3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ajkai kórház főigazgatója szerint a vállalkozóként dolgozó aneszteziológusok szerződtetésénél farkastörvények uralkodnak. Az intézmény már pótolta a távozó orvosokat.
Forrás: Ajkai Szó

A fizetésük megkétszerezését kérték a kórház vezetésétől azok az aneszteziológus orvosok, akik szeptemberben egyszerre mondtak fel az intenzív osztályon – mondta el Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója az Echo TV Napi Aktuális című műsorában. Azt kérdezték tőle, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, miszerint az orvosok 1,5-2 millióról 3 millió forintra akarták emeltetni bérüket.

Amúgy is többet keresnek

A főigazgató konkrét számot nem kívánt közölni. Beszélt viszont arról, hogy az intenzív, a sürgősségi és a traumatológiai osztályon alapból többet keresnek a dolgozók, mint máshol. Ezen a három osztályon ugyanis a jogszabály szerint 30 ezer forintos havi pótlék jár, amit még kiegészít a munkáltatói támogatás.

Szerinte Magyarországon a nővérek bére átlagban  250 és 400 ezer forint között mozog, túlóráktól, szakképesítéstől és életkortól függően. A munkavállalóként dolgozó aneszteziológusok bérét szintén bértábla rögzíti, ha viszont vállalkozóként dolgoznak a kórházban, akkor a juttatásuk alku tárgya.

Ilyenkor azok a „farkastörvények” érvényesek, „amelyek az intézmény érdekeit kell hogy képviseljék” – fogalmazott a főigazgató. Ezzel feltehetően arra utalt, hogy hiány van altatóorvosokból, akikért versenyeznek a kórházak.

Havi bruttó egymillió

Mint arról beszámoltunk, az  Ajkai Szó című önkormányzati lap korábban bemutatott egy számlát, amely állítólag egy helyi aneszteziológustól származik. Ő ötezer forintos órabérben dolgozott Ajkán, amiből – túlórával együtt – havi szinten bruttó 960 ezer forint bevétele származott. Mivel a feladatot vállalkozóként látta el, ebből az összegből még ki kellett fizetnie az adóját, valamint a vállalkozása egyéb költségeit.

Szeptemberben az ajkai intenzív osztályon az összes nővér és az összes orvos beadta felmondását. Nagy Zoltán szerint a távozókat sikerült pótolni: hat aneszteziológussal már szerződést kötöttek, és folyamatban van a szerződéskötés az új osztályvezetővel is. Hozzátette: a betegek ellátása zavartalan, és a későbbiekben is az lesz.

Az Állami Egészségügyi Ellátó korábban szintén az közölte, hogy a kórház vezetősége azért nem teljesítette a „magas bérköveteléseket”, mivel az komoly bérfeszültséget okozott volna az intézményen belül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG