2p
Így reagált az ügyet kirobbantó Horváth András a Tesco vezérigazgatójának interjújára. Nigel Jones azt nyilatkozta: a beszállítóknál lehetett adócsalás.

Az áfabotrányt kirobbantó volt NAV-os szerint a Tesco vezérigazgatója a Népszabadságnak adott interjújában beismerte, hogy a beszállítóknál előfordulhatott adócsalás. Horváth András a napi.hu-nak reagált Nigel Jones szavaira. „Ha ő mondja, hogy a beszállítóknál volt vagy lehetett ilyen, akkor ez közvetett beismerése annak, hogy az egész rendszer így működik. De ez egyben védekezés is, hiszen azt mondja: a beszállítók csalnak, nem mi. Pedig be lehet bizonyítani, hogy a láncok is tudnak az áruk kétes eredetéről. Ha ugyanis a termelői ár alatt vettek valamit, ott valószínűleg működött a feketekereskedelem” – nyilatkozta Horváth András.

Szerinte ezek a komoly visszaélések nem csak az élelmiszer-kereskedelemben tapasztalhatóak, hanem szinte minden szektorban. És ezek nem 2010-ben kezdődtek, hanem a '90-es éve közepe óta folynak - csak érdemben eddig senki sem akart ezzel foglalkozni.

Mint mondta: az elmúlt években a nagy adócsaló hálózatok teljesen megfertőzték a magyar piacot. Kiderült: az élelmiszer-kereskedelemben rendkívül nehéz "fehéren" működni. Szerinte ezt hagyta az adóhivatal, és ez a NAV legnagyobb bűne, hogy nem akadályozta meg a feketekereskedelem elharapódzását, hanem asszisztált ehhez.

A volt adóellenőr úgy véli, hogy a "nagyok" és a hatalom között lehet egy hallgatólagos megállapodás, és ez utóbbi ennek értelmében eltekint az alapos ellenőrzésektől. Így fertőződött meg két évtized alatt az egész magyar gazdaság – tette hozzá az interjúban Horváth András.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Újabb szegmensben tör babérokra a pesti tőzsde üdvöskéje
Privátbankár.hu | 2024. június 19. 15:22
A Telekom helyett a 4iG támogatja Magyarország legsikeresebb, immár 28-szoros bajnok együttesét, amely a következő idényt One Veszprém néven és egy új, világhírű edzővel folytatja.
Makro / Külgazdaság Felemás hír jött Európából: mi történt az építőiparral?
Privátbankár.hu | 2024. június 19. 14:34
A magyar építőipar ugyanakkor nagyot ugrott.
Makro / Külgazdaság Innentől kezdve kivárnak Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 19:27
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal, 7 százalékra csökkentette az alapkamatot. Az MBH Bank szakértője szerint egy ideig kivárhat az MNB a további kamatcsökkentésekkel.
Makro / Külgazdaság MNB: a kormánynak megvan a „beavatkozási mozgástere” a hiánycél eléréséhez
Dobos Zoltán | 2024. június 18. 18:27
A monetáris politika új szakaszának megkezdését jelentette be Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a jegybank Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülése után. A központi bank egyúttal frissítette az inflációra és a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését is.
Makro / Külgazdaság Szokatlan számok: riadójelzés jött az orosz gázellátásról
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 15:11
Két év óta először, a múlt hónapban az orosz gáz súlya nagyobb volt Európa ellátásában az amerikai szállításoknál, ami rávilágít, mennyire kiszolgáltatottak az itteni országok a nagy szomszédnak.
Makro / Külgazdaság Itt a döntés, amire az ország várt
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 14:02
Óvatosan, de ismét vágott az alapkamaton a jegybank.
Makro / Külgazdaság Szóra bírták Orbán Viktor miniszterét Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 13:04
Bóka János sok érdekes részletet árult el a közelgő magyar uniós elnökségről és a most zajló politikai játszmákról is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor karjába lökhették Brüsszelben Giorgia Melonit - mégiscsak összejöhet a jobbos szuperpárt
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 10:44
Ursula von der Leyenékra jobbról is, balról is berágtak, ez pedig esélyt adhat Orbán Viktornak is a brüsszeli helyezkedés során.
Makro / Külgazdaság Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergely javaslatára
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 16:42
Áll az újraszavazás elébe.
Makro / Külgazdaság Új szavazás jöhet Budapesten a főpolgármesterről - a Kúria előtt Karácsony Gergely javaslata!
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 16:23
Annak ellenére kérte a regnáló főpolgármester az új választást, hogy az újraszámlálás után is ő nyert Vitézy Dáviddal szemben, még ha 324 helyett csak 41 szavazattal is. Vitézy Dávid felveszi az elé dobott kesztyűt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG