<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
életjáradék
Személyes pénzügyek Szabályosak a nyugdíjasok lakásáért cserébe kötött életjáradék-szerződések?
Csabai Károly | 2021. április 19. 05:48
Egy törvényi módosítás szerint 2015-től már csak biztosítók nyújthatnak életjáradékot. Mégis találtunk olyan cégeket, amelyek nem azok, mégis kötnek olyan szerződést 62 év feletti személyekkel – zömében nyugdíjasokkal –, hogy a lakásuk megvételéért cserében a halálukig havonta egy meghatározott összegű járadékot fizetnek. Megkeresésünk alapján a biztosítók felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) most tájékozódik és amennyiben úgy találja, hogy akad társaság, amely engedély nélkül végzi e tevékenységet, akkor piacfelügyeleti eljárást indít – közölték lapunkkal.
Ingatlan Lakást vennél, de egy filléred sincs? Havi ötvenezer megoldás lehet
Privátbankár.hu | 2017. június 21. 20:30
Alig ismerik a magyarok ezt a lehetőséget, pedig akár így is lehet ingatlanhoz jutni, ráadásul jót is teszünk valakivel: tartási szerződéssel vagy életjáradéki szerződéssel már havi 50 ezer forintból is megoldódhat a lakáskérdés, amennyiben vállaljuk, hogy gondoskodunk egy idős embertársunkról. Egyelőre viszont azt sem ismerik az emberek, hogy mit várhatnak el gondoskodás jogcímen.
Személyes pénzügyek Kevés a nyugdíja? Kiegészítené lakásáért cserébe? Jól fontolja meg!
Eidenpenz József | 2012. október 19. 11:21
Azoknak az időseknek, akiknek van saját ingatlanuk, komoly nyugdíj-kiegészítést jelenthet, ha ingatlanért cserébe életjáradékot kérnek. Nem árt, sőt melegen ajánlott azonban több ajánlatot is bekérni, és az is lehet, hogy jobb lenne megvárni az ingatlanpiac fellendülését. Az elérhető járadék ugyanis nagymértékben függ az ingatlan árától is.
Személyes pénzügyek Haldokló magánpénztárak: teljes a szabályozási káosz
Zsiborás Gergő | 2012. február 20. 15:44
A Stabilitás Pénztárszövetség egy kérdőív kitöltésével méri fel, milyen lehetőségei vannak a magánnyugdíjpénztárak hosszú távú fenntartásának - erre ugyanis törvényi lehetőség van, de még több anyagi áldozatot követel a tagoktól, miközben az állam a tb rendszer kapuit újra szélesre tárta.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG