Tesco
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez 
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
Vásárló Készpénzt a balesetért: a Tescótól akartak lopni, csúnyán ráfáztak  
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 13. 16:55
Nem túl okos bűnözők úgy látták, hogy a Tesco profitjából nekik is juthatna egy kevés, pontosabban nem is olyan kevés, ha rá tudnák szedni az áruházláncot. Trükkjük azonban átlátszónak bizonyult.
Vállalat Nagy döntést hozott a Tesco, több mint 6 ezer milliárd forint a tét 
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 10:47
Elég volt a bankolásból, de vajon akciósan adják az üzletágat is?
Vásárló 35 ezer kevés lesz: nyolc hónapja nem volt olyan drága a nagybevásárlás, mint most 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. február 8. 05:33
A jubileumi Privátbankár Árkosár-felmérés felemás eredményeket hozott: olcsóbb lett a családi nagybevásárlás, mint egy éve, amikor épp történelmi csúcsra emelkedtek az árak, de immár 3. hónapja kell többet fizetnünk ugyanazért a 30 termékért. Elszállt a narancslé ára, a cukor is tovább drágul, de találni olyan termékeket is, amiért érdemben kevesebbet kell adni.
Vásárló Megvezették a Tescót, azonnali vizsgálatot indított a boltlánc 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 2. 17:58
A Tesco pr-szakemberei, marketingesei szeretik azzal fényezni az áruházláncot, hogy nagyon jól teljesít az eladatlan élelmiszerek észszerű felhasználásában, ám kiderült, hogy ezzel kapcsolatos számaik pontatlanok.
Vásárló Lesz, akinek leesik az álla az év első nagybevásárlásánál - így változott az élelmiszerek ára 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. január 11. 05:37
Egy éve ilyenkor még javában 40 százalék fölött hasított az élelmiszer-infláció, nem csoda, hogy éves szinten most csökkenést láthatunk - meglepetést okozhat viszont, hogy a decemberinél drágábban intézhetjük el a nagybevásárlást. Ekkora havi áremelkedést több mint egy éve nem láttunk. Elszállt a cukor és a csokoládé ára, így talán könnyebb lesz tartani az újévi fogadalmakat - itt a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés.
Vásárló Az óvatos vadász versenyre kel a Lidl és a Tesco boltjaival a szomszédban 
Privátbankár.hu | 2024. január 10. 10:45
Lengyelországban nem brit vagy francia áruházláncok vetették meg a lábukat a rendszerváltás után, hanem egy portugál kiskereskedő, aki elérkezettnek látja az időt a régiós terjeszkedésre.
Vásárló Elege lett a Tescónak: 35 tonnás cserét hajt végre a boltlánc a zsebkendőknél 
Buksza blog | 2024. január 6. 14:49
Újabb lépéssel igyekszik eltüntetni a műanyagokat a Tesco: most a papír zsebkendők kerülnek sorra. 
Vásárló "Elfogadhatatlan áremelés": egyre durvább az árháború a boltokban, követőre talált a Tesco 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. január 6. 13:40
A francia Carrefour áruházlánc "kizavarta" a Pepsi termékeit a boltok polcairól. Az üzletláncok a vevőket szeretnék megnyerni szövetségesnek. 
Vásárló Jönnek a miniboltok, a Tesco nyomában jár a nagy versenytárs 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. január 3. 12:50
Európa legnagyobb áruházlánca, a Carrefour Romániát szemelte ki a kelet-közép-európai régióban, ahol nagy léptekkel szeretne terjeszkedni. Kisebb boltjaiban a helyi termelők áruit is kínálja a vásárlóknak.
Vásárló Aki békességet akar, ne gondoljon a tavalyelőtti karácsonyra - itt az év végi Árkosár 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. december 7. 05:39
Decemberben is kitartott az a folyamat, amit legutóbbi Árkosár-felmérésünk alkalmával hosszú idő után újra tapasztaltunk: éves szinten ismét csökkentek az élelmiszerárak a hazai hipermarketekben. Mindez nem csoda, hiszen tavaly ilyenkor a valaha volt legnagyobb élelmiszerár-inflációt mértünk. Bár ezúttal majdnem 10 ezer forinttal lett magasabb a számla vége, mint két éve ilyenkor, valamint a havi szintű árcsökkenés is megtorpant. Néhány termék ezúttal is 50 százalékot meghaladó mértékben drágult egy év leforgása alatt. Az egyik ilyen a cukor, de vajon mennyivel kell többet adnunk a szaloncukorért és a narancsért, mint tavaly karácsony előtt? Friss felmérésünkben ezt is megnéztük.
Vásárló Újít a Tesco: változás jöhet a kasszáknál?  
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 16:03
Két évvel ezelőtt mutatta be a Tesco GetGo nevű elszámolási megoldását, azt az önkiszolgáló fizetési lehetőséget, amelyben a vásárlónak nem kell bajlódnia a vonalkódok leolvasásával. A kísérlet bővül.
Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról 
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Leesett az állunk: több mint négy éve nem volt ilyen a hazai hipermarketekben 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. november 9. 05:37
50 hónapon át tartó sorozat tört meg a legfrissebb Árkosár-felmérésünkkel, de ennek az áttörésnek most igazán örülhetnek az olvasók. Éves és havi szinten is árcsökkenésről számolhatunk be a hipermarketekben – hála a bázishatásnak. Hiszen tavaly novemberben olyan szinten növekedtek az árak a boltokban, hogy a hónapokig két, majd szeptemberre egy számjegyűre szelídült élelmiszer-infláció erre a hónapra végre árcsökkenésbe fordult. A cukor továbbra is az egyik leginkább dráguló áru, miközben más, korábbi árstopos termékekért sokkal kevesebbet kérnek most, mint korábban.  
Vásárló Az ősellenség átment a Tescóhoz: a boltlánc leigazolta az Aldi sikerkovácsát 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. október 29. 15:46
A Tesco elmúlt évei arról szóltak a hazai piacán, hogy éles versenyt vívott a két német diszkonttal, a Lidllel és az Aldival, amelyek szép kerek darabot haraptak ki a piaci részesedéséből.
Vásárló Olyan történt a magyar hipermarketekben, amire két éve nem volt példa 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. október 9. 05:49
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy nem a kormány által előszeretettel ostorozott multik miatt szálltak el az élelmiszerárak Magyarországon: a hipermarketekben szeptemberre egy számjegyűre csökkent az éves áremelkedés mértéke, októberben pedig tovább esett az élelmiszerinfláció – még ha ehhez román csirkemell is kellett egyes pultokba. Az árstop után normalizálódik a helyzet, de a két évvel ezelőtti nagybevásárlás árától fájdalmasan messzire kerültünk – és örökre el is felejthetjük az akkori árcímkéket. Itt a friss Privátbankár Árkosár.
Vásárló Végre megvalósult Orbán Viktor álma a boltokban - csak közben kirepült a zsebünkből egy tízezres 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. szeptember 7. 05:44
Két éve nem látott mélypontra esett a Privátbankár Árkosár-felmérés éves árindexe, és egyúttal a hipermarketekben már szeptemberben megvalósult a kormányzati vágy: az egy számjegyű áremelkedés. A havi árcsökkenés viszont több hónap után megtorpant - a két évvel ezelőtti szinthez képest pedig pont egy tízezressel kell többet hagynia a kasszánál minden családnak. Több árstopos termék ára a júliusi szint alá bukott, a cukor ára viszont óriásit ugrott.
Vásárló Kupakforradalmat indít a Tesco 
Buksza blog | 2023. augusztus 28. 10:58
Hazai piacán, azaz Nagy-Britanniában vezeti be először a Tesco azt az újítást, amivel több ezer tonna műanyag hulladék keletkezését akarja megelőzni. Ehhez az is kell, hogy a vásárló közreműködőként tudja, mi a dolga.
Agrár Miért jó, ha látjuk, hogy az Auchanban 100 forinttal olcsóbb a tej, mint a Tescoban? 
Szirmai S. Péter | 2023. augusztus 25. 05:49
“Sokat segít spórolni a magyar családoknak.” Nagy István agrárminiszter így méltatta a július 1-jén indult árfigyelő portált a közösségi oldalán, de sok gazda mégis aggódik. Okkal tartanak attól, hogy a nyilvános árharcra sarkallt láncok a beszerzési, felvásárlási áraikon igyekeznek megspórolni a  kormány által gerjesztett verseny miatt elmaradt hasznot, azaz nekik fizetnek majd kevesebbet.
Vásárló Olvadnak az élelmiszerárak, miközben vaskosabb drágulást is hozott az árstop eltörlése a hipermarketekben 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. augusztus 7. 05:49
Talán tényleg kezd az infláció egyre látványosabban csökkenni? Van ok a bizakodásra, hiszen augusztusban ismét mérséklődött, éves összehasonlításban 12 százalékra, 22 hónapos mélypontra szelídült az élelmiszer-drágulás mértéke a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint, miközben júliushoz képest is további árcsökkenésről számolhatunk be. 18 hónap után augusztus elsejével kivezették az árstopot, de a kormányzati intézkedéseknek ezzel nem lett vége, a korlátozások tovább hatnak az élelmiszerárakra. 
Vásárló A vásárlók drasztikusan reagáltak a Tesco radikális lépésére 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 10:43
A briteket is a zsebük motiválja a szupermarketekben. Amióta ugyanis pénzt kérnek az egyszer használatos műanyag zacskókért a nagy brit szupermarketekben, köztük a Tescóban, a Sainsbury's-ban, az Asdában és a Morrisonsban, szinte eltűntek a nejlon hordozóeszközök.
Vásárló A Lidl viccből kezdte el, mára több követője is akadt 
Buksza blog | 2023. július 25. 17:21
Viccnek indultak, de azóta egyre népszerűbbek az élelmiszerláncok logóival ellátott cipők, táskák, pólók, papucsok, amelyek a másodpiacon az eredeti ár többszöröséért is elkelnek. A Tesco a műanyagszennyezés ellen harcol egy dizájnerrel megálmodott különleges táskával, míg az Aldi a fesztiválszezonra készült a saját logójával díszített kollekcióval.
Vállalat A Tesco és társai hatalmasat szakítanak a benzin árusításán 
Privátbankár.hu | 2023. július 24. 16:07
A vezető brit szupermarketek üzemanyag-árrései több mint kétszeresére nőttek az ukrajnai háború kezdete óta - derül ki egy új kutatásból.
Agrár A Tesco felforgatja a kínálatát a pusztító infláció miatt 
Privátbankár.hu | 2023. július 21. 18:01
A Tesco arra ösztönzi beszállítóit, hogy olcsóbbá tegyék az egészséges termékeket, mivel a vásárlók egy része a megélhetési válság közepette nehezen engedheti meg magának az olyan alapvető élelmiszereket, mint a gyümölcs és a zöldség.
Vállalat A Tesco érdekes módon próbál menekülni a magas infláció elől 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 14:33
Ingatlanpiaci megoldásokkal próbálják javítani pénzügyi helyzetüket a brit áruházláncok. A legjobban teljesítő egységeik bérlését váltanák tulajdonjogra.
Vásárló Elszálltak a brit élelmiszerárak, de itthon örülnénk ekkora drágulásnak 
Molnár Csaba | 2023. július 18. 14:05
A Which? új adatai szerint a szupermarketek élelmiszerárai az elmúlt két évben több mint 25 százalékkal emelkedtek, és az emelkedés mértéke miatt újból felhívást intézett az árak nagyobb átláthatóságára, hogy a vásárlók megtalálhassák a legjobb ajánlatot.
Vásárló Megvolt az utolsó árstopos nagybevásárlás - vaskos meglepetésekkel 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. július 6. 05:34
Második hónapja csökken a Privátbankár Árkosár ellenértéke, az éves áremelkedés szintje 16 havi mélypontra szelídült - persze még így is fájdalmasan nagyot drágult az életünk tavaly júliushoz képest. Az állam egyes áruházaknak ingyenreklámmal segít, nyolc év után tér vissza egy közkedvelt termék a polcokra, utolsó hónapjában is okoz áruhiányt az árstop - íme, legfrissebb felmérésünk eredményei!
Vállalat „Legfeljebb elmegyek bolti pénztárosnak” – de hol fizetnek a legjobban? 
Molnár Csaba | 2023. július 3. 05:53
Nincs könnyű dolga annak, aki valamelyik nagyáruházláncnál tervez karriert csinálni. Szabad munkahely első ránézésre ugyan a legkülönfélébb pozíciókban van, széles szortimentet ölel fel a kínálat, de a különféle pozik részletezésénél az erős fényezés mellett egy csomó esetben hiányzik a döntéshez egy elengedhetetlenül fontos információ, jelesül, hogy mennyi pénzhez lehet hozzájutni az ide vagy oda elszegődéssel. Annyi azért kiderül, hogy jellemzően inkább az ágazati átlagkereset alatti pénzeket kínálnak az új belépőknek.
Agrár Végre magyar dinnyét szeretne enni? Van egy jó hírünk 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 10:18
Július első hetében a magos görög, második hetétől pedig más hazai termelésű görögdinnyék is országszerte elérhetők lesznek a Tescóban.
Makro / Külgazdaság Berendelték a Tesco és más láncok vezetőit a brit parlamentbe 
Csernátony Csaba | 2023. június 28. 06:59
Parlamenti demokráciákban az a szokás, ha a képviselők valahol gondot látnak, akkor meghallgatásokon próbálják kideríteni az okát. Az Egyesült Királyságban az élelmiszerek drágulásának előidézőit firtatják. 
Agrár Halálos "őrzés-védés" miatt állította le a Tesco a beszerzést a világ egyik vezető gyümölcscégétől 
Privátbankár.hu | 2023. június 27. 11:38
A Tesco felfüggesztette a Del Monte termékek beszerzését egy kenyai ananászfarmról, amelyet azzal vádoltak, hogy bántalmazta és megölte a birtokháborítással gyanúsított embereket. A Del Monte közölte, hogy "rendkívül komolyan" veszi a vádakat, és saját vizsgálatot indított az állítások ügyében.
Vállalat A Lidl áll nyerésre a Tescóval szemben a logóperben 
Privátbankár.hu | 2023. június 26. 12:29
A londoni Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, a Lidlnek jogában áll megakadályozni, hogy a Tesco másolja a logoját. Az azonban a Tescónak közel 8 millió fontjába kerülne, hogy eltávolítsa az összes Clubcard hűségprogram logóját.
Makro / Külgazdaság A Lidl és az Aldi rámászik a Tescóra  
Privátbankár.hu | 2023. június 24. 14:17
Az Egyesült Királyságban ugyan még mindig a Tesco utalja az áruházláncok piacát, ám az elmúlt időszak ismét a német diszkontláncok előretörését hozta az ellentmondásos inflációs környezetben.
Vállalat Szárnyra kapott a Tesco, szerinte enyhülni fog az infláció 
Privátbankár.hu | 2023. június 16. 14:37
Jelentősen nőtt a Tesco forgalma a cég 2023-2024-es pénzügyi évének első negyedében. A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat vezetője szerint már látszanak az infláció enyhülésének első jelei.
Agrár Pékségek a Tesco céltábláján 
Csernátony Csaba | 2023. június 13. 19:01
A Tesco magasabb szintre akarja emelni pékárui kínálatát hazai piacán, abban bízva, hogy pékségeinek termékei fel tudják venni a versenyt a kis kézműves pékségek áruival.
Agrár Közelről láttuk a szupermarketek árháborúját Írországban 
Mester Nándor | 2023. június 13. 17:21
Több száz termék árát viszik le ezekben a napokban is a nagy élelmiszerláncok, így a heti bevásárlás átlag 8-10 százalékkal olcsóbb. Ezzel talán sikerül letörni az inflációt. A helyi gazdák azonban egyre hangosabbak, mert a hálózatok kissé csökkentették a felvásárlási árakat, hogy ne veszítsenek sokat a profitjukból. 
Makro / Külgazdaság Jobb későn, mint soha: a Tesco is megszabadul a gyanús kínai terméktől 
Csernátony Csaba | 2023. június 11. 19:26
A két brit kiskermamut, a Morrisons és a magyar piacon is erős pozíciókkal rendelkező Tesco leszerelteti az összes kínai gyártmányú biztonsági kamerát brit üzleteikben részben a Big Brother Watch nevű civil szervezet nyomására.
Agrár Elégedett lehet Nagy Márton, ha értesül a Tesco legújabb lépéséről 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 11:24
Mától vasárnapig akciózik a kiskereskedelmi áruházlánc.
Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Agrár Gyökeres változás a Tesco élelmiszerkínálatában 
Molnár Csaba | 2023. május 22. 12:23
Jelentős változás állt be a britek élelmiszerfogyasztásának szerkezetében, amennyiben immár 34 százalékra tehető a húst részben vagy teljesen elhagyók aránya. A legnagyobb szigetországi kiskereskedelmi lánc ehhez alkalmazkodva kínálatában jelentősen növeli és szélesíti a vegetárius étkezéshez szükséges alapanyagok és (fél)készételek kínálatát.
Vállalat Felkopik az álla a menő márkáknak Európában? 
Molnár Csaba | 2023. május 21. 14:16
A sajátmárkás termékek már a teljes európai FMCG-értékesítés 38 százalékát teszik ki, mivel a vásárlók továbbra is a legjobb – leggazdaságosabb – vásárlási lehetőségeket keresik, és azok bizony nem a menő márkák termékei.
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak! 
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál 
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
Vállalat Alapélelmiszerek árait csökkenti a Tesco 
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 16:13
A Tesco követte a Sainsbury's-t a saját márkás kenyér és vaj árának csökkentésében a brit piacon.
Vásárló Nagy bejelentést tett a Tesco: ez most tényleg sokaknak örömhír 
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 13:57
Nem várta meg a Tesco a kormányzati intézkedéseket, tovább csökkenti az általános árszintjét.
Vásárló Megvan, ki nyerte a vaj- és trappista-árháborút - kilenchavi mélyponton a drágulás 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. május 9. 05:44
Tovább fékeződik az élelmiszerár-emelkedés tempója: májusban 9 hónapja nem látott üteműre lassult a drágulás, de még így is 30 százalék fölötti mértékben emelkedett a családi nagybevásárlás költsége egyetlen év alatt. Az előző havinál valamivel többért pakolhattuk tele a Privátbankár Árkosarat, viszont a vaj- és trappista-árháborúból úgy tűnik, a vásárlók kerültek ki győztesen.
Vállalat Ismét az Aldi a legolcsóbb szupermarket a briteknél 
Molnár Csaba | 2023. május 5. 14:50
Az Aldi lett az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketje márciusban. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.
Vásárló Tényleg kitört az árháború a magyar boltokban? Megnéztük, itt az eredmény 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. április 11. 05:49
Az elmúlt napokban-hetekben sorra jelentik be az árcsökkentéseket az élelmiszert forgalmazó kereskedők - a Privátbankár Árkosár-felmérés aktuális részében utánajártunk, hogy csak az akciós újságok felturbózott promóciójáról van szó, vagy végre valóban csökkenni kezdtek az élelmiszerárak? Ami biztos: az idei húsvéti bevásárlást sokkal jobban megszenvedtük, mint a tavalyit, és jó példát találtunk arra is, amikor visszafelé sült el az árstop. Nyugdíjas olvasóinknak pedig egy új cikksorozat indulásáról is beszámolhatunk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG