Csővári István
Személyes pénzügyek Világ adócsalói, rettegjetek? Ezeket érdemes tudnod az offshorozásról
Privátbankár.hu | 2016. április 15. 20:10
Nem tudod, hogy működnek az adóparadicsomok, de minden kávézásnál szóba kerül az offshore-botrány? Dr. Csővári István, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adószakértője menti a helyzetet, és elmondja a legfontosabb tudnivalókat az adóelkerülésről, hogy lenyűgözd a kávépartnered.
Adó Magyar a céged? Itt az új trükk az adótervezésben - mire kell figyelni?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 15:52
Az elmúlt időszakban Magyarországon is elterjedtek azok az adótervezési technikák, amelyek arra épülnek, hogy egy társaság kettős adózási illetőséggel rendelkezik, azaz egy adott országban van bejegyezve, viszont egy másikban rendelkezik ügyvezetéssel. Ezzel nem csupán adózási előnyökhöz juthat a cég, de jogi kockázatait is mérsékelheti vagy akár kivédheti. Ugyanakkor, nem árt tisztában lenni az ezzel járó számviteli és adminisztrációs előírásokkal. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összeállítása.
Adó Szorul a hurok: hova lehet még eldugni a pénzt?
Gáspár András | 2013. november 26. 13:31
Lassan eltűnnek a fehér foltok az adózás világtérképéről, egyre szorosabban működnek együtt a világ adóhatóságai, és olyan országok is kiadják az adózók adatait, akikről korábban ez elképzelhetetlen volt. Van még néhány utolsó védőbástya, és lesz még gond az elmélet gyakorlatba ültetésével, de lehet, hogy nemsokára tényleg mindenki adót fog fizetni.
Adó Bajban vagy Dubajban? Ki jár jól és ki pórul az új egyezménnyel?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 18:00
Adómentes jövedelemszerzést és visszamenőleges információszolgáltatást is lehetővé tesz a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött, speciális, kettős adóztatást kizáró egyezményt. Az egyezményből sok magyar profitálhat, de a visszamenőleges információszolgáltatás miatt megüthetik bokájukat azok, akik adóelkerülésre használták az országot.
Friss
hírlevél