3p

Követve számos versenytársát, például a Tescót, hűségprogramot indított a Lidl is az Egyesült Királyságban, ám aki nem szereti, hogy adatok gyűjtenek róla, az nem fog lehidalni a lehetőségtől.

A Lidl beállt azoknak az áruházláncoknak a sorába, amelyek hűségprogrammal nyújtanak árkedvezményt vásárlóik egy részének – írta a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin. A Lidl Plus Offers az Egyesült Királyság fogyasztóinak szól. Lényege, hogy a diszkontlánc akciók keretében „a kedvezőbbnél is kedvezőbb” árat kínál egyes termékekre a hűségprogram résztvevőinek.

Lefaragják az árakat
Lefaragják az árakat
Fotó: Lidl

Mennyivel olcsóbb? 

A szigetországban a Morrisons áruházlánc More, a Tesco Clubcard, a Sainsbury’s Nectar néven kínál ilyen formában árkedvezményeket, de például a Waitrose-nak is megvan a maga rendszere. A Lidl szisztémája „spórolós” annyiban, hogy nincs fizikai formája, mint például a tescós Clubcardnak. A fogyasztó azzal válik a rendszer tagjává, hogy letölt egy okos telefonos alkalmazást.

Az akciós termékek hetente változnak. A Which? szakírói összehasonlították néhány, a brit boltokban kínált termék árát a mezei vásárlóknak kínált árral. Egy mosógél esetén a 2,4 fontos (1085 forint) árral szemben 2 fontot (904 forint) kértek a klubtagoktól. Egy kerti locsoló 8 font (3616 forint) helyett csak 6 fontba (2712 forint), egy gyerekroller LED-es világító kerekekkel 25 font (11 300 forint) helyett csak 20 fontba (9040 forint) került.

Árfolyamok és grafikonok

Számos többi Lidl Plus Offers-árajánlat esetén lényeges különbség mutatkozott az elmúlt hat hónap normál áraihoz képest, ám mások, például az említett mosógél esetén kiderült, hogy azt jó pár alkalommal amúgy is leárazták, így bárki megvehette az „olcsónál is olcsóbban”.

Érvényesült a valamit valamiért elv

A Lidl hűségprogramjának része, hogy a klubtag vásárlási szokásaihoz igazodva hetente kuponokat kaphat különböző árucikkekre. Emellett bizonyos havi költési szintek is kedvezményekkel járnak. Aki havonta 250 fontot (113 ezer forint) költ, az kap egy tízszázalékos kupont, aki 50 font (23 ezer forint) felett az a következő vásárlásnál elvihet ingyen egy terméket a pékáruk közül. A diszkontlánc új hűségprogramja a Which! cikke szerint minden bizonnyal részben azért indult, hogy behozzák némi lemaradásukat az Aldival szemben. A német versenytárs ugyanis idén minden felmérés szerint kissé olcsóbbnak bizonyult nála Nagy-Britanniában.

Persze, a Lidl Plus Offershez csatlakozásnak is "ára" van. Nevezetesen az áruházlánc adatokat gyűjt a felhasználókról. Nevük mellett meg kell adniuk születési idejüket, e-mail-címüket, mobiltelefonszámukat és kedvenc Lidl-áruházukat. Ezután számíthatnak rá, hogy reklámajánlatokkal fogják bombázni őket.

Vásárlásaik adatait felhasználják a Lidl és a boltjaiban árult márkák hirdetési akcióinak értékeléséhez. A Which? kétezer fő részvételével 2023 júliusában végzett felméréséből az derült ki, hogy a megkérdezettek 69 százalékának nincs gondja adatainak ilyen kezelésével, míg 26 százalékukat kifejezetten zavarja, hogy az áruházláncok ilyenfajta tevékenységet is végeznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Szereti a csokit? A radikális változás is benne van a pakliban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 19. 15:01
A kakaó ára annak rendje és módja szerint elszállt az utóbbi időszakban, amit előbb-utóbb a csokoládéké is követni fog, hacsak ki nem találnak valamilyen trükköt a csokigyártók ennek elkerülésére.
Vásárló Ritka kellemetlen hírt kaptak a magyar autósok - megint megjelent a 600 forintos benzin réme?
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:55
Rendkívüli áremelkedés jön.
Vásárló Idegesítik a súlycsökkentő gyógyszerek a fogyókúra- és a hízókúraipart
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:24
Nem tudják hogyan reagáljanak a súlycsökkentő gyógyszerek erőteljes előretörésére az élelmiszeripari vállalatok és a fitneszbiziniszben érdekelt szolgáltató cégek.
Vásárló Sosem látott újdonságok a parfümpiacon: ez már az új világ?
Elek Lenke | 2024. június 16. 16:07
A 21. század a szagokról szól. Mindennek finom, kellemes, egyedi illatúnak kell lennie. A  globális parfümpiac egyre nő, és ez a tendencia itthon is érezhető. Több mint 10 milliárd forintot költenek évente a magyarok parfümökre, és nemcsak a nők. Főleg külföldi termékekre adnak ki ennyi pénzt, hiszen Magyarországon nem létezik ez az iparág, eltekintve néhány niche, azaz egyedi, művészi, designer illatkompozíciótól.
Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG