<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre derűlátóbbak vagyunk pénzügyeink terén: reneszánszát éli a személyi kölcsön, ezúttal online formában. Meguntuk a sorban állást, a Cetelem adatai szerint minden második kölcsönigénylés a bankfiókok helyett az internetről érkezik.

Több évnyi tetszhalál után újra népszerű a személyi kölcsön: 2013 első kilenc hónapjában 12 százalékkal több hitelt vettünk fel, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A közkedvelt hiteltermék most új formában, az interneten tér vissza: az időrabló sorban állás helyett egyre inkább a kényelmes, gyors online verzió mellett döntünk – derül ki a Cetelem adataiból.

A fotelből, kényelmesen

A kölcsönigénylés évekkel ezelőtt egyet jelentett a bankfiókban történő hosszas ügyintézéssel. A személyi kölcsön ma már csak néhány kattintás, hiszen a teljes folyamat bármikor elvégezhető az otthoni fotelből az interneten. Az egyszerű, gyors ügyintézés iránti erősödő igényt jól illusztrálja, hogy a Cetelemnél minden második (50%) személyi kölcsön igénylés már az interneten zajlik. 

A bankfiókok nyitva tartása sem akadály többé, egyre többen ismerik fel, hogy az interneten nem kell az értékes munkaidőnk rovására intézni bankügyeinket: az online hiteligénylések negyede (25%) munkaidőn kívül, 18 óra után történik.

Idősebbek és vidékiek

Korábban az online szolgáltatások igénybevétele az interneten otthonosabban mozgó, a technikai újdonságok iránt nyitott fiatalabb korosztály „kiváltsága” volt. A változás itt is jól érzékelhető: ma már az idősebbek sem idegenkednek a netes ügyintézéstől, hiszen az online kölcsönök közel felét (42%) a 40-60 év közöttiek veszik fel a Cetelem friss adatai szerint. 

Ha az online személyi hitel területi „eloszlását” vizsgáljuk, az adatokból jól látszik, hogy az igénylések 87 százaléka fővároson kívüli településekről érkezik. A kisebb vidéki települések lakói is szívesen használják az online ügyintézést, hiszen számukra különösen fontos, hogy ne kelljen hosszú utat megtenni a bankfiókig. 

Lakásfelújításra, használt autóra, családi eseményekre kell a kölcsön

A lassan múló válság felelős gondolkodásra és tudatosabb pénzügyi döntésekre sarkall. Személyi kölcsön esetében olyan összeget és olyan futamidőre vesznek fel, ami nem terheli túl a családi költségvetést. A Cetelem adatai alapján az átlagos kölcsönösszeg 900 ezer forint, amihez a legtöbb esetben belátható, 5 éves futamidő társul. 

A szabad felhasználású személyi kölcsön esetében a leggyakoribb hitelcél a lakásfelújítás, ezért a „renoválási szezonban”, tavasszal és ősszel történik a legtöbb hiteligénylés. A növekvő tudatosság itt is tetten érhető: új lakás vásárlás helyett előtérbe kerül a felújítás, új autó helyett pedig megfelel a használt is, de emellett sokan szívesen finanszírozzák a családi eseményeket is kölcsönből. 

Egyre erősebben érezhető a személyi kölcsönök iránti érdeklődés növekedése. Ez fontos jele annak, hogy kezdünk újra optimisták lenni. A személyi hitelek legnagyobb előnye a rugalmasság, hiszen a futamidőt és a részletet pénzügyi lehetőségeinkhez igazíthatjuk és a felvett összeget számtalan célra fordíthatjuk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A szegényeket támogatja az Erste
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:26
Tavaly 47 millió eurót adtak a fenntartható jólét és banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatására.
Pénzügyi szektor Fél milliárd forintos osztalékot fizet a BÉT
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:50
Megtartotta éves rendes közgyűlését a budapesti tőzsde üzemeltetője.
Pénzügyi szektor Nagy Márton belengette, hogy újraindul a Növekedési Hitelprogram
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:47
Válságkezelési menedzser akar lenni a miniszterjelölt.
Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
hírlevél
Ingatlantájoló