7p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

A pénzügyi szolgáltatókra kirótt extra terhek miatt segíthet a bankoknak, hogy a kártyacégek aktívan innoválnak, s így csökkenthetik a banki terheket - mondta a Privátbankárnak Eölyüs Endre, a Mastercard budapesti irodájának vezetője. Az új fejlesztések hamar beépülnek, s az sem baj, ha új megoldások lépnek piacra.

- Bár az MNB legutóbb publikált pénzforgalmi jelentésében arról ír, hogy 2014-ben a várakozásokkal ellentétben nem csökkent az elektronikus banki csatornák, így a bankkártya-terület forgalma, a piaci szereplők a szakmai előadásokon meglehetősen borús képet festenek a piacról. Miként tud enyhíteni a problémáikon egy bankkártya-cég, mint például a MasterCard?

- Az, hogy a forgalmat, a növekedést tartani tudja a piac, a modern pénzügyi struktúrák tekintetében nem meglepő – érthető, hogy az új, modernebb dolgok leváltják a régit. Nagyon nagy baj lenne, ha megállna a fejlődés – erre senki nem számít, még az ingyenes készpénzfelvétel kapcsán sem. Ugyanakkor látni kell, hogy a pénzügyi szolgáltatókra kirótt terhek – a bankadótól a tranzakciós illetéken át az interchange-díj szabályozásig  – mind-mind abba az irányba hatnak, hogy a bankoknak egyre szűkűlő marginból kell finanszírozniuk az elektronikus banki innovációkat, vagy épp a biztonsági fejlesztéseket. Ebből az aspektusból igenis lehet szerepe a kártyatársaságoknak, hiszen azzal, hogy egységes megoldás-platformokat kínálunk, lényegesen kisebb bekerülési költségekkel dolgozhatnak a bankok. Azzal, hogy egyre több saját fejlesztést tudunk felmutatni, az innovátorok kockázatát szeretnénk és tudjuk is csökkenteni. Az a fontos, hogy a fejlesztéseinket teljesen semleges módon kínáljuk, azaz minden piaci résztvevőnek felajánljuk az új megoldásokat, rájuk bízva, hogy igényik-e, és ha igen, mikor.

Eölyüs Endre

A szakember 2013 novembere óta a MasterCard budapesti irodájának vezetõje, feladata a magyar és szlovén piacok stratégiai és operatív irányítása. A szakember diplomáit a Gödöllõi Egyetemen és a CEU-n szerezte, a MasterCard elõtt a Zuno Bank magyarországi leányvállalatának igazgatója volt, korábban pedig számos vezetõi beosztásban a Budapest Banknál dolgozott.

Átvett szerep

- Ez igaz például az egyérintéses, PayPass kártyák elterjedésére is?

- Természetesen. Ugyanakkor naivitás lenne azt hinni, hogy egy-egy piaci szegmensben nincs szükség arra, hogy legyen a fejlesztéskor „zászlóshajó”, amely után már könnyebb becsatlakoztatni a szereplőket egy működő rendszerbe. A PayPass áttöréséhez is kellett, hogy a legnagyobb kártyaportfólióval és – ami talán még fontosabb – legnagyobb bankkártya-elfogadói hálózattal rendelkező bankok  kiálljanak a technológia mellett. Ma már így a kisebb bankok számára sem kérdéses, hogy létezik az az infrastruktúra, amely mellett valóban növelni lehet az ügyfélélményt a fizetések terén e technológia használatával, s így érdemes a plasztikjaikon alkalmazni az egyérintéses megoldást. A MasterCard feladata ilyenkor az, hogy az indulóknál porlassza a piacra lépés kockázatát.

- Vajon nem csökkentené-e a kártyás innovációk esetén a piacra lépés kockázatát az, ha a fejlesztések terén legalább a két EMV-szabványt használó kártyatársaság, a MasterCard és a Visa kölcsönösen elismernék a másik cég által már elfogadott rendszereket és nem kellene mindkét cégnek komoly pénzeket fizetni a certifikációért?

- Bár a chipkártyák esetében valóban közös platformot fogadott el a két kártyacég épp a fejlesztések olcsósága és a rendszerek átjárhatósága érdekében – azaz, hogy ne kelljen külön terminált alkalmazni a két kártyatársaság plasztikjainak elfogadásához -, ám a kártyás tranzakciók lebonyolítása, azok biztonságának szavatolása terén más utakat járunk. Teljesen érthető szerintem, ha a MasterCard a saját zárt biztonsági rendszerében hisz, csak ebben, a saját környezetében tudja szavatolni a tranzakciók biztonságát. Természetesen hasonlóan gondolkodik legfőbb versenytársunk is.

Befogadó környezet

- Kell-e ennyi innováció, főleg akkor, ha bármikor jöhet egy új technológia, ami zárójelbe teszi az addigi fejlesztéseket?

- Ténykérdés, hogy az IT-fejlesztések az elmúlt években drámaian felgyorsultak, és tény az is, hogy voltak mellékvágányok, mint például a wap-alkalmazások fejlesztése, hiszen az okostelefonok pillanatok alatt kiszorították ezeket a megoldásokat a piacról. De kell, szükséges az innováció, ráadásul az ügyfelek – a kezdeti berzenkedés ellenére – fokozatosan elfogadják az újat, ha az számukra könnyebbé vagy biztonságosabbá teszi a szolgáltatást. Hogy ne a bankkártya-piacról hozzak példát: hónapokig méregették az emberek a Tesco-áruházakban felállított automata-gyorspénztárakat, de ma már általános a használatuk. Van még mit fejleszteni rajtuk, hogy még tökéletesebb legyen az ügyfélélmény, de az áttörés már megvolt, ez kétségtelen.

- A bankkártyák szempontjából bizonyos szempontból a kimúlás veszélyét hordozzák a fejlődések, hiszen a plasztik végét jelentheti, ha a fizetési forgalom a mobilokra megy...

- A MasterCard már nem szorosan vett „kártyacég”, hanem fizetési megoldásokat szállító innovációs vállalkozás. Nem a plasztik fizikai formája a fontos, hanem az, hogy a megoldásainkat használva a banki ügyfelek mindenhol pillanatok alatt, abszolút biztonság mellett tudjanak fizetési tranzakciót kezdeményezni betétállományuk vagy épp hitelkeretük terhére. Aligha véletlen, hogy támogatunk minden olyan megoldást, amely révén elérhető ez az ügyfélélmény – legyen elég talán csak a MasterCard Mobile alkalmazásra, vagy az idén tavasszal, a barcelonai Mobil Világkongresszuson bemutatott elektronikus pénztárcára, az OTPay szolgáltatásra utalnom. Azt gondolom, hogy fontos a szerepünk ezekben az ügyletekben, például abból a szempontból, hogy „kinyitjuk” a fejlesztéseket – a korábban kicsiben, zárt körű megoldás-platformokban gondolkodó bankok, fejlesztők figyelmét minden esetben felhívjuk arra, hogy igazi áttörést csak akkor lehet elérni, ha a megoldásokat minél szélesebb kör számára elérhetővé teszik. Maradva a példánál, az említett elektronikus pénztárca-projekt nagy vívmánya, hogy bankfüggetlenül, minden bankkártyát regisztrálni lehet fizetésre. A MasterCard emellett aktívan részt vesz például a MobilTárca szolgáltatás kialakításában is, amely tulajdonképpen a PayPass kártya mobilváltozata, és az egyérintéses kártyás fizetés élményét költözteti a mobiltelfonba, kiegészítve a képernyő által nyújtott plusz lehetőségekkel, mint például az egyenleg lekérdezés.

Új vetélytársak

- De egy mobilra fejlesztett fizetési alkalmazás elvben a bankok és így a kártyatársaság megkerülésével is lehetővé teszi a fizetésforgalom fenntartását. A magyar szabályok nem tiltják, hogy a mobilegyenlegem terhére akár autót is vegyek – ha a szolgáltató ebbe belemegy. Erről mi a véleménye?

- Bár valóban vannak szabályozói hiányosságok, az ésszerűség azt diktálja, hogy a telekom-cégek csak egy limitált összegig vállalják az alapszolgáltatásuktól „idegen” megoldások, a mobilvásárlások finanszírozását az ügyfelek mobilegyenlege terhére. Ennek ellenére természetesen a mikrofizetések terén egy szép summát „elvihetnek” a pénzügyi szolgáltatóktól, amely érzékenyen érintheti majd a piacot. Ez egy másik iparág, más szabályozás és más üzleti és kockázatkezelési folyamatokkal, amelyek mutathatnak bizonyos területeken átfedést, de a 100 százalékosan a két iparág nem csereszabatos egymással. Ugyanakkor az MNB többször, legutóbb a már említett fizetésforgalmi jelentésében jelezte, hogy folyamatosan monitorozza a mobilvásárlások piacát és szükség esetén beavatkozik és szigorúbb szabályok alá vonja a területet. Hogy ez miben, mennyiben érinti majd a MasterCardot? Mi fejlődési lehetőséget látunk benne – mint már említettem, innovatív megoldás-szállítók vagyunk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor MNB-bírságot kapott a nyakába az MFB
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 19:41
Szabálytalanságokat találtak.
Pénzügyi szektor Segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 14:37
Csaknem hatmilliárd forinttal.
Pénzügyi szektor Feladták a leckét Matolcsy Györgyéknek Frankfurtban
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 16:14
Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően ismét változatlanul hagyta a három irányadó eurókamat szintjét.
Pénzügyi szektor Milliós bírságot osztott ki az MNB egy befektetési szolgáltatóra
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:12
Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat.
Pénzügyi szektor Zöldebb alapokat kínál az MBH
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 13:01
Megújult az MBH-s választék. 
Pénzügyi szektor Kutatás érkezett, erre számítanak a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 12:51
Inkább csak hosszabb távon derűláótak a magyar nagyvállalatok. 
Pénzügyi szektor Az euró korán kelt, de minek? Nézzen csak rá a forint árára!
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 07:30
A forint erősödni tudott a főbb devizákkal szemben a péntek reggeli bankközi kereskedésben - csütörtök estéhez képest.
Pénzügyi szektor Nagy sikerről számolt be az Erste Group
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 11:35
Az Erste Csoport tavalyi működési eredménye 38 százalékkal, nettó nyeresége 37,8 százalékkal múlja felül a 2022-est.
Pénzügyi szektor Kgfb: visszafogottabb drágulásról szólnak az adatok
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 15:50
Lassulás a kötelező biztosításoknál. 
Pénzügyi szektor Miben új a családi vagyonkezelés, amivel most rukkolt elő az Apelso?
Bózsó Péter | 2024. február 23. 07:53
Eddig általában vagyonkezelésről beszéltek az iparág cégjei, most családi változatával kíván piacot szerezni az Apelso, mégpedig a felső tízezer családot célozva. Miben új ez?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG