek a legszívesebben a magyarok? 
Nagy László Nándor | 2014. május 14. 11:33
Óvatos bizakodással tekint előre az európai fogyasztó - a válság után először nőtt 2014-ben a gazdaság és a háztartás helyzetére vonatkozó értékelés Európában és hazánkban is. A régiónk polgárai ugyanakkor még mindig terméket, eszközöket vásárolnának, míg a nyugat-európai polgárok pihenésre, szórakozásra költenének többet.
Pénzügyi szektor Így faraghatja le banki költségeit 
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 19:15
Akár évi több tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha a megfelelő kártyát használjuk vásárláskor. Egyre népszerűbbek a pénzvisszatérítést és akár 10-15 százalékos kedvezményt is biztosító újgenerációs hitelkártyák az egyre költségesebb hagyományos bankkártyákhoz képest. Az okos fizetőeszközt legtöbbször szupermarketek és benzinkutak kasszáinál használjuk, de a beépített PayPass szolgáltatás miatt egyre többször vesszük elő újságosnál, gyorséttermekben és a sarki pékségben is – derül ki a Cetelem forgalmi adataiból.
Vásárló Karácsonyi bevásárlás a fotelből? 5 tipp az online áruhitelekhez 
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 20:20
Nem kérünk az ünnepi tolongásból: a plázák mellett a webáruházakat rohamozzuk a karácsonyi ajándékokért. Közeledik az év végi hajrá, sokan rendelnek okostelefont, tabletet vagy lapostévét is interneten, és egyre többször online részletre vásárolják ezeket - derül ki a Cetelem adataiból.
Pénzügyi szektor Felébredt Csipkerózsika: egyre több személyi kölcsönt veszünk fel 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 15:07
Egyre derűlátóbbak vagyunk pénzügyeink terén: reneszánszát éli a személyi kölcsön, ezúttal online formában. Meguntuk a sorban állást, a Cetelem adatai szerint minden második kölcsönigénylés a bankfiókok helyett az internetről érkezik.
Vásárló Nem finnyás a magyar: jó a használt is, interneten minden olcsóbb 
Privátbankár.hu | 2013. május 11. 17:02
Az európai fogyasztók és mi is nagyon pesszimisták vagyunk, a magyar viszont kreatívan keresik az olcsóbb árukat és ez elhúzódó válság megtanított minket ésszerűbben költeni. Az internet a legjobb barátunk, nem ciki a használt áru.
Vásárló Leárazás, kedvezményes hitel: egyre tudatossabban vásárolunk 
Privátbankár.hu | 2013. március 24. 10:03
A műszaki beszerzéseinkkel megvárjuk a szezonális árzuhanásokat és kihasználjuk a kedvezményes áruhitel lehetőségeket - derült ki a Cetelem Bank felméréséből.
Pénzügyi szektor Emelkedő alapkamat mellett is csökkentek az áruhitel-kamatok 
Bankometer | 2011. december 16. 10:49
A bankok a veszteségek és a kockázat növekedésének ellenére nem változtattak az áruhitelek kamatain, sőt egy év alatt még csökkentettek is. A pénzintézetek a jelek szerint már most a januártól életbe lépő kamatplafonhoz igazítják a kondícióikat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG