Dollár
Részvény / Deviza / Áru Csaknem hároméves mélyponton a dollár
Privátbankár.hu | 2020. december 14. 19:17
A baj esetén az egyik fő menedékeszköznek számító amerikai deviza azt sínylette meg, hogy az Egyesült Államokban is engedélyezték az amerikai Pfizer és a német BioNTech által közösen kifejlesztett Covid-vakcina forgalmazását, emiatt ugyanis bátrabbá váltak a befektetők, javult a kockázatvállalási hajlandóságuk. Ami aztán a tőzsdékre is - kevés kivétellel - pozitívan hatott.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedő forint, zuhanó dollár – van olyan deviza, amibe érdemes menekülni?
Király Béla | 2020. augusztus 21. 06:18
A devizapiacok is rég nem látott izgalmakat hoztak 2020-ban, az év első felében a forint mélyrepülésének lehettünk tanúi, az utóbbi hetekben pedig a dollár gyengült rég nem látott mértékben. Az elemzők ugyanakkor az euró kapcsán sem feltétlen optimisták. Igaz, a mostani bizonytalan környezetben gyakorlatilag minden menekülődevizával szemben vannak ellenérvek.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Részvény / Deviza / Áru Vihar előtti csend a tőzsdéken?
Privátbankár.hu | 2020. június 18. 13:07
A pénz- és tőkepiaci árfolyamok nemcsak világszerte, de idehaza is alig változtak csütörtök kora délutánig az előző napi teljesítményeikhez viszonyítva. Csupán a vezető európai részvényindexek csökkenése érdemel említést, ám annak mértéke sem tekinthető számottevőnek. 
Részvény / Deviza / Áru Európa kizöldült, Budapest alulteljesített, Amerika vegyesen nyitott
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 18:49
Az öreg kontinens részvénypiacait az húzta felfelé a hét közepén, hogy a befektetőkben a geopoltikai feszültségeknél erősebbnek bizonyult a válságból való mielőbbi kilábalás reménye. Budapest viszont mínuszban zárt, az amerikai indexek mai teljesítménye pedig nehezen megjósolható. Az olajpiac nem osztotta a részvényesek optimizmusát, az árak az újra szaporodó COVID-19 fertőzésektől rettegve zuhantak. Az arany meg azért, mert a vele általában ellentétesen mozgó amerikai dollár teret nyert a többi vezető devizával szemben. 
Részvény / Deviza / Áru Rosszkedvet hozott a tőzsdékre a Fed borúlátása
Csabai Károly | 2020. június 11. 09:52
A részvénypiacok kivétel nélkül eséssel kezdték a hét negyedik napját, csupán a csökkenés mértékében tértek el egymástól. Az olaj lejtmenete viszont inkább az amerikai kőolaj-készleteknek a várt csökkenéssel szembeni emelkedésével magyarázható, az ugyanis csak fokozta a túlkínálatot. Nem meglepő, hogy a bizonytalanság fokozódásából a menedéknek számító nemesfémek profitáltak. Idehaza ugyanakkor a forint jelentősen gyengült az euróval és a dollárral szemben. 
Részvény / Deviza / Áru Miért nem gyengül az a fránya forint, ha mindenki azt várja?
Barlai Róbert | 2019. december 12. 06:05
Miközben az MNB-nek hivatalosan nincs árfolyamcélja, a külföldiek már rég berendezkedtek arra, hogy a magyar jegybank folyamatosan a gyengébb szintek felé terelgeti a forintot. Mostanra úgy tűnik, belföldön is elfogadták az intézmények a folyamatot - ha azonban a grafikonok mögé tekintünk, azt látjuk, új szelek támadhatnak a devizapiacon. Külső szakértőnk jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru A forintárfolyam kacifántos története, 10 pontban elmesélve
Eidenpenz József | 2019. szeptember 27. 14:45
Újabb és újabb mélypontokra süllyed a forint. Pár év stagnálás után felfelé tört ki az euró/forint árfolyam, de valójában a mozgás még csekély. Mikor volt 19 évig változatlan a dollár ára? Mennyit erősödött 70 év alatt a svájci frank? Hová jutnánk, ha megismétlődne a Lehman-pánik? Miért drága a cseh sör?
Részvény / Deviza / Áru Több mint kétéves mélyponton az euró a dollárral szemben
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 26. 17:20
Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat ugyanis most éppen optimizmus övezi, ami növelte a zöldhasú iránti keresletet – ez áll az uniós pénz dollárral szembeni 28 havi mélypontja mögött. Ennél összehasonlíthatatlanul jelentősebb a forinttal szembeni rekordja, utoljára csaknem két évtizede kellett annyit, 306 forintot fizetni az USA pénzéért, mint most.
Részvény / Deviza / Áru Nagy utat járt be a forint tavaly, de merre tart?
Eidenpenz József | 2019. január 7. 17:09
A tavalyi turbulens év a forintot sem hagyta érintetlenül, amely nagyot ment felfelé, majd korrigált lefelé. Nemzetközi összehasonlításban is viszonylag nagyot esett, de nem sokkal jobban, mint a többi térségbeli deviza. A nagy kérdés a jövőre nézve a hazai infláció, a nagy nemzetközi jegybankok viselkedése, a feltörekvő piacok helyzete.
Részvény / Deviza / Áru Óriási pénzek mozdulhatnak meg az esti eredmények hatására
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 14:50
A befektetők is fokozott izgalommal várják az amerikai időközi választásokat, ez ugyanis komoly mozgásokat generálhat a piacokon. Sok elemző szerint a mostani időközi választás fokozott hatással lehet a tőzsdékre és a főbb devizákra. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy október rég nem látott csapkodást hozott a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Véget érhet-e a dollár egyeduralma a világ valutarendszerében?
Privátbankár.hu | 2018. október 4. 18:26
A címbeli kérdést taglalja a most megjelent, A világ valutarendszere című könyv, végigtekintve a főbb devizák és jegybankok történetén, fejlődésén, és elemzi a várható jövőbeli helyzetet.
Makro / Külgazdaság Trump hadjárata Kína ellen – a világnak kezd elege lenni a dollárból
Káncz Csaba | 2018. szeptember 24. 08:56
Trump a november 6-i félidős választásokig folyamatosan játssza ki a Kína-kártyát. Washington a szellemi tulajdonjog védelmére fogja kényszeríteni Kínát. Ázsiában és Európában egyre erősödnek a hangok az amerikai deviza megkerülésére.
Részvény / Deviza / Áru Tovább ütik a forintot: itt az újabb mélypont!
Privátbankár.hu | 2018. május 21. 10:09
A tőzsdéken örömmel nyugtázzák, hogy elmarad az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a dollár is erősödik - a forint viszont újabb mélypontot ért el.
Részvény / Deviza / Áru Három éve nem vehettünk ennyire olcsón dollárt - leállhat az élet Amerikában
Gáspár András | 2018. január 19. 10:52
Ezúttal Ázsiában döntenek csúcsokat a tőzsdeindexek, de Európa is jól indult pénteken - itt kevésbé izgulnak azon a befektetők, sikerül-e megegyezni éjfélig az amerikai adósságplafonról, vagy leállnak a kormányzati intézmények. Az utolsó pillanatig mehet a huzavona, három éves mélypont körül mozog a dollár árfolyama.
Karrier A pénzből sosem elég - ennyit gazdagodtak a világ legdrágább emberei
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 15:29
A világ legtehetősebb emberei egy év alatt komoly mértékben növelték nettó vagyonukat.
Részvény / Deviza / Áru Jó hírek után kezdték ütni az OTP-t - drága lesz a tankolás?
Gáspár András | 2017. november 10. 11:25
Az amerikai adócsökkentés körüli bonyodalmak és gyenge vállalati jelentések rontották el a hangulatot a tőkepiacokon. A Mészáros-papírok gyengülnek, az olaj ára megint megugrott.
Részvény / Deviza / Áru Keményen büntetik a Molt, nem száll le a rakétáról Mészáros Lőrinc cége
Gáspár András | 2017. november 3. 11:01
Várható volt, hogy a tegnapi megelőlegezett hurráoptimizmus után ma esni fog a Mol - az Opus további szárnyalására lassan elfogynak a jelzők. Ahhoz képest, hogy mekkora hírek voltak Amerikában csütörtökön, nem történt semmi a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Egy tapír hátán kezdett száguldani a forint - délután robbanhat a bomba
Gáspár András | 2017. október 10. 11:30
Ismét az egyik legilletékesebb helyről érkezett javaslat arra, hogy Európában végre abba kellene hagyni a pénznyomtatást - ez az eurót és így a forintot is alaposan megtámogatta kedden. A tőzsdéken viszont borongós a hangulat, miután délután összeül a katalán parlament - komoly esély van rá, hogy kikiáltják a függetlenséget, ami viszont beláthatatlan következményekkel járna.
Makro / Külgazdaság Megjött a nagy bejelentés, rakétaként lőtt ki a dollár
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 08:32
Bár továbbra is talány, miért nem emelkedik jobban az infláció, a Fed idén folytatja a kamatemelést és elkezdi a kötvényállomány leépítését.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen kilőtt a forint - délután elég meredek dolgok történhetnek
Gáspár András | 2017. szeptember 1. 10:53
Európában jó hangulatban tőzsdéznek a befektetők, Budapest viszont ma sereghajtó lett, nem sok minden emelkedik a Mészáros-érdekeltségeken kívül. Az euró csendben gyengül, a forint viszont egész nagy lendületet vett délelőtt - aztán hogy a délutáni izgalmak mennyire borítják fel a menetrendet, az fél három után pár perccel kiderül.
Makro / Külgazdaság A forint az egyik legalulértékeltebb valuta
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 28. 16:00
Az elmúlt napokban elemzések láttak napvilágot, hogy milyen alulértékelt a török líra. Magas kamata miatt imádják azt a valutát, miközben a forint majdnem ugyanolyan alulértékelt, csak senkit nem érdekel, mert nincs kamata. A mi gazdaságunknak viszont gondot okoz, hisz szárnyal ugyan az export, de a munkaerőhiányt és a bérlemaradást jórészt ennek köszönhetjük.
Makro / Külgazdaság A tűzzel játszanak – hátat fordítottak a dollárnak az oroszok
Káncz Csaba | 2017. augusztus 9. 13:00
Az újabb amerikai szankciókra adott válaszként Moszkva teljesen kiszorítja a dollárt. Az oroszok és a kínaiak már 2014 óta koordinálják lépéseiket a dollár ellenében. De a kisebb államok könnyen vékony jégre tévedhetnek, ha olajüzleteikben megkérdőjelezik a dollár egyeduralmát.
Részvény / Deviza / Áru Menekülnek a fontból az angolok
Fellegi Tamás | 2017. március 29. 16:30
Tegnap Londonban megszállták a polgárok a valutaváltókat, eurót és dollárt vettek vég nélkül, néhol ki is fogyasztották a készletet. Nem várták meg miniszterelnökük mai lépését, noha a nagy zuhanás már valószínűleg megvolt. A cégek is aggódnak, ők nem annyira az árfolyam, mint az értelmetlen és fölösleges akadályok miatt.
Részvény / Deviza / Áru 12 ezer pont felett volt ma a DAX, 300 forint lesz egy dollár?
Eidenpenz József | 2017. február 22. 11:30
Közel két éves csúcson van a német DAX-index, miután tegnap este az amerikai mutatók újabb rekordokat döntöttek. A BUX kissé lefelé korrigált, de még mindig 34 ezer pont felett tudott maradni. A forint erős, de az egyik brókercég a dollár drágulására számít, az ára a 300 forintot is elérheti.
Makro / Külgazdaság Visszasírja majd a mostani időket az, aki Amerikával kereskedik
Privátbankár.hu | 2017. február 12. 13:26
A Nemzetközi Valutaalap vezére erősödő dollárra és magasabb kamatokra számít.
Részvény / Deviza / Áru Drágák már a magyar részvények, vigyázz, megeszi az infláció a pénzed
Eidenpenz József | 2017. január 24. 11:04
Tavaly a piacok könnyen kiheverték a politikai sokkokat, kérdés, az idén is így lesz-e, meddig tart a jelenlegi optimizmus. A forint az idén is az egyik legunalmasabb deviza lehet, az infláció viszont tartogathat némi meglepetést és meglódulhat. Negatív lehet a reálkamat, a megtakarítók vagyona csökkenhet az Equilor szerint.
Részvény / Deviza / Áru Trump végre újra megszólalt, de csalódást okozott
Eidenpenz József | 2017. január 11. 18:25
Már hetek óta várták, most megérkezett, Donald Trump új amerikai elnök végre sajtótájékoztatót tartott. A piacok valószínűleg többet vártak tőle, mert a részvények és a dollár estek, az arany kissé magához tért a beszéd alatt. A BUX először rekordgyanúsan viselkedett, majd visszaesett, főleg a Mol miatt. Erősebb viszont a forint.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt ma a sztár, megint beindult az amerikai gőzhenger
Eidenpenz József | 2017. január 6. 18:14
Az európai részvényárfolyamok valósággal befagytak ma nap közben, a nap végén Amerika azonban kissé felvidította a befektetőket. A BUX napról napra újabb rekordokat hoz össze, ma főleg a Richter segítette ehhez hozzá. A forint erősödött, az olaj hinta-palintát játszott.
Részvény / Deviza / Áru A világon a negyedik legjobb részvénypiac volt a magyar
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 06:06
A BUX index az utóbbi egy évben 37 százalékkal emelkedett, ezzel a negyedik legjobb teljesítményt nyújtotta Oroszország, Argentína és Brazília után. A világátlag bőven pozitív, mínuszban kevés tőzsde végzett. A sor végén elsősorban az európai krízisállamok és pár távol-keleti ország található.
Részvény / Deviza / Áru Hat befektetés, amivel talán túl lehet élni 2017-et
Eidenpenz József | 2017. január 3. 06:07
A kamatok változatlanul alacsonyak, a tőzsdeindexek történelmi csúcsok közelében vannak, az árupiacok kiszámíthatatlanok. Mit érdemes vajon venni, ami legalább megőrzi az értékét? Van néhány dolog, amely legalább a többinél jobbnak vagy biztonságosabbnak látszik.
Részvény / Deviza / Áru Téli álmot alszik a tőzsde, gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 10:38
Bejglikómás az ünnepek közötti kereskedés, alig van mozgás a részvénypiacon.
Makro / Külgazdaság Azt hiszed, fel vagy készülve Donald Trumpra? Kapaszkodj meg
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 17:11
Donald Trump erőteljes költségvetési gazdaságélénkítő programot hirdet, és mivel ennek keresletnövelő hatása jelentős lendületet ad majd az inflációnak a már most is csaknem teljes kapacitással működő amerikai gazdaságban, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve sokkal meredekebb monetáris szigorítást hajthat végre a következő két évben, mint amire most készülnek a piacok.
Részvény / Deviza / Áru A terror árnyékában oldalaznak a tőzsdék, gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 10:36
A berlini támadástól ledöbbent a részvénypiac is, alig vannak mozgások. Nekünk a jegybank tartogat izgalmakat a délutáni üléssel. De meddig alussza téli álmát a forint?
Részvény / Deviza / Áru Senki sem akar erősebb forintot – mi lesz, ha Trump tényleg mindent felborít?
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 13:30
Nem tudhatjuk, a leendő amerikai elnök a kampányban elsütött ígéretei közül mennyit lesz képes valódi intézkedésekre váltani, ha azonban valóban elkezd leszámolni a globalizációval és protekcionista fordulatot hoz az amerikai gazdaságban, az alaposan átírhatja majd a tőkepiaci árakat. Barlai Róbert, az OTP regionális treasury ügyvezető igazgatója a Trend FM-en beszélt a magyar gazdaság növekvő stabilitásáról és a forint árfolyamának hátteréről is.
Makro / Külgazdaság Háború sem kell: ezzel teszi tönkre Trump Kínát és Törökországot?
Káncz Csaba | 2016. december 7. 08:28
Az amerikai államkötvényhozamok emelkedése és a dollár brutális erősödése erős ellenszelet jelent a feltörekvő kötvénypiacoknak. A török vállalati szektor az elmúlt hét évben háromszorosára növelte a keményvalutás hitelfelvételét és ez a felelőtlenség mára a török pénzügyi szektor integritását fenyegeti. Az IMF októberben már figyelmeztetett arra, hogy a kínai vállalatok adósságszintje fenntarthatatlan pályán fut és ez végül a világgazdaságra keményen fog visszaütni.
Részvény / Deviza / Áru Újra eljön az olaj ideje?
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 11:25
Egyre közelebb az OPEC-ülés, aminek kitermelés befagyasztásáról szóló megállapodás lehet a vége. Hamarosan ismét 50 dollár felett lesz az olaj?
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Makro / Külgazdaság Egy dolog, amiben világelsők vagyunk – nem lehetünk büszkék rá
Fellegi Tamás | 2016. október 24. 16:23
Van egy lista, melynek örökös első helyén állunk, és valószínűleg nem is leszünk onnan letaszítva soha. A lista a világtörténelem legnagyobb inflációit sorolja fel. A második helyezett Zimbabwe, ők most újra próbálkoznak egy stabil saját valuta bevezetésével, a lakosság egyelőre bizalmatlan.
Részvény / Deviza / Áru Lecsapnak a szerencsejátékosora, gyengül a forint
Gáspár András | 2016. október 17. 11:12
Olcsóbb olajjal, erősebb dollárral, gyengülő forinttal és jól teljesítő budapesti tőzsdével indul a hét.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon régen láttak ilyet az oroszok
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 15:02
Szépen megugrott a rubel árfolyama az OPEC-megegyezés hatására. Majdnem egy éves csúcsot ment a dollárral szemben.
Személyes pénzügyek Vita a készpénzről: lehet, hogy az ötezres is felesleges?
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 9. 12:04
Az utóbbi időben felerősödtek az optimális készpénzkibocsátásról szóló viták, teljes joggal: a mai technikai lehetőségek lényegében teljesen lehetővé teszik a készpénzmentes fizetést, miközben a készpénz bizonyos jogokat is megtestesít. Vajon mi lehet az optimális állapot? Érvek és ellenérvek, jegybanki középút-keresés.
Részvény / Deviza / Áru Visszafojtott lélegzettel várják a délutánt a tőzsdék
Balkó Rita | 2016. szeptember 2. 10:05
Ma érkezik a hivatalos amerikai foglalkoztatási adat, óvatos optimizmussal várnak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Ki nem találnád, ki kaszált ezúttal az angol fonton Soros helyett!
Fellegi Tamás | 2016. július 9. 11:40
Ha egy szóval kéne meghatározni, pontosabban egy nevet megadni, azt mondanánk tréfásan: Borat. De ez nem tréfa: Kazahsztán, pontosabban a kazah jegybank csinált hasonló bravúrt, mint Soros György 1992-ben, a font előző összeomlásakor. De konkrét személy is van: Borat helyett ezúttal Daniyar Akisev kazah jegybankelnök.
Részvény / Deviza / Áru Még jó, hogy nincs devizahitelünk! Elszállt a svájci frank is
Privátbankár.hu | 2016. június 24. 08:54
A dollár és a svájci frank is kilőtt, a japán jegybank pedig már be is adta a maga nyugtatóját a piacnak.
Részvény / Deviza / Áru Van, akinek jól jön a Brexit – ide mentsd a pénzed!
Privátbankár.hu | 2016. június 14. 14:46
Szinte biztos, hogy elszáll a dollár és az euró, ha kilépnek a britek, az ázsiai valutáknak azonban kifejezetten jót tesz a piaci izgalom.
Részvény / Deviza / Áru Katasztrofális USA-adatok nyomán zuhannak a tőzsdék, 312 alatt az euró
Eidenpenz József | 2016. június 3. 19:09
Az USA-ban a várakozásokat messze alulmúló foglalkoztatási adat jött ki, ami mélyrepülésbe küldte a tőzsdéket az óceán mindkét partján. Főleg az autóipar és a bankok szenvedtek, a dollár nagyot gyengült, a forint viszont tartotta magát, 312 alatt is volt az euró. A BUX szerényebb eséssel megúszta.
Személyes pénzügyek Dollárcsekket váltanál be? Még most intézd el
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 07:48
Az OTP Bankot egy kicsit cserbenhagyta az amerikai partnere, a szolgáltatás csak ideiglenesen szünetel majd.
Friss
hírlevél