<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Továbbra sem minden magyar húsüzemnél oldották fel az orosz hatóságok a húsimport-korlátozást. Külön gondként jelentkezik, hogy Moszkva immár az EU szankciók miatt is "büntetheti" a magyar húscégeket.

Néhány húsüzemnél már feloldották az orosz hatóságok a magyarországi húsimportra vonatkozó korlátozást, amelyet május 14-től léptettek életbe. Két nagy hazai húsipari vállalatunk, a Hungerit Zrt., valamint a Pick Szeged Zrt. ugyanakkor továbbra sem szállíthat az orosz piacokra - írja a Délmagyarország.

Magyar József, a Hungerit elnök-vezérigazgatója a lap kérdésére elmondta, a tárcától és a szakhatóságtól máig nem kaptak arra vonatkozó választ, hogy mire számíthat a vállalat a jövőben. Hangsúlyozta, a hibajegyzékben felsorolt észrevételeket kijavították, azóta várnak.

Az orosz export nem jelentős a Hungeritnél, évi háromezer tonna, amelynek a felét már májusig kiszállították, még az utolsó pillanatban is kijutott tíz kamionnyi áru. A cégnél ugyanakkor amiatt bosszankodhatnak, hogy az embargó előtt két évig keményen dolgoztak azon, hogy szállíthassanak egy orosz áruházlánchoz - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Pick Szegednek sincsenek új információi - mondta Éder Tamás, a Bonafarm csoport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója – idézi a megyei lapot a Magyar Hírlap. Emlékeztetett: az afrikai sertéspestis litvániai és lengyelországi megjelenése miatt Oroszország már februárban leállította az unióból származó sertéshúsok, húskészítmények bevitelét, csak a hőkezelt vagy főtt termékek voltak kivételek. A Pick orosz exportjának közel nyolcvan százalékát érintette a februári intézkedés, ehhez jött a májusi tilalom, ezzel együtt az exportengedély felfüggesztése.

További kérdéseket vethet fel az orosz piac jövőjével kapcsolatban az EU által elrendelt szankciók kérdése, hiszen látható, hogy Moszkva több fronton is léphet. Mint ismert, Oroszország augusztus 1-jével megtiltotta meg a Lengyelországból származó zöldség és gyümölcs bevitelét, emiatt a lengyel gazdák képviselői most uniós kompenzációt sürgetnek..

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár A búzakínálat az idén sem dönt rekordot, de azért nem kell aggódni
Jernei Gábor | 2022. május 15. 11:46
A hazai ellátás nem forog veszélyben a legfontosabb kenyérgabonánkból.
Agrár Agrárminiszter: öntöttük a pénzt a gazdáknak, tessék jól felhasználni!
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 11:37
Nagy István nagyon megvédte a magyar állattenyésztést.
Agrár Scholz kezdhet aggódni: iszonyatosan drágulhat a német sör
Privátbankár.hu | 2022. május 4. 11:15
Akár 30 százalékkal is többe kerülhet a nedű az év végére. Vajon Magyarországra is begyűrűzik majd a sördrágulás?
Agrár A német miniszter figyelmeztet – jön a példátlan éhínség a világban
Káncz Csaba | 2022. április 26. 18:16
Legalább 3,2 milliárd ember élelmezése függ a műtrágyák használatától, márpedig a nitrogén alapú műtrágyák ára tonnánként 300 dollárról 1700 dollárra emelkedett. Egy elhúzódó ukrajnai háború katasztrofális következményekkel járna a világ élelmiszerellátására nézve.  Káncz Csaba jegyzete 
Agrár Globális sokkhatások karmaiban a magyar agrárium
Jernei Gábor | 2022. április 20. 16:52
Megjelent a magyar mezőgazdaság évkönyve, az Agrárláz 2022.
Agrár Országszerte átveszi a használt sütőolajat a Mol
Privátbankár.hu | 2022. április 18. 08:18
A használt sütőolaj veszélyes hulladéknak számít, biztonságos leadására lehetőség van a Mol több mint 350 töltőállomásán - hívta fel a figyelmet a vállalat annak kapcsán, hogy húsvétkor a háztartások az átlagosnál nagyobb mennyiségben használnak zsiradékot, amelyet megfelelő módon gyűjtve és leadva újra lehet hasznosítani.
Agrár A katonai konfliktus és a gyenge forint szorítja az agráriumot
Privátbankár.hu | 2022. április 13. 11:16
Az ukrajnai események és a gyengélkedő forint miatt különösen fontos, hogy hatékonyabb legyen a mezőgazdaság.
Agrár Rettegésben tartott rovarok és gombák
Jernei Gábor | 2022. április 12. 17:28
Új szereplőként jelent meg az agropiacon a Kwizda Garden.
Agrár Újabb ország csap oda az oroszoknak – diplomatákat is kiutasítanak
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 11:55
Japán is bekeményít Oroszország ellen, de az orosz nagykövet nincs a kiutasított diplomaták listáján.
Agrár 4300 milliárd forint támogatás ömlik a vidékfejlesztésbe
Privátbankár.hu | 2022. április 6. 15:32
Fontos szerepe lesz az agrár-élelmiszeriparnak a következő évek magyar gazdasági stratégiájában.
hírlevél
Ingatlantájoló