2p
A közmunkások erdőket takarítanak és turista utakat tesznek rendbe.

A téli közfoglalkoztatási program keretében 545-en jutnak munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél - közölte a cég vezérigazgatója. Szalacsi Árpád elmondta: a hathónapos program november elsején indult, folyamatos a létszámfelvétel és december végéig 436 ember alkalmaznak. A többiek pedig jövőre az év első négy hónapjában kerülnek státusba.

A Nyírerdő Zrt.-nél szeptember végén fejeződött be a tavaszi-nyári közfoglalkoztatási program, amelyben 800 ember jutott munkához Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állami tulajdonú erdőiben. A társaság hosszú ideje vesz részt a közfoglalkoztatásában, 2010 óta például már több, mint 3500 álláskeresőt alkalmazott.

Képzések is indulnak

Szalacsi Árpád elmondta: a téli program költségvetése 344,6 millió forint, s az összeg teljes egészében a Belügyminisztérium támogatása. A tárca forrását a bérekre, a járulékokra, munka- és védőruhákra, munkásszállításra, a munkába járás, illetve a szervezési és alkalmassági orvosi vizsgálatok költségeire, valamint eszközbeszerzésre használhatják fel.

A programban szakképzés is szerepel, a két megye munkaügyi központjának szervezésében december 1. és március 31. között 18-an erdőművelő, 34-en kisgépkezelő, 68-an pedig parkgondozó képesítést szerezhetnek.

Erdőtakarítás és karbantartás

A téli közfoglalkoztatottak napi 8 órás munkát kapnak. Vágástakarításokban vesznek részt, erdészeti séta- és turistautak, tanösvények karbantartását, újak kijelölését végzik. Úgynevezett közjóléti eszközöket is kihelyeznek az erdőkbe és újítanak fel, továbbá összeszedik a fák közül az oda illegálisan lerakott hulladékokat.

Közreműködnek továbbá a természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációs munkálataiban, a határjelek felújításában, illetve a tűzmegelőzést szolgáló feladatok elvégzésében - mondta a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG