2p

Az osztrák Lidl növelte piaci részesedését Ausztriában. 

A Lidl Austria - a német diszkontlánc osztrák leánycége - tavaly 5,9 százalékra növelte részesedését az ottani kiskereskedelmi piacon 2023 végére a GfK piackutató cég adatai szerint, ami 0,6 százalékpontos növekedésnek felel meg. Ez egyben a legjelentősebb bővülést jelenti az ausztriai kiskereskedelmi cégek versengésében - írja a boltlánc és a piackutató száma alapján az ESM Magazine kiskereskedelmi szakportál. 

Bővülést ért el odaát a Lidl
Bővülést ért el odaát a Lidl
Fotó: Depositphotos

A német diszkontlánccal együttműködő helyi vállalatok 1,1 milliárd euróval (431 milliárd forint) növelték az értékesítés értékét. Ezen belül 500 millió eurót hozott a helyben termelt élelmiszerek exportja.

Árfolyamok és grafikonok

A Lidl közel 50 százalékban helyi, osztrák termelőktől származó élelmiszereket értékesít Ausztriában. Alessandro Wolf, a Lidl Österreich vezérigazgatója úgy látja, hogy egyre többen térnek be áruházaikba, egyre többen térnek vissza és egyre többet vásárolnak náluk.

A vállalat az elmúlt évben 100 millió eurót (39,2 milliárd forint) fordított áruházai bővítésére és modernizálására. A növényi alapú helyettesítő termékek értékesítése 24 százalékkal nőtt 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest. A vegán termékek kínálata 13 százalékkal szélesedett. A gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken, a friss húson át a bébiételekig a természetes élelmiszerek eladása 11,8 százalékkal bővült tavaly 2022-höz képest. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG