élelmiszer-kereskedelem
Makro / Külgazdaság Szlovákiába tart a kapszulás kávézás portugál királya  
Buksza blog | 2024. május 21. 12:12
Szlovákia lakói hamarosan másként kávézhatnak, mint korábban
Vásárló Kíméletlenek lesznek a boltláncok, a diszkontok kezében van az adu 
Buksza blog | 2024. február 12. 12:33
Az európai áruházláncok nehéz időszakot zártak, de még mindig problémákkal kell számolniuk egy friss felmérés szerint, amely a diszkontoknak jósol szebb jövőt.
Vásárló Sebességet vált a másik Aldi, rengeteg új vásárlóval maga mögött 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. január 25. 15:51
Az Aldi tovább folytatja európai terjeszkedését, most Dél-Európa került a célkeresztbe, ahol felpörgetné a boltnyitásokat a cég.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai 
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Agrár Megújulnak a Lidl ásványvízpalackjai 
Csernátony Csaba | 2023. június 14. 08:14
A Lidl brit üzletei olyan ásványvizeket is kínálni fognak, amelyek palackjai részben az óceánokban felhalmozódott műanyagok újrahasznosításával készülnek. Marketingjünk kissé megtévesztő.
Agrár Pékségek a Tesco céltábláján 
Csernátony Csaba | 2023. június 13. 19:01
A Tesco magasabb szintre akarja emelni pékárui kínálatát hazai piacán, abban bízva, hogy pékségeinek termékei fel tudják venni a versenyt a kis kézműves pékségek áruival.
Agrár Elégedett lehet Nagy Márton, ha értesül a Tesco legújabb lépéséről 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 11:24
Mától vasárnapig akciózik a kiskereskedelmi áruházlánc.
Makro / Külgazdaság Többtucatnyi élelmiszer-szállító hajó vesztegel Irán partjainál 
Privátbankár.hu | 2022. december 21. 14:59
A hetek óta tartó egyre súlyosabb fizetési késedelmek miatt legalább negyven élelmiszer-szállító hajó vesztegel az iráni kikötők előtt.
Agrár A német miniszter figyelmeztet – jön a példátlan éhínség a világban 
Káncz Csaba | 2022. április 26. 18:16
Legalább 3,2 milliárd ember élelmezése függ a műtrágyák használatától, márpedig a nitrogén alapú műtrágyák ára tonnánként 300 dollárról 1700 dollárra emelkedett. Egy elhúzódó ukrajnai háború katasztrofális következményekkel járna a világ élelmiszerellátására nézve.  Káncz Csaba jegyzete 
Vállalat Állatvédelem a hipermarketben: Te tudsz nyugodt lelkiismerettel húst vásárolni? 
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 20:20
A német szupermarket-láncok, köztük az Aldi és a Lidl is élen járnak az állatvédelemben, bár valószínűleg nem teljesen önzetlenül. Hanem azért, mert az eladásaikon is érzik a vásárlók felháborodását az állatokkal való bánásmód miatt. A Rewe áruházlánc most a hím naposcsibék milliószám történő leölése ellen lép fel. A probléma nálunk is él.
Makro / Külgazdaság Mesék Münchenből – igen kemény ott a vasárnapi boltzár 
Eidenpenz József | 2016. augusztus 23. 17:35
Németországban tartományonként (szövetségi államonként) eltérő az üzletek nyitva tartásának szabályozása, van, ahol engedélyezik az éjszakai nyitva tartást is, másutt este nyolckor be kell zárni. A vasárnapi pihenőnap azonban többnyire szent, így Bajorországban is.
Vásárló Leköröztük Európát: rengeteget vásárol a magyar  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 17:43
Értékben 3,9, mennyiségben 1,2 százalékkal több árut adtak el a hazai élelmiszerboltok az idei második negyedévben tavaly április-júniushoz viszonyítva; mindkét mutató meghaladja az európai átlagot - közölte európai elemzése eredményét a Nielsen piackutató.
Vásárló Ezért érdemes elolvasni az élelmiszerek címkéjét 
Privátbankár.hu | 2014. február 24. 19:25
Jogszabályok írják elő, hogy mi mindent kell feltüntetni az élelmiszerek csomagolásán. Nem tudja, mik azok az E számok? Mennyi színezék és tartósítószer lehet az egyes élelmiszerekben? Ezeknek is ki kell derülniük a csomagolásból. És még sok minden másnak is.
Vásárló Ma kiderül, mennyi pénzt hagytunk tavaly a boltokban 
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 05:55
Korábbi adatok szerint élelmiszerekre és üzemanyagra is többet költöttünk tavaly, novemberben. A KSH most a decemberi és az éves adatokat is közli.
Makro / Külgazdaság Az élelmiszerláncoknak is tudniuk kell az áfacsalásokról 
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 11:58
Így reagált az ügyet kirobbantó Horváth András a Tesco vezérigazgatójának interjújára. Nigel Jones azt nyilatkozta: a beszállítóknál lehetett adócsalás.
Vásárló A Lidl értéket őriz és sok pénzt keres Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 13:48
Ahol a minőség olcsóbb, vagyis a Lidl Magyarország Bt. növekvő árbevétellel számol 2013 márciusának végén záruló üzleti évében.
Vásárló OKSZ: 5 százalékos áfa-kulcsot az alapélelmiszerekre 
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 12:53
Pénzünk harmadát élelmiszerre költjük. A kereskedők bevételei ugyan 15 százalékkal nőttek az elmúlt években, az infláció a vásárlóknak 600 milliárdjukba került, és több pénzért kevesebb élelmiszert visznek haza.
Adó Botrányos adócsalás a magyar élelmiszer-kereskedelemben  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 08:05
Az élelmiszerek kereskedeleménél négy adóforintból egy nem folyik be a költségvetésbe, az ágazatban 130 milliárd forint adót csalnak el évente - írta a Magyar Nemzet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG