Személyi kölcsön
Személyes pénzügyek Mennyi hitelt vehet fel egy nyugdíjas 2021-ben?
Privátbankár.hu | 2020. december 24. 12:44
A nyugdíjak januártól a jövőre várt infláció mértékével összhangban 3 százalékkal emelkednek. Mit jelent ez azoknak az időseknek, akik hiteligénylést terveznek? Mekkora hitelösszeggel számolhatnak, illetve mennyit számít esetükben a 13. havi nyugdíj visszaépítése? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Bank360.hu elemzői.
Személyes pénzügyek Véget ér a jó világ: januártól jönnek a magasabb törlesztőrészletek
Privátbankár.hu | 2020. november 14. 11:18
Bár a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével az adósok egy része még 2021. június végéig élhet, a szintén a koronavírus-járvány miatt bevezetett THM-plafon azonban csak 2020 végéig érhető el, raádaásul az ezzel együtt járó pénzügyi előny napról napra csökken. A Bank360.hu pénzügyi szakportál elemzői annak számoltak utána, hogy megéri-e még rohanni a bankba a kedvezményes kölcsön miatt, illetve, hogy mire számíthatnak januártól azok, akik jelenleg a kedvező hiteldíjmutató szerint törlesztenek.
Személyes pénzügyek Most érdemes kiváltani a régi hiteleket
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 31. 16:31
A koronavírus miatt az év végéig bevezetett hitelmoratórium sok mindenre ad lehetőséget. Amellett, hogy a krízis idején legalább a hiteltörlesztéssel nem kellett foglalkozni, a Bank360.hu szakértői szerint a mostani időszakot ki lehet használni arra is, hogy elgondolkodjunk a régi hitelek kiváltásán.
Személyes pénzügyek Aki jogosult a CSOK-ra, az vegye is igénybe – mutatjuk, miért
Privátbankár.hu | 2020. június 27. 11:59
A járványhelyzet után felértékelődik a biztonság, nincs ez másképp a hitelek terén sem. A Bank360.hu csapata annak járt utána, hogy milyen előnyei vannak ebből a szempontból a CSOK-nak a hagyományos jelzáloghitelekkel szemben, és mire érdemes odafigyelni, ha igénylésre adjuk a fejünket.
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok - ezért éri meg átgondolni, hogy élünk-e a törlesztési moratóriummal
Privátbankár.hu | 2020. április 25. 18:02
A törlesztési moratórium márciusi bevezetése óta sokan találgatnak, hogy milyen hatással lesz a szünet a kölcsönükre. A Bank360.hu segítségével jártunk utána, hogy nagyjából mire számíthatunk, ha élünk az év végéig tartó moratóriummal.
Pénzügyi szektor A koronavírus miatt nőhet az online hiteligénylések aránya
Csabai Károly | 2020. március 11. 11:39
A személyes, bankfiókos ügyintézéssel szemben. Esélyes azonban, hogy a világjárvánnyá terebélyesedő kór akár jelentősen visszavetheti a gazdasági növekedést, ami értelemszerűen a hitelkeresletet is mérsékelheti.
Személyes pénzügyek Hol érdemes kis összegű kölcsönt igényelni?
Privátbankár.hu | 2020. január 25. 12:46
A fejekben az él a kis összegű kölcsönökről, hogy azokat a bankoknál csak körülményes módon lehet megszerezni, ellenben a pénzügyi szolgáltató cégek gyorsan és gond nélkül megítélik és folyósítják. De valóban így van ez?
Személyes pénzügyek Az autósoknak még nehezebb az év vége - van menekülőút?
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 18:01
Az ünnepek közeledtével minden összejön, hogy lenullázzák a sofőrök pénztárcáját. Összegyűjtöttünk, hogy milyen jelentősebb tételek merülhetnek fel télen, a Bank360 pedig megnézte, hova érdemes most fordulnia annak, akinek áthidaló pénzügyi segítségre van szüksége.
Személyes pénzügyek Erre az 5 dologra kell odafigyelni szabad felhasználású hitel felvétele előtt
Privátbankár.hu | 2019. november 11. 11:21
Egy személyi kölcsön felvétele pénzügyi szempontból nagyon nagy lépés, és ezt nem szabad a gyors hitelvelvételi folyamat miatt meggondolatlanul megtenni. Ajánlott jól megfontolni a döntést, tisztában lenni a feltételekkel és a hitel hosszú távú hatásával a pénzügyeinkre.
Személyes pénzügyek Rég volt ilyen alacsony a személyi kölcsönök kamata
Privátbankár.hu | 2019. július 31. 14:13
Részleges vagy teljes online igénylés, aktív számlavezetés, az átlagkeresetnél nagyobb havi jövedelem vagy frissen nyitott számla az adott banknál – ezek egytől egyig befolyásolhatják, hogy ki milyen kamatra jogosult, ha személyi kölcsönt igényel. Érdemes alaposan tájékozódni a bankok kínálta lehetőségek között, hiszen jelentős lehet egy-egy kamat közötti eltérés, mert az intézmények mást és mást „jutalmaznak”.
Személyes pénzügyek Ha nincs 3 gyerek vagy néhány fölös millió: miből tudunk autót venni?
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 15:45
Több tízmillió forint állami támogatás jár a háromgyermekes családoknak. Nem csak lakáscélra, de autóvásárlásra is milliókat vehetnek igénybe a nagycsaládosok. De mire számíthatnak azok, akiknek szükségük lenne egy újabb autóra, de nem tudják kihasználni az autóvásárlási támogatást?
Személyes pénzügyek Áruhitel vagy személyi kölcsön? Előnyök és hátrányok a döntéshez
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 14:12
“0% THM-mel elvihető” műszaki cikkek? Vajon megéri áruhitellel vásárolni vagy inkább a személyi kölcsönök jöhetnek jól? A Bank360 segít eligazodni a következő költséges bevásárlás előtt.
Személyes pénzügyek 7 százalék alatti THM, 30 éves futamidő – milyen hitelekkel csábítanak a bankok?
Privátbankár.hu | 2019. június 14. 13:53
Nem állt meg a hitelezés lendülete, még ahhoz képest sem, hogy némileg emelkedtek az átlagos kamatok a fogyasztási hiteleknél. Persze az élelmesek továbbra is nagyon olcsón juthatnak hitelhez - derül ki a Bank360 legfrissebb gyűjtéséből.
Személyes pénzügyek Húzós hónapok jönnek: miből fizessük az extra kiadásokat?
Privátbankár.hu | 2019. május 2. 13:02
Végérvényesen beköszöntött a tavasz, ami sokak számára egyet jelent a nagytakarítással, a ház körüli munkák megkezdésével. Sokan ilyenkor vágnak bele a nagyobb felújításokba, bővítésekbe, amelyek igen sokba kerülhetnek. Összegyűjtöttük, hogy melyek a leggyakoribb kiadások ilyenkor és mihez érdemes nyúlni, ha nem akarjuk egyszerre nagyon leterhelni a pénztárcánkat.
Személyes pénzügyek Mennyi személyi kölcsönt helyeznek ki a bankok?
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 10:40
A kamatkörnyezet kedvezővé válásával megnőtt a hitelfelvételi kedv, ez talán a laikus számára is nyilvánvaló. A csökkenő THM-ek a hitelfelvétel irányába terelik az embereket. Eltűnt az árfolyamkockázat azáltal, hogy csak forintban lehet hitelt felvenni, az akár 20 éves választható kamatperiódus pedig a kamatkockázatot is eltünteti.
Személyes pénzügyek Személyi kölcsönök: lassan nem extra, hanem elvárás az online hitelfelvétel
Privátbankár.hu | 2019. március 3. 13:55
Az igen népszerű személyi kölcsönök árazásában nincs változás, újításokban viszont annál inkább. Idén újabb bankok csatlakoztak a teljesen online történő hiteligénylést biztosító pénzintézetekhez, így ma már széles a választék, ha a fotelből ülve akarunk egy jóárasított személyi kölcsönt felvenni.
Személyes pénzügyek Személyi kölcsön vagy áruhitel? Ne siesd el a döntést, tízezrek múlhatnak rajta
Privátbankár.hu | 2018. december 4. 14:15
Sokan azonnal elcsábulnak, ha meglátják az áruházban a “0% THM-mel elvihető” feliratot egy-egy műszaki cikk mellett. De vajon tényleg megéri az áruhitelt választani, ha külső forrásból szeretnénk vásárolni? Ennek jártunk utána a Bank360 segítségével.
Személyes pénzügyek Nem bűn hitelből vásárolni ajándékot
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 16:59
Persze érdemes a lehető leghasznosabban elkölteni a felvett pénzt. Szubjektív listánk következik a vásárlási szezon és az ünnepek tiszteletére, mert bizony van olyan helyzet, amikor abszolút van létjogosultsága egy hitelnek is a vásárlásnál, ha máshogy nem megy.
Személyes pénzügyek Mérföldkő: fél óra alatt hitelt kaphat az is, akiről eddig semmit sem tudott a bank
Gáspár András | 2018. november 29. 13:48
Korábban elképzelhetetlen volt, hogy fél óra alatt hitelt adjanak a bankok egy olyan ügyfélnek, akiről korábban semmit sem tudtak - a digitalizáció azonban ezt is lehetővé tette. A K&H elsőként állt elő olyan, teljesen online igényelhető személyi kölcsönnel, amely azoknak is elérhető, akik más banknál vezetik a számlájukat és a későbbiekben sem szeretnének náluk számlát nyitni.
Személyes pénzügyek Rohannak a milliókért a magyarok a bankokhoz - mire kell a pénz?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 24. 07:38
Már egymillió forint fölött van a személyi kölcsönök átlagos összege - egyre többen vesznek fel hitelt, és még csak most kezdődött el az akció-szezon.
Személyes pénzügyek Megindult a harc az ügyfelekért: így akcióznak a bankok ősszel
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 12. 10:23
Egyre több pénzintézet rukkol elő időszakos kölcsönakciókkal, nagy a harc a legjobb ügyfelekért.
Személyes pénzügyek Hitelből fizetik a családok az iskolakezdést
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 14:45
Ilyenkor rekordot dönt a személyi kölcsönök piaca.
Személyes pénzügyek Személyi kölcsönt vennél fel? Ki se kell mozdulnod otthonról
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 12:03
Folyamatosan növekszik az online személyi kölcsön népszerűsége.
Személyes pénzügyek Nyaralás előtt állsz, de pénzre van szükséged? Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok!
Privátbankár.hu | 2018. július 11. 16:24
Előfordul, hogy éppen a nyaralás előtt megy tönkre valami, amit azonnal pótolni kell, de erre éppen a pihenésre szánt megtakarítást kell költened. Ha hasonló helyzetbe kerültél, átmeneti segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. Persze egyáltalán nem mindegy, melyiket választod, hiszen súlyos tíz- vagy akár százezreket is bukhatsz egy rossz döntéssel.
Személyes pénzügyek Ennél olcsóbban már nem is lehet hitelhez jutni?
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 08:14
A lakáshitelek kamata tovább csökkent az elmúlt évben, de a legutóbbi negyedévben megtorpant a folyamat. Az autóhitelek kamata 2 százalékponttal került lejjebb.
Személyes pénzügyek Eljött az ideje a személyi kölcsönöknek – te mire vársz?
Privátbankár.hu | 2018. május 15. 12:10
A korábbiakhoz képest kedvezőbb környezetben juthatunk napjainkban kölcsönhöz, megvalósítva ezzel a régóta dédelgetett elképzeléseinket: minden feltétel optimálisnak tűnik a hitelfelvételhez. A szabadon felhasználható pénzösszeghez akár 24 órán belül is hozzájuthatnak az ügyfelek./* */
Személyes pénzügyek Mire kell a pénz? Egyre több hitelt vesznek fel a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 07:34
Jócskán megugrott a lakosság hitelfelvételi aktivitása az elmúlt egy évben.
Személyes pénzügyek Most könnyű személyi kölcsönhöz jutni
Privátbankár.hu | 2018. március 17. 08:31
 
Személyes pénzügyek Nyakló nélkül veszik fel a magyarok a hitelt
Privátbankár.hu | 2018. január 31. 08:01
Megugrott a személyi kölcsön és a járműhitel.
Személyes pénzügyek Nem várt robbanás a magyar bankokban - közben még a fák is megmenekülnek
Gáspár András | 2018. január 18. 12:45
A tavalyelőtti robbanás után nem vártuk, de majdnem megismételte a jelentős bővülést a személyi kölcsönök piaca 2017-ben – majdnem 50 százalékkal több ilyen hitelt vettek fel a magyarok, miközben sokan már be sem tették a lábukat a bankfiókba. Ezzel 5,6 millió oldalnyi nyomtatást spóroltak meg csak az OTP ügyfelei – a digitalizáció dübörög, és nem csak a fiatalok körében.
Személyes pénzügyek Mentőövet keresel a pénzügyi viharokhoz? Itt a lista 2018 legjobb kölcsöneiről
Privátbankár.hu | 2018. január 18. 10:16
Átmenetileg nagy segítség lehet egy családnak a személyi kölcsön, ám 700 000 forintot is bukhatunk azon, ha rosszul választunk.
Személyes pénzügyek Mire kell ennyi pénz a magyaroknak? Óriási rekord készül
Privátbankár.hu | 2017. december 29. 09:02
A személyi hitelek teljes piaca az idén az előzetes becsléseknél nagyobb mértékben nőhet, és elérheti a 300 milliárd forintos határt. Ez több mint 40 százalékos bővülést jelentene.
Személyes pénzügyek Hitelből karácsonyoznak a magyarok – te hogyan vettél új tévét?
Privátbankár.hu | 2017. december 23. 08:32
A fogyasztási hitelek piaca jelentősen nőtt az idén, a karácsony újabb lendületet adott az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a folyószámlahitelek iránti keresletnek, egyben a hitelkártya-használat is bővült. Banki körkép.
Személyes pénzügyek Megtört a jég: így még senki sem vett fel Magyarországon személyi kölcsönt
Privátbankár.hu | 2017. október 19. 13:57
Mostantól video chaten is vehetünk fel személyi kölcsönt - meg is van az első szerződés.
Pénzügyi szektor Tényleg meg merték lépni? Itt az első kölcsön, amit teljesen ingyen vehetsz fel
Privátbankár.hu | 2017. október 14. 17:42
Verhetetlen a Provident új időszakos hitelterméke, ha gyorsan van szükségünk kis összegű kölcsönre.
Személyes pénzügyek Tudni akarod, mennyi személyi kölcsönt kaphatsz?
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 12:30
Ezernyi okot fel tudnánk sorolni, amikor pénzre lenne szükséged, de nem akarsz a hitel mögé ingatlan fedezetet is rakni. A személyi kölcsönök révén pontosan a lakás elzálogosítását kerülheted el, ugyanakkor gyorsan kaphatsz az elképzeléseidnek megfelelően felhasználható összeget. A jövedelem kérdésére azonban nagy hangsúlyt kell fektetni, éppen ezért összefoglaltuk a főbb tudnivalókat.
Személyes pénzügyek Miből újítsam fel a lakást, ha minden pénzem elment a vásárlásra?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 15:00
Hozhatja úgy az élet, hogy akármilyen jó feltételekkel is vásároltunk lakást, azon még csinosítani szeretnénk, vagy kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat szükséges elvégezni. A költségek pár százezer forinttól könnyen milliós nagyságrendig is elszaladhatnak, azonban az anyagi tartalékokat épp eléggé leapasztja az ingatlan megvásárlása. Ilyenkor jön kapóra egy gyors kölcsön, amiből az igényeinknek megfelelően alakítható a lakás. Mutatjuk azt a megoldást, amihez alacsony kamat mellett, egyszerűen hozzájuthatunk.
Személyes pénzügyek Bejutott az egyik bankba a Cofidis hitele
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 07:37
A Cofidis online és telefonon szokta értékesíteni a hiteleit, most az egyik bankkal kötöttek megállapodást.
Személyes pénzügyek Nagy változások a CIB Banknál - még a papírt is száműzik
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 10:31
A mobilalkalmazásba 2,5 másodpercenként belép valaki, lcserélik az internetbankot és lassan száműzik a papírt a bankfiókokból - dübörög a digitalizáció a CIB-nél.
Személyes pénzügyek Te miből fizeted ki az iskolakezdést?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 21. 09:34
Anyagilag rettentően megterhelő a családoknak az iskola.
Személyes pénzügyek Olcsó hitel autóvásárláshoz? Mutatjuk, hogyan csináld!
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 12:34
Ha szeretnél használt autót vásárolni a közeljövőben, de gondot okoz, hogy a kiszemelt autóhoz előteremtsd a szükséges összeget, akkor megmutatjuk milyen lehetőségeid vannak. Eddig talán nem gondoltál rá, de ma már egy személyi kölcsönnel is könnyen, kedvező feltételek mellett vásárolhatod meg az autódat. Például 1 millió forintos személyi kölcsönt 7 évre havi 17 ezer forintos törlesztőért is megkaphatsz alacsonyabb jövedelemmel is.
Személyes pénzügyek Erre veszik fel a legtöbb hitelt a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 11:54
Folyamatosan bővül a személyi kölcsönök piaca. A hivatalos adatok szerint idén áprilisban 22,4 milliárd forintra rúgott az új személyi kölcsönök összege, ami éves összevetésben 36 százalékos növekedést jelent. A K&H adatai szerint a hitelfelvevők lakásfelújításra, autóvásárlásra és adósságrendezésre, tehát a meglévő hiteleik kiváltására fordítjáka pénzt. Az átlagos hitelösszeg pedig 1,14 millió forintra rúg.
Személyes pénzügyek Újra megőrülnek a magyarok a hitelért?
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 11:47
Mintegy 35-50 százalékkal emelkedett a bankok hitelkihelyezése a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Olyan erőteljes volt a hitelkereslet 2017 májusában, amire legutóbb 2008-ban volt példa: lakáshitelből közel 60 milliárd forint értékben, személyi kölcsönből 30 milliárd forint értékben helyeztek ki a bankok. Vajon bajt hozhat a hitelfelvétel erőteljes növekedése, vagy ma teljesen más a hitelpiac, mint a válság előtt?
Személyes pénzügyek Itt van, mennyi hitelt vesznek fel a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 08:56
Két év alatt majdnem megduplázódott a felvett személyi kölcsön összege.
Személyes pénzügyek Itt a lusta bankolás – mostantól otthonról vehetsz fel hitelt
BR | 2017. március 23. 10:47
Új, digitális szolgáltatást indított az OTP Bank.
Személyes pénzügyek Várják a karácsonyt? Szuperolcsó hitelek jelentek meg a piacon
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 09:12
Novemberben olyan személyi kölcsönök jelentek meg a piacon, amelyek kamata alacsony, 7 százalék alatti, márpedig ez inkább a drágább lakáshiteleknél megszokott szint - derül ki a BankRáció.hu összeállításából.
Személyes pénzügyek Biztos, hogy jó ötlet hitelből megvenni a karácsonyi lapostévét?
Privátbankár.hu | 2015. december 4. 19:32
Nem csökken a fogyasztási hitelekhez kötődő ügyfélpanaszok száma. Karácsony előtt sokan rövid lejáratú, kis összegű fogyasztási hiteleket igénybe véve vásárolnak ajándékokat. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy a fogyasztók kellő körültekintéssel mérlegeljék anyagi lehetőségeiket, teherviselési képességüket.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz szebb a karácsony? Egy százezres hiteltől
Privátbankár.hu | 2015. november 22. 09:45
A karácsony előtti időszak hagyományosan erős a fogyasztási hitelezés szempontjából, legtöbben az áru- és folyószámlahiteleket keresik ekkor, de a hitelkártyákat is november-decemberben használja leggyakrabban a lakosság - derült ki az MTI által megkérdezett bankok válaszaiból.
hírlevél
depositphotos