<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Szisztematikusan semmisítik meg az egykori kormánybarát üzletembert.
Lázár János és Spéder Zoltán egy konferencián 2015. október 1-jén. MTI Fotó: Soós Lajos

A 444 arról értesült, hogy legalább 5 szálon nyomoz a rendőrség Spéder Zoltán ügyeiben. A kormányzati kegyvesztett szépen lassan mindent elveszít, legutóbb múlthét pénteken adta el az OTP kihívójának készülő FHB bankból a tulajdonrészét és lemondott annak vezetéséről is.

Polt Péter legfőbb ügyész viszont mára még tovább súlyosbította a helyzetet és összeszedte Szakács László szocialista képviselő nyomására, hogy milyen ügyekben nyomoz a rendőrség Spéder ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és tőkebefektetési csalás miatt:

  • Magyar Posta felvásárlás: a nyomozás vizsgálja, hogy volt-e törvénytelenség, amikor az FHB Jelzálogbank tulajdonrészt vásárolt a Magyar Postába. Az ügyben már 2015-ben vizsgálódtak, akkor lezárták az ügyet, de egy újabb részlet miatt most ismét foglalkoznak vele.
  • Kötvényvásárlás: még 2012-ben állt fel a padlóról a rossz bőrben lévő FHB egy furcsa kötvénykibocsátással, amelyeket ismeretlenek vásároltak meg. A 444 cikke utal arra, hogy valószínűleg az állam vette meg, ez viszont uniós jogot sért.
  • Pénzszállító-vásárlás: az FHB és a Takarékbank verseny nélkül vehették meg a JNT Security pénzszállító vállalat felét. Így a két bank keres a postai megrendeléseken.
  • Takarékszövetkezeti rendszer integrációja: a szolgáltatások között is keresgél a  hatóság. A Dom-P nevű cég az informatikai rendszer felépítésével foglalkozott. Szintén Spéde-FHB közeli vállalkozás.

Ezeket az ügyeket egyben kezeli a hatóság, de van egy másik szál, amelynek nincs köze az FHB-hoz, hanem Spéder más érdekeltségeit vizsgálja különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. Spéder Zoltánnak nagyjából egy érdekeltsége maradt, ez pedig a médiaportfóliója, élen az Index.hu-val, bár a sajtóhírek szerint a háttérben már ettől is megvált.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Jöhetnek vissza a magyar vendéglátósok?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:20
Németországban minden negyedik állás eltűnt a gasztronómiai ágazatban.
Karrier Koronavírusos az osztrák kancellár
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 18:16
Karl Nehammer szerint nem kell aggódni miatta. 
Karrier Megvan a megállapodás: a Spar pénztárosai akár 392 ezer forintot is kereshetnek havonta
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:59
Megszületett a bérmegállapodás a Spar Magyarországnál.
Karrier Béremelés az Aldinál: a kezdő dolgozók is 360 ezer forint felett keresnek
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:34
Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől - közölte a vállalat.
Karrier Novák Katalin lemond - ez volt az utolsó kormányülése
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 15:06
Ezt közösségi oldalán jelentette be.  
Karrier Most már törvény szabályozza a távmunkát Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 15:36
A veszélyhelyzet meghosszabbításával állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása.
Karrier Új állást keres? Ezekre a készségekre harapnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 14:25
Többet ér a jó hozzáállás és a kommunikációs készség, mint bármilyen konkrét ismeret. Azért egy idegen nyelvet nem árt tudni.  
Karrier Döntött az Alkotmánybíróság az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 12:49
Elutasították az indítványokat.
Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló