<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint minden uniós forrást lekötöttünk.

Több mint 36 milliárd forintot tudott felhasználni az ország az unió jelenlegi pénzügyi ciklusában a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében természetvédelmi fejlesztésekre - mondta Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Gárdonyban.

„A rendelkezésre álló forrásokat teljes egészében lekötöttük, egyetlen fillért sem hagytunk veszendőbe menni” – tette hozzá a helyettes államtitkár a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) mintegy 520 millió forint értékű projektjének záró rendezvényén.

100 ezer hektár újult meg

Rácz András elmondta: az év végén befejeződő hétéves uniós pénzügyi időszakban a természetvédelemre rendelkezésre álló forrásokból közel 25 milliárd forintot a természeti értékek helyzetének javítását közvetlenül szolgáló élőhely-rekonstrukciós fejlesztésekre költötték. Ennek eredményeként 100 ezer hektárt meghaladó védett természeti terület vagy Natura 2000-es terület került kedvezőbb állapotba, ami az eredetileg tervezett 30 ezer hektár háromszorosa.

A helyettes államtitkár a projektek tartalmáról szólva kiemelte: mintegy 40 százalékuk vizes élőhelyek helyreállítására összpontosít, 27 százalékuk pedig egyszerre több tématerületet érint. Rácz András hangsúlyozta azt is, hogy a kedvezményezettek széles körét vonták be a projektekbe, ugyanakkor a fejlesztések megvalósításában a nemzeti parki igazgatóságok játsszák a főszerepet. „Közülük kiemelendő a DINPI munkája, az igazgatóság közel 6 milliárd forint támogatást nyert el" - tette hozzá.

A következő – 2014-2020-as - pénzügyi időszakkal kapcsolatban a helyettes államtitkár elmondta: a természetvédelmi szempontból fontos kormányzati döntések már megszülettek, „Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív (KEHOP) címmel is lesz önálló operatív program, amelyen belül a természetvédelmi fejlesztés prioritás lesz. A tématerületekről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy a Natura 2000 területek vagy a klímaváltozás hatásának mérséklésével összefüggő fejlesztések hangsúlyosak lesznek, s a támogatások új célterületeként az úgynevezett zöld infrastruktúra is megjelenik.

Átjárókat és kerítéseket is építettek

A Ramsari Egyezmény az egyik legrégibb nemzetközi természetvédelmi egyezmény. Célja vizes élőhelyek megőrzésének elősegítése, és az ehhez szükséges jogi, intézményi keretek megalapozása.

Projektzáró beszédében Füri András, a DINPI igazgatója arról számolt be, hogy az 519,5 millió forint értékű fejlesztés eredményeként a Dinnyési-fertőt kettészelő 7-es főút mellett kétéltű- és hüllőterelők, békaalagutak, vidraátjárók és madárvédelmi kerítések épültek, az Ipoly-völgyben található, Ramsari Egyezmény alá tartozó vizes élőhelyeken a vízvisszatartás érdekében vízkormányzó műtárgyak épültek, míg a Gerecse hegységben két barlang bejáratát zárták le a denevérfajok megőrzése érdekében.

A Természeti értékek megőrzése a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén elnevezésű projekt 2010 májusában indult és teljes egészében támogatásból valósult meg az Új Széchenyi Terv keretében.

Agrár A beszállítókra panaszkodott a Tesco elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 18:00
De nem a magyarokra.
Agrár Sokakat érintő bejelentést tett a gyorsétteremlánc
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 12:27
2023-ban elkezdi partner franchise hálózatának kiépítését a Pizza Hut Magyarországon: az alkalmi gyorsétteremlánc több új éttermet nyitna országszerte, amihez már keresik a partnereket. Ez egy igazán különleges lehetőség, hiszen ritkaságnak számít, amikor egy globálisan ismert márka új kapukat nyit számára új piacokon. A hálózat fejlesztését első körben 50 ezer lakos feletti városokban tervezik, minden helyszínt egyenként mérlegelnek és felmérik a benne rejlő lehetőségeket.
Agrár A kormány megmondóembere már most lefújná az élelmiszerárstopot
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 11:29
Parragh László nem tartja kizártnak, hogy már most kivezetik az árstopot, még ha csak fokozatosan is.
Agrár A logika azt diktálná, hogy az élelmiszerárstopot is el kellene törölni
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 17:49
Ahogy tette azt az üzemanyagárstoppal, amelyet alapvetően az egyre terebélyesedő hiány láttán a korábban berögzített december 31. helyett már Mikulás napján eltörölt. Hogy ez milyen hatással járt az inflációra, azt pénteken tudhatjuk meg. Mindenesetre az élelmiszerárstop kivezetése mellett is nemcsak az e körben is megmutatkozó hiányjelenségek szólnak, hanem az is, hogy egyáltalán nem biztos, annak inflációnövelő hatása lenne, sőt. Ezt a témát is körüljárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli adásában.
Agrár Eljött az idő: érkezhetnek Ukrajnába a német Marder harckocsik
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 20:11
A tűzszünetet egyik fél sem vette komolyan – továbbra is folyamatosan lövik egymást. Esti háborús összefoglaló.
Agrár Jövőre átalakul a lakossági állampapírok köre - több pénzt vonnának be
Privátbankár.hu | 2022. december 30. 08:27
Jövőre újra nőni fog a teljes forint lakossági állampapír-állomány az idei visszaesés után, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 960 milliárd forintos emelkedéssel számol - derül ki a 2023-as évi finanszírozási tervből, amely az ÁKK honlapján érhető el.
Agrár Itt a legolcsóbb a magyar termőföld
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 17:11
A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank. 
Agrár Raskó György: a rossz támogatási rendszer teszi tönkre a magyar mezőgazdaságot!
Tiszóczi Roland | 2022. december 19. 05:33
Miért alacsony Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar termelékenysége, hogyan járul ehhez hozzá a rossz hazai és az uniós támogatási rendszer, és európai összevetésben miért negatív csúcstartó a magyar élelmiszer-infláció? A természeti kincseivel ilyen rosszul sáfárkodó ország alig van még egy a világon! Interjú Raskó György agrárközgazdásszal.
Agrár Terrorelhárítási központot foglaltak el szélsőségesek Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2022. december 18. 17:04
Szélsőségesek foglaltak el az északnyugat-pakisztáni Bannu régióban egy terrorelhárítási központot, ahol túszokat is ejtettek - közölték vasárnap helyi tisztségviselők.
Agrár Durva korlátozásokat vezetett be az Aldi
Privátbankár.hu | 2022. december 17. 16:31
Az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét limitálták - karácsony előtt egy héttel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG