Lidl
Vásárló Újabb fejlemény diszkontversenyben: a Lidl gyarapodhat az Aldi meglepő dániai döntése után  
Buksza blog | 2023. szeptember 13. 17:23
Komoly változást hoz a dán kiskereskedelmi piacon, hogy több mint negyvenéves jelenlét után az Aldi úgy döntött, elhagyja az észak-európai ország piacát. Boltjain versenytársai, köztük a Lidl osztoznak.
Vásárló A Lidl hadat üzen a meglepetéseknek 
Buksza blog | 2023. augusztus 28. 10:36
Németország után Belgiumban is az egyszerűség felé mozdul el a Lidl áruházai kialakításában. 
Vásárló Nekiment a Lidlnek egy komplett lengyel falu, a boltlánc meghívást intézett a lakókhoz 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 17. 11:17
A Lidl kinézte a lengyelországi Gietrzwald falut arra, hogy új elosztóközpontot építsen, ám a cég nem várt falba ütközött. 
Vásárló A Lidl viccből kezdte el, mára több követője is akadt 
Buksza blog | 2023. július 25. 17:21
Viccnek indultak, de azóta egyre népszerűbbek az élelmiszerláncok logóival ellátott cipők, táskák, pólók, papucsok, amelyek a másodpiacon az eredeti ár többszöröséért is elkelnek. A Tesco a műanyagszennyezés ellen harcol egy dizájnerrel megálmodott különleges táskával, míg az Aldi a fesztiválszezonra készült a saját logójával díszített kollekcióval.
Vásárló A Lidl megszerezheti a bajba került riválisát?  
Privátbankár.hu | 2023. július 19. 20:33
Tovább hízhat a Lidl az európai piacon: ezúttal egy francia mamut került a német boltlánc célkeresztjébe. 
Vállalat „Legfeljebb elmegyek bolti pénztárosnak” – de hol fizetnek a legjobban? 
Molnár Csaba | 2023. július 3. 05:53
Nincs könnyű dolga annak, aki valamelyik nagyáruházláncnál tervez karriert csinálni. Szabad munkahely első ránézésre ugyan a legkülönfélébb pozíciókban van, széles szortimentet ölel fel a kínálat, de a különféle pozik részletezésénél az erős fényezés mellett egy csomó esetben hiányzik a döntéshez egy elengedhetetlenül fontos információ, jelesül, hogy mennyi pénzhez lehet hozzájutni az ide vagy oda elszegődéssel. Annyi azért kiderül, hogy jellemzően inkább az ágazati átlagkereset alatti pénzeket kínálnak az új belépőknek.
Vásárló Ez is ritka: egy csapatban a Lidl és az Aldi  
Buksza blog | 2023. június 30. 14:38
A németországi áruházak hadat üzentek az élelmiszer-pazarlásnak, már amennyiben ez rajtuk múlik. Több-kevésbé ambiciózusnak minősíthető vállalással lépnek fel ezzel a káros jelenséggel szemben.
Vállalat A Lidl áll nyerésre a Tescóval szemben a logóperben 
Privátbankár.hu | 2023. június 26. 12:29
A londoni Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, a Lidlnek jogában áll megakadályozni, hogy a Tesco másolja a logoját. Az azonban a Tescónak közel 8 millió fontjába kerülne, hogy eltávolítsa az összes Clubcard hűségprogram logóját.
Makro / Külgazdaság A Lidl és az Aldi rámászik a Tescóra  
Privátbankár.hu | 2023. június 24. 14:17
Az Egyesült Királyságban ugyan még mindig a Tesco utalja az áruházláncok piacát, ám az elmúlt időszak ismét a német diszkontláncok előretörését hozta az ellentmondásos inflációs környezetben.
Agrár Megújulnak a Lidl ásványvízpalackjai 
Csernátony Csaba | 2023. június 14. 08:14
A Lidl brit üzletei olyan ásványvizeket is kínálni fognak, amelyek palackjai részben az óceánokban felhalmozódott műanyagok újrahasznosításával készülnek. Marketingjünk kissé megtévesztő.
Agrár Közelről láttuk a szupermarketek árháborúját Írországban 
Mester Nándor | 2023. június 13. 17:21
Több száz termék árát viszik le ezekben a napokban is a nagy élelmiszerláncok, így a heti bevásárlás átlag 8-10 százalékkal olcsóbb. Ezzel talán sikerül letörni az inflációt. A helyi gazdák azonban egyre hangosabbak, mert a hálózatok kissé csökkentették a felvásárlási árakat, hogy ne veszítsenek sokat a profitjukból. 
Vállalat Eléggé megtolta a Lidl a dolgozók bérét 
Molnár Csaba | 2023. május 25. 13:42
A Lidl 12 hónapon belül harmadszorra emeli nagy-britanniai dolgozóinak fizetését, az áruházakban és a raktárban akár 13,15 fontot is kereshetnek óránként. Sőt, mintegy 1500 új alkalmazottat is foglalkoztatnak.
Vállalat Ismét az Aldi a legolcsóbb szupermarket a briteknél 
Molnár Csaba | 2023. május 5. 14:50
Az Aldi lett az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketje márciusban. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.
Vállalat Úgy fest, az Aldi és a Lidl kezeli a leghatékonyabban a súlyos inflációt 
Molnár Csaba | 2023. április 26. 17:30
Az Aldi az elmúlt 12 hétben új rekordot döntött a brit piacon, 10,1 százalékos piaci részesedést ért el, mivel a fogyasztók számára a kétszámjegyű inflációs környezetben továbbra is az egyik legfontosabb beszerzési szempont a kedvező árszínvonal, ebben pedig a német diszkontláncok kifejezetten erősek. Német vetélytársa, a Lidl ugyanis szintén növelni tudta a részesedését.
Vásárló A nap képe: tényleg zuhan a vaj ára, visszaszúrt a Lidl az Aldinak 
Privátbankár.hu | 2023. február 8. 17:07
Már épp ideje volt az elmúlt egy év csúnya áremelkedése után.
Vásárló Beindult a vaj-árháború: a Lidl is bejelentést tett az Aldi után 
Privátbankár.hu | 2023. február 8. 11:07
Kedden az Aldi, szerdán a Lidl jelentett be jelentős árcsökkentést.
Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását 
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Jön az árstop - mennyibe kerülnek majd az élelmiszerek? A Lidl és a Tesco már lépett 
Gáspár András | 2022. január 31. 12:37
A KSH közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát - ezeket azonban csak akkor kell alkalmazni, ha a saját október 15-i árait nem ismeri egy üzlet. A Lidl és a Tesco már biztosan tovább akciózik.
Karrier Több mint 400 új munkahelyet hozott létre a Lidl Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 10:22
A Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására.
Makro / Külgazdaság A nap képe: meglepő lépésre szánta el magát egy hazai Lidl 
Wéber Balázs | 2022. január 24. 14:40
Legalábbis aligha tekinthető teljesen szokványosnak, ha egy áruházlánc már a vásárlók és a járókelők közül toboroz munkaerőt.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket 
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Személyes pénzügyek Kiderült, meddig vannak nyitva a boltok december 24-én 
Privátbankár.hu | 2021. december 16. 10:33
A legnagyobb üzletláncok boltjai hamarabb lehúzzák a rolót, mint kellene - aranyvasárnap viszont még azok is kinyitják a boltot, akik a hét utolsó napján nem nagyon szokták.
Vásárló Romló járványadatok: hogyan várják a cégek a negyedik hullámot? 
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. október 3. 05:34
Az elmúlt hetekben egyértelműen növekedés volt tapasztalható a koronavírus-statisztikákban Magyarországon, így eljött az ideje annak, hogy feltegyük a kérdést, mi lesz akkor, hogyha valóban megérkezik a negyedik hullám? Több kkv-t kerestünk meg azért, hogy megtudjuk, hogyan zajlik felkészülésük arra, hogyha ismét beüt a krach.
Vállalat Retteghet az Aldi, a Lidl, a CBA és a többiek – jön az Amazon majdnem robot üzlete 
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 14:42
Folyamatos a digitalizáció a kiskereskedelemben is. Az viszont új jelenség, hogy egy online mogul beveti magát a fizikai térbe és szinte már automata szupermarketeket nyit. Az Amazon pont ezt tette, halkan kérdezzük: mikor lép be a magyar piacra ezzel?
Vásárló Mekkora lesz a karácsonyi tolongás a boltokban? Az idei bevásárlás nagyon más lesz 
MTI | 2020. december 13. 08:38
A legtöbb élelmiszerlánc a karácsonyi forgalom csökkenését várja tavalyhoz képest, de van, aki mégis bővülésre számít. A koronavírus megváltoztatta bevásárlási szokásainkat - jó lenne, ha az is megváltozna, hogy minden beszerzést az utolsó pillanatra hagyunk. Érdekes megfigyelés, hogy inkább az olcsóbb termékeket veszik az idén az emberek.
Vállalat Hiába erősködik Lázár János, a felvásárlás nem opció a külföldi áruházláncok kiszorítására 
Mester Nándor | 2020. december 11. 05:34
Közgazdasági szempontok hosszú sora nehezíti, hogy – külföldi vagy hazai – szakmai befektető felvásárolja vagy kiszorítsa az itt megtelepedett külföldi, főleg élelmiszert áruló üzletláncokat. Lázár János kormánybiztos minapi nyilatkozatának nincs erős gazdasági talapzata, a szabályozás révén való kiszorítás meg nagyon erős uniós ellenállásba ütközhet. Ráadásul a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Összegyűjtöttük a legfontosabb gazdasági megfontolásokat, amelyekkel számolnia kell egy olyan cégnek, amelyik rávetné magát az esetleges koncra. Ebben segítségünkre volt több tanácsadó cég, de egyik sem vállalta névvel a megszólalást.
Makro / Külgazdaság A Lidl alapítója a leggazdagabb német 
MTI | 2020. szeptember 21. 08:50
Ő és a 999 utána jövő gazdag német összesen 1100 milliárd eurón ül.
Vállalat A kormány beszáll a Lidl építkezésébe - az új korszak nyertesei közé kerül Magyarország? 
Gáspár András | 2020. július 14. 10:07
A kormány támogatásával épít újabb logisztikai központot a Lidl 35 milliárd forintból – a költségvetés ebből 1,2 milliárd forintot áll.
Makro / Külgazdaság Kivonulhat a Tesco Magyarországról 
Privátbankár.hu | 2020. július 13. 08:09
Megint felvetődött, hogy kivonulhat a Tesco Magyarországról is. A brit áruházlánc vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, jöhet a Kaufland és több Lidl lehet.
Vállalat Sokba fog kerülni a magyarországi üzletláncoknak a járvány 
Privátbankár.hu | 2020. április 29. 17:05
Kedden éjszaka derültek ki a járvány okozta válságot ellensúlyozandó kiskereskedelmi adó részletei, amelyek közül volt, ami szíven ütötte a szektor képviselőit. Tetézi számukra a bajt, hogy a korábbi hasonló szektoriális adó kapcsán az Európai Bíróság nem marasztalta el a magyar államot.
Vállalat Több mint 1 milliót fognak keresni a kezdő menedzserek az Aldinál 
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 11:19
A fizikai dolgozók is béremelést kapnak. Bérfejlesztés lesz idén a Lidlnél is.
Vállalatok Megint téma lesz a vasárnapi nyitvatartás? 
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 13:40
Azt a politikai hibát, amit 2015-ben elkövetett a kormány nem kívánják megismételni, és az üzletekre nem akarják a törvény erejével rákényszeríteni a vasárnapi zárva tartást, de úgy tűnik mégis bosszantja őket.
Vállalat Mindent lenyomott az Aldi-Lidl-Penny hármas 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 11:11
Az arányokat tekintve a hipermarketek - a Tesco, az Auchan és az InterSpar - elvesztették korábbi vezető szerepüket, mert a három diszkont (összesítve) megelőzte őket.
Vásárló A Lidlben vettél kiflit, zsemlét? Reméljük, nem etted meg! 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 12. 16:43
Kék műanyag lehet benne.
Vásárló Fordulat a dinnyeháborúban: mától már 20 forinttal drágábban adja a dinnyét a Lidl 
Valkai Nikoletta | 2019. augusztus 9. 14:45
Az utóbbi két nap nyilatkozatai, az Agrárkamara és a dinnyetermelők kérése ezek szerint elérte a célját.
Vásárló Akciós dinnye a Lidlben: megszólaltak a termelők is 
Valkai Nikoletta | 2019. augusztus 8. 14:47
Cáfolták, amit az áruházlánc állít: nem az ő érdekük volt az akciózás. A 99 forintos kilónkénti dinnye lavinát indíthat el, ami nehéz anyagi helyzetbe hozza a termelőket.
Vásárló Megmagyarázta a Lidl, miért adják 99 forintért a dinnyét  
Valkai Nikoletta | 2019. augusztus 8. 09:44
Sok a dinnye a földeken, az áruházlánc szerint a beszállító partnerek kérték arra őket, hogy olcsóbb dinnyével segítsenek az értékesítésben.
Vásárló Kirobbant a dinnyeháború: túl olcsón adja a dinnyét a Lidl?  
Valkai Nikoletta | 2019. augusztus 7. 16:44
A Lidl a hazai dinnyeszezon közepén felelőtlen, árletörő akciót hirdetett, és a dinnyét olcsó, vevőcsalogató reklámeszköznek tekinti – mondja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Szerintük 99 forintért nincs jó dinnye, a kiskereskedelmi lánc bedöntheti a magyar dinnyetermelést és lehetetlenné teszi a minőségi dinnye előállítását. Az akció azonnali leállítását követelik.
Vásárló Fordulat: tényleg elindult a zöld forradalom a magyar boltokban 
Valkai Nikoletta | 2019. július 16. 06:05
Nyugat-Európához képest kissé döcögve ver gyökeret Magyarországon a környezettudatos viselkedés. A napi bevásárlásaink helyszíneként szolgáló üzletek kiváló terepet jelentenének a gondolkodásmód átformálására: itt mindenki megfordul és mindenki rengeteg (műanyag)szemetet termel. Amikor legutóbb kérdeztük a hazai áruházláncokat, még leginkább csak nagy szavakat és terveket kaptunk - mostanra viszont úgy tűnik, valóban elkezdtek cselekedni a kereskedők, sorra jelennek meg a hétköznapi vásárlásainkat is átalakító-zöldítő megoldások a boltokban. Ami meglepő lehet: a vásárlók körében tömeges igény van az eldobható nejlonzacskók lecserélésére, legalább tízezren már pénzt is adtak azért, hogy ne az ingyenes zacskókat kelljen használni a zöldségosztályon.
Vásárló Áruházakat zár be a Tesco, miközben csillagászati fizetést vesz fel a vezér 
Privátbankár.hu | 2019. június 9. 11:15
A Tesco rendbe hozta a Lidl és az Aldi által megszorongatott hazai, azaz brit hálózatát, de a második és a harmadik piac, a thaiföldi és lengyel nem megy elég jól, így áruház bezárásokra is sor kerül. A részvényesek egy része kiakadt a vezér gigantikus éves javadalmazásán, a forintban bő másfél milliárdos összeg valóban kissé túlzottnak tűnik.
Vállalat Tesco, Aldi, Lidl, Spar: hol adják a legjobb fizetést?  
Privátbankár.hu | 2019. március 12. 11:07
A legfrissebb adatok szerint az Aldi adja a legnagyobb bért dolgozóinak. És a többiek?
Vásárló Örülhetnek a laktóz- és gluténérzékenyek: ezzel áll elő a Lidl 
Privátbankár.hu | 2019. március 8. 10:52
Bővíti a boltlánc az ételérzékenységekkel küzdőknek szóló termékkínálatát.
Makro / Külgazdaság Most derül ki, hogy sokkal magasabb is lehetne a minimálbér 
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 06:08
Egymás után jelentik be a nagyobb cégek idei béremelési terveiket, köztük a nagy élelmiszerkereskedelmi láncok, ahol jellegzetesen sok minimálbéres, vagy ahhoz közeli állás akad. Nos, a számok igencsak elszakadtak a hivatalos kötelező legkisebb bérektől, vagyis azok jócskán le vannak maradva.
Vállalat Aldi, Spar, Auchan – hol, mennyivel nőttek a fizetések? 
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 13:32
Az elmúlt két évhez képest visszafogottabb a béremelések üteme a nagy boltos láncoknál.
Személyes pénzügyek Cafeteriamatek: mit lépett az Aldi és a Lidl? 
Privátbankár.hu | 2019. január 3. 16:26
Az Aldi és a Lidl már nem számol vele, kihúzták a javadalmazási listáról, de a többiek sem tehetnek mást. Van, aki egyszerűen nem ad mást, van, aki pótolja mással. A 2019-es béremelések terhére megy a cafetériamatek - írja a Blokkk.com.
Vásárló Olcsóbb lesz a tej a Lidlben – ennyivel járnak jobban a vásárlók az áfacsökkentéssel  
Privátbankár.hu | 2018. december 19. 15:08
Januártól az UHT és az ESL tejek áfája is mérséklődik.
Vásárló Termékvisszahívás a Lidlnél: nem akármibe került szalmonella  
Privátbankár.hu | 2018. november 15. 16:34
A cég saját minőségellenőrzési vizsgálatain bukott el a termék.
Vállalat Orosz konkurenciát kap az Aldi és a Lidl 
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 17:40
Az Aldi és a Lidl által dominált német diszkontüzletlánc-piacon egy orosz szereplő készül megvetni a lábát, a szibériai székhelyű Torgservis. Mégpedig olyan területeken, ahol az emberek szegényebbek, Keleten és Északon. Még csak az ingatlanvásárlásnál tart, de olyan szuperegyszerű boltokat nyithat, mint az Aldi és a Lidl a diszkontok hőskorában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG