<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Hazánk legrangosabb borszakmai elismerése kerül átadásra. A döntőben 6 neves hazai borász küzd az Év Bortermelője Magyarországon 2015. címért.

Közel 500 jelölt közül került ki az a hat borász, akik harcba szállhatnak a hazai borászat legrégebbi és legrangosabb díjáért. A jelöltek a következők:

Borbély Tamás: A badacsonyi borvidék indulója, és egyben a legfiatalabb jelölt. Lendületes, újfajta ízvilágú borai nemzeti és nemzetközi viszonylatban is egyre sikeresebbek.

Jásdi István: A balatonfüred-csopaki borvidék indulója. Családi pincéjük elnyerte a Balaton-felvidék Legszebb Pincéje címet. 17 hektáron gazdálkodik, 50 év után visszatelepítette a borvidékre a Furmintot.

Koch Csaba: A hajós-Bajai borvidék indulója. Saját telepítésű tőkéit 20 hektáron termeszti. Számtalan elismerést és díjat nyert már a borversenyeken.

Mészáros Pál: A szekszárdi borvidék indulója. Több mint 120 hektáron gazdálkodik. A Mészáros Borház és Pince eredményei nemzetközi szinten is figyelemre méltóak: aranyérem a Challenge International Du Vin, a Monde Selection, és a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

Szőke Mátyás: A mátrai borvidék indulója. Jelenleg 35 hektáron gazdálkodik. Hosszú évek óta exportálja borait Európán kívül Amerikába is.

Szöllősi Mihály: A neszmélyi borvidék indulója. Mára 35 hektáron termelnek kiváló borokat, melyek nemzetközi szinten is eredményesen szerepelnek.

A jelölt borászokat a Borest a Bor Akadémián rendezvényen ismerheti meg közelebbről a közönség november 20-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Ezt követően, a második fordulóban a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki nyerje el a borászok Kossuth-díját, vagyis az Év Bortermelője Magyarországon 2015. elismerő kitüntetést. Az eredményhirdetésre december 4-én kerül sor a Budavári Fortuna étteremben.

Agrár Csökönyesen ragaszkodnak a földbirtokhoz a kormánypárti képviselők
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 11:18
Még mindig a szántót és az erdőt szeretik legjobban, de lakásokat is vettek szép számmal.
Agrár Átalakulások előtt áll a takarmányipar
Márkázott tartalom | 2023. január 27. 11:23
Ideális étrend az állatok számára?
Agrár A beszállítókra panaszkodott a Tesco elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 18:00
De nem a magyarokra.
Agrár Sokakat érintő bejelentést tett a gyorsétteremlánc
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 12:27
2023-ban elkezdi partner franchise hálózatának kiépítését a Pizza Hut Magyarországon: az alkalmi gyorsétteremlánc több új éttermet nyitna országszerte, amihez már keresik a partnereket. Ez egy igazán különleges lehetőség, hiszen ritkaságnak számít, amikor egy globálisan ismert márka új kapukat nyit számára új piacokon. A hálózat fejlesztését első körben 50 ezer lakos feletti városokban tervezik, minden helyszínt egyenként mérlegelnek és felmérik a benne rejlő lehetőségeket.
Agrár A kormány megmondóembere már most lefújná az élelmiszerárstopot
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 11:29
Parragh László nem tartja kizártnak, hogy már most kivezetik az árstopot, még ha csak fokozatosan is.
Agrár A logika azt diktálná, hogy az élelmiszerárstopot is el kellene törölni
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 17:49
Ahogy tette azt az üzemanyagárstoppal, amelyet alapvetően az egyre terebélyesedő hiány láttán a korábban berögzített december 31. helyett már Mikulás napján eltörölt. Hogy ez milyen hatással járt az inflációra, azt pénteken tudhatjuk meg. Mindenesetre az élelmiszerárstop kivezetése mellett is nemcsak az e körben is megmutatkozó hiányjelenségek szólnak, hanem az is, hogy egyáltalán nem biztos, annak inflációnövelő hatása lenne, sőt. Ezt a témát is körüljárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli adásában.
Agrár Eljött az idő: érkezhetnek Ukrajnába a német Marder harckocsik
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 20:11
A tűzszünetet egyik fél sem vette komolyan – továbbra is folyamatosan lövik egymást. Esti háborús összefoglaló.
Agrár Jövőre átalakul a lakossági állampapírok köre - több pénzt vonnának be
Privátbankár.hu | 2022. december 30. 08:27
Jövőre újra nőni fog a teljes forint lakossági állampapír-állomány az idei visszaesés után, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 960 milliárd forintos emelkedéssel számol - derül ki a 2023-as évi finanszírozási tervből, amely az ÁKK honlapján érhető el.
Agrár Itt a legolcsóbb a magyar termőföld
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 17:11
A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank. 
Agrár Raskó György: a rossz támogatási rendszer teszi tönkre a magyar mezőgazdaságot!
Tiszóczi Roland | 2022. december 19. 05:33
Miért alacsony Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar termelékenysége, hogyan járul ehhez hozzá a rossz hazai és az uniós támogatási rendszer, és európai összevetésben miért negatív csúcstartó a magyar élelmiszer-infláció? A természeti kincseivel ilyen rosszul sáfárkodó ország alig van még egy a világon! Interjú Raskó György agrárközgazdásszal.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG