Karácsony
Makro / Külgazdaság Amikor el lehet felejteni a garasoskodást: hogyan ajándékoznak az ultragazdagok? 
Buksza blog | 2023. december 25. 11:44
Az átlagemberek a világ leggazdagabb országában is olyan ajándékokról álmodnak, amilyenekről bármely más országa polgárai, ám vannak, akik olyasmit ajándékozhatnak, ami nem fér el a karácsonyfa alatt.
Szubjektív „Egy évvel ezelőtt feleannyit fizettünk mindenért” – a karácsonyi vendéglátás árairól kérdeztük az utca emberét 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. december 23. 10:52
Utca embere sorozatunkban most arról érdeklődtünk a piacról érkezőknél, mit sütnek-főznek karácsonykor, és mennyire tartják megfizethetőnek a hozzávalók árát. Videó.
Szubjektív A rokonok, akik lenyúlták és kimérve eladták a Mikulást – és jól tették 
Litván Dániel | 2023. december 23. 05:43
Volt ember, aki eladta az Eiffel-tornyot, mások asztalt táncoltatnak, megint mások mesés vagyonokat mentenének ki Afrikából, és csak egy kis segítséget kérnek hozzá. A finnek meg kitalálták, hogy náluk lakik a Mikulás. Az a szerencséjük, hogy Lappföld egyébként is elég jó kis hely. A Világjáró Mikulásnézőben járt.
Kultúra A legnagyobb karácsonyi sikerre Gyurcsány Ferenc is táncolt 
Elek Lenke | 2023. december 16. 18:23
Mi a töretlen siker titka, és hányféle módon hoz pénzt máig is a karácsonyi romkomok koronázatlan királya?
Szubjektív Jóval több a kiadás, a bérek meg alacsonyabbak – az utca embere a karácsonyi családi büdzséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. december 16. 10:56
A karácsony mindig jelentős kiadást jelent a háztartások pénztárcájában. Az utca embere sorozatunkban most arról érdeklődtünk az embereknél, az elmúlt évekhez képest mekkora anyagi teher az ünnep, az előkészületekre vagy ajándékokra költenek-e többet, illetve hozzá kell-e nyúlniuk megtakarításaikhoz. Videó.
Vásárló Hadüzenetet küldött a Lidl: másképp is elérhetőek lesznek a legendás pulcsik 
Buksza blog | 2023. december 6. 15:50
A Lidl társul a ruhaiparnak azzal az ágával, amely hadat üzent az öltözködést forradalmian átalakító, ám brutálisan környezetszennyező fast fashionnek. 
Vásárló Komoly verseny indul az áruházak között a vevők kevéske pénzéért 
Buksza blog | 2023. december 5. 11:45
A fekete novemberré bővült fekete péntek nem hozta meg azt a sikert a brit kiskereskedelemben, amit a boltosok vártak tőle, legalábbis van ahol már szerény karácsonyi költésre készülnek.
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB 
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Közérdekű Mikor lesznek a hosszú hétvégék jövőre?  
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 07:00
Megjelent a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló naptár. Lesz hatnapos "hétvége". 
Makro / Külgazdaság Perceken belül megszólal III. Károly (frissítve a beszéddel) 
Privátbankár.hu | 2022. december 25. 15:55
71 év után először szól király a birtekhez karácsonykor, magyar idő szerint 16 órakor. Az adást több csatorna, köztük a BBC és a Sky News is közvetíti majd.
Makro / Külgazdaság Az Erste vezére mákos derelyét, a Takarékbank exfőnöke harcsapaprikást készít karácsonyra  
Kormos Olga - Csabai Károly | 2022. december 24. 05:46
Van, ahol a karácsonyi menü szigorúan hagyományos ételekre épül, máshol, a modern tendenciáknak engedve, évről-évre megújul. Bankok és cégek első számú vezetőit kérdeztünk arról, mi kerül az ünnepi asztalra náluk.
Makro / Külgazdaság Tízmillió olasz szegénységben ünnepel, 16 ezer hajléktalan van Rómában  
Privátbankár.hu | 2022. december 23. 18:31
Rendkívül jó az időjárás a karácsonyi ünnepek kezdetén Olaszországban, 17 millió olasz indul útnak, tavalyhoz képest kétszeresére nőtt a szállodai szobafoglalások száma a Confcooperative szövetkezeti szövetség pénteken közölt adatai szerint. Mintegy 10 millióan azonban szegénységben töltik az ünnepeket.
Makro / Külgazdaság A kibírható karácsony vágyálom lenne? Nem kell mindennek tökéletesnek lenni 
Elek Lenke | 2022. december 17. 17:46
Kapott már valakitől olyan jókívánságot, hogy kellemes, lassú karácsonyt kívánok? Biztos nem. A slow foodról hallottunk, de arról nem nagyon, hogy külföldön már milliónyi híve van a slowXmas-nek, azaz nem a vásárlási kényszerbe belebódult, tökéletességre törekvő, rohanós, cipelős ünnepvárásnak.
Makro / Külgazdaság Luxusnak számít már, hogy ugyanúgy főzzünk, mint pár éve - így készülnek a budapestiek a karácsonyra 
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. december 15. 19:59
Elszálltak idén az árak, brutális drágulás mutatkozik az élelmiszereknél és a háztartási energiánál is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ilyen körülmények mellett, ki hogyan készül a karácsonyra. Miben és mennyiben lesz más ez az ünnep, mint a korábbiak volt. A válaszok alapján úgy tűnik, sokan próbálnak úgy hozzáállni, mintha minden rendben lenne, hogy ez az ünnep is ugyanúgy szép legyen, mint a korábbiak.
Személyes pénzügyek Az érintésmentes fizetés a menő a karácsonyi vásárlásnál is 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 09:42
A 27-35 éves korosztály a legcéltudatosabb a karácsonyi bevásárlás tekintetében – derült ki a Magyar Bankholding által készített reprezentatív piackutatásból. Idén karácsonyi ajándékokra a válaszadók 20 és 30 ezer forint közötti összeget terveznek költeni, és a lakosság több mint egyharmada már a karácsony előtti hónapokban elkezdett anyagilag készülni az ünnepekre. A fiatalabb válaszadók a hitelkártyakeretük nagy részét tervezik felhasználni az ajándékok vásárlásához, és főként illatszereket, okostelefont és ruhaneműt vásárolnak hitelre.
Személyes pénzügyek Indul a nagy karácsonyi bevásárlás – mennyit költünk csokoládéra, italra, parfümre? 
Elek Lenke | 2022. december 1. 19:36
Bár egyelőre nem lehet tudni, hogyan bírjuk majd a rezsi-emelkedést és mennyire kell hozzányúlni a félretett tartalékokhoz, az biztos, hogy most is nagy sürgés-forgás lesz az üzletekben, minden vásárló igyekszik még időben beszerezni a szükséges hozzávalókat.
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Idén karácsonykor nem fogjuk két kézzel szórni a pénzt 
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 11:04
Ünnepi kiadásokra 100 000 forinttal terveznek idén a magyarok, aki pedig ajándékot is vesz, 47 500 forintos keretben gondolkodik. A múlt évhez képest 13 százalékkal esett vissza az ajándékozási kedv. A növekvő élelmiszerárak miatt a háztartások közel felében minél kedvezőbb árú, kevésbé márkás alapanyagok kerülnek majd a kosárba a nagybevásárláskor.
Kultúra „Lesz Télapó meg karácsony, de nem úgy mint eddig” – üzente Putyin kulturális főharcosa 
Mester Nándor | 2022. október 30. 11:35
Így is folyik az agymosás Oroszországban.
Makro / Külgazdaság A nap képe: van, ahol igenis fehér a karácsony Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2021. december 26. 15:40
A fővárosban nehéz elképzelni, de igenis van olyan település Magyarországon, ahol fehér a karácsony. 
Makro / Külgazdaság Betörőt fogtak karácsony éjjel a windsori kastélyban 
Privátbankár.hu | 2021. december 26. 11:56
Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti - közölte a rendőrség, a média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt.
Makro / Külgazdaság Optimista üzenetet küldött a világnak a brit kormányfő 
Privátbankár.hu | 2021. december 24. 09:09
Boris Johnson szerint a két éve tartó koronavírus-járvány és a gyorsan terjedő omikron vírusvariáns megjelenése ellenére sokkal jobb lesz az idei karácsony, mint a tavalyi volt.
Személyes pénzügyek Átlagosan 50 ezer forint a karácsonyi kár a legpechesebb családoknál 
Privátbankár.hu | 2021. december 23. 10:38
Az ünnepi időszak a tűzesetek és betörések miatt rizikósabb lakásbiztosítási szempontból. Az elmúlt években karácsonykor átlagosan 1100 kárbejelentés érkezett a K&H-hoz, az átlagos kárérték pedig 50 ezer forintot tett ki.
Személyes pénzügyek Kiderült, meddig vannak nyitva a boltok december 24-én 
Privátbankár.hu | 2021. december 16. 10:33
A legnagyobb üzletláncok boltjai hamarabb lehúzzák a rolót, mint kellene - aranyvasárnap viszont még azok is kinyitják a boltot, akik a hét utolsó napján nem nagyon szokták.
Személyes pénzügyek Sokan nem terveznek a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt 
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 15:34
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak.
Személyes pénzügyek Kiderült, mit szeretnénk kapni leginkább karácsonyra 
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 11:36
Az idén az emberek a korábbinál hamarabb elkezdték intézni karácsonyi bevásárlásaikat, az Oracle Retail fogyasztói kutatása szerint a vevők 14 százaléka többet is hajlandó fizetni a gyorsabb vagy garantált szállításért, mások pedig, 29 százalékuk, a kényelmesebb módját választják az ajándékozásnak és ajándékkártyát vesznek konkrét tárgyak helyett.
Vállalat Csak a gazdagoknak lesz idén édes a karácsony? 
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 10:25
Az édességgyártók várakozásai szerint kevesebb szezonális édesség fogyhat el idén a hazai piacon, az értéket tekintve azonban enyhe növekedéssel számolnak - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
Személyes pénzügyek Jönnek az ünnepek? Ne vásárolj semmit! 
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 18:26
A „Ne vásárolj semmit” mozgalom és más hasonló csoportok egyre népszerűbbek Nyugaton, legalább kétmillió új tagot szereztek az utóbbi időben. Segítenek az áremelkedések egy részének kivédésében és a környezet védelmében, bár a korlátaik miatt hatásuk nehezen kiszámítható. Magyarországon hol lehet ajándékokat szerezni – ingyen? Mutatjuk.
Vásárló A szilveszter még bizonytalan – hol lazítanak az év végén a magyarok?  
MTI | 2021. november 12. 18:26
Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, a foglalások 99 százaléka belföldi úti célra szól.
Vásárló Két órával korábban zárhatnak az üzletek december 24-én 
MTI | 2021. október 29. 10:21
Már délben bezárhatnak a boltok szenteste napján, ha teljesül, amit az ágazat képviselői kérnek, írja a Magyar Nemzet.
Vállalat Megkongatták a vészharangot – nem lesz elég iPhone? 
Király Béla | 2021. augusztus 7. 14:13
A koronavírus-járvány egyik mellékhatása a logisztikai piacon kialakult zavaros helyzet lett, amelyet ráadásul más tényezők is sújtottak idén. Emiatt a kontinensek közötti szállítmányozás komoly fennakadásokat szenvedett el. Ennek mértéke egyre nagyobb, így a szakértők szerint már azzal fenyeget, hogy a karácsonyi nagybevásárlás startjára, a Black Fridayre nem lesz elég árucikk az amerikai és európai raktárakban.
Kultúra Amikor a pizzafutár hozza a könyvet 
Szarvas György | 2020. december 19. 18:13
A karácsony hagyományosan az az ünnep, amikor szívesen ajándékozunk egymásnak könyvutalványt, vagy éppen éves operabérletet. A járvány második hulláma, és az előadások streamelt közvetítése viszont ezt a jó szokásunkat is alaposan átírhatja. Összeállításunkban egy könyvkiadó kreatív igazgatóját, a Bábszínház igazgatóját és az Operaház sajtófőnökét kérdeztük.
Vállalat Erre érdemes figyelni, ha a weben vásárolunk ajándékot 
Király Béla | 2020. december 5. 10:40
Az idei évben a karácsonyi vásárlásokra is kihat a koronavírus-járvány. Sokan a vásárlásaikat online intézik, ez azonban nem várt problémákat okozhat, ha az utolsó pillanatra halasztaná valaki az ajándékok beszerzését.
Vállalat Idén karácsonykor is nagy pörgés lesz a játékpiacon 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 5. 08:58
A Regio Játék becslése szerint az éves magyar játékpiaci forgalom meghaladhatja az 50 milliárd forintot, melynek fele, 25-27 milliárd forint a karácsonyt megelőző másfél hónapban realizálódik - közölte a cég.
Makro / Külgazdaság Hosszabb téli szünet, több ellenőrzés - mit javasolnak Brüsszelből az ünnepekre? 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 2. 18:11
Az Európai Bizottság koordinált fellépésre és az egészségügyi rendszereik megerősítésére szólította fel a tagállamokat.
Makro / Külgazdaság A briteknél már a karácsonyfa alatt ott lehet a koronavírus-vakcina 
Privátbankár.hu | 2020. november 16. 11:36
Az ünnep előtt megérkezhet hozzájuk a rakomány, már amennyiben valóban zöld utat kap a Pfizer-BioNTech fejlesztés. Arra azonban így sem számíthatnak a szigetország lakosai, hogy a tömeges beoltás még idén megindul.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy budapesti hajléktalan szívszorító karácsonya 
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 14:31
Akkor jöjjön egy kép, amihez nem szükséges kommentár.
Vásárló Vásárlási őrület lett úrrá a magyarokon karácsony előtt 
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 10:20
Minden eddigi rekordot megdöntött az év végi forgalom az üzletekben.
Makro / Külgazdaság Így karácsonyoznak az apácák (fotók) 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 19:13
Rászorulók megajándékozása, ima és fadíszítés a fő programpontok.
Makro / Külgazdaság Már nem akarnak olyan sokkal többen öngyilkosok lenni karácsonykor 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 12:28
Nincs kiemelkedő ugrás a lelkielsősegély-szolgálathoz beérkező telefonhívások számában.
Makro / Külgazdaság Gyurcsány Ferencből karácsonyra előtört a konyhatündér 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 10:44
Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Maffianisztikus arccal kívánt boldog karácsonyt Lázár János 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 10:14
A volt csúcsminiszter amúgy eléggé érzi a Facebookot, de ez most kicsit ijesztő lett.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a karácsonyi interjújában végül a klímavédelem mellé állt 
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 08:47
Megvan a hivatalos útmutatás a kormányközeli médiumok és beszélő fejek számára, akik az elmúlt hónapokban szemlátomást nem tudták eldönteni, hogy komolyan vegyék-e a klímaváltozást vagy megmaradjanak a klímahiszti szakkifejezésnél.
Makro / Külgazdaság Ég a bolygó, ég – a karácsony az újabb szög a Föld koporsójába? 
Privátbankár.hu | 2019. december 23. 06:01
Aligha van a környezetet jobban károsító ünnep, mint a karácsony, a forrósodó bolygóért pedig az idén végre széles néptömegek kezdtek aggódni. Mégsincs annak semmi jele, hogy a fogyasztási szokások jottányit is változtak volna. Mi egyáltalán az oka a karácsonyi vásárlási és fogyasztási mániánknak?
Személyes pénzügyek Tehetek mégis valamit a bolygóért ebben a karácsonyi őrületben? 
Eidenpenz József | 2019. december 20. 18:02
Tömegek az áruházakban, szeméthegyek az ünnep után, utcán száradó fenyőroncsok januárban. Miközben arról beszélünk, hogy a bolygó haldoklik, vagy nemsokára megsül. Ha még valaki nem vett csomagolóanyagot vagy fenyőt, talán még javíthat kicsit a helyzeten az utolsó pillanatokban is.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Christmas helyett Brexmas lesz az idén a briteknél 
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 14:40
Legalábbis a londoni parlament előtt ünneplő Brexit-párti aktivisták szerint.
Személyes pénzügyek Mi fog megölni? A pálinka, vagy a zsír? 
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 14:50
Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - állítja az Emmi. A pálinkáról nem szólnak.
Makro / Külgazdaság Orbán helyett Karácsony kaphatja a brüsszeli pénzeket 
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 11:47
Karácsony Gergely összefogott a varsói főpolgármesterrel, hogy megszerezzék városaiknak az uniós támogatásokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG