2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elfogadták az orosz mintára készült törvényt, ez sokaknak nem tetszett.

Georgiában szerdán este második olvasatban is elfogadták a "külföldiügynök-törvényt", miközben a tbiliszi parlament épülete előtt tüntetők ellen a hatóságok vízágyúkat, könnygázt, gumilövedékeket vetettek be tömegoszlatásra.

Az úgynevezett külföldiügynök-törvényt ellenzők megrohamozzák a parlament épületét Tbilisziben 2024. május 1-jén este, miután a javaslatot második olvasatban is elfogadta a georgiai törvényhozás. A hatóságok vízágyúkat, könnygázt, gumilövedékeket vetettek be tömegoszlatásra
Az úgynevezett külföldiügynök-törvényt ellenzők megrohamozzák a parlament épületét Tbilisziben 2024. május 1-jén este, miután a javaslatot második olvasatban is elfogadta a georgiai törvényhozás. A hatóságok vízágyúkat, könnygázt, gumilövedékeket vetettek be tömegoszlatásra
Fotó: MTI/EPA/David Mdzinarisvili

A 150 fős georgiai törvényhozás jelenlévő tagjaiból 83-an támogatták 23 szavazat ellenében a vitatott előterjesztést. A szavazást megelőzően az AFP francia hírügynökség helyszínen lévő tudósítói szerint tüntetők tízezrei vonultak utcára georgiai és uniós zászlókat lengetve, hogy tiltakozzanak a törvényjavaslat elfogadása ellen, amelyet azonban még majd harmadik - és ezzel végső - olvasatban is el kell fogadnia még a parlamentnek.

A TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a hatóságok gumilövedékeket is bevetettek, amelyek miatt legalább egy ember sérülést szenvedett.

Szalome Zurabisvili államfő támogatásáról biztosította a tüntetőket.

A rendőrség már az előző nap is könnygázt, illetve vízágyúkat vetett be a tiltakozók ellen és hatvanhárom tüntetőt vett őrizetbe.

A Georgiai Álom - Demokratikus Georgia kormánypárt áprilisban terjesztette ismét a parlament elé azt az indítványt, amely előírná, hogy azokat a szervezeteket, amelyek anyagi eszközei több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi befolyásoló ügynökökként regisztráltassák. Bírálói ezt ahhoz a törvényhez hasonlítják, amelyet Oroszország széles körben alkalmaz a másként gondolkodók elleni fellépéshez.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Irakli Kobahidze georgiai kormányfőt a Karmelita kolostorban 2024. április 25-én
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Irakli Kobahidze georgiai kormányfőt a Karmelita kolostorban 2024. április 25-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A törvényjavaslat újbóli beterjesztése ellen április 15. óta az ellenzék és a civil szervezetek újra és újra az utcákra vonultak.

Az Európai Unió, amely decemberben adta meg Georgiának a tagjelölti státuszt, felszólította a tbiliszi vezetést, hogy vonja vissza ezt az előterjesztést.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Bezárja csíkszeredai gyárát a tejfeldolgozó Lactalis
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 15:54
Az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján.
Agrár Ebből még nagy baj lehet: nem lesz elég élelmiszerünk?
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:51
Elkeseredett hangú nyílt levelet küldött a kormánynak nemrégen a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöksége.
Agrár Jó hír a vevőknek: szinte megállt a termőföld drágulása
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 17:04
Hol kell a legtöbbet fizetni most egy hektár jó minőségű szántóért? Miért lett olcsóbb Békés és Csongrád? Mennyiért lehet bérbe adni a szántókat és miért nem akarnak szabadulni a gazdák a gyümölcsösöktől és a szőlőktől? A válaszokról beszélt, Mester Nándor felelős szerkesztő a Trend FM Reggeli monitor című adásában, aminek az első részében az infláció várható alakulásáról volt szó a friss adatokat értékelve.
Agrár Megint drágulni fog a kenyér
Privátbankár.hu | 2024. június 7. 14:32
Nőtt a gabona ára világszerte, emiatt még drágább lesz a kenyér.
Agrár Nem lesznek boldogok az ukránok – meghosszabbodott az EU-s tiltás
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 13:47
Legalább egy évig még biztosan maradnak.
Agrár Nem adják fel tiltakozásukat a lengyel gazdák
Privátbankár.hu | 2024. június 5. 14:46
A gazdák egy csoportja ismét lassítja a forgalmat a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határátkelőn.
Agrár Sokkoló árakra készüljön, akinek otthon elfogyott a kakaója
Szirmai S. Péter | 2024. június 3. 05:42
Extrém árraliba kezdett a kakaó a New York-i tőzsdén. Áprilisban az egy évvel azelőtti négyszeresén, tonnánként tizenegyezer dolláros csúcsot ért el a jegyzésár, majd ismét hétezer közelébe zuhant. A folytatásban kakaóhiány és további drágulás is jöhet.  
Agrár Az új vámtarifák miatt eltűnnek Európából az orosz és fehérorosz gabonatermékek
Privátbankár.hu | 2024. május 30. 13:26
Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el azzal a céllal, hogy tiltó vámokat vessen ki az Oroszországból és Fehéroroszországból importált gabonatermékekre; az intézkedés olyan mértékben növeli a gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámokat, hogy gyakorlatilag leállítja e termékek uniós behozatalát a két országból - tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön.
Agrár Éhségsztrájk kezdődött a varsói parlamentben
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 16:44
Éhségsztrájkba kezdett hétfőn a varsói szejm székházában a gazdák egy csoportja, amely már négy napja ülősztrájkot folytatott a helyszínen - közölte a lengyel média a szejmben tartott hétfői sajtóértekezletről beszámolva, amelyen az Orka nevű földművestársaság öt tagja szólalt fel.
Agrár Fellélegezhetnek az ukránok? Hazamennek a tüntető gazdák
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 10:56
Nem kaptak további engedélyt, így befejeződik a lengyel gazdák blokádja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG