Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Hiába láttunk pillanatnyi fellendülést októberben, azóta gyakorlatilag megtorpantak az árfolyamok.

Még mindig tart a kukorica betakarítása, így nem csoda, hogy a kivárás mellett dönt a piac: az októberben látott rövid fellendülés óta gyakorlatilag változatlan áron kereskednek a gabonákkal. Ráadásul a beígért nagy esők miatt várhatóan szünetelni fog az aratás, ami tovább gyengítheti a piaci árakat, ezt közölte a Magro.hu a Privátbankár.hu-val.

A Magro Gabonaindex (MGX) aktuális értéke a a 44. héten 7992 ponton állt, itthon 40 százalékkal kevesebb kukoricát kötöttek le, mint a tavalyi év azonos időszakában.A kukorica ára október végén elérte a tonnánkénti 40 ezer forintot, ez maradt meg a 44. héten is. Bár ez nem tűnik túl magasnak, azért némi nyereséggel kecsegteti a gazdálkodókat, véli Németh István, a Magro.hu ügyvezetője.

Párizsban a nagy emelkedés után 2 százalékot csökkent a kukoricaárfolyam, itt ismét a 163 eurós szinthez közelít. Chicagóban azonban október közepe óta egy viszonylag szűk sávban, 135 és 140 USD között mozog a görbe. Jelenleg összesen ötezer tonna kukorica keresi új gazdáját a hazai piactéren.

Mi lesz a búzával?

A hazai határidős búzaárak továbbra is változatlanok: az étkezési búza kitartóan a 41 ezer, a takarmánybúza pedig a 39 500 forintos szintnél áll. Mindemellett a fizikai piacon sem történt semmi érdemleges, a takarmánybúzát 35 ezer forintért, az étkezési búzát 40 ezer forintért adják-veszik.

Október közepén szintet ugrott a búza ára Párizsban, itt 160-ról 163 euróra emelkedett, azóta újra meglehetősen stabilan tartja a 161,75 euró-s szintet. Chicagóban ezzel szemben jelentősen drágult a búza, itt az emelkedés már a 3 százalékot is átlépte, ezzel az árfolyam 152 dollár fölé is ugrott. A piacon egyébként jelenleg ezer tonna búza keresi új gazdáját és 20 ezer tonnányit vennének a hazai piactéren.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár Sokkal több pénzt költ a kormány a vidék támogatására, mint eddig
Baka F. Zoltán | 2021. január 12. 08:27
Itt a korszakváltó bejelentés, amit beharangoztunk.
Agrár Újra megjelent a madárinfluenza Magyarországon - már ölik a pulykákat
Privátbankár.hu | 2021. január 6. 14:57
Madárinfluenza-vírus jelenlétét igazolta szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban. A vonuló vadmadarak miatt a betegség fokozott veszélyt jelent a baromfiállományokra.
Agrár Lázár János és Csányi Sándor is ott van a Szent István Egyetem alapítványi kuratóriumában
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 09:43
Az egyetem február elsején nevet vált, és Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább.
Agrár Jó hír a hazai földbirtokosoknak: nem lesz árcsökkenés
Privátbankár.hu | 2021. január 3. 10:33
Az elmúlt évtizedben megkétszereződtek a termőföldárak Magyarországhon. A hazai földbirtokosoknak jó hír, hogy még a formálódó válság sem csökkenti az árakat, legfeljebb stagnálnak, így aki most venne földterületet, a visszapattanó gazdasági konjuktúra idején jól járhat.
Agrár A magyar zöldpaprikának is betett 2020
MTI | 2020. december 31. 08:59
Csökkent a termőterülete, és az átlaghozam javulása ellenére magasabb lett az ára, miközben csökkent az exportja és nő az importja.
Agrár Joe Bident beoltották koronavírus ellen
MTI | 2020. december 22. 06:36
A megválasztott amerikai elnök élő tévéadásban kapta meg a Pfizer-BioNTech vakcináját.
Agrár Agrárpénzügyi all-in – interjú a Takarék Agrár Üzletág vezetőjével
Natív tartalom | 2020. december 17. 16:29
Már több mint egy éve annak, hogy a Takarékbank elindította az Agrár Régiókat és az Agrárcentrumokat. Az azóta eltelt idő elegendőnek tűnik egy kis visszatekintésre, összegzésre, a tanulságok levonására, a tapasztalatok megosztására. Erre kértük fel Hollósi Dávidot, a Takarékbank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatóját.
Agrár Már hivatalos: jogfosztottá vált Deutsch Tamás a néppárti frakcióban
Wéber Balázs | 2020. december 16. 21:25
Erről döntött szerda este az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.
Agrár Tönkreteheti a baromfiágazatot a gabonaárak elszállása
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 09:20
Kormányzati segítséget kérnek: bér- és járuléktámogatást valamint 5 százalékos áfát.
Agrár Magyarország több tízmilliárdos katonai üzletet kötött Izraellel
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 13. 10:17
A magyar hadsereg megvásárolja Izraeltől a kis hatótávolságú rakéták és tüzérségi lövedékek ellen védelmet nyújtó Vaskupola rendszer radarrendszerét - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.
Friss
hírlevél