<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Visszavonta saját személyi hitel konstrukcióit, s helyettük a Cetelem célzott konstrukcióit kínálja az UniCredit, amely így különösebb erőfeszítés nélkül tud érdemi szereplő maradni a felfutó személyihitel-szegmensben.

Saját hitel helyett itt a versenytársé

Első ránézésre meglepő, ám jobban belegondolva zseniálisat húzott az UniCredit Bank. A pénzintézet július 10-től már nem kínálja korábbi személyi hitel konstrukcióit, most pedig bejelentették, hogy stratégiai együttműködést kötött a bank a Magyar Cetelem Bankkal, amelynek keretében az UniCredit Bank hálózatában igényelhetővé váltak a Cetelem személyi kölcsön ajánlatai.

Az együttműködés a Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású, Ingatlanfelújítási és Adósságrendező személyi kölcsöneire terjed ki: a megállapodás szerint az értékesítés az UniCredit bankfiókokban történik, míg a hitelbírálatot, a mögöttes banki rendszereket és a folyamat hátterét a Cetelem adja.

Remek ügyfeleket nyert az UniCredit

A mostani hír arról nem szól ugyan, de jó eséllyel a stratégia megállapodás másik oldala az lehet, hogy a Cetelem kínálatában nem szereplő jelzáloghitel-ajánlatokkal az UniCredit megkeresheti majd a Cetelem-ügyfeleket.

A két pénzintézet között létrejött megállapodás révén az UniCredit Bank úgy tud versenybe szállni az egyre komolyabban felpörgő személyihitel-versenybe, hogy nem túl sokat kockáztat: az alapvetően fedezet nélküli hitelnek számító személyi kölcsön konstrukcióknál a kulcsszó a megfelelő ügyfél-scoring, márpedig ebben az ügyfélkörben a francia BNP Paribas csoporthoz tartozó Magyar Cetelemnek van talán a legjobb ügyfélállománya.

Beszédes tény, hogy a Cetelem volt az a bank (az OTP mellett), amelyik talán a leginkább húzódozott a pozitív adóslista bevezetése ellen, mondván: ennek nyomán ki kell adnia ügyféladatait, amelyre alapozva biztonságosan tudja működtetni hitelbírálati rendszerét. Erre a rendszerre most így vagy úgy (persze nem közvetlenül) mostantól az UniCredit is támaszkodhat, hiszen a Cetelem-hitelbírálaton való megfelelés komoly pozitív jel lehet a banknak egyéb termékek értékesítése kapcsán is.

A Cetelem is növesztett egy új lábat

A Cetelem ráadásul valóban attraktív az elmúlt hónapokban a személyi hitelek terén: unikálisnak számít, hogy a hitelcél alapján különböző kamatozású kölcsönt kínál a személyi hitel piacon, s kamatai valóban versenyképesek. A stratégiai együttműködés keretében az UniCredit kockázatot tehát nem fut, ügyfelet ugyanakkor - pl. számlavezetésre - akvirálhat, s persze jutalékot kap az értékesített hitelek után.

Ne becsüljük le a Cetelem oldalán fellépő nyereséget sem: a bank eddig döntően üzletekben, áruhiteles ügyletek kapcsán tudott ügyfeleket akvirálni, akiket a későbbiekben általában hitelkártyával "láncolt" magához. Hiányzott azonban a klasszikus láb, márpedig a személyi hitelek milliós összegéhez sokan meglehet igényelték volna a hagyományos banki környezetet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Személyes pénzügyek Mindenki Ausztriába menne dolgozni? Mutatjuk az új számokat
Eidenpenz József | 2022. augusztus 9. 05:26
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött.
Személyes pénzügyek Furcsa dolog történik a lakáshitelek kamataival - érdemes résen lenni
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:59
Annyira kellenek az ügyfelek a bankoknak, hogy az emelkedő jegybanki kamatok mellett is csökkentek a banki kamatszintek.
Személyes pénzügyek Jó hír a piaci áron tankolóknak, nagyot esnek szerdán az üzemanyagárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 10:31
Egyre többeket érint a piaci ár változása, érdemes két napot várni a tankolással.
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Elsőként kínál magyar bank piaci zöld lakáshitelt - mire lehet felvenni?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 08:32
A K&H elsőként a piacon, új, zöld lakáshitel termékkel jelentkezik az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó ügyfeleik számára. Egyedi megoldásként ugyanabban a szerződésben hitelezhető az ingatlan megvásárlása és felújítása is.
Személyes pénzügyek Jobban kezelik a pénzt a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 08:24
A 19-29 éves korosztály tagjainak csak a 20 százaléka nem takarékoskodik, 47 százalékuk havi rendszerességgel spórol, 18 százalék pedig azoknak az aránya, akik csak akkor tudnak félretenni, ha nagyobb összeghez jutnak.
Személyes pénzügyek Augusztusban is drágították a bankok a hiteleiket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 08:41
A jegybank egy hónapon belüli három nagy kamatemelésére már a harmadik hullámban válaszoltak a bankok. Augusztus elejétől több nagy pénzintézet is drágított a hitelein, ami után a lakáskölcsönt már csak elvétve lehet kapni 8 százalékos THM alatt - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Személyes pénzügyek Aki nem nyilatkozik a moratóriumról, az augusztustól fizethet
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 08:04
Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, annak augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét.
Személyes pénzügyek Ezekre költenek hitelből a magyarok legtöbbször
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 15:36
A megkérdezettek 43 százaléka vett fel hitelt az elmúlt 12 hónapban, míg egy évvel korábban csak minden harmadik magyar válaszadó állította ezt – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült kutatásból.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG