TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A Fehéroroszországba és Kazahsztánban tartó szarvasmarhaexportról tárgyalt Kardeván Endre.

A Kazahsztánba és Fehéroroszországba irányuló magyar szarvasmarhaexportot gátló szabályok feloldásáról tárgyalt Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a hét elején az asztanai és a minszki főállatorvossal - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint Minszkben Igor Brilo állattenyésztésért és állategészségügyért felelős miniszterhelyettes és Mihail Pivovarcsik főállatorvos fogadta a magyar delegációt. A fehérorosz partner megígérte: amennyiben a magyar hatóság levélben garantálja, hogy csak egészséges állat kerülhet exportra, úgy megindulhat a szarvasmarha kivitele Fehéroroszországba.

Képzést is fizetünk

Megegyeztek a dupla mintavételi eljárásban, amely szerint Magyarországon egy belorusz és egy magyar állatorvos is mintát vesz, amit mindkét országban megvizsgálnak, amíg a bizalom ismét helyreáll. A belorusz főállatorvos megerősítette, hogy a magyar tenyészállatokkal szemben nincsenek minőségi kifogások.

A kazah fővárosban, Asztanában az államtitkárt Gulmira Iszajeva miniszterhelyettes és Rusztem Kurmanov főállatorvos fogadta. A találkozó központi témája a Schmallenberg-vírus kérdése volt, amelynek hatékony kezelése még sehol sem megoldott a világon, és jelenleg az Európai Unió egyetlen tagállama sem szállíthat élőállatot Kazahsztánba.

Kardeván Endre garantálta tárgyalópartnereinek, hogy Magyarország a vírustól mentes és felajánlotta, hogy a magyar hatóság akár 10 napon belül elvégzi az erre vonatkozó vizsgálatokat és megküldi az eredményeket. A felek megállapodtak arról is, hogy Magyarország vállalja öt kazah diák állatorvosi egyetemi képzésének és húsz kazah állatorvos és laboros továbbképzésének, terepvizsgálatokon való részvételének költségeit.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár Patthelyzetben a BKV, óriási kötbért kell fizetnie
Privátbankár.hu | 2020. október 13. 07:47
Egy 15 évvel korábbi ingatlan eladása miatt kell a BKV-nak 1,2 milliárd forintos kötbért fizetnie. Ráadásul az összeg napról-napra növekszik, mert esély sincs a telep átadására.
Agrár Most ért véget a tavaszi korona-spórolás, viszik a gazdák a traktorokat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 09:08
40 százalékkal több új traktort adtak el szeptemberben, mint egy évvel korábban.
Agrár Új adókönnyítések: októberben a parlament elé kerülhet
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 4. 07:31
A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) a héten jelentős adóügyi könnyítésekről döntött, amelyek fókuszában az adóbürokrácia jelentős csökkentése állt, mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Agrár Öt embernek lett pozitív a mintája a Lázár János felügyelte cégnél
MTI | 2020. szeptember 20. 10:48
Mindenkit leteszteltek a mezőhegyesi  agrárvállalatnál.
Agrár Kósa Lajos megmentette a Csíki Sört
Vég Márton | 2020. szeptember 18. 16:32
Tavaly is veszteséges lett Magyarországon a Csíki Sör, ami egy újabb érv lehetett amellett, hogy a kormánypártoknak miért kellett villámgyorsan átírniuk a sörpiaci szabályokat. 
Agrár Nem tiltják be a rituális állatöléseket az EU-ban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 10. 16:59
Úgy tűnik, a közösségi jogot az állatok joga fölé helyezte az Európai Bíróság.
Agrár Rég nem látott szinten a jüan, és hol van még a vége
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 2. 14:08
A nagy nemzetközi befektetési bankok a jüan árfolyamának további emelkedésére számítanak a dollár várhatóan tartós gyengülése és az erőteljes külföldi tőkebeáramlás miatt Kínában.
Agrár Nagyon kevés dinnye termett idén
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 27. 07:40
Nem zárnak sikeres évet az idén a dinnyetermelők: a várt mennyiség fele termett csak, ezt a kiesést pedig csak részben kompenzálták a szokásosnál magasabb árak - írta a Világgazdaság csütörtökön.
Agrár Megmaradt a beruházási kedv a mezőgazdaságban
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 13:28
A hazai gazdák továbbra is kiemelkedően fontosnak tartják a beruházásokat, sőt, 22%-uk a tavalyinál nagyobb mértékben tervez fejleszteni – derült ki a Budapest Bank legfrissebb Agrárgazdasági Indexéből.
Agrár A klímaváltozás és a mezőgazdaság: mit termeljünk, ha beüt a krach?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 20:06
A legnagyobb problémát a klímaváltozás sebessége jelenti. Olyan ütemben és olyan szélsőséges mértékben változik az időjárás, amivel a természetes környezet – és minden, ami arra épül – nem bír lépést tartani.  
hírlevél