<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aranyár
Részvény / Deviza / Áru Nagyon dicsérik a Molt, Warren Buffett patkányméregbe fektetett
Eidenpenz József | 2022. február 18. 12:18
A BUX az OTP miatt esik, míg a Mol a jó gyorsjelentése nyomán tartja magát. Átlépte az 1900 dollárt az arany árfolyama. A tőzsdeguru, aki patkányméregnek nevezte a bitcoint, most azzal foglalkozó neobankba fektetett. A politikai fejlemények nem egyértelműek, a tőzsdék kivárnak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább erősödhet a forint, az indiai mutáns sem teszi tönkre a nyarat?
Eidenpenz József | 2021. május 26. 12:21
Kissé bizonytalan ma a részvénypiaci emelkedés Európában, de a pluszok dominálnak. A BUX átlag feletti emelkedését a Richternek köszönhetjük, a forint viszont gyengül az MNB ülése óta. Újra 40 ezer felett a bitcoin, és egyre feljebb kúszik az arany, egy hazai brókercég is fantáziát lát benne. Az indiai mutáns sem teheti tönkre ezt a nyarat?
Részvény / Deviza / Áru 2000 dollár az arany, árupiaci árrobbanás várható?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 18:57
A tegnapi nagyszerű emelkedés után ma megtorpantak a főbb tőzsdeindexek, főleg stagnálnak, miközben pozitív és negatív hatások is érték őket. A kínai-amerikai feszültség növekedése és néhány rossz gyorsjelentés az egyik oldalon, a várható újabb amerikai kormányzati gazdaságélénkítés a másik oldalon helyezkedik el a mérleg serpenyőjében. A BUX index megint alulteljesítő volt, de igazán nagyot a forint esett.
Részvény / Deviza / Áru A járvány végét árazzák a tőzsdék, berobbant a Mészáros-részvények árfolyama
Eidenpenz József | 2020. április 6. 18:40
A válság nem mindenkinek rossz, erről árulkodik az egy nap alatt húsz százalékkal dráguló Opus részvényárfolyama. A világ legtöbb tőzsdéjét az töltötte el optimizmussal ma, hogy több országban tetőzni látszik a járvány. Itthon is emelkedett a BUX, de az OTP némileg visszahúzta. A forint erősebb lett.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki menekülne a piacról, de az ajtó továbbra is szűk
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 18:34
A devizapiacokon, a részvények és az árupiacokon is folytatódott a kitárazás. Továbbra is pánikszerűen szabadulnak a befektetők a kockázatosabb eszközeiktől szabadulni függetlenül attól, hogy milyen veszteséget realizálnak. Pedig a jegybankok újabb határozott lépést tettek a negatív következmények mérséklésére.
Részvény / Deviza / Áru Szabadesésben az amerikai tőzsdék a koronavírus világjárvánnyá minősítése miatt
Csabai Károly | 2020. március 11. 21:20
A Dow Jones napközben 6,5 százalékos mínuszban is volt, s bár a kereskedés utolsó órájában kicsit magához térni látszik, így is 5 százalék feletti bukóban zárhatja a mai napot.
Részvény / Deviza / Áru Hét éve volt utoljára ilyen drága az arany
Csabai Károly | 2020. február 21. 19:46
A sárga nemesfém unciáját (1 uncia=31,1035 gramm) az a félelem hajtotta ma napközben a 2013 óta nem látott 1650 dollár közeli szintre, hogy a kínai koronavírus miatt a világgazdaság növekedése jócskán lelassul. Emiatt ugyanis a befektetők elővették a jó öreg menedékeszközt és a kockázatosabbnak vélt instrumentumokból abba csoportosítják át pénzeik egy részét.
Részvény / Deviza / Áru Menekülnek is, meg nem is a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. február 21. 12:18
Miközben a koronavírus-járvány negatív hatása egyre jobban látszik a világgazdaságon, a piacokon a vevők kerültek többségbe, a legfontosabb indexek új csúcsokat értek el - áll a K&H Alapkezelő összefoglalójában. A járvány miatti félelem azon is látszik, hogy a menedéket nyújtó célpontokra, például az aranyra nagyobb a kereslet.
Részvény / Deviza / Áru A hétéves csúcs kipipálása után milyen éve lehet az aranynak?
Csabai Károly | 2020. január 20. 18:21
Alapvetően a felerősödő piaci és geopolitikai kockázatok, a negatív reálkamatok és a globális gazdasági növekedés várható lassulása lesz a legnagyobb hatással az arany árfolyamára a 2020-ban – emeli ki a Conclude Befektetési Zrt. az Arany Világtanács most nyilvánosságra hozott jelentéséből. Rövid távon azonban a spekulánsok is labdába rúghatnak.
Részvény / Deviza / Áru Jó befektetés lehet az arany, de nem az iráni krízis miatt
Király Béla | 2020. január 8. 20:00
Az év elején közel 100 dollárt erősödött az arany árfolyama, ami nem nevezhető szokványosnak. A fenyegető katonai konfliktuson túl is sokan látnak fantáziát a nemesfémben, de sok a szkeptikus hang, hogy képes lesz-e az arany megismételni a hét évvel korábbi remek évét.
Részvény / Deviza / Áru Azt hiszi, ezúttal minden másképp van? Néhány száz éves grafikon pont jól jöhet
Eidenpenz József | 2020. január 1. 08:00
Fél a válságtól? Nem tudja, mit hoz a jövő? Azt hallja, hogy új világ köszöntött be, és a régi törvényszerűségek már nem érvényesek? Mégis kétségei vannak? Gyógyszerként tudjuk ajánlani a sok évtizedes grafikonok nézegetését. De az is lehet, hogy némelyiktől csak még idegesebb lesz. (2. rész.)
Részvény / Deviza / Áru Csúcsot ostromol a BUX index, áttörte a bűvös határt az arany
Eidenpenz József | 2019. december 30. 11:14
Négy fontos hír az év(tized) sok helyen utolsó tőzsdenapjához. A BUX index napon belül már megdöntötte eddigi rekordját, kérdés, sikerül-e a zárásra is tartani. Az ünnepek alatt is tovább drágult az olaj, az arany, az ezüst. Hol lesz még holnap is kereskedés, hol nem?
Részvény / Deviza / Áru Nem döntötték be az olaj árát az új vámtarifák
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 17:10
Az Egyesült Államokban ugyan ünnepnap miatt zárva tartanak az értéktőzsdék, ám ennek ellenére sincs unalmas nap. Az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban életbe lépett új vámok ugyanis megmozgatták az árupiacokat.
Részvény / Deviza / Áru Meddig mehet még az arany? Meghökkentő számok repkednek
Eidenpenz József | 2019. augusztus 14. 06:06
Az arany már sokat drágult az idén, de a jegybankok kamatpolitikája, aranyvásárlásai miatt, a devizák leértékelődése közepette lehet, hogy még csak egy út kezdetén vagyunk. Új tényező is felmerült nemrég. Van egy olyan árupiaci termék is, amely a 2016-os nagy gödör aljához hasonló árfolyamon forog.
Részvény / Deviza / Áru Vége a húsevésnek? – öt alaphír, amiről nem jó lemaradni
Eidenpenz József | 2019. augusztus 8. 11:23
Ma Európában jó a tőzsdék hangulata, a főbb indexek fél-egy százalékos pluszban vannak. Ennek a Kínából érkező makroadat lehetett a fő oka, valamint az, hogy a héten legalábbis stabilizálták a jüant. Az arany és az ezüst száguld, az olaj éjjel összeomlott. Jobban megadóztatják a húst?
Részvény / Deviza / Áru Óriási esés a tőzsdéken – ingatlanba menekülnek a szupergazdagok?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 19:12
Nagyon csúnya mínuszban vannak a tőzsdék világszerte, különösen az USA-ban. A Wall Street fő indexei hétfőn élesen lefelé indultak el, a technológiai társaságokkal az élen. A közvetlen kiváltó ok az lehetett, hogy Kína hajlandó volt elengedni a jüan árfolyamát, válaszul a legutóbbi amerikai vámtarifa-fenyegetésre.
Részvény / Deviza / Áru Pirosba borult egész Ázsia – hat gyógyszer uborkaszezon ellen
Eidenpenz József | 2019. július 8. 11:24
Forró nyárra készülhetünk, nyoma sincs uborkaszezonnak, a tőzsdéket a hírek és várakozások rángatják a hírek. Ma reggel például Ázsiában volt jókora esés, elsősorban a kamatkilátások hatására. A BUX is süllyed, a forint gyengül. A Volkswagen akkukat vásárol, a Deutsche Bank megkezte az elbocsátásokat.
Részvény / Deviza / Áru Lagarde még feljebb küldi a tőzsdéket? 6 izgalmas piaci hír mára
Eidenpenz József | 2019. július 3. 11:18
Az EKB új elnökjelöltjének előzetes kijelölése a pozitív, a gazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmek a negatív serpenyőt erősítik a mérlegen. Mivel az új elnöktől is laza politikát várnak, történelmi mélységben az európai kötvényhozamok, újra száguld az arany és emelkednek a tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Hajszálnyira voltunk a háborútól az éjjel – öt tudnivaló a mai tőzsdenaphoz
Eidenpenz József | 2019. június 21. 11:23
Amíg mi aludtunk, Donald Trump állítólag kis híján bombázni kezdte Iránt. Ennek ellenére a tőkepiacok nyugodtak, szerény emelkedés látható Európában. A BUX viszont esik, három részvény is lehúzza, és 324 forint körül jár az euró.
Részvény / Deviza / Áru Erről lemaradt az OTP – hat lényeges hír a mai tőzsdenaphoz
Eidenpenz József | 2019. június 20. 11:18
Hat lényeges hírt is találtunk, amelyek a mai tőkepiacokat befolyásolják, és ebből kettő is az OTP-hez kapcsolódik. Kitört az optimizmus a tőzsdéken, aminek a Fed lehet a fő oka, de a kereskedelmi tárgyalások is szerepet játszhatnak benne. Száguld az arany, de az olaj is, gyengül a dollár és a forint.
Részvény / Deviza / Áru A nap tőzsdesztorija: galambok, euróár, arany és bányászok
Eidenpenz József | 2019. június 6. 20:20
Az EKB mai ülésén galamblelkűnek mutatkozott, amit az euró erősödése követett. De az is lehet, hogy inkább a dollár gyengült az amerikai kamatvárakozások hatására. A kötvényhozamok is a mélyben vannak, a tőkepiac is turbulens, sok minden összejött, hogy az arany emelkedhessen.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, forint? – Európában bolyong a dízelbotrány kísértete
Eidenpenz József | 2019. április 8. 11:34
Tovább gyengült, így kritikus szinten áll a forint, a 200 napos mozgóátlagon. A BUX index kissé süllyed, főleg az OTP húzza le, de egész Európában a bankszektor a visszahúzó erő. Az olaj is folytatja menetelését.
Részvény / Deviza / Áru Micsoda nap volt a mai – csapkodás, aranyláz, Trump-trollkodás
Eidenpenz József | 2018. október 11. 18:59
Európa ma behozta, amiről tegnap este lemaradt, Kína túl is teljesítette. Az amerikai tőzsdék ma nem igazán találják az irányt, fel-le mozognak az indexek. Az olajat maga az OPEC döngölte a földbe, viszont mindenki aranyat és ezüstöt, aranybányát szeretne venni. A BUX is esett, de a Richter és a forint tartotta magát.
Részvény / Deviza / Áru A Mol húzza a BUX-ot, ismét erőre kapott a forint
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 11:14
Jó a hangulat az európai részvénypiacokon, némi tétovázás után a BUX index is felfelé indult el. Pedig az erősödő euró nem jó az európai exportőröknek. A forint is visszanyerni látszik, amit hétfőn elveszített, drágul az arany és a többi fém.
Részvény / Deviza / Áru Van két jó hírünk, meg öt rossz
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 19:05
A tőzsdéken pocsék a hangulat, a rossz hírek mellett figyelmen kívül hagyták a jókat. A BUX is esett, de a Richternek hála az átlagnál sokkal kevésbé. A forint elég nagyot gyengült, de ez legalább régiós jelenség. Elintézték az olajat, a fémeket, zuhannak a bányarészvények, magához tért viszont a kriptopiac.
Részvény / Deviza / Áru Nincs már biztos menedék, nem válságálló őseink befektetése sem
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 06:06
Annak ellenére, hogy Törökország összeomlása közeli lehetőségnek tűnt a napokban a piacokon, a fertőzés továbbterjedéséről beszéltek, és a veszély ma sem múlt el, az arany ára majdnem másfél éves mélyponton van. Mi lehet ennek az oka? Teljesen megszűnt eme évezredes befektetés menedékszerepe, vagy csak több körülmény szerencsétlen együttállása vezetett ide?
Részvény / Deviza / Áru Oroszország tele van arannyal
Fellegi Tamás | 2018. június 4. 16:30
Úgy néz ki, a természet elkényeztette Oroszországot: a bőséges olaj-, és földgázkincs mellett egyre több aranyat is találnak, így a jelenleg sem kis volumenű kitermelés bő tíz év alatt megduplázódhat, az ország a második legnagyobb aranykitermelő lehet. A devizatartalékokon belül pedig dinamikusan növekszik az aranymennyiség, csökkentve a dollárfüggőséget.
Részvény / Deviza / Áru Távozó kurdok, csökkenő olajár
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 17:59
Nagyot esett a Mol, kisebbet az OTP, a Richter emelkedett, a délelőtt szárnyaló Opus mínuszban zárt. Esik az arany, szárnyal a spanyol tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Jaj a bankrészvényeseknek, jaj az OTP-seknek is
Eidenpenz József | 2017. szeptember 7. 18:39
Donald Trump keresztülvitt egy kisebb költségvetési megegyezést, az EKB felfelé módosította a növekedési prognózisát, lefelé az inflációsat. A tőzsdék ezt emelkedéssel ünnepelték, ám a bankszektort alaposan lelombozták a hírek. Ismét 1,2 fölé ugrott az euró/dollár, emiatt száguld az arany, a forint azonban erős, egy forinttal olcsóbb lett az euró.
Részvény / Deviza / Áru Ma is az arany a favorit, erőre kapott az OTP
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 5. 10:50
Emelkednek a komolyabb hazai részvények az OTP vezetésével, a kispapírok ugyanakkor teljesen lecsendesedtek, elmúlt bennük mindenféle korábbi láz. Európa is emelkedik, senkit nem aggaszt a koreai helyzet vagy bármi egyéb a piacokon. Az arany tartja tegnap szerzett erejét, az olajtípusok közti szokatlanul nagy árrés csökken.
Részvény / Deviza / Áru A túlvett OTP új BUX-rekordot hozott, 1300 felett az arany
Eidenpenz József | 2017. augusztus 28. 18:41
Budapesten újabb rekordot ért el a BUX index, az OTP-t saját maga is veszi. Kilátásaink javítása ellenére csak szerényen erősödött a forint, 2,5 éves csúcson van viszont az euró, ami nem tett jót az európai részvényeknek. Az USA-ban a technológiai papírok emelkednek főként, a többiek inkább stagnálnak. Sok havi csúcson áll az arany.
Részvény / Deviza / Áru Újra repülnek a pulykák, mélyben az angol font
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 21. 11:08
Míg a világ tőzsdei csendesen lefelé tartanak, nálunk újra nekiestek a tisztelt befektetők a hátsó sornak: Appeninnt és Enefit zsákolnak, pedig a múlt héten lett már belőle nemulass. Az angol font kitartóan gyengélkedik, az arany ugyanakkor jól tartja magát, bár 1300 dollárról elsőre kissé visszaesett.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon furcsa történik az aranypiacon
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 20. 09:22
Hiába a sorozatos botrányok és a pánikok, egyre kevesebben fektetnek a fémbe.
Részvény / Deviza / Áru Ne ijedj meg az OTP-től, Trump nyomta le az autógyártókat
Eidenpenz József | 2017. május 26. 19:31
A péntek hosszú hétvégét is jelentett sokaknak, így gyér volt a forgalom, de voltak meglepetések a tőzsdéken. A német autógyáraknak Trump szólt be, és ezzel lenyomta a DAX indexet, az olajrészvényeket az olajár sújtotta. Itthon az OTP esésének zömét az osztalékszelvény levágása okozta, a Mol esett, a Richter felment.
Részvény / Deviza / Áru Széttépik a párizsi tőzsdét, még a forintnak is jut az örömből
Privátbankár.hu | 2017. április 24. 10:56
Fellélegzett Európa, ha tényleg Macron lesz a francia elnök, megerősödhet az Európai Unió. Francia, olasz, spanyol hegymenet a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Megint ömlik az olaj, éves mélypontjára tapadt a forint
Eidenpenz József | 2017. április 19. 18:48
Nem minden tőzsdeindexnek sikerült emelkednie, de inkább szerényen pozitív volt a hangulat a részvénypiacokon. Sok gyorsjelentés érkezett, most inkább a jók domináltak. Egy készletadat nyomán nagyot esett az olaj, a brit részvényeknek ma sem tett jót az új választás. A BUX stabilan pluszban volt, a forint viszont elég gyengécske.
Részvény / Deviza / Áru Mit hoz a kakas éve? Egyre gyengébb a forint, túlhevült az Apple
Eidenpenz József | 2017. január 27. 18:51
Holnap kezdődik a kínai újév, a kakas éve, de részben ma is az amerikai elnök kakaskodása nyomta le a tőzsdei árfolyamokat. A BUX mind a négy fontosabb komponense esett, a forint megint kissé gyengébb lett, mint tegnap. Az olaj jókorát zuhant, igaz, nem nagyobbat, mint amekkorát tegnap emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Trump kezdi megijeszteni a tőzsdéket, ma újra beszélni fog
Eidenpenz József | 2017. január 23. 18:38
Donald Trump, a pénteken beiktatott amerikai elnök protekcionista megszólalásainak tudják be főleg a piacokon, hogy eléggé elromlott a hangulat, az óceán mindkét partján erőteljesen esnek a tőzsdei árfolyamok. A BUX index azonban mégis szerény pluszban zárt, az OTP és a Mol emelkedett, a forint gyengült, 310 forint volt egy euró.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan megrángatták a fontot, jó hírre is esett a Richter
Eidenpenz József | 2017. január 17. 18:37
Megint szépen estek a tőzsdék, ami részben Donald Trump, részben Theresa May kijelentéseinek köszönhető. Ezúttal a BUX is a többiekkel tartott, még a jó hírt közzétevő Richter is olcsóbb lett. Az angol font nagy mínuszból jó nagy pluszba lendült, az olyan kockázatkerülőnek számító befektetések, mint az államkötvények, az arany, a bitcoin viszont drágultak.
Részvény / Deviza / Áru Hetek óta először 1200 dollár felett az arany, megint 21 ezer a Mol-részvény
Eidenpenz József | 2017. január 12. 18:41
Eléggé elszomorodtak mára a részvénypiacok, ami fél-egy százalékos mínuszt okozott a főbb indexek értékében. Az okok részben Trumra vezethetők vissza. Főleg az autóipar esett, miután a Fiatot is megvádolták a hatóságok egy csalással. A forint erősödget, az olaj és az arany drágult, meg minden árupiaci termék, aminek a dollár esése jót tett.
Befalap Forinterősödésre és olajár-esésre, nemesfémekre, török lírára játszottak az OTP-alapok
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 16:00
Közzétették decemberi hírlevelüket az OTP alapjai, amelyek a fontosabb befektetésekről is sokat elárulnak, miközben az év vége is izgalmasan alakult a tőkepiacokon. Abszolút hozamú alapjaik aranytól aranybányákig, olajtól orosz részvényekig, złoty/forinttól török líráig sok egzotikusabb befektetéssel is foglalkoznak.
Részvény / Deviza / Áru Baljós árnyak mellett a BUX száguld tovább, az arany megtáltosodott
Eidenpenz József | 2017. január 5. 18:42
Mintha valami változna a tőkepiacokon, már korántsem olyan felhőtlenül optimista a hangulat. Az európai tőzsdék második napja döcögnek, Amerikában jött egy kis esés, az olaj is visszavett a kezdeti emelkedésből. Az arany szárnyakat kapott, a bitcoin viszont egy nap alatt 15-20 százalékot zuhant.
Befalap 300 forint felett a dollár, húszezer felett a Mol, újabb csúcson a BUX
Eidenpenz József | 2016. december 15. 19:19
Az amerikai kamatdöntés másnapján a tőzsdék szárnyalása folytatódott, a dollár másfél évtizedes csúcsra érkezett. A BUX újabb történelmi rekordot ért el, éves csúcsán forog a Mol, és sok év után először elérte a 300 forintos határt is a dollár. Süllyedésből emelkedésbe váltott az olaj, a nagy vesztesek a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki az aranyra hajt – nem csak az Olimpián
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 11:21
A sportolók mellett a befektetők körében is népszerű az arany, az árfolyam már a kétéves csúcs közelében mozog – lehet ennél feljebb is?
Befalap Ezeken az alapokon az idén nem lehetett veszíteni
Eidenpenz József | 2016. július 14. 06:05
Nem csak a részvény- vagy a devizapiacokon, az árupiacokon is nagy árváltozások voltak idén az első félévben, hol az olaj, hol az arany, hol az ezüst gondoskodott izgalmakról. Hogyan viselte ezt a kevés számú hazai árupiaci alap, és milyen hozamokat ért el a befektetői számára?
Részvény / Deviza / Áru 310 forint alatt az euró, brutális kitörésre készül az OTP
Eidenpenz József | 2016. április 19. 18:36
Jó makroadatok Európában, szépen emelkedő olajár, ugyanakkor néhány gyenge vállalati gyorsjelentés határozta meg a mai tőzsdenapot, aminek az eredménye európai rali és amerikai toporgás lett. Az euró 310 forint alá süllyedt, a DAX nagyot emelkedett, az amerikai technológiai részvények viszont gyengélkednek. Nagy mozgás lehet az OTP árfolyamában.
Részvény / Deviza / Áru Euró 310 forint alatt, mégsem lesz kamatemelés az USA-ban?
Eidenpenz József | 2016. február 4. 19:14
Újabb izgalmas, hullámvasúttal, nagy változásokkal tarkított tőzsdenapon vagyunk túl, az európai részvények végül átlagosan kissé emelkedtek, az USA tőzsdéi inkább stagnáltak. A dollár nagyon nagyot gyengült, az euró erősödése nem tett jót az európai részvényeknek. Erős a forint, kilőtt az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Nagy pofon volt ez a nap is a Kommunista Pártnak
Eidenpenz József | 2016. január 7. 18:39
Kínában fél óra után ismét felfüggesztették a részvénykereskedést, mert megint nagyot estek a papírok, ez pedig az egész világra átterjedt, ezúttal Budapestre is. Az euró volt 316 forint is, de csak átmenetileg, a dollár ezúttal gyengült, a kőolaj tovább zuhant. Pillanatnyilag az arany szinte az egyetlen, ami emelkedik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG